3.2

過去12か月のレビュー数: 1

レビューを書く

レビューの確認を行います

5つ星のうち1の評価

Dyr tandreglering – sned tand kvar

Jag sökte ursprungligen tandreglering för två tänder i underkäken. Under konsultationen blev jag i stället övertalad till en mer omfattande behandling i överkäken med osynlig tandställning, med motiveringen att det skulle ge ett bredare leende. Jag blev visad fina slutresultatsbilder, wow! (När detta påtalades i slutet, kom det fram att det var AI - bilder). Kostnad: 60 000 kr.

Under behandlingen ifrågasattes jag vid ett par tillfällen och anklagades för att ha “fuskat” med skenorna, med kommentaren att man inte kan ha skenor så länge – trots att jag följt givna instruktioner. Detta upplevdes särskilt märkligt då en vän haft fast tandställning i tre år hos sin tandreglerare i Partille, utan att detta ansetts problematiskt. När maken sa att det knappt var någon skillnad på "då- nu" så sa tandläkaren "-är han tandläkare?!" Oprofessionellt och onödig kommentar!

Byte till fast tandställning gjordes och totalt pågick behandlingen cirka 2,5–3 år. Under tiden upprepades att resultatet var mycket bra. Kliniken lyfte även återkommande fram att behandlingen utfördes av tandreglerare med minst 20 års erfarenhet och att denne minnsann kunde sin sak.
När tandställningen togs bort såg jag hemma att en av de tänder jag sökte vård för fortfarande inte var/ ÄR rak. Jag kontaktade kliniken direkt och visade bild på tänderna, och fick beskedet att detta var ”så rakt det går att få” och att behandlingen var avslutad. Jag skickade då även en bild på skenan, där det tydligt framgår att just den tanden inte är rak, men fick ändå beskedet att jag var slutbehandlad och att de inte skulle göra något mer.
För mig är det svårt att acceptera att en flerårig behandling till denna kostnad avslutas utan att slutresultatet kontrolleras och korrigeras innan tandställningen tas bort. Jag stör mig på den sneda tanden varje morgon, då nattskenorna tas av! Jag tvingas nu vända mig till annan tandreglerare och stå för ytterligare kostnader.
Utifrån min erfarenhet kan jag inte rekommendera detta företag. Synd att bild inte kan bifogas!

2025年8月14日
自発的なレビュー