Otovo Sverige レビュヌ 549

TrustScore 5段階評䟡の2.5

2.5

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

VÀldigt dÃ¥lig och fattig service till kunder. Inga telefon nummer att nÃ¥ Otovo för svenska kunder. Bara email och det tar mÃ¥nga dagar att nÃ¥ ett svar. Men om du ber om ofert och du Àr ny kund, d... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

FruktanvÀrt dÃ¥lig kundservice efter köp! Har vÀntat flera veckor utan nÃ¥gon som helst Ã¥terkoppling gÀllande en frÃ¥ga som borde vara enkel att besvara, en vÀldigt viktig och avgörande frÃ¥ga för oss men... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Snabb och billigt Àn andrar bolag. Fick solceller och vÀxeriktare intallerad redan pÃ¥ taket bara 5 dagar efter signerad kontrakt.hÀrligt,super nöjd med Otovo,bara vÀnta pÃ¥ Eon ge klartecken att star... もっず芋る

䌁業情報

1. 倪陜゚ネルギヌ䌚瀟

圓該䌁業による蚘述

Vi levererar skrÀddarsydda solcellsinstallationer till privatkunder. Vårt mål Àr att gör det enkelt och prisvÀrt för alla att få solceller och batterier för att producera egen grön energi. Otovo grundades 2016 i Oslo och finns idag på 13 marknader i Europa.

Otovo - Join the Solar Revolution

圓該䌁業による蚘述

Tryggt, Smart & Enkelt
VÀljer du Otovo får du en trygg installation genom en smart lösning som gör det enkelt för dig att skaffa solceller och producera grön el!

• Storgatan 8, 11451, Stockholm, スりェヌデン

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

この䌁業を閲芧した人は、以䞋の䌁業も閲芧しおいたす。

Jag har varit kund hos Otovo i 4 år

Jag har varit kund hos Otovo i 4 Ã¥r och vill nu ha kontakt med supporten för att rÀtta till vissa Àrenden med felaktiga fakturor och utköp av en leasing anlÀggning . Supporten bestÃ¥r idag av en telefonsvarare och AI. MÀnsklig kontakt via telefon Àr omöjlig. Ärendet med fakturorna har nu varat i 3 mÃ¥nader utan lösning. TÀnk efter före innan ni anlitar Otovo. Soliga hÀlsningar betyder ingenting.

2026幎3月26日
5぀星のうち1の評䟡

FruktanvÀrt dålig kundservice efter köp

FruktanvÀrt dålig kundservice efter köp! Har vÀntat flera veckor utan någon som helst återkoppling gÀllande en fråga som borde vara enkel att besvara, en vÀldigt viktig och avgörande fråga för oss men blir bara nonchalerade! Inget svar på mail, inget telefonnummer att ringa...men pengar ska de ha varje månad. Kan verkligen inte rekommendera detta bolag, trevligt och tillmötesgående vid köp men helt vÀrdelös kundvård efteråt!

2026幎3月13日
5぀星のうち1の評䟡

Det hÀr Àr min vÀrsta mardröm med det

Det hÀr Àr min vÀrsta mardröm med det hÀr företaget. De svarar sÀllan, om nÃ¥gonsin, pÃ¥ e-postmeddelanden. Solpanelerna Àr av dÃ¥lig kvalitet och systemet fungerar inte som det ska. Produktionen Àr obefintlig, sommar eller vinter. De har inga tekniker tillgÀngliga för att kontrollera deras egen installation. Jag lÀmnade till slut in ett klagomÃ¥l till ANR AllmÀnna reklamationsnÀmnden). TYVÄRR, JAG REKOMMENDERAR INTE DETTA FÖRETAG [OTOVO] TILL NÅGON.

2025幎1月22日

Varning

Varning, vÀlj annat bolag.
Från första början dÀr de felkopplade solcellerna, inte hanterade ROT avdraget samt extremt seg seg kundsupport. Det tog dem nÀstan ett halvår att åtgÀrda felkopplingen från installationen. Nu har jag haft anlÀggningen i 6 år och vÀxelriktaren har pajat. Jag har försökt få tag i en tekniker I snart tre månader och får bara massa löften att de ska komma men ingen som dyker upp. Till slut vÀnde jag mig till ett annat bolag som tog tag i saken direkt.
FruktansvÀrt oseriöst bolag, vÀlj ett annat.

2025幎12月23日

Hej Johan,

Vi beklagar verkligen den negativa upplevelsen och förstår frustrationen. Vi Àr i kontakt med dig och arbetar på att få ut en tekniker så snart som möjligt för att lösa problemet.

Tack för ditt tålamod. Vi följer upp noggrant.

Mycket dålig service

Mycket dålig service. De lovar att lösa mina problem. Jag kontaktar var 2-3 månad om att de ska komma och göra om den felaktiga installationen men de svarar bara att de Àr på g och att de håller på att göra upp med installatörerna.

2025幎6月17日

Hej Georgo,

Vi beklagar verkligen att detta dragit ut på tiden och för den frustration det orsakat. För att vi ska kunna ta tag i ditt Àrende direkt, kan du vÀnligen dela ditt Àrendenummer med oss?

Vi vill se till att detta löses så snart som möjligt.

5぀星のうち1の評䟡

Omöjliga att få kontakt med...

Nu Àr det tredje recensionen jag skriver hÀr eftersom Otovo ej går att få tag på.
Första gången ville de att jag lÀmnar privata kontaktuppgifter hÀr vilket jag inte tÀnker göra.
Andra gången sa de att jag skulle skapa ett supportÀrende hos dem, vilket man inte kan göra utan att vara kund hos dem och har ett befintligt kundkonto.
Jag försöker överta anlÀggningen på fastigheten jag köpt men Otovo går ej att få tag på hur man Àn gör.

Kommer fortsÀtta lÀmna dåliga recensioner tills Otovo återkommer med ett telefonnummer eller mail man kan kontakta dem på. Kommer Àven kontakta konsumentverket i frågan.

Rekommenderar alla som vill ha en anlÀggning som man kan få support på att INTE anvÀnda Otovo.

2025幎12月1日

Otovo Sverige からの回答

Vi beklagar verkligen att du har haft problem med att komma i kontakt med oss.

Vi vill fortfarande gÀrna komma i kontakt med dig för att hjÀlpa dig vidare med övertagandet av anlÀggningen. Om du tidigare varit i kontakt med oss ber vi dig gÀrna att dela ditt Àrendenummer hÀr, så att vi snabbt kan hitta Àrendet och följa upp det.

VÀnliga hÀlsningar

Bra service

Bra service, vÀl fungerande system! Nöjd!

2025幎12月1日

Otovo Sverige からの回答

Tack så mycket för din fina recension!

Vi Àr glada att höra att du upplever både bra service och ett vÀl fungerande system. Det betyder mycket för oss att du Àr nöjd!

VÀnlig hÀlsning

5぀星のうち1の評䟡

Trevliga i början nÀr dom vill sÀlja

Trevliga i början nÀr dom vill sÀlja. Men sen nÀr det finns klagomÃ¥l pÃ¥ deras installation. Efter besiktning med pÃ¥följd att det finns brandrisk i installationen. Vi kontaktar om att vi vill ha detta Ã¥tgÀrdat. FÃ¥r till svar upprepade gÃ¥nger att dom Ã¥terkommer. Det gör dom nÀr garantin har gÃ¥tt ut med nya erbjudanden. Vet inte hur dom tror att man vill anlita dom igen efter deras ickebemötande. Vi kommer inte anlita dom igen. 😀😔☹

2025幎11月26日

Otovo Sverige からの回答

Hej, och tack för att du delar din upplevelse.

Vi beklagar verkligen det bemötande och de problem du beskriver. Vi har kontaktat dig och Àr nu i gång med att följa upp Àrendet för att sÀkerstÀlla att installationen åtgÀrdas på ett korrekt och tryggt sÀtt.

VÀnlig hÀlsning

5぀星のうち5の評䟡

Vi har fÃ¥tt snabb och bra service inför

Vi har fått snabb och bra service inför köp och installation. Kunnig sÀljare som svarade bra på frågor och sedan skötte installationsfirman under Otovo ansvar resten utmÀrkt. AnlÀggningen fungerar utmÀrkt och appen från Sigen Àr också bra och funktionell.

2025幎11月13日

Otovo Sverige からの回答

Tack så mycket för din fina återkoppling! Vi Àr glada att höra att du har haft en positiv upplevelse både med vår sÀljare och med installationen. Din feedback betyder mycket för oss och motiverar oss att fortsÀtta ge bÀsta möjliga service.
Otovo 🌞

5぀星のうち5の評䟡

Riktigt nöjd med mitt köp

Vill tacka Otovo då jag Àr otroligt nöjd med solcellerna samt batteriet, hela processen från första samtalet till installation var extremt smidigt utfört. Tack för er service den var grym

2025幎11月7日

Otovo Sverige からの回答

Stort tack för din fina återkoppling!
Vi blir verkligen glada av att höra att du Àr nöjd med både solcellerna, batteriet och hela processen från start till mål. Vi ska se till att hÀlsa teamet ditt beröm. Det betyder mycket för oss.
Tack för att du valde Otovo och för ditt förtroende!

Snabb smidig service

Snabb smidig service, proffsiga montörer

2025幎8月15日

Otovo Sverige からの回答

Tack för din feedback! Vi Àr glada att höra att du uppskattar både servicen och våra montörers arbete. Vi hoppas att du får stor glÀdje av ditt solcellssystem.
Otovo 🌞

Faulty EV-charger

Faulty EV-charger.
I live in Stockholm and have bought solar panels, a home battery and EV-charger from Otovo. Nothing has been easy when it comes to costumer service from this company. I have had issues with the EV-charger from the start 17 months ago and 7 months ago I claimed a refund for the EV-charger and I still have not gotten a refund or the product replaced.
Do not buy anything from this company.

2025幎10月31日

Otovo Sverige からの回答

Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Det hÀr Àr inte den servicenivå vi strÀvar efter, och vi vill gÀrna hjÀlpa dig att lösa detta så snabbt som möjligt. Kan du vÀnligen uppge ditt Àrendenummer? Då kan vi hitta ditt Àrende och följa upp det direkt med vårt supportteam.

Tack för ditt tålamod, vi uppskattar möjligheten att rÀtta till detta.

Teamet på Otovo

Innan köpet var OTOVO föredömligt

Innan köpet var OTOVO föredömligt. Det gick att få tag på sÀljaren nÀrhelst jag behövde. Montörerna var klantiga och elektrikern som kopplade in anlÀggningen kunde inte sitt jobb vilket resulterade i felaktiga vÀrden i appen och informationen som gick ut till mitt elbolag. 2 månader att åtgÀrda men sen har det fungerat bra.
Tills jag skulle installera batteri, då upptÀckte elektrikern fel som strider mot elsÀkerhetsverkets riktlinjer och ville inte fortsÀtta installera batteriet. Jag lyckades få honom att göra det i alla fall men han uppmanade mig att kontakta OTOVO för att åtgÀrda felen.
Jag kontaktade OTOVO via deras formulÀr i februari (något annat sÀtt att kontakta supporten finns ju inte).
Fick svar att de har mycket att göra, de återkom aldrig med svar. Tiden gick och jag gjorde många försök att få kontakt med supporten tills de la ner Àrendet och skyllde på att jag inte försett de med tillrÀckligt med information...
Gjorde ett nytt försök i augusti, kom i kontakt med någon som skyllde allt på att batteriet inte var köpt av OTOVO. Jag upplyste om att felen fanns dÀr redan innan batteriet installerades och då skickade Àrendet till elektriker??? enligt mail från supporten. Ingen elektriker har hört av sig och kontakten på OTOVOS support svara inte lÀngre på mina mail. Nytt försök att anmÀla via OTOVOS support gjordes men inget svar dÀr heller.

Vill du veta att du får bra service Àven efter installation så bör du fundera på om OTOVO Àr rÀtt företag att köpa solceller av...

Kan inte svara på OTOVOs kommentar nedan så provar svara såhÀr:
Senaste Àrende nummer Àr: #260060534009 som fortfarande Àr aktiv men inget hÀnt på ett tag.

2025幎10月28日

Otovo Sverige からの回答

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du har stött på problem och att det varit svårt att få återkoppling från vår support. Det Àr absolut inte den upplevelse vi vill att våra kunder ska ha.

För att vi ska kunna identifiera ditt Àrende och hjÀlpa dig vidare så snabbt som möjligt, får du gÀrna uppge ditt projektnummer eller Àrendenummer hos vår support.

NÀr vi fått den informationen ser vi till att rÀtt team följer upp ditt Àrende.

Teamet på Otovo

Bad faith company

They have threatened a online forum that published that they(Otovo) have LOST a case with ARN and is PUBLIC knowledge. I.E. stay away from this bad behaving company!

2025幎9月23日

Hi Morgan,

We are sorry to hear that this has been your impression of Otovo.

Regarding the article you mentioned, we would like to clarify that it contains inaccuracies. We are already in contact with the publisher to ensure that the information is corrected or removed where it is factually incorrect.

Please know that we have never acted in bad faith. Our only request is that any public information about our company accurately reflects the truth.

At Otovo, we take pride in being responsible and transparent with our customers, and we always respect and comply with decisions made by public authorities.

Kind regards,
Otovo Customer Support

Korrekt och vÀnligt bemötande

I all kontakt med Otovo under en lÀngre tid Är jag mycket nöjd. Problem Ã¥tgÀrdas vÀnligt och direkt. Det enda marginellt negativa att sÀga Àr att ibland dröjer svar pÃ¥ mailfrÃ¥gor, men Ã¥ andra sidan har det inte vÃ¥llat nÃ¥gra problem

2025幎9月1日

Otovo Sverige からの回答

Tack så mycket för din fina recension och för att du delar med dig av din erfarenhet! Vi Àr vÀldigt glada att höra att du Àr nöjd med vårt bemötande och hur vi hanterar frågor och problem. Vi tar också med oss din feedback kring svarstider på mejl. Det Àr något vi stÀndigt arbetar på att förbÀttra.
Tack för ditt tålamod och förtroende för Otovo!

5぀星のうち1の評䟡

Jag fick en anlÀggning installerad och

Jag fick en anlÀggning installerad och det fungerade bra, tills ena slingan lade av. Jag anmÀlde det för mer Àn 6 månader sedan, men har inte fått något svar alls från dem, utöver automatgenererade.
Detta gör att deras "garanti" Àr totalt vÀrdelös. Undvik!

2025幎9月9日

Hej Michael,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du inte har fått hjÀlp med ditt Àrende inom rimlig tid. Vi tar detta på största allvar, har lokaliserat ditt Àrende och vårt team kommer att kontakta dig mycket snart för att lösa det.

5぀星のうち1の評䟡

Hej efter besiktning pÃ¥ min anlÀggning

Hej efter besiktning på min anlÀggning och det finns brister har jag försökt få kontakt med Otovo och Otovo Àr omöjliga att få tag på svarar ibland att dom ska återkoppla och sen hör man inget alla brister Àr inte åtgÀrdade Àn och höllt på sen februari i år detta Àr inte ok.
Patrik.

2025幎9月1日

Hej Patrik.
Vi ber uppriktigt om ursÀkt för att du har vÀntat så lÀnge på svar. Det hÀr Àr inte den upplevelse vi vill att våra kunder ska ha, och vi arbetar med att anlita en servicepartner för att åtgÀrda problemen med ditt system. Vi kommer att göra vårt bÀsta för att hålla dig bÀttre informerad i framtiden.
Med vÀnliga hÀlsningar,

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス