KÊlderbadevÊrelse med fejl ved hvert eneste besÞg
Vi har netop afsluttet en badevÊrelsesrenovering i kÊlderen med Hovmand VVS som ansvarlig for VVS-arbejdet. DesvÊrre har forlÞbet vÊret prÊget af fejl og mangler ved stort set hver eneste gang, firmaet har vÊret på opgaven. Eneste positive er, at prisen blev ved aftalen. Dog kan man sige, at vi ikke fik helt det vi Þnskede.
- KloakrÞrene var udfÞrt med tilbagelÞb â en alvorlig fejl, da det blev opdaget af os selv lige inden stÞbning.
- I forbindelse med fornyning af kloak, blev slangen til hovedhanen fÞrt over kloakrÞrene, hvilket forhindrede isolering og stÞbning â og slangen mÃ¥tte flyttes. Det var ogsÃ¥ os selv, som gjorde opmÊrksom pÃ¥ fejlen.
- Ved udbredelse af ovenstående to fejl blev det desuden konstateret, at pex-slangerne til vand ikke var korrekt fastgjort til vÊgge fÞr stÞbning.
- Men selv her mÃ¥tte der igen konstateres fejl, da det efter stÞbning blev opdaget, at pex-slangerne var blevet monteret FÃR vandmÃ¥leren. Det krÊvede omstÊndig omlÊgning med ekstra rÞrfÞring for at rette fejlen. Dertil kunne VVSeren ikke modernisere ned til selve vandindfÞringen/gummislangen, da det nye stÞbte gulv og vÊgge blokerede. Jeg havde flere gange over telefon og mail spurgt ind til, hvornÃ¥r indfÞringen skulle moderniseres. Vi har nu et zigzagget vandindfÞring til huset, og jeg vil ikke selv sige det er âmoderniseretâ, jf. aftalen.
- Gamle vandrÞr i loftet blev ikke fjernet som aftalt, selvom vi pointerede det overfor dem flere gange. Jeg måtte til sidst selv fjerne dem.
- Ved installation af midlertidig vaskemaskine blev der lavet hul i aflÞbsinstallationen i kÞkkenet ovenfor.
- Cisternen til toilettet var ikke korrekt monteret og ikke fastspÊndt. Vi måtte selv gÞre opmÊrksom på fejlen, hvorefter det blev rettet.
- Brusearmaturet ved badekarret er ikke centreret, hvilket fÞrst blev konstateret efter flisemontage.
- AflÞb til vaskemaskine/tÞrretumbler var ikke forberedt, hvilket fÞrst blev opdaget ved gipsopsÊtning, og arbejdet blev forsinket, da det skulle udbedres.
- Ved tilslutning af gulvvarme blev ventilen ikke tjekket, hvilket medfÞrte, at gulvvarmen ikke virkede fÞr efter fejlretning.
- Og sidst men ikke mindst, håndvasken var piv utÊt ved ibrugtagning (lÞrdag morgen), hvilket også skulle rettes (den fÞlgende mandag).