Effira Energy レビュヌ

TrustScore 5段階評䟡の4

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Jag rekommenderar inte alls. Köpte en easyserv.moduö för nÃ¥gra Ã¥r sedan för flera tusen och nu vad hÀnder de byter namn och slutar med den. Resultatet: jag har blivit lutad och betalade för nÃ¥nting... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Trevlig personal hjÀlpte mig igenom allt strul. Vi hade problem att fÃ¥ kontakt med elleverantörens elmÀtare. Det tog Ã¥tskilliga dagar innan vi till slut förstod vad som mÃ¥ste Ã¥tgÀrdas, av mig. Ä... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Snabb och smidig installationen i min vÀrmepump. Styrningen fungerar bra. Dock inte sÃ¥ mycket besparingar Ànnu men har bara varit uppkopplad 2 vÃ¥rmÃ¥nader. Större besparingar blir det vÀl nÀr uppvÀrmni... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

En toppenupplevelse att teckna abonnemang hos Effira, jag fick mycket snabb och tydlig hjÀlp med min enda frÃ¥ga dÃ¥ jag inte Àr sÃ¥ kunnig om vÀrmepumpar och elsystemet i vÃ¥r villa. Lösning och besk... もっず芋る

䌁業情報

1. ゚ネルギヌ機噚ず゜リュヌション
  2. 熱゚ネルギヌ䌚瀟

圓該䌁業による蚘述

Effira Energy – smart styrning av vÀrmepumpar för maximala besparingar. ----------------- Med Effira Energy fÃ¥r du en smartare och mer kostnadseffektiv uppvÀrmning. VÃ¥rt system OPTi optimerar vÀrmepumpen automatiskt utifrÃ¥n dygnets lÀgsta elpriser, solinstrÃ¥lning och den solel du sjÀlv producerar. Resultatet blir lÀgre kostnader för uppvÀrmning och varmvatten, samtidigt som effekttoppar och elkostnader minimeras. Genom att kombinera realtidsdata, elprisprognoser och vÀderinformation flyttar OPTi uppvÀrmningen till de mest fördelaktiga timmarna pÃ¥ dygnet – helt automatiskt. Det bÀsta av allt? Du fÃ¥r maximal besparing utan att tumma pÃ¥ komforten.

ほが満足

すべおのレビュヌ

過去12か月のレビュヌ数: 20ä»¶

レビュヌを曞く

Proffsigt intryck

Snabb och enkel kontakt. Bra funktionalitet. Proffsigt bemötande. Appen behöver finputsas lite, men mycket anvÀndbar

2026幎5月27日

Effira Energy からの回答

Hej Peter! Tack för fina ord! Det kommer snart ett lite mer uppdaterat grÀnssnitt och funktioner i appen. Du får gÀrna komma med feedback på det nÀr det Àr klart!

Mycket strul vid installationen

Mycket strul vid installationen. Styrenheten gick sönder, med det fixade Effira.

Hej Thomas,
Tack för att du skriver ett omdöme. Det Àr sant att det var struligt vid just din installation och trots att det inte var OPTi som orsakade att styrenheten gick sönder så tog vi på oss hela kostnaden för det bytet eftersom vi tar hand om våra kunder.
Det Àr tråkigt att du fortfarande Àr missnöjd trots bytet och kompensationen men vi uppskattar din Àrlighet i omdömet och att du valt att Àndå fortsÀtta vara kund. Vi hoppas på bÀttre recensioner i framtiden.

5぀星のうち3の評䟡

Smart och enkelt men...

Smart och enkelt att få installerat,sköter sig sjÀlvt. Saknar dock uppföljning från företaget, personligt råd kring instÀllningar i appen och har Ànnu inte sett den stora besparingen som tÀcker kostnaden.

Effira Energy からの回答

Hej Annika! Tack för att du delar med dig!
Den saknade uppföljningen får jag be om ursÀkt för. Vi brukar inte höra av oss efter en installation om vi ser att allt redan ser bra ut.
Sedan följer vi upp med en kundundersökning efter att kunden har haft tjÀnsten ett tag. Jag ser dock att du har avregistrerat dig från den typen av e-postmeddelande från oss.

Det går alltid bra att höra av sig till oss och vi svarar gÀrna på alla möjliga frågor gÀllande smarta energilösningar. Det Àr så vi och vårt samarbete med kunder blir bÀttre.

Tack

Bra bemötande, bra leverans och ni svarar i telefon.

2026幎5月1日

Effira Energy からの回答

Hej Anders! Tack för att du tar dig tiden att skriva! Vi gör vårt bÀsta att alltid kunna svara i telefon och hålla hög nivå på leveransen. Och ett extra stort tack för din input på designen i appen och hur vi kan bli bÀttre, det uppskattar vi enormt mycket.
Mvh
William och resten av teamet på Effira!

5぀星のうち5の評䟡

Snabb och smidig installationen i min

Snabb och smidig installationen i min vÀrmepump. Styrningen fungerar bra. Dock inte så mycket besparingar Ànnu men har bara varit uppkopplad 2 vårmånader. Större besparingar blir det vÀl nÀr uppvÀrmningsbehovet Àr större.

Effira Energy からの回答

Tack Ingvar för att du delar med dig!
Större besparingar kommer sÀkerligen att komma i takt med uppvÀrmningsbehovet, det Àr det som mycket av logiken bygger på och hur mycket elpriset varierar också.
Du vet vart vi Àr om det skulle vara något du funderar eller vill ha hjÀlp med.

5぀星のうち1の評䟡

Jag rekommenderar inte alls.

Jag rekommenderar inte alls.
Köpte en easyserv.moduö för några år sedan för flera tusen och nu vad hÀnder de byter namn och slutar med den. Resultatet: jag har blivit lutad och betalade för nånting som inte lÀngre fungerar. Oseriöst
Edit var försiktig för att ni kan betala mer Àn 6000kr för en produkt som kan avvecklas plötsligt. De bara byter namn och börjar om försÀljning

2026幎5月19日
自発的なレビュヌ

Effira Energy からの回答

Vi beklagar att du upplever situationen så. Den produkt du hÀnvisar till avvecklades efter en lÀngre period utan nyförsÀljning, och information om detta kommunicerades till berörda kunder under 2024 och 2025 inför att tjÀnsten avslutades hösten 2025.
Vi förstår samtidigt att det kan vara frustrerande nÀr Àldre teknik fasas ut, och vi uppskattar att du tagit dig tid att lÀmna feedback.

Edit.. Produkten som du hÀnvisar till har inte avvecklats plötsligt. Vi har förmedlat information till alla berörda kunder som har det gamla systemet i över 1,5 års tid.
Det gamla systemet förlitade sig på en 3G-uppkoppling, men 3G-nÀtet kommer att avvecklas nationellt. Systemet kommer dÀrför så småningom sluta fungera (4G/5G Àr det nya). Vi tog dessutom bort månadsavgiften i samband med informationen och på så vis gavs alla berörda kunder gratis tillgång till systemet så lÀnge det fungerade.

Mvh
William på Effira (gamla Easyserv)

5぀星のうち5の評䟡

Bra upplÀgg på webb sÀndningen

Bra upplÀgg på webb sÀndningen, likaså bestÀllningen och monteringen i hemmet
Om det sen blir någon besparing får framtiden utvisa!!!!
Lars Sv

2026幎5月11日

Hej Lars!
Vad roligt att du gillar våra webinar, vi lÀgger vÀldigt mycket kraft och tid på dem.

OPTi kommer göra sitt bÀsta för att besparingen ska bli så stor som möjligt utan att tumma på komforten, men mycket beror såklart på elpriset.

Om du har några idéer på vad vi skulle kunna ha för tema på framtida webinar får du gÀrna hör av dig!

5぀星のうち5の評䟡

Trevlig personal hjÀlpte mig igenom

Trevlig personal hjÀlpte mig igenom allt strul.

Vi hade problem att få kontakt med elleverantörens elmÀtare. Det tog åtskilliga dagar innan vi till slut förstod vad som måste åtgÀrdas, av mig.

ÄndÃ¥ stod personalen stÀndigt redo att ge rÃ¥d.

Hej Gunnar!
Tack så mycket för din feedback! Vi håller på att förbÀttra den delen av processen som blev strul och jag vill också tacka dig för ett gott samarbete och tålamod nÀr vi felsökte. Vi lÀrde oss mycket utav det och kommer ta med de insikterna framöver till kommande installationer!

Snabb leverans och montage

Snabb leverans och montage. Lite ologiskt urval ibland av nÀr utrustningen blockerar vÀrmepannan för uppvÀrmning.

Effira Energy からの回答

Hej Reima! Tack för fin feedback, jag ska hÀlsa till teamet!
Vi kan titta på hur din OPTi har styrt nÀr det upplevts vara lite ologiskt, det finns sÀkert en förklaring. Vi hör av oss

5぀星のうち4の評䟡

nyinstallation

TjÀnsten Àr bra men upplever tjÀnstekostnaden som orimligt hög. Strul vid installation (fick vÀnta på nya grejer under i stort sett hela dyra perioden).

Effira Energy からの回答

Hej! Vad roligt att höra att du tycker tjÀnsten Àr bra!
Vi håller med om att det var struligt med din installation pga ett ovÀntat fel som gjorde att vi fick skicka ut en ny OPTi. Inte alls som vi hade tÀnkt och vi ber om ursÀkt för det.

5぀星のうち4の評䟡

Inte haft den sÃ¥ lÀnge sÃ¥ inte sett hur

Inte haft den så lÀnge så inte sett hur mycket systemet kommer att spara. Installation gick snabbt och problemfritt och instÀllningen av appen var lÀtt.

Hej Lars!
Tack för att du du delar med dig! Du kan se i appen under "Sparat igår" hur mycket besparing som har gjorts med hjÀlp av OPTi.
Du kan sedan se hur mycket du sparat i veckan/månad/år.
Kul att höra att du Àven Àr nöjd med installationen, jag ska hÀlsa vår installationspartner det!

5぀星のうち5の評䟡

Snabb och enkel installation.

Snabb och enkel installation.
Mycket bra och översiktlig app.
Bra support och uppföljning från Effira-teamet.

Tack så mycket Per!

5぀星のうち3の評䟡

Sparar inte in vad som utlovats.

Sparar inte in vad som utlovats.
Kapar inte alla de dyraste timmarna på morgonen, oavsett om jag stÀller in optimeringen för hög solproduktion eller normal.

Effira Energy からの回答

Hej Nils! Tack för din feedback!
Vi har som du vet tittat över din anlÀggning och eftersom vi inte kan jobba med varmvattenproduktionen på just den modellen som du har gör det att stor besparingspotential går förlorad, vilket såklart Àr tråkigt och vi försöker göra det vi kan för att du ska ha en så hög besparing som möjligt med de förutsÀttningar som din vÀrmepump ger oss utan att komforten Àventyras.

Du har helt rÀtt i att OPTi inte kapar alla topparna och många av de missarna beror förmodligen på uppkopplingen i detta fall. NÀr uppkopplingen till vårt system förloras startar OPTi om sig och då kan vi inte se hur den har styrt. NÀr den sedan får tillbaka uppkopplingen så kan det se ut som att OPTi har aktivt valt att inte kapa vissa pristoppar.

Vi hör av oss till dig för att se om det går att förbÀttra uppkopplingen!
William på Effira Support

Kunnig personal

Kunnig personal, snabb service, Àven om min pump Àr lite till åren och ovanlig så löste bolaget detta på ett snabbt och seriöst sÀtt, vi mÀrker redan av besparingen utan att behöva göra massa instÀllningar sjÀlva i huset.

2025幎12月30日
自発的なレビュヌ

Snabb hjÀlp hos kundservice

En toppenupplevelse att teckna abonnemang hos Effira, jag fick mycket snabb och tydlig hjÀlp med min enda fråga då jag inte Àr så kunnig om vÀrmepumpar och elsystemet i vår villa.

Lösning och beskrivning av tjÀnsten var enkel att ta till sig, stort plus med besparingsgarantin. Rekommenderas varmt.

2025幎12月5日

Stort tack Anders!
Vad roligt att höra att du fick snabb och tydlig hjÀlp nÀr du tecknade abonnemang. Vi vill verkligen göra det enkelt att komma igång, sÀrskilt nÀr man inte Àr van vid vÀrmepumpar och elsystem, så din feedback betyder mycket för oss.
Tack för att du rekommenderar oss!

Riktigt positivt överraskade!

Vi Àr positivt överraskade av hur många kronor vi faktiskt sparar per dag. Det Àr nÀstan lite kul att följa allt i appen och se hur det rör sig. Och att vår nÀstan 20 år gamla bergvÀrmepump nu styrs smart efter elpriserna kÀnns ovÀntat och som att man fått ny bergvÀrme:-)

2025幎12月4日

Effira Energy からの回答

Stort tack för ditt fina omdöme, Christoffer!
HÀrligt att höra att ni ser besparingarna och att ni kÀnner att er 20-åriga bergvÀrmepump fått nytt liv!

Vi Àr glada att Effira gör skillnad i vardagen – tack för att du delar din upplevelse

Kanonbra besparing med OPTi

Snabb och proffsig hjÀlp. Vi har en bergvÀrmepump fr 2022 som styrs av OPTi. Vi ser att vi minskar elkostnaden men Àndå håller sig vÀrmen i huset som vanligt.

2025幎12月6日

Effira Energy からの回答

Stort tack Johan! HÀrligt att höra att OPTi fungerar bra hos er, och vi Àr vÀldigt glada att du upplever att du fÃ¥tt bra hjÀlp – det Àr precis det vi strÀvar efter.

Tack för att du delar med dig!

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

䌁業は、自動招埅を介しおレビュヌを䟝頌するこずができたす。この方法で埗られたレビュヌは、本物の経隓に基づいたものであり、確認枈みのラベルが付䞎されたす。