Geen reactie en negeert serieuze lekkageproblemen al VIJFTIG JAAR LANG!!!
Natuurlijk zijn sociale huurders een minder goede inkomstenbron voor Domijn, waardoor de prioriteit zal blijven liggen bij de wat duurdere segmenten, maar ook wij hebben recht op een goede woning!
Als we dan zevenhonderd euro moeten wegtikken aan een appartementje, verwachten we wel dat we die fatsoenlijk kunnen gebruiken.
Nu wonen wij er nog maar sinds september 2023, maar velen wonen er al langer. We kregen een grote kelder te zien bij de rondleiding, maar 'toevallig' vergaten ze er wel even bij te benoemen dat huurders die kelder nooit kunnen gebruiken vanwege de lekkage. Waarom? De kelder is niet waterdicht en staat dus ieder najaar centimeters hoog met grondwater. Niet alleen de kelder, de gehele benedenverdieping inclusief de lift. Ons is gezegd dat er hopelijk 2024 een start kan worden gemaakt met het project, maar nu blijkt dat Domijn al JAREN van dit probleem af weet. Waarom er nu pas (als we ze moeten geloven) een start wordt gemaakt, is niet te verantwoorden.
Domijn doet alsof ze er hard mee bezig zijn dit probleem aan te pakken, en in het begin geloofden wij dit ook, maar nu wij ook andere bewoners hebben gesproken over hun ervaringen, blijkt dat Domijn hier al meer dan VIJFTIG JAAR (!!!) vanaf weet! VIJFTIG JAAR!
Het appartement was altijd een ouderencomplex. Van de vier mensen die we tot nu toe gesproken hebben, zijn er twee die aangeven er al sinds de vorige eeuw te wonen en vanaf het begin lekkageproblemen in de kelder te hebben gehad. Wat doet Domijn? De reacties waren OF geen gehoor, OF een kijkje nemen en daarna geen gehoor OF een keertje het water wegpompen (dat loopt net zo hard de grond en dus kelder weer in). Waar is de aanpak? Waar is de permanente oplossing?
Blijkbaar had Domijn ook mensen beloofd tijdens de renovatie van de zomer 2023 de kelder waterdicht te maken, wat uiteraard toen ook niet is gebeurd. In plaats daarvan hebben ze de plafonds in de kelder geïsoleerd met een of ander schuim, want dat laat zien waar de prioriteiten liggen. Je kunt de kelder niet gebruiken maar hij is in ieder geval geïsoleerd, niet waar?
Die renovatie was trouwens bedoeld voor het verduurzamen van de woningen, maar bij ons zit er nog steeds een open rooster in de deur van het balkon waardoor de koude winterlucht rechtstreeks de rest van het appartement afkoelt. Deze hebben we nu dus maar afgeplakt met tape en foam en plastic zakken, want Domijn zou er toch niets aan doen. Andere bewoners blijken dat rooster niet te hebben, dus daar hebben we ook enkele vraagtekens bij...
Nu is onze kelder onbruikbaar en lopen spullen waterschade op, iets waar andere bewoners dus al vijftig jaar lang mee kampen. Wij hebben noodgedwongen alles in de woonkamer neergezet, maar dit creëert toch een chaotische woonsituatie. Domijn kan altijd nog tijdelijke opslagcontainers plaatsen net als bij het isoleren van de kelder, zodat we daar onze spullen in kwijt kunnen, maar dat zou ze geld kosten dus dat gebeurt ook niet en in plaats daarvan moeten we onze spullen maar naar de stort brengen of in onze woonkamer pleuren.
Niet te vergeten het lek van de bovenburen dat in onze slaapkamer de gehele muur nat en beschimmeld maakte, waar Domijn rustig drie maanden de tijd voor nam. Er is ons drie keer beloofd dat er nadat het lek gefixt zou zijn, iemand zou komen om de schade te bekijken. Toevallig hebben we nooit meer iets gehoord van ze.
Nu hebben we recentelijk twee keer gemaild wegens een kapotte deurbel. Met recentelijk bedoel ik december 2023. Geen gehoor. Telefonisch krijg je zo iemand te pakken. Waarom? Dan heb jij geen zwart-op-wit bewijs van wat er je is beloofd. Mail wordt genegeerd.
Er is ook ingebroken bij onze overbuurvrouw en diens bovenburen. Iemand is ook thuis overvallen. Bij ons hebben we iemand betrapt toen hij aanklopte bij onze voordeur (je moet eerst door een gezamenlijke deur naar binnen, dus wat zoek je bij onze deur als je niet bij ons hebt aangebeld?). We vroegen hem door onze deur heen wie hij was en toen rende hij snel de gezamenlijke voordeur uit, sprong een wit busje in en reed met hoog tempo weg. Domijn reageerde niet eens op onze mail waarin we dit vertelden. Het boeit ze absoluut niet.
________________________________________
We zijn blij dat we na twee jaar actief reageren op alle mogelijke advertenties eindelijk een woonruimte konden krijgen in dit land met verpeste woningmarkt, maar het feit dat we dan 700 per maand betalen zonder serieus te worden genomen met ernstige problemen is erg zorgwekkend.
Nu blijkt uit andere reviews over Domijn dat ze mensen gerust bestempelen als klager wanneer er te vaak iets wordt gerapporteerd door een huurder, maar dit soort situaties lijken mij toch echt een reden om bij Domijn aan te kloppen. Niemand wil zo wonen. Hulp zou geen optie meer moeten zijn, maar verplicht.