Fortus International Finance AB レビュヌ

TrustScore 5段階評䟡の3

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

NÃ¥got av det sÀmsta och mest oseriösa jag rÃ¥kat ut för. SÀtter i system att antidatera pÃ¥minnelser sÃ¥ de kan ta ut ytterligare avgifter. NÀr de skickar hot om inkasso skall betalningen vara dem tillha... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

SÀtts i system att skicka ut pÃ¥minnelse med förfallodatum samma dag som fakturan anlÀnder. SÃ¥ man kan skicka ut ett inkassokrav ocksÃ¥! Dessutom fick jag aldrig orginalfakturan frÃ¥n början) Inez som... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Betalade faktura 5 dagar försent, fick pÃ¥minnelse pÃ¥ hela beloppet plus 240 kr efter jag betalat. VÀntar pÃ¥ att fÃ¥ en korrigerad rÀkning pÃ¥ pÃ¥minnelseavgiften fÃ¥r istÀllet inkassokrav pÃ¥ ytterligare... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Hade kontakt med Fortus angÃ¥ende mitt Àrende och mÃ¥ste sÀga att jag var positivt överraskad över deras kundservice och det bemötandet jag fick, speciellt som nÃ¥gon som lever i utlandet och har upplevt... もっず芋る

たあたあ

すべおのレビュヌ

過去12か月のレビュヌ数: 38ä»¶

レビュヌを曞く

Betalade faktura 5 dagar försent

Betalade faktura 5 dagar försent, fick påminnelse på hela beloppet plus 240 kr efter jag betalat. VÀntar på att få en korrigerad rÀkning på påminnelseavgiften får istÀllet inkassokrav på ytterligare 210 kr. Tar kontakt med kundtjÀnst för att reda ut detta, men får bara tillbaka att jag måste betala alla påminnelseavgifter annars går man vidare med inkasso.
Betalat men kommer aldrig köpa något som har med detta finansbolag att göra.

2024幎4月5日

Fortus International Finance AB からの回答

Tack för ditt omdöme! Jag tar sjÀlvklart din feedback vidare. Skulle du ha ytterligare feedback Àr du varmt vÀlkommen att mejla info@fortusfinans.se. Vi strÀvar alltid efter att bli bÀttre och Àr dÀrav tacksam för all feedback.

Om du vill kika på varför du fått en påminnelsefaktura Àr du varmt vÀlkommen att kontakta vår kundservice. Telefonnummer: 010-222 15 50

Jag passar på att önska dig en fin dag! :)

AffÀrsmÀssighet ??

Som tidigare skrivits har vi fastnat i Fortus elÀnde.
Missade att betala en faktura med 4dar (vår miss) och fick en påminnelse några dar senare via posten dÀr sista betaldatum för påminnelsen redan passerat. Betalade in påminnelsebeloppet, men då den givetvis var för sen kom en ny med posten som också betaldatumet gått ut.... Vet ej hur detta kommer sluta..
De har satt i system att man inte kan göra rÀtt för sig...Du kan logga in och se ursprungsfakturan men ej deras påminnelsefakturor, vilket blir att du inte har möjlighet att betala i tid om postgången och banktiden inrÀknas. Har nu bockat i mailfaktura vilket vi hoppas skall lösa problemet innan vi hamnar hos inkasso/kronofogden.
Vi handlade via bildelsbasen.

2024幎4月5日

Fortus International Finance AB からの回答

Tack för din feedback. Vad tråkigt att höra att du upplever att det Àr krångligt. Om du önskar vidare hjÀlp så Àr du vÀlkommen att kontakta vår kundservice 010 -222 15 00.

Önskar dig en fin dag!🌻

Snabb och bra hjÀlp

2024幎3月7日

Fortus International Finance AB からの回答

Tack för din fina recension! Vad bra att höra att du fick snabb och trevlig hjÀlp. Vi hjÀlper gÀrna till igen om det behövs

Totalt oseriöst.

2024幎3月6日

Fortus International Finance AB からの回答

Tråkigt att höra att du upplevt det så. Det var absolut inte vår avsikt. Kontakta gÀrna vår support så att vi kan reda ut vad som hÀnt och försöka hjÀlpa dig vidare

Som så många andra
 ingen faktura utan

Som sÃ¥ mÃ¥nga andra
 ingen faktura utan en pÃ¥minnelse Ã¥ 240:- extra pengar skulle dom ha! Men de positiva mot flera av dom andra som blivit lurade av detta hemska företag med extraavgifter som affÀrsidé Àr att jag Ã¥tminstone fick 5dagar pÃ¥ mig😌😀. Jag gissar att av - skum som driver företag likt detta sover garanterat bÀttre pÃ¥ natten Àn den som blivit lurad😌. Jag handlade via Bildelsbasen!

2024幎2月29日

Fortus International Finance AB からの回答

Tråkigt att höra att du upplevt detta. Kontakta gÀrna vår kundservice så tittar vi på ditt Àrende och reder ut vad som hÀnt.

skrÀmmande dÃ¥lig bestÀllde mot

skrÀmmande dålig bestÀllde mot bildelsbasen med fortus och har varken fått fakturor eller påminelse som utlovat på mailen nu damp de ner inkasso krav men man kan ju för h inte betala utan uppgifter ursÀkta ordspråket...

2024幎2月19日

Fortus International Finance AB からの回答

Tack för att du lÀmnade en recension om oss - jÀttetråkigt att din upplevelse av oss inte blev så bra. Ursprungsfakturan från de flesta skrotar vi samarbetar med skickas tillsammans med försÀndelsen enl. köpevillkoren. Det går alltid kika in på "mina sidor" på www.fortusfinans.com så hittar man alltid sin faktura dÀr I annat fall Àr du jÀttevÀlkommen slå en signal till vår kundservice, så skickar vi den sjÀlvklart på nytt. Mvh KundtjÀnst

Professionella

Fick hjÀlp av Ines,
mycket professionell!
Rekommenderar starkt detta företag.

2023幎12月12日

Fortus International Finance AB からの回答

Tack för din fina recension! Vad roligt att höra att Ines gav dig professionell hjÀlp. Vi uppskattar verkligen din rekommendation.

5぀星のうち1の評䟡

SkrÀmmande dåligt och oseriös!

SkrÀmmande dåligt och oseriös!
Har haft och göra med dem ett kort tid och dessutom svårt att blir av med dem!

2023幎12月7日

Fortus International Finance AB からの回答

Tråkigt att höra att du upplever det så. Det var inte vår avsikt. Kontakta gÀrna vår kundservice så att vi kan hjÀlpa dig vidare och reda ut situationen.

5぀星のうち1の評䟡

Tog faktura via fortus för en grej jag

Tog faktura via fortus för en grej jag var tvungen att ha. Kan inte hitta att dom skickat en första faktura på mejl varken i inkorg eller skrÀppost. Kommer en påminnelse med posten som första faktura med 1dag betalningstid. Det kom påminnelse efter ett par dagar och inkassokrav. 240 + 240 sek, efter att jag betalade fakturan.
Jag rekommenderar inte företaget.

2023幎10月23日

Fortus International Finance AB からの回答

Vi beklagar ert missnöjde. Betalningen mot er fakturan kan vi se inkom ca. 15 dagar efter dess förfall och dÀrav har det skickats ut påminnelser. Ni får gÀrna ta kontakt med oss över telefon så ska vi reda ut vad som hÀnt.

Jag passar på önskar dig en fin dag!

Mvh

Undvik om du kan

Jag har en mycket dålig erfarenhet av Fortus Finance. Tycker jag kÀnner igen mönstret nÀr jag lÀser andras kommentarer. Första fakturan vi fick var en påminnelse med 240kr i avgift. Den var utskriven den 25e september och kom till vår brevlåda den 29e på en fredag med krav att vi måste betala fakturan innan den 2a oktober. Efter att ha lÀst deras dåliga betyg och kommentarer på nÀtet kÀnde jag att det var ingen mening att hålla på att diskutera för 240 kr. DÀrför betalade jag direkt på fredagen trots att vi inte ens fått originalfakturan. Detta betyder att pengarna borde nått företaget den 2a oktober, eftersom jag jobbar med ekonomi vet jag vÀl hur bankgiro fungerar.

Idag den 9e oktober kom ett meddelande om inkasso frÃ¥n samma bolag. Utskriven den 2a oktober med förfallodag den 9e, och dessutom har dom lagt pÃ¥ ytterligare 210kr. En annan intressant detalj Àr att det stod att ”betalningar Àr inkluderade t o m 2023-10-01”. Är ju intressant hur man kan dra ivÀg en inkassovarning innan man vÀntat ut förfallodagen som var den 2a oktober. Jag tycker man kan se ett mönster hur dom jobbar. Dom skickar pÃ¥minnelser precis sÃ¥ att man inte ska hinna betala. Denna gÃ¥ng blev jag tvungen att ringa, för jag blir sÃ¥ förbannad nÀr dom jobbar sÃ¥ oseriöst. Nu hade dom visserligen registrerat betalningen pÃ¥ mÃ¥ndagen. Men jag skÀllde ut dom ÀndÃ¥ för hur dom jobbar. Vissa personer som Àr ovan hur fakturor och betalningar fungerar hade sÀkert betalad Àven inkassoavgiften för att slippa problem.

2023幎10月9日

Fortus International Finance AB からの回答

Tråkigt att lÀsa om din upplevelse och den frustration den orsakat. Det Àr sjÀlvklart inte vår avsikt att skapa osÀkerhet kring fakturor eller betalningar. Betalningar registreras utifrån bankens bokföringsdatum och Àrenden kan ibland passera automatiserade steg innan betalningen hunnit bokföras. Kontakta gÀrna vår kundservice om något fortfarande Àr oklart, så ser vi till att reda ut det.

5぀星のうち1の評䟡

Fortus gör allt de kan för att lura dig

Fortus har satt i system att lura kunden att betala stÀndiga påminnelseavgifter, fast du betalat i tid. Fick snabbt ett inkassobrev + faktura, separat, med 2 sista betalningsdatum som redan varit, med samma påminnelseavgifter. 2023-08-11 och 2023-08-13. Båda dimper ner i brevlådan 2023-08-15. Enda synliga fakturan på mina sidor, som har sista datum 2023-08-16, Àr redan betald, 2023-08-07, men inte registrerad som betald, för att kundtjÀnst gett mig fel ocr-nr, nÀr jag betalade den plus 2 påminnelseavgifter, vilka jag antagligen inte skulle ha behövt betalat, men gjorde det Àndå, för att slippa det hÀr elÀndet. Avslutar de inte mitt Àrende så kommer de att anmÀlas. UNDVIK!

2023幎8月15日

Fortus International Finance AB からの回答

Tråkigt att lÀsa om din upplevelse. Det Àr sjÀlvklart inte vår avsikt att felaktiga uppgifter eller avgifter ska uppstå. Vi ser gÀrna över ditt Àrende i detalj för att reda ut vad som hÀnt och sÀkerstÀlla att allt hanteras korrekt. Kontakta gÀrna vår kundservice så hjÀlper vi dig vidare.

Har fått påminnelse från Fortus Finance

Har fått påminnelse från Fortus Finance med 7 dagars betaltid, varav helgen kom så att fakturan inte var framme förrÀn efter 4 dagar och då var jag bortrest. Samma dag som betaltiden gick ut på första betalningen skickades en andra påminnelse med ytterligare påminnelseavgift. Då det inte framgår från påminelserna vilket företag jag handlat ifrån förutsatte jag att det var en bluff faktura. NÀr det dessutom inte går att ringa kundtjÀnsten utan samtalet direkt kopplas ned så tror man ju definitivt det Àr ett bluffföretag.

2023幎5月22日

Fortus International Finance AB からの回答

Tråkigt att höra om din upplevelse. Vi beklagar att informationen på påminnelsen inte var tydlig och att du haft svårt att nå vår kundservice. Kontakta oss gÀrna så vi kan reda ut Àrendet och sÀkerstÀlla att allt hanteras korrekt.

Varning för detta företag

Varning för detta företag. Undvik i det lÀngsta att ha med dessa att göra.
Skickar påminnelseavgift så du inte har en möjlighet att betala i tid. Har förbjudit alla på mitt företag att anvÀnda deras betaltjÀnst. Synd om alla bilskrotar som sitter klorna på dessa skojare. Dessa Àr också bannlysta på om de försöker anvÀnda Fortus som betalmetod.

2023幎5月1日

Fortus International Finance AB からの回答

Tråkigt att lÀsa om din upplevelse. Vi beklagar att du upplevt våra påminnelser som stressande. Kontakta gÀrna vår kundservice så att vi kan gå igenom ditt Àrende och sÀkerstÀlla att allt hanteras korrekt.

5぀星のうち1の評䟡

SÀmsta inkasso företag har jag trÀffat

SÀmsta inkasso företag har jag trÀffat, skickar inkasso krav samma dag som påminnelse förfallodag trotts att vi informerat om att vi betalt skickar inkasso krav Àndå. Det Àr helt oacceptabel, det kÀnns att dem har bara vi som förvÀntar betalning från oss. rekommenderas ej till någon annan bolag att anlita, ni kommer att tappa helt alla era kunder sÀkert. Vi skulle vÀlja null stjÀrna om det finns.

2023幎5月9日

Fortus International Finance AB からの回答

Vi beklagar ert missnöjde. För att inkassokrav skall skickas så måste inbetalning vara sen över 10 dagar efter förfallodatum och påminnelsen har löpt ut. Ni får gÀrna ta kontakt med oss över telefon så ska vi reda ut vad som hÀnt.

Jag passar på att önska dig en fin dag!

5぀星のうち1の評䟡

Jag kom just ihÃ¥g vad som hÀnde hÀr

Jag kom just ihåg vad som hÀnde hÀr förra året, det var fruktansvÀrt eftersom jag nekades mina pengar och jag var tvungen att göra en framstÀllan via VES TI GA RECOV innan jag fick tillbaka alla mina pengar.

2022幎8月23日

Fortus International Finance AB からの回答

Hej, vi bedriver inte verksamhet med sms snabblån utan arbetar med konsumentkrediter. MisstÀnker att du kommit fram till fel bolag. All kommunikation från och till Fortus International Finance AB sker via mailadresser som slutar med domÀner @fortusfinans.se eller @fortusfinance.com.

Om du har fler frågor kontakta oss gÀrna via mail på info@fortusfinans.se

Vidrigt blufföretag

Vidrigt blufföretag. Skickar påminnelseavgift på påminnelseavgift.
Betalade 2 dagar för sent pga missat att det var 14 dagars betalningsvillkor. Får 2 dagar senare påminnelse med påminnelseavgift. TÀnkte att då den ursprungliga fakturan redan var betald så lÀr dom vÀl stryka den.
Sen dök en ny faktura upp med påminnelseavgiften plus en ny påminnelseavgift på påminnelseavgiften.
Ska verkligen ta reda på vad dom man handlar av anvÀnder för finansbolag och definitivt undvika detta skrÀpföretag.

2023幎4月27日

Fortus International Finance AB からの回答

Vi beklagar att du har upplevt det så hÀr. Vår målsÀttning Àr alltid att fakturor och påminnelser ska hanteras korrekt. Kontakta gÀrna vår kundservice så hjÀlper vi dig att reda ut Àrendet.

5぀星のうち2の評䟡

Jag hade en dålig upplevelse

Jag skickade pengar till dem för att köpa Bitcoin men de skickade inga Bitcoin till mig. Jag kontaktade deras kundtjÀnst för support men ingen menade allvar med min förlust förrÀn jag kontaktade
.. R€COV€RIÑG CØIN . c0M SÃ¥ efter en vecka kommer mina pengar tillbaka till mina bankkonton

2023幎4月24日

Fortus International Finance AB からの回答

Hej, vi bedriver inte investeringsverksamhet utan arbetar med konsumentkrediter. MisstÀnker att du kommit fram till fel bolag. All kommunikation från och till Fortus International Finance AB sker via mailadresser som slutar med domÀner @fortusfinans.se eller @fortusfinance.com. Om du har fler frågor kontakta oss gÀrna via mail på info@fortusfinans.se

Mvh

Undvik detta blufföretag

Synd att man glömmer bort saker i ibland. Tog faktura via fortus för en grej jag var tvungen att ha.
Samma dåliga upplevelse som för 2 år sedan.. påminnelse på påminnelser med avgifter hit och dit och hot om inkasso trots att det var betalt 1 dag innan förfallodagen..
För ert eget bÀsta, om ni vill slippa problem, vÀlj ett annat betalalternativ Àn just Fortus.

2023幎3月23日

Tack för din feedback!

En påminnelse med förseningsavgift skickas ut vid de tillfÀllen förfallodag passerat och vi saknar inbetalning/reglering av fakturan. Detta sker per automatik systematiskt och dÀrför Àr det viktigt att se till att skulden Àr reglerad i tid för att undvika extra avgifter. Vi Àr givetvis ledsna över ert missnöje. Om ni hÀvdar att er skuld var betald på eller före fakturans förfallodag ber vi er återkomma till oss med underlag på betalningen dÀr vi kan se detta.

Önskar dig en fin dag!

5぀星のうち1の評䟡

Sluta att skicka både två och tre

Sluta att skicka både två och tre fakturor varje gång man bestÀller något som faktureras via detta trögfattade bolag! Jag har både ringt och mailat om detta flera gånger utan att någonting hÀnder.

2022幎1月3日

Fortus International Finance AB からの回答

Ifall man saknar någon faktura så går det alltid bra att kika in på "Mina Sidor" på https://www.fortusfinance.com/minasidor - så hittar man den alltid dÀr. I annat fall så Àr du jÀttevÀlkommen att slå en signal till vår kundservice, så skickar vi den sjÀlvklart på nytt.

Önskar dig fin dag!

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス