Waardering zit er zo'n 40% naast
Waardering zit er zo'n 40% naast. Extra percelen worden ook niet meegenomen. Werkt wellicht redelijk voor seriematige woningen, maar niet voor iets uniekere woningen.

Huiswys からの回答
Dank voor uw eerlijke beoordeling. U had gelijk, en we hebben er meteen mee gewerkt.
Sinds vandaag herkent het rapport de percelen zonder eigen adres die aan het perceel van de woning grenzen. Het noemt hun grootte, het grondgebruik en de gebouwen erop, en zegt erbij: hoort die grond bij dezelfde eigenaar, tel de waarde ervan dan op bij onze indicatie. Wie het huis kent, ziet zo meteen wat er wel en niet is meegerekend. Alle bestaande rapporten zijn bijgewerkt; wie inlogt in het portfolio ziet meteen de nieuwe versie.
Waarom het misging: bij het bouwen van Huiswys hebben we bewust gekozen om geen persoonsgegevens te gebruiken. Het rapport kijkt naar het gebouw en het perceel waarop het staat, niet naar wie de eigenaar is. Daardoor kon het niet zien of bij een aankoop ook de percelen ernaast op de akte stonden. De tuin en het erf op het eigen perceel meten we tot de laatste vierkante meter, en daar wijkt onze indicatie bij een gewone woning doorgaans zo'n tien procent af van de verkoopprijs. Maar veel grond op andere percelen telde niet mee, en dan valt de indicatie inderdaad tientallen procenten te laag uit. Zonder die grond leek uw woning op papier een gewone woning, en precies dat is nu verholpen.
Ik neem ook persoonlijk contact met u op. Een taxateur die ons rapport naleest en zegt waar het wringt, is voor ons het beste wat er kan gebeuren. Nogmaals dank.
Gustavo, Huiswys