13.000 kr for et udredningsforlÞb, der ikke anerkendes i den offentlige psykiatri
På baggrund af mit forlÞb, vil jeg råde til at man tÊnker sig om en ekstra gang, hvis man overvejer at benytte mediprax til udredning af ADHD.
Jeg betalte 13.000 kr for 1 times fysisk konsultation og 45 minutters telefonsamtale (ikke engang videokonsultation).
Jeg fik en diagnose, som man i den offentlige psykiatri ikke mente var det papir vÊrd, som den var skrevet på. Derfor skulle jeg igennem et helt nyt udredningsforlÞb i det offentlige.
Mediprax reklamerer med, at man får alle de samtaler, der skal til. I mit tilfÊlde viste det sig at vÊre to. Den ene af disse samtaler Êndrede psykologen til en telefonsamtale, der varede 45 minutter. 13.000 kr. for to konsultationer; en time fysisk og 45 minutter i telefonen er mange penge.
Hvis det så bare var et udtryk for, at der ikke skulle mere til, så havde alt måske vÊret ok, men det viste sig, at man ikke lader til at anerkende de metoder, der anvendes til udredning af ADHD hos mediprax andre steder.
I hvert fald viste det sig, da jeg skulle overgå til medicinsk behandling i det offentlige, at man her ikke mente, at udredningen foretaget af mediprax var af tilstrÊkkelig kvalitet til at kunne anvendes. I det offentlige skulle jeg således udredes på ny. Dels fordi den offentlige psykiatri problematiserede, at diagnosen var stillet af en psykolog (Eva dybdal) og dels fordi udregningen er bygget op om besvarelse af et spÞrgeskema.
Uanset den specifikke Ã¥rsag, anerkendte den offentlige psykiatri i hvert fald ikke Medipraxâ diagnose
Dertil kommer, at jeg oplevede Eva (Aalborg) som dårligt forberedt og uprÊcis i mange af sine spÞrgsmål. Også hendes udformning af epikrisen til egen lÊge indeholdte forhold, der ikke skal indgå i en epikrise. Epikrisen var desuden primÊrt bygget op om mine besvarelser på spÞrgeskemaet og inddrog ikke forhold fra den indledende samtale og ej heller fra fÞrste samtale i selve udredningsforlÞbet.
Jeg prÞvede at kontakte Eva efter epikrisen, men her blev jeg mÞdt med en besked om, at jeg skulle henvende mig via lÊgevejen, fordi hun i fÞlge eget udsagn skulle have tid til at forberede svarene. Det var for mig ikke spÞrgsmål, der krÊvede megen forberedelsestid, da de handlede om den epikrise, som hun lige havde skrevet.
Jeg har vÊret ved en del psykologer i forskellige sammenhÊnge tidligere, og jeg har aldrig oplevet, at man ikke har kunnet ringe med et par opklarende spÞrgsmål efterfÞlgende.
Konklusion:
Hvis man Þnsker at diagnosticeringen skal leve op til de officielle standarder, så skal man, baseret på min oplevelse, måske vÊlge et andet sted. Det samme gÊlder, hvis man gerne vil gå fra mediprax med ro i maven over, at diagnosen er stillet på baggrund af et omhyggeligt stykke arbejde.
Jeg havde mit forlÞb i Aalborg, og kan ikke udtale mig om, om det er bedre i de andre byer.
2025幎4æ28æ¥
èªçºçãªã¬ãã¥ãŒ