ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
PóÅka z recyklingu jest przepiÄkna. DoskonaÅy towar ,Åadniejszy niÅŒ na zdjÄciu. Bezproblemowa przesyÅka. Na taki towar warto nawet trochÄ poczekaÄ. Polecam wszystkim. Na pewno nie jest to mój ostatni... ãã£ãšèŠã
Nigdy wiÄcej zakupów w tym sklepie! Odradzam, gdyÅŒ: - towar nie wysÅany w terminie. Sklep tÅumaczy siÄ koniecznoÅciÄ jego sprowadzenia z zagranicy, a przecieÅŒ powinni to uwzglÄdniÄ podajÄ c czas... ãã£ãšèŠã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Żenada
Å»enada. KupiÅem miskÄ kamiennÄ w sklepie stacjonarnym w W-wie. Dwa dni później samoczynnie pÄkÅa po caÅej szerokoÅci (zmiana temperatur?). WysÅaÅem zdjÄcie z pytaniem, co dalej. Sklep w ÅŒywe oczy kÅamaÅ, ÅŒe nigdy nie mieli takiego towaru. PrzesÅaÅem im link z ich ofertÄ i dowód transakcji z datÄ itd. Kontakt siÄ urwaÅ. Nie bÄdÄ traciÄ czasu dla kilkuset zÅotych, ale na pewno nic wiÄcej u nich nie kupiÄ - innym teÅŒ odradzam.
Nie polecam , brak bezpoÅredniego kontaktu w sprawie opóźnienia realizacji zamówienia, wg przesÅanego linku do Åledzenia paczki przez sklep morenadam paczka jest w jednym miejscu i ma dojÅÄ do mnie , a wg mojej aplikacji ta sama paczka jest zutylizowana bo zostaÅa uszkodzona . Wg strony czas realizacji zamówienia miaÅ wynieÅÄ 10 dni a minÄÅo juÅŒ drugie tyle i brak zamówienia nie polecam tego sklepu internetowego .
Bardzo nie polecam tego sklepu
Bardzo nie polecam tego sklepu , nie wysyÅajÄ zamówieÅ
Dramat
Dramat, kontakt zerowy. Za anulowanie zamówienia nie mogÄ siÄ doprosiÄ zwrotu. Na maile zero odpowiedzi. OmijaÄ szerokim Åukiem
Uwielbiam ten sklep
Uwielbiam ten sklep, piÄkne i wysokiej jakoÅci produkty. Zakupy przebiegÅy bez problemu.
RZECZY PIÄKNE LECZ CO Z TEGO KIEDY NIEâŠ
RZECZY PIÄKNE LECZ CO Z TEGO KIEDY NIE SZANUJE SIÄ KLIENTA ZWODZÄC Z KAÅ»DYM ZAMÃWIENIEM, BRAKIEM KONTAKTU......NA ZAMÃWIENIE CZEKA SIÄ TYGODNIAMI I NIE WIADOMO CZY W OGÃLE DOTRZE. NAPRAWDÄ JEST WIELE SKLEPÃW Z TAK PIÄKNYM TOWAREM JA Z MOREMADAM REZYGNUJÄ I NIE POLECAM
Towar zwrócony ponad miesiÄ c temu
Towar zwrócony ponad miesiÄ c temu, ale wciÄ ÅŒ nie otrzymaliÅmy pieniÄdzy (ponad 1000 zÅ) a kontakt siÄ urwaÅ.
Zamówienie zÅoÅŒone on-line
Zamówienie zÅoÅŒone on-line. Brak jego potwierdzenia, brak kontaktu telefonicznego. Po nastraszeniu PolicjÄ
, zamówienie wysÅane, ale ⊠w czÄÅci.
Mnóstwo negatywnych opinii na wiarygodnych stronach Ceneo, Opineo, Trustpilot.
Przestrzegam przed oszustwem.
Powiem szczerze
Powiem szczerze, ludzie odpowiedzialni za to miejsce, sÄ naprawdÄ bardzo, ale to bardzo roszczeniowi i nieprzyjemni. Serdecznie nie polecam.
Nigdy wiÄcej zakupów w tym sklepie
Nigdy wiÄcej zakupów w tym sklepie! Odradzam, gdyÅŒ:
- towar nie wysÅany w terminie. Sklep tÅumaczy siÄ koniecznoÅciÄ
jego sprowadzenia z zagranicy, a przecieÅŒ powinni to uwzglÄdniÄ podajÄ
c czas realizacji na stronie
- towar niedostÄpny, pomimo iÅŒ na stronie widnieje informacja o dostÄpnoÅci
- utrudniony kontakt ze sprzedawcÄ
, nieodbieranie telefonów, nieodpisywanie na e-maile.
3 tygodnie od zÅoÅŒenia zamówienia jestem bez towaru i bez zwróconych pieniÄdzy.
OmijaÄ z daleka!
ZÅe pakowanie produktów, sÅaby kontakt przy reklamacji.
Do tej pory kupowaÅam w Moremadam stacjonarnie, nie ma juÅŒ jednak sklepu w Szczecinie wiÄc zdecydowaÅam siÄ na zakup na odlegÅoÅÄ. Sklep zapakowaÅ towar fatalnie. Jeden wazon, na którym mi zaleÅŒaÅo, doszedÅ pokruszony. ObsÅuga nie odbiera telefonów. Oddano mi kwotÄ za wazon, za przesyÅkÄ juÅŒ nie (drugi przedmiot kupiÅam przy okazji). To juÅŒ moje ostatnie zakupy w tym sklepie. Do tego radosna beztroska pani z obsÅugi, cyt. "Wszystkie nasze paczki sÄ ubezpieczone, z tego powodu konieczne jest spisanie protokoÅu szkody. My siÄ tym zajmiemy. Ze wzglÄdu na to ÅŒe nasze paczki sÄ ubezpieczone, my jako sklep ponosimy dodatkowo koszta przesyÅki wysÅanej na zasadach NST (nie standardu). Oznacza to, ÅŒe przesyÅka powinna byÄ sortowana rÄcznie i nie wolno jej zniszczyÄ." PrzesyÅka nie byÅa zniszczona przez kuriera, tylko zapakowana skrajnie bezmyÅlnie. Koszty tej bezmyÅlnoÅci ponosi tu jednak klient i kurier.
OSZUÅCI
na maile.
ZgÅaszam
Krystyna
Przestroga przed moremadam.pl
PiszÄ ten komentarz jako przestrogÄ dla przyszÅych, potencjalnych kupujÄ cych, którzy w przeciwieÅstwie do mnie sprawdzajÄ jednak opinie przed zakupem. ZakupiÅem w tym sklepie hamak Nordal, który do dzisiaj w sklepie internetowym posiada termin wysyÅki 10 dni. PoniewaÅŒ paczka nie zostaÅa nadana w tym terminie, po 12 dniach skontaktowaÅem siÄ ze sklepem i poprosiÅem o informacjÄ o statusie. OtrzymaÅem informacjÄ, ÅŒe zamówiÅem towar z czasem oczekiwania (co byÅo dla mnie zrozumiaÅe) i sklep oczekuje na przesyÅkÄ od producenta. Kolejne 2 tygodnie upÅynÄÅy na dopytywaniu o zamówienie i przekazywaniu przez sklep informacji o wysyÅce, które nie pokrywaÅy siÄ z rzeczywistoÅciÄ : a to, ÅŒe wysyÅka planowana na poniedziaÅek (ÅŒadnej informacji nie otrzymaÅem w poniedziaÅek), a to jednak ÅŒe wysyÅka w piÄ tek (równieÅŒ paczka nie dojechaÅa). Ostateczne, paczka trafiÅa do mnie opóźniona o 2 tygodnie bez ÅŒadnej informacji ani przeprosin ze strony sklepu po przekazanej informacji z ÅŒÄ daniem anulowania zamówienia i zwrotu pieniÄdzy.
Dramat
Dramat, zwracaÅem produkt dokÅadnie w takim samym opakowaniu jak otrzymaÅem. Produkt zostaÅ uszkodzony w transporcie. Praktycznie zerowa pomoc w zgÅaszaniu szkody. Gdy poprosiÅem o wiÄcej zdjÄÄ do reklamacji kontakt nagle siÄ urwaÅ i nikt juÅŒ nie odpisywaÅ.
ZÅoÅŒyÅam w tym sklepie trzy zamówienia:
ZÅoÅŒyÅam w tym sklepie trzy zamówienia:
Zamówienie nr 1 â póÅka i koszyki.
Zamówienie nr 2 â donica w wariancie pierwszym oraz miseczka.
Zamówienie nr 3 â donica w wariancie drugim.
Z zamówienia nr 1 chciaÅam otrzymaÄ tylko póÅkÄ i odstÄ
piÅam od zakupu koszyków. Mimo to sklep wysÅaÅ mi obydwa produkty w jednej paczce.
Z zamówienia nr 2 zrezygnowaÅam z donicy w wariancie pierwszym i poprosiÅam o wysÅanie zamiast niej donicy z wariantu drugiego, którÄ
miaÅam równieÅŒ w zamówieniu nr 3 â chciaÅam mieÄ wiÄc dwie donice w tym samym wariancie. Dodatkowo planowaÅam zamówiÄ jeszcze trzeciÄ
, maÅÄ
donicÄ.
W momencie skÅadania zamówienia zapÅaciÅam za droÅŒszÄ
donicÄ, ale przy próbie zamiany na taÅszÄ
sklep dyskutowaÅ nad róŌnicÄ
w cenie, mimo ÅŒe juÅŒ miaÅ nadpÅatÄ z mojej strony, którÄ
powinien byÅ zwróciÄ lub zaliczyÄ na poczet kolejnego zamówienia. Zamiast tego traktowano mnie, jakbym miaÅa niedopÅatÄ.
Komunikacja ze sklepem byÅa bardzo utrudniona â przestali odpisywaÄ na maile, formularz kontaktowy, SMS-y i nie odbierali telefonów mimo wielokrotnych prób kontaktu.
Po mojej reklamacji otrzymaÅam obraźliwe wiadomoÅci od osoby ze sklepu, która próbowaÅa manipulowaÄ faktami, twierdzÄ
c miÄdzy innymi, ÅŒe koszyki byÅy sprowadzone specjalnie dla mnie (co jest nieprawdÄ
, bo byÅy dostÄpne w duÅŒej iloÅci), a donic podobno nie ma na stanie, choÄ na stronie widniaÅy jako dostÄpne. Produkty nie byÅy w ÅŒaden sposób personalizowane.
Sklep próbowaÅ równieÅŒ uniemoÅŒliwiÄ mi zwrot koszyków, sugerujÄ
c, ÅŒe ze wzglÄdu na ich rzekome sprowadzenie specjalnie dla mnie, nie mam do tego prawa. Jest to niezgodne z polskim prawem konsumenckim, poniewaÅŒ produkty nie byÅy personalizowane ani specjalnie zamawiane na moje indywidualne zamówienie. Co wiÄcej, w innych sklepach te same koszyki dostÄpne sÄ
nawet o 50 zÅ taniej.
Sklep próbowaÅ takÅŒe zarzucaÄ mi chaotycznoÅÄ w wyjaÅnianiu moich potrzeb dotyczÄ
cych zmian w zamówieniu, mimo ÅŒe dostarczyÅam jasne potwierdzenia w postaci zrzutów ekranu oraz zdjÄcia konkretnej donicy, którÄ
chciaÅam otrzymaÄ.
Sklep nie chciaÅ siÄ ustosunkowaÄ do moich pytaÅ dotyczÄ
cych zwrotu kosztów odesÅania koszyków, mimo dwukrotnych maili z mojej strony. Zwrot pieniÄdzy dostaÅam tylko za donice, których w ogóle nie otrzymaÅam, bo zrezygnowaÅam z caÅego zamówienia.
ZakoÅczyÅam ze swojej strony próbÄ polubownego rozwiÄ
zania tej sprawy. Sklep nie przeprosiÅ mnie ani nie wykazaÅ troski o klienta, dlatego podejmujÄ dalsze kroki i sprawÄ kierujÄ do UrzÄdu Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz do rzecznika praw konsumenta.
PodsumowujÄ
c â brak profesjonalizmu, ignorowanie klienta, manipulowanie faktami i niechÄÄ do rozwiÄ
zania sytuacji na korzyÅÄ klienta. Nie polecam tego sklepu.
Aktualizacja:
Po zwrocie koszyków w terminie do dzisiaj nie otrzymaÅam zwrotu pieniÄdzy. SprawÄ
zajmuje siÄ rzecznik konsumentów.
PiÄkny asortyment
PiÄkny asortyment , kupiÅam u nich lampÄ z drewnianÄ podstawÄ . Rewelacja! polecam. Szybko , sprawnie .
Nie polecam. Zamówienie zÅoÅŒyÅam 27 maja do dziÅ czyli 16 lipca nie otrzymaÅam wszystkich produktów. Pierwsza paczka przyszÅa w poÅowie czerwca i na maÅej karteczce napisali, ÅŒe doÅlÄ
resztÄ produktów później. Zero przepraszam i
informacji kiedy. Po kontakcie mailowy zianicjowanym z mojej
strony, nie ich, dostaÅam odpowiedź,
ÅŒe po 23 czerwca i tak zostaÅam
zwodzona przez kolejne tygodnie.
Wczoraj przyszÅa kolejna paczka po
kilku moich mailach oczywiÅcie bez odpowiedzi z ich strony,
tragicznie zapakowana w Åcinki o Åmieci i oczywiÅcie okazaÅo siÄ, ÅŒe brakuje jednego produktu. Zero informacji co dalej. ObsÅuga klienta jest wybitnie zÅa. Problemy z dostawÄ
moÅŒna mieÄ ale to od obsÅugi zaleÅŒy jak klient to przyjmie i trzeba informowaÄ na kaÅŒdym etapie co siÄ dzieje a nie pisaÄ jedno zdanie bez podpisania siÄ. Generalnie tragedia.
Nie kupujcie w tym sklepie
Ten sklep internetowy- to totalna poraÅŒka.Ich "atyty"; to:
â¢nie wywiÄ
zywanie siÄ z realizacji zamówieÅ w terminie deklarowanym,
â¢braki towaru mimo dostÄpnoÅci w ofercie sklepu,
â¢produkty wysyÅane na granicy daty waÅŒnoÅci, albo po terminie waÅŒnoÅci (kosmetyki)
â¢brak paragonu,rachunku w zamówieniach,
â¢fatalny kontakt( telefony w ogóle nie odbierane)
â¢do zamówienia doÅÄ
czona próbka "czegoÅ"w plastikowym miniaturowym pojemniczku bez opisu
Ogólnie katastrofa na caÅej linii !
JeÅli nie chcecie siÄ denerwowaÄ to nie kupujcie w tym sklepie
Bardzo nie polecam
Bardzo nie polecam. Sklep wyslal mi 1/5 zamówienia, doliczyÅ koszt wysyÅki 39 zÅ?! Nie otrzymaÅam dowodu zakupu / paragonu, chciaÅam zweryfikowaÄ skÄ
d te ceny. Reczniki byly uszkodzone bez metek, zwrot z uwagi na wady produktu. Sklep zrobiÅ zwrot Årodków potrÄ
cajÄ
c 40 zÅ?! RównieÅŒ sprawÄ skierowaÅam na dalsze tory. Brak odpowiedzi na wiadomoÅci
Sprzedawca detaliczny odpowiada za koszt wszelkich zwrotów (zgodnie z przepisami Consumer Contracts Regulations).
Z kolei sprzedawca jest obowiÄ
zany zwróciÄ kupujÄ
cemu koszt przesyÅki pokryty przez kupujÄ
cego.
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹