Crédit agricole SA レビュー

TrustScore 5段階評価の1.5

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち1の評価

Crédit Agricole Cergy-le-Haut : simplement des voleurs ! Des frais exorbitants alors que les personnes sont en situation de fragilité financière, mais c’est normal. Ils ne répondent plus, bloquent les... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Miesiąc temu zaciągnąłem pożyczkę w Credit Agricole na kwotę 50 tys. Zdarzyłem spłacić jedną ratę i do spłaty pozostało 49 tys. Tak się życie potoczyło, że pożyczkę mogłem spłacić po miesiącu. Nie doś... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Obsługa klienta jest dramatyczna. Masz problem ? Radź sobie z nim sam. Komunikacja z bankiem fatalna. Rozmowy telefoniczne wyglądają jak za karę, czat dramatyczny. Cokolwiek tylko i wyłącznie w pla... もっと見る

5つ星のうち3の評価

Sama obsługa w oddziałach rewelacja, Doradzili, wytłumaczyli wszystko pięknie na 6+, ale no czegoś nie rozumiem, bo posiadając konto w ich banku oraz kredyt który spłacam, też jest z ich banku. ( raty... もっと見る

企業情報

1. 銀行
  2. 金融コンサルタント
  3. 投資サービス
  4. 非銀行系金融サービス

さまざまな外部ソースから提供された情報

Le site Finance et actionnaires de ce groupe bancaire. Présentation d'informations et d'actualités financières, des métiers, d'un espace actionnaires, du cours de l'action en temps réel, de communiqués de presse. (Paris: 4507)

連絡先

すべてのレビュー

過去12か月のレビュー数: 101

レビューを書く

5つ星のうち1の評価

Nie polecam, porażka bank!

Nie polecam!!!
Ludzie trzymajcie się z daleka od tego Banku.
Kiedy trzeba było założyć konto wszystko pięknie przez infolinię się udało załatwić. Kilka dni później telefon z infolinii, że bepłatne ubepieczenie przez pół roku, nie byłam zainteresowana, ale tak mnie Pani zachęcała, dopytałam czy w dowolnej chwili mogę zrezygnować i oczywiście usłyszałam, że tak. Zapisałam datę w kalendarzu, żeby pamiętać kiedy mija pół roku, dzwonię i okazuję się, że się nie da. Z nerwów poprosiłam o zamknięcie rachunku. Też się nie da. Trzeba udać się do placówki albo list wysłać. Placówka czynna 7h, więc nie mam jak podjechać, bo sama pracuję. A przecież dnia wolnego nie wezmę, bo jeden bank sobie wymyślił, że nie można on-line, ani przez telefon wypowiedzieć umowy.
Wysłałam list, niestety mimo, że data na poczcie wskazuje na odbiór listu 18.03, po dziś dzień 2.04, pismo nie jest zarejestrowane w banku.
Nie wspomniałam tu, że za każdym razem jak dzwonię mam inną informacje, raz mi pani przez telefon powiedziała, że się da zarejestrować rezygnację ubepieczenia, ale tak się nagadała jakie jest super, że stwierdziłam, że mam jeszcze parę dni zastanowię się i nagle 5 dni później już się okazało, że się nie da na infolinii zrezygnować. Złożyłam reklamację i dostałam zaledwie przeprosiny za błąd doradcy.
Od daty przyjęcia listu do daty 18.04 minie miesiąc lada moment, czyli dzień, w którym wszystkie produkty powinny zostać zamknięte zgodnie z moim listem. A oni nawet nie raczyli wprowadzić wypowiedzenia umowy do systemu po tą chwilę. Dzwonię co drugi dzień i nadal nikt mi na ten temat nie potrafi udzielić informacji.

2025年4月2日

Najbardziej niekompetentna obsługa,

Najbardziej niekompetentna obsługa,
wypełnianie wniosków dla wcześniejszej spłaty kredytu w kilku miejscach i ostatecznie bez wykonania usługi. Automaty do spłat, które nie działają bez dodatkowych dyspozycji, wysyłanych na odrębnych wnioskach poza logowaniem, nie ma z kim rozmawiać.
Jednym słowem zacofanie

2025年4月1日
5つ星のうち1の評価

UNE BANQUE QUI MEPRISE SON CLIENT FIDELE.

je suis médecin généraliste et j'ai pris ma retraite au 31/03/24.
la filiale SANTEFFI du CREDIT AGRICOLE me fournissait le terminal bancaire pour facturer mes consultations : l' on paie un abonnement à l'année et l'on se croit en possession d'un moyen de facturation et de paiement fiables .
Détrompez vous : au moment de rendre l'appareil , on m'informe que 300 consultations sont restées bloquées dans ce boitier , soit environ 10 000 euros sur une période d'1 année. J AVAIS POURTANT TOUJOURS EU LES 2 TICKETS DE VALIDATION / 1 POUR MOI ET 1 POUR LE PATIENT / RIEN NE M A SIGNALE CE DYSFONCTIONNEMENT. Le patient payait mais n'était pas débité et je n'étais pas réglé.
Cela pourrait avoir ,malgré tout, constitué 1 bonne surprise mais le délai de demande de paiement ayant été considéré comme dépassé par plusieurs banques au moment de cette "purge" j'ai finalement perdu 900 euros environ dans la manœuvre sur les 10 000 retenus dans le boitier..!
AUCUN GESTE COMMERCIAL de la part de la filiale Santeffi (mauvaise foi ,pas de prise de responsabilité ,pseudo expertise.....) et encore moins de la part du Crédit Agricole que j'ai rapidement informé croyant naïvement trouver auprès de ma banque une écoute bienveillante et influente.
JE N EXISTAIS PLUS COMME CLIENT MALGRE 40 ANNEES DE FIDELITE /NI LA DIRECTION DE L AGENCE DE LAUZUN-MIRAMONT (47) NI LE SERVICE PRO DE MARMANDE N ONT PRIS LA PEINE DE ME CONTACTER OU DE ME DONNER RDV POUR CE PROBLEME .

Le mot "MEPRIS" ne me parait pas excessif pour qualifier leur comportement à mon égard.

J AI QUITTE CETTE BANQUE rapidement et je ne conseille à personne de la fréquenter car l'on peut encore trouver des établissements qui démontrent un comportement correct tant sur le plan humain que professionnel.

Je serais cependant injuste de ne pas citer Me CARIOLI au service pro de Marmande : un rayon de soleil dans le monde glauque de cette banque.
Merci à elle.

2024年4月3日
5つ星のうち1の評価

Avec le Crédit Agricole Centre Loire…

Il nous aura fallu batailler 36 jours pour enfin obtenir une demie satisfaction tout en étant encore pénalisé financièrement !
Avec le Crédit Agricole Centre Loire Caisse d'ARTENAY : Le 19 février 2025, nous vous avons envoyé un message pour vous demander de bien vouloir stopper un contrat de Protection Juridique.

Le 25 février 2025, n’ayant pas de nouvelles de votre part, j’ai refais une demande.

Le 27 février 2025, vous nous avez dit être en congés lors de nos précédents échanges et vous nous avez envoyé un document pour stopper ce contrat.

Le 6 mars 2025, nous vous avions transmis un premier document signé par H S (procuration de R M à H S).

Le 7 mars 2025, le Crédit Agricole nous a fait savoir qu’il fallait que ce soit R M qui signe.

Le 9 mars 2025, R M signe le document.

Le 10 mars 2025, le document vous a été envoyé.

Le 14 mars 2025, le compte est débité pour ce contrat !

Le 17 mars 2025, nous constatons le débit. Nous demandons que le compte soit re-crédité de 128,28 €.
Nous sommes très mécontent du service au Crédit Agricole D'Artenay.

Nous serons remboursés partiellement compte tenu du temps écoulé entre le 14 mars et le 25 mars 2025...

2025年3月17日

Oszukana lokata

Założyłam konto i lokatę we wrześniu. Wszystkie warunki spełniałam. Wpłata 1500 zł, min 5 przelewów, logowanie do aplikacji, zaznaczone zgody marketingowe. Na przełomie grudnia, stycznia dostałam powiadomienia na aplikację że zaczną mi naliczać opłaty za wiadomości tekstowe, jesli nie chcę płacić mam je wyłączyć. Wyłączyłam je bo nie miałam zamiaru płacić za ich wiadomości. Teraz skończyła mi się lokata i dostałam tylko 1,5%. Jestem zbulwersowana oczywiście złożyłam reklamację ale to bank mnie wprowadził w błąd wysyłając powiadomienia a włączaniu jakiś dodatkowych opłat. Ogólnie nie polecam nawet jeśli rozpatrzą pozytywnie.

2025年3月17日
5つ星のうち1の評価

Une banque qui te fais payer des frais…

Une banque qui te fais payer des frais de cotisations qui tombe quand on s'y attend le moins et quand ça crée un trou dans le compte dû leur propres frais, ils ajoutent des agios, mais pas le mois d'après, ils attendent le mois suivant sans justificatif puis si tu fais l'erreur de te plaindre, le conseillé m'a littéralement dis au téléphone après un appel vu qu'il a ignoré tous mes mails: je n'ai pas aimé votre ton, alors avec le directeur on a décidé de ne pas les rembourser. Il semble que le crédit agricole de Bonchamps les laval se moque des droits banquaires, mais décidé de te droits selon leur humeur. J'ai fais prévenir la DGCCRF et mis une plainte en place auprès du médiateur banquaire.

2025年3月4日
5つ星のうち1の評価

Złożyłem w banku reklamacje…

Złożyłem w banku reklamacje 31.10.2024,po półtora miesiąca bank skontaktował się ze mną ,że reklamacja została uwzględniona i bank wypłaci mi pieniądze.Dzisiaj jest 10.03.2025 a pieniędzy jak nie było tak nie ma.Dzwoniąc na infolinię banku każą mi pisać odwołania od uznanej reklamacji:(
Cyrk na kółkach.Dzwonilem do Biura Rzecznika Finansowego to facet złapał się za głowę i nie wierzył w to co mówię.
Unikać jak ognia!

2025年3月10日
5つ星のうち1の評価

C'est dommage de constater que l'agence…

C'est dommage de constater que l'agence du CREDIT AGRICOLE DE MERY SUR SEINE n'est pas plus sérieuse que ça! voilà plusieurs jours que j'essaie d'effectuer des démarches en ligne, j'ai contacté l'agence plusieurs fois, j'ai écris des emails, impossible de procéder à la validation de mes demandes . Devant mes difficultés personne n'à été capable de me rappeler malgré les promesses de rappel!!, le personnel n'est plus au service des clients, voilà près de 15 ans dans cette agence, je crois que ça fait beaucoup trop, il est préférable de s'adresser ailleurs

2025年3月7日

Bik za 27 groszy…

Przebywając za granicą nie udało mi się spłacić 129 zł na czas. ( nie widziałem w aplikacji że nie wyslalem) 4 dni po terminie mam info z BIK że jestem winny uwaga... 27 groszy. Żenujący bank nawet nie raczył poinformować ze nie ma wpłaty na czas (nie do z mojej winy)itp...omijać bardzo szerokim lukiem

2025年2月24日
5つ星のうち1の評価

Zablokowali środki na koncie 92 letniej…

Zablokowali środki na koncie 92 letniej osobie niby w celu weryfikacji danych. Dwa razy dane były weryfikowane, minęlo 96 godzin a konto cały czas jest zablokowane. Jak to możliwe, że Bank operuje środkami , informując na łamach prasy, że odblokowanie jest po Max 48 godzinach. Starszy człowiek zostaje bez srodków do życia.

2025年2月25日
5つ星のうち1の評価

Witam ten bank to typowy złodziej w…

Witam ten bank to typowy złodziej w jednej z placówek zleciłem przelew z konta walutowego które posiadałem w GB na inne swoje konto walutowe również otwożone w GB przelew został wykonany w taki sposób że funty zostały przewalutowanie na Euro poczym zpowrotem na funty dzięki tej operacji jestem stratny około 8 tyś zł 1600GB. Oczywiście reklamację złożyłem której termin rozpatrzenia mija 22stycznia 2025. Jakież moje zdziwienie nastąpiło gdy podczas rozmowy telefonicznej poinformowali mnie że reklamacja nie jest jeszcze rozpatrywana. Zobaczymy co powiedzą w dniu jutrzejszym jakie podadzą powody

2025年1月22日
5つ星のうち1の評価

Spłaciłem końcówkę kredytu w placówce…

Spłaciłem końcówkę kredytu w placówce banku. Do spłaty kredytu są 2 różne konta. Jedno do kredytu a 2 do nadpłat. Na zwykłym była nadpłata i musieli robić przeksięgowanie które trwa już 3 tygodnie i otrzymałem alerty z bik że brak wpłaty.
W BIK otrzymalem obniżenie oceny
punktowej. Tragedia

2025年1月2日

Najgorszy bank w Poslce

Ten bank powinien tylko kredytów udzielać - zgodnie z nazwą.
Seniorka otwiera u nich konto. Sami włączają limit 500 zł, a w bankowości internetowej nie ma po nim śladu - nawet w historii./ Można korzystać nawet o tym nie wiedząc. Za wszystko pobierają po kilka zeta co daje
miesiącu przynajmniej 20 zł - za obsługę konta, karty, SMSy, wspomniany limit, a nawet za udzielony kredyt na którym przecież zarabiają porządne odsetki.

Na infolinii często osoby niekompetentne. Mówią bzdury i dodatkowo denerwują klienta swoją niewiedzą.

Przy wypowiadaniu umowy konta należy osobno wspomnieć, że zamyka się ww. debet - nie wystarczy" i proszę zamknąć wszystkie usługi związane z zamykanym rachunkiem".

Najgorszy bank jaki do tej pory spotkałam na swojej drodze. W dodatku zamykają placówki, żeby przez przypadek niezadowolony klient nie przyszedł osobiście i nie zepsuł im dnia

2025年1月15日

レビューの対象になっている企業の方へ