Nie polecam. Dodatkowa opÅata za bagaÅŒ podrÄczny.
Nie polecam.
W ramach wycieczki do Grecji (rezerwacja nr 4396431) zostaÅem obciÄ
ÅŒony podczas lotu powrotnego dodatkowÄ
opÅatÄ
za bagaÅŒ podrÄczny w wysokoÅci 150 EUR (676,43 zÅ). ObsÅuga lotniska poinformowaÅa mnie, ÅŒe bilet wystawiony przez organizatora nie obejmuje bagaÅŒu podrÄcznego.
ZÅoÅŒyÅem reklamacjÄ do Wakacje.pl a noi przekierowali jÄ
Coral Travel. W odpowiedzi organizator potwierdziÅ, ÅŒe zgodnie z warunkami rezerwacji przysÅugiwaÅ mi bagaÅŒ podrÄczny w cenie. Mimo tego odmówiÅ zwrotu pobranej opÅaty.
Najbardziej rozczarowujÄ
ce jest to, ÅŒe w odpowiedzi na reklamacjÄ nie wyjaÅniono dlaczego pobrano ode mnie 150 EUR za usÅugÄ, która wedÅug organizatora byÅa zawarta w cenie i na jakiej podstawie odmówiono zwrotu kosztów.
Zamiast merytorycznego odniesienia siÄ do problemu otrzymaÅem jedynie ogólne zapisy regulaminu dotyczÄ
ce przewozu lotniczego. Po ponownym zwróceniu siÄ o wyjaÅnienia dostaÅem krótkÄ
informacjÄ, ÅŒe âsprawa zostaÅa wnikliwie rozpatrzonaâ i nie bÄdzie ponownie analizowana, bez odpowiedzi na zadane pytania.
OczekiwaÅem rzetelnego wyjaÅnienia i wsparcia klienta, szczególnie gdy organizator sam potwierdza, ÅŒe bagaÅŒ podrÄczny byÅ zawarty w cenie imprezy. Obecnie sprawa zostaÅa skierowana do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.
Oceniam bardzo negatywnie sposób rozpatrzenia reklamacji i podejÅcie do klienta.