レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち1の評価

My dog was sick after adopting him, actually the same day. It took almost 2 months of antibiotics to get him well again. I would have loved to know that from the personal that portraited him as heal... もっと見る

5つ星のうち4の評価

Lieve stichting waar met zorg en liefde honden uit Bulgarije worden opgevangen. En waar goed bemiddeld wordt tussen hond en nieuwe eigenaar. Er is gewoon tijd om te kunnen wennen, na te denken, te k... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Zomer 2023 hebben we onze rescue hond daar voor de eerste keer gebracht. Eerdere pensions vond onze hond niet heel fijn. Dus de verwachting was laag. Onze hond ging met weinig zin naar binnen, gehe... もっと見る

3.4

1つ星

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

5つ星のうち4の評価

Wij hebben 2 honden geadopteerd ...en…

Wij hebben 2 honden geadopteerd ...en als je geen hondenkennis hebt neem dan een puppy want honden met een rugzak hebben een leider nodig die niet zomaar opgeeft een hond bij het minste geringste terug brengen naar het asiel vind ik laf en egoistisch. Onze honden hebben ook een rugzak en natuurlijk gaat niet meteen alles goed deze honden moeten wennen aan zoveel nieuwe dingen en ze zijn daarnaast ook nog eens onzeker en bang. Het is alleen maar mooi dat Selma en collega's deze honden willen helpen want anders had het leven heel anders kunnen eindigen voor ze. Dus ik smeek mensen die een hond willen voor zichzelf uit egoisme blijf uit de buurt van dit soort honden en neem een knuffelhond bij intertoys . Adopteer alleen een hond als je de hond een beter leven wil geven en geduld hebt en veel liefde en begrip voor deze honden. Ik blijf ze eeuwig dankbaar voor onze 2 lieve honden

2026年3月16日
5つ星のうち5の評価

Mijn naam is Adelina en ik schrijf u…

Mijn naam is Adelina en ik schrijf u vanuit Bulgarije.
Ik ben eigenaar van een legaal particulier asiel voor zwerfhonden en -katten. Het asiel heet SOS Rescue Dog Camp en ligt vlak bij Sofia. Het aantal honden dat een thuis zoekt en waar ik voor zorg, is inmiddels boven de toegestane capaciteit uitgekomen en telt nu meer dan 300 dieren.

Ovidefarm en Selma Loos ken ik al drie jaar. Ik denk (ik weet eigenlijk zeker) dat ik weet wie de auteur is van de laatste negatieve recensie. Ik verzoek dat zijn/haar naam wordt genoemd, samen met foto’s van de geadopteerde honden die problemen hebben veroorzaakt. Ik ben er bijna zeker van dat ik geen antwoord zal krijgen, omdat de auteur anoniem is, ik hem/haar niet rechtstreeks kan aanspreken en ik niet geloof dat hij/zij de waarheid vertelt.

Ik weet niet in hoeverre iedereen die dit leest, bekend is met de werkelijkheid van de situatie van de zwerfdieren in Bulgarije—dieren waaraan ik mijn leven, elke cent, mijn tijd en mijn liefde heb gewijd.
Wat ik wél weet, is hoeveel moeite ik doe om Selma Loos de gezondste, meest sociale en slimme honden te sturen die ik heb gered.
Ik ken het verhaal van ieder van hen.
Dit zijn geen honden met een gemakkelijk verleden.

Op mijn persoonlijke Facebook-pagina kunt u ze zien.
Elk dier heeft een zwaar verhaal. De jonge pups zijn gered—sommige pasgeboren—weggegooid in plastic zakken of in de bossen, uit vuilcontainers gehaald, losgemaakt van kettingen, gewond, stervend, hulpeloos. Hier is het zo.

Voor de oudere honden is het nog zwaarder. De meesten hebben jarenlang vastgezeten aan kettingen, zonder voedsel en water. Er zijn duizenden voorbeelden.

Ovidefarm en Selma Loos hebben mijn asiel in een moeilijke tijd geholpen en honderden dieren gered. Toen ik de recensie las, verlamde de angst voor wat er met ons zou kunnen gebeuren me letterlijk.
De honden in mijn asiel wachten op hulp en een thuis.
Als de mensen in Nederland de vervalser geloven, zonder te weten hoeveel levens van onschuldigen hierdoor gebroken zullen worden—en hoeveel andere zullen sterven op de wrede straten omdat er geen plek meer in het asiel is…

Het menselijke ego zal beslissen dat het belangrijker is om Selma Loos te vernederen, en dat deze honden zonder kans achterblijven. En het ego zal tevreden zijn.
Dat is niet eerlijk.

Dank aan Ovidefarm en Selma voor de honderden geredde levens, voor hun vriendschap, hulp en liefde voor de hulpelozen.
Het is een lang verhaal geworden.
Ik hoop dat u het leest.

Ik bid dat de “mensen” die achter zulke vuile spelletjes staan, ten koste van mijn onmenselijke inspanningen en mijn honden, zich zullen schamen.
Ik bid voor huizen, zodat ik de volgende honden kan redden die nu aan het sterven zijn.

Ovidefarm heeft zijn eigen problemen, dat weet ik, maar het is een prachtige plek die veroordeelde dieren een kans geeft. Dank u!

2025年8月1日
5つ星のうち5の評価

My name is Adelina Aleksandrova, from private shelter SOS Rescue Dog Camp, Pernik, Bulgaria

Ovidefarm helped hundreds Bulgarian stray dogs.All of them need just a time to be your best family dogs.I love my Netherlands friends and I wish them to be stronger,and win fake profils.My English is not good,so it's hard to explain how important is every HOME,every adoption.At the moment I take cares about 300 dogs,with one worker.To see how Ovidefarm is in danger - tears and fears here in Bulgaria,most terrible country for the dogs.So...please stop with this shit storm,and please help the dogs,don't kill their last hope.

2025年8月6日
5つ星のうち1の評価

Breng je hond hier niet !!

Breng je hond hier niet !!
Personeel is niet vriendelijk er worden honden geslagen en geschopt hokken worden helemaal vol gedrukt met honden in drukke periode,s om toch nog wat meer geld te verdienen het is schandalig!! Adoptie honden kopen moet je hier ook niet doen er woord gesjoemeld met paspoorten en je hebt er kans bij dat je een hondje in huis haalt die aleen maar dieren arts kosten veroorzaakt

De grote leugenaar die daar rond loopt is mede eigenaar selma !!!

Denk a.u.b. goed na mensen het is een en al ellende hier ons hondje die wij in huis gehaald hebben kost serieus geld bij de dierenarts terwijl selma ons gezecht had dat het hondje helmaal gezond was aleen emotioneele schade zou hebben ! De dierenarts wist ons ook te vertellen dat hun Zekker niet de hondjes laten na kijken voordat ze naar een nieuw warm nest gaan een en al ellende wat is dit erg geld verdienen over de rug van hondjes bah het is walgelijk

2025年7月7日

SICK PUPPY

I would have loved to know that from the personal that portraited him as healthy.
I also witnessed my dog being attacked by another one at their shelter. Yes the aftercare was caring but they should have known better to put so many puppies in a room with a dog that has such behavioural issues.

2025年3月30日

Beware of this place

Adopted a lovely and beautiful puppy. Unfortunately he was/is sick and I wasn't informed about it.
They said he was fully vaccinated but it turned out from the visit to the vet that he's not.
It seemed a shady asylum were people make a lot of money by importing young (sick-stressed) dogs from Eastern Europe.
Sad.
Corina felt really caring though, sweet and gentle.
No mention of the financial agreement on the contract. They say to prefer cash because their pin machine is often broken. How convenient.
I'm sure there's a lot of tax evasion in that place.
Room where you meet the puppies is really smelly and dark.
I wonder how the dogs cages might look like, since you don't see them.
Not happy with the overall experience but yes with my lovely and good dog.

Update:
The dog is still sick, in 2 weeks I have been to the vet 3 times. He's still on antibiotics, anti parasite and needs special food.
I hope it will get better. I would have adopted anyway because he's loving but it would have been honest to say how things were from the start.

2025年4月6日
5つ星のうち1の評価

Zooooveel honden worden terug gebracht…

Zooooveel honden worden terug gebracht naar Ovidefarm, worden geplaatst en worden weer terug gebracht. En dan nog eens.... Zijn niet eerlijk over de problemen (rugzak) en begeleiding die de hond nodig heeft, zijn alleen commercieel bezig.... eerst betalen, dan hond meegeven zonder intake of gesprek of deze hond wel past bij de eigenaar, alleen maar zodat zij weer een andere hond in die kennel kunnen stoppen. De hele dag onrustige honden bij elkaar in kennels, blaffen vreselijk, krijgen nergens rust en ze zeggen over elke hond dat een hondenschool ze goed zal doen. Ze zeggen 'vindt de hond spannend' als de hond bijt, 'vindt visite raar' als de hond vreemde mensen aanvalt, 'vindt aan de riem lopen nog vreemd' als je door de hond blaren op je handen krijgt van het trekken. Dit zijn nog maar een paar kleine voorbeelden. Je krijgt er geen begeleiding van de 'hondenkenners (??)', alleen maar een sneer dat je het allemaal zelf niet goed doet en daarom de hond zo handelt. Al met al, ga naar een goede stichting waar ze echt testen met honden doen om te kijken wat de hond nodig heeft. Ovidefarm houdt niet van hun honden...

2025年4月18日

Diesel (groot) bedankt Ovidefarm toppers

Mijn hond Diesel (groot)komt er al jaren.
Super warme ontvangst hij heeft het heel erg naar zijn zin op Ovidefarm.
Hij is altijd bij terugkomst lekker actief geweest .Wordt meerdere keren per dag lang uitgelaten dat is top!
Wij zijn superblij met Ovidefarm en laten hem met een gerust hart achter.Allemaal lieve mensen werkzaam.

2025年3月3日

Adoptie Floki

Gisteren kwamen wij naar Lilly kijken, helaas was zij heel angstig en geen goede match voor ons, zij hadden ons daarvoor gewaarschuwd. De verzorgster zei ik ga een andere hond halen voor jullie, dat was de juiste match. Floki hebben we vandaag opgehaald want we zijn nog een keer gaan kijken met onze kleinzoon en dochter, het klikte gewoon helemaal. Het is al een ouder hondje maar hij is zo lief. Wij zijn heel blij en raden Ovidefarm zeker aan. De verzorgers zijn ook heel geduldig en vriendelijk.

2024年9月9日

Super blij met Ovidefarm

Wij hebben net onze 2 labradoodles opgehaald
Ze vinden het heel fijn bij de Ovidefarm
Ze zijn al vaker bij de ovidefarm geweest
En Ze zijn al blij als we het erf oprijden
Lief personeel en heerlijk buiten rennen en ravotten
Ja ,je hond is soms niet meer zo schoon en geborsteld als gebracht
Maar dat is voor ons alleen maar een teken dat ze het heerlijk hebben gehad
Dus Wij brengen ze hier met een goed gevoel naartoe
En nu liggen ze weer moe en voldaan in hun eigen manden

2024年3月29日

Pas op!

De hond die wij eerder hadden geadopteerd, zit vandaag alweer 8 maanden bij hun. De hond is ziek en panisch op straat. Zij verzwijgen dit. 2 dierenartsen en 2 gedragsdeskundigen hebben wij in die 6 maanden voor hem gehad. Ze blijven hem voor adoptie aanbieden. Geld geld geld pas op! En lees goed want bij alle honden staat het zelfde verhaal. En heel veel honden zijn teruggebracht. Dit komt de honden niet ten goede.wanneer je commentaar leverd word je op de site geblokt

2024年1月17日

Onhygiënisch

Personeel was vriendelijk maar we mochten alleen de verblijven aan de voorkant zien van te voren. Toen we de honden terug kregen waren ze niet zichzelf. Toen we ze ophaalden zaten ze onder hun eigen urine. We hadden ze voor een meerprijs schoon op kunnen halen maar van te voren hadden we gedacht dat we zelf ook wel wat modder weg konden wassen. Ze hebben een tot een week na thuiskomst in huis geplast. Absoluut niet voor herhaling vatbaar.

2022年10月26日

Zeer onpersoonlijk en onhygiënisch

Een zeer onpersoonlijke en onhygiënische bedoeling. Mijn beide honden werden bij het brengen totaal niet gerustgesteld maar meegetrokken aan de riem. Het stonk enorm in het verblijf (ik ben al wat jaren pensions gewend, maar dit was niet normaal). Er werd totaal niet naar bijzonderheden van de hond gevraagd bij het brengen en geen interesse getoond. Mijn honden mocht niet samen met andere honden nadat ik vertelde dat hij chemisch gecastreerd was. Deze "regel" was nergens bekend gemaakt. Voor een heel sociale hond die juist graag met andere speelt is dat niet begrijpelijk.
Bij het ophalen na het verblijf stonk de vacht van de honden enorm naar urine. Vermoedelijk hebben ze in een niet schone omgeving moeten verblijven. Bij terugkomst thuis hadden beide honden meer dan 2 dagen nodig om bij te komen, wat ik bij beide beestjes nog niet eerder heb meegemaakt. Ze zijn normaal erg opgewekt bij het ophalen, dat was nu alles behalve. Al met al niet voor herhaling vatbaar.

Bij een eerder verblijf kreeg ik de honden ziek terug, wat de medewerkers niet was opgemerkt. Wilde het nog een keer een kans geven, maar dit was de spreekwoordelijke druppel.

2023年10月5日

Zomer 2023 met rescue hond

Onze hond ging met weinig zin naar binnen, geheel binnen de verwachting. Bij het ophalen, zonder gezien te worden door de hond, kwam deze vrolijk meelopen met de verzorger. Een prettige en liefdevolle interactie was duidelijk aanwezig.
Ik kom hier graag terug en heb er alle vertrouwen in dat de hond de juiste professionele en liefdevolle zorg krijgt die hij thuis ook ontvangt.

2023年6月26日

Super onpersoonlijk

Super onpersoonlijk. Onze honden zijn er in dec 22 geweest. Ze kwamen volledig gestrest, stinkend en vies terug. Grote commerciële bende. Willen zoveel mogelijk honden ophokken. Echt NOOIT meer!!

2022年12月31日

Met eigen ogen zien

M’n ouders hadden oog voor Jessie. Plande een afspraak en wilde erheen gaan. Toen lazen ze enkele negatieve recensies hier op en hebben ze afgemeld. Jessie bleef maar in ons hoofd zitten en uiteindelijk dachten we, laten we zelf is gaan oordelen en kijken. We kwamen aan en spraken enkele vrijwilligers en werknemers en voelde erg goed aan. We kregen drinken aangeboden na onze lange rit ,en zaten te wachten op mn ouders hun nieuwe hondenkind. Daar kwam jessie! Gelijk verkocht , lieve blik maar angst voor haar nieuwe leven , maar echt jessie je gaat t zo fijn vinden bij hen ! Ze gaan zoveel tijd en aandacht en liefde aan jou geven , dat je al je trauma’s kan verwerken. En ja ze kiezen zelf voor een hond met een rugzak van ervaringen en trauma’s en hadden ons al voorbereid op dat ze geen hond kregen die gelijk blij zou zijn om mee te gaan. dat kost tijd ! Dat kan zelfs een half jaar duren ! Sommige gevallen zelfs langer. Geef de hond echt de tijd om alles opnieuw te leren en te leren overwinnen !! Mt enkele dagen kom je nog niet heel ver!!En de manier van benaderen,opnieuw opvoeden vertrouwen winnen etc is erg belangrijk. Onbewust kan je verkeerd met de hond omgaan en worden ze boos terug gebracht , en ligt de fout bij de hond of t asiel maar dit is niet waar. , je weet waar je aan begint ! Wil en heb je de aandacht en energie en wijsheid er niet over, koop dan een hond zonder rugzak! Zij gaan met jessie op cursus en een gedragstherapie doen , om te leren hoe je omgaat met ‘ zo een’ hond. Want diep van binnen is ze gewoon bang en onzeker en dat moet goed begeleid worden. Helaas weten een hoop mensen niet de juiste manier en gaat t mis!
Oja ze kregen ook nog een goed tuigje erbij, en een leuke goody bag . Ik heb geen 1 slecht iets aangevoeld , en blij dat we alsnog zijn gegaan ! Ik hoop dat meer mensen ook hun eigen ervaring willen doen want door de reviews hier die niet blijken te kloppen hoe t echt zit , worden een hoop hondjes een kans op hen nieuwe mand ontnomen! Net als t verhaal wat ik las met “we hebben alles gedaan “ , hoe doe je da met een getraumatiseerde hond in 4 dagen??!! Maar goed Als jessie helemaal bij is gekomen en goed voelt, gaan ze een maatje voor haar ook bijhalen via ovidefarm! Super bedankt toppers!

2023年8月16日
5つ星のうち5の評価

3,5 week geleden ons allesie gevonden…

3,5 week geleden ons allesie gevonden bij Ovidefarm. Ons vorige hondje noemde ik ook al ons assielzoekertje en nu, met volle overgave, weer gekozen voor een hondje met een rugzakje. Vanaf het eerste moment is Miro op zijn gemak. Buiten kan hij nog wel wat schuw zijn, maar met rust en langzaam aan alles laten wennen, zien wij hem iedere dag vooruit gaan. Zodra hij zelf zijn wandelroute mag kiezen en alle hondjes uit de buurt mag begroeten is hij helemaal in zijn element. Krijsende kinderen en bepaalde mannen zijn nog niet zijn ding, maar we geven hem alle liefde en vooral de tijd. Ik weet zeker dat dit helemaal goed gaat komen, en zoniet ook niet erg. Hij blijft onze kleine lieve Miro en geven hem alle liefde die hij nodig heeft.

2023年7月15日

Nooit meer

Nooit meer!!! Wij kregen een sterk vermagerde hond terug die daar 9 dagen is verbleven. Sinds thuiskomst alleen maar verlatingsangst heeft en bedelt om eten.
Nog nooit dit meegemaakt en een domper op onze vakantie.
Nooit meer gaat hij daarheen....

2023年6月14日

レビューの対象になっている企業の方へ