Ãok baÅarılı iÅlerin yapıldıÄı kurumunâŠ
Ãok baÅarılı iÅlerin yapıldıÄı kurumun internet sitesi. İçerisinde aklıma takılan her konu hakkında yazı bulabildim. Kurumda da terapi alma Åansım oldu. Gayet memnun kaldım.
İstanbul Bakırköy merkezli faaliyette bulunan SAYGIN PSİKOLOJİ, Uzman Psikolog Ramazan Saygın ÅimÅek ve ekibi tarafından danıÅanlarına hizmet veren bir Psikolojik DanıÅmanlık Merkezidir. Kurumumuz uzun yıllardır Florya, Bakırköy, Ataköy, YeÅilköy, Zeytinburnu civarında yaÅayan ve İstanbulâun diÄer ilçelerinde yaÅayan birçok insana danıÅmanlık hizmeti verdiÄi gibi gerek yurt içi gerekse yurt dıÅı sayısız insanın hayatına dokunmuÅtur. Bu bölgelerle sınırlı kalmayan Saygın Psikoloji, İstanbulâda bir danıÅmanlık merkezi olmasına raÄmen gerek TÃŒrkiyeânin diÄer illerinden gerekse yurt dıÅından birçok insanla baÄ kurma baÅarısı göstermiÅtir. Almanya, Hollanda, İsviçre, Fransa, İngiltere, Amerika, İtalya, İsveç, Azerbaycan gibi ÃŒlkelerin yanı sıra Bosna Hersek, Yunanistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, KaradaÄ, Sırbistan, Kosova gibi balkan ÃŒlkelerinden de sayısız insana hizmet vermiÅtir. Uzman Psikolog Ramazan Saygın ÅimÅekâin 25 yıllık meslek hayatında edindiÄi deneyim ve bilgi birikimlerini paylaÅmaya devam etmesi Saygın Psikolojinin de artık bir kurumsal marka haline dönÃŒÅmesine neden olmuÅtur. İnsanlar artık Ramazan Saygın ÅimÅekâin adını duyduklarında Saygın Psikolojinin de adını hatırlamaktadır. Sizler de hem Bakırköy Psikolog etiketiyle hem de Uzman Psikolog etiketiyle kurumumuza internet ÃŒzerinden rahatlıkla ulaÅabilirsiniz. Kurumumuzdan psikolojik destek almayı dÃŒÅÃŒndÃŒÄÃŒnÃŒz her konuda destek alabilirsiniz. Uzman Psikolog Ramazan Saygın ÅimÅek ve ekibinden çocuk, ergen ve yetiÅkin danıÅanlarda ruhsal anlamda sorun olarak adlandırabileceÄimiz her konuda danıÅmanlık hizmeti alabilirsiniz. DanıÅmanlık hizmetinin yanı sıra koçluk hizmeti, zeka testleri, objektif ve projektif testler ve hipnoz hizmetlerini de alabilirsiniz. Sizlere kurumumuzda verilen hizmetlerin ne olduÄunu ve bu hizmetleri nasıl verdiÄimizi kısaca özetlemek isteriz; Bakırköy Ãocuk Terapileri OYUN TERAPİSİ Ãocukların bazen kendilerini ifade etme becerileri yeterince geliÅmediÄinden bazen de yaÅadıÄı duyguların yoÄunluÄundan dolayı kendilerini ifade edebilecekleri en iÅlevsel yol oyundur. Oyun, çocukların fiziksel, biliÅsel, duygusal ve sosyal geliÅimlerini destekler ve çocuÄun dıŠgerçeklikle kendi iç gerçekliÄi arasındaki ara alandır. Aynı zamanda iyileÅmenin de bir parçasıdır. ÃÃŒnkÃŒ çocuk oyun aracılıÄıyla ifade edemediÄi duyguları dıÅa vuracak ve baÅa çıkma becerileri geliÅtirecektir. Ãocuk oyun sırasında sadece oynamaz. Hayatının da bir provasını yapar. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde oyun terapisi yoluyla ebeveynlere yardımcı oluyoruz. Bakırköy Zeka Testleri WISC-4 ZEKA TESTİ WISC-4 zekâ testi 6-16 yaÅ grubuna yönelik uygulanan bir zekâ testidir. TÃŒrkiyeâdeki norm çalıÅmaları 2016 yılında tamamlanmıÅtır. WISC-4 Zekâ Testi 4 ana gruptan oluÅur. Bunlar; sözel kavrama, algısal akıl yÃŒrÃŒtme, çalıÅma belleÄi ve iÅlemleme hızıdır. Bu 4 ana grupta kendi içerisinde 10 temel alt test ve 5 yedek alt testte ayrılır. WISC-4 zekâ testi ile çocuÄa toplamda 15 alt test uygulanır ve tÃŒm bu alt testlerden elde edilen toplam puan zekâ seviyesini (IQ) verir. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde Wisc-4 zeka testi uygulamaları sertifikalı uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır. CAS ZEKA TESTİ CAS (Cognitive Assessment System) BiliÅsel DeÄerlendirme Sistemi Nedir? CAS Cognitive Assessment System BiliÅsel DeÄerlendirme testi, Pass teorisini temel alan 5-17 yaÅları arasındaki bireylerin Planlama, Dikkat, EÅzamanlı ve Ardıl BiliÅsel iÅlemlerini deÄerlendirmek için geliÅtirilmiÅ 4 ölçek, 12 alt testten oluÅan bir testtir. Uygulama bir ile iki saat arası bir zaman almaktadır. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde CAS zeka testi uygulamaları sertifikalı uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Bakırköy Disleksi ÃÄrenme GÌçlÃŒÄÃŒ Disleksi kendini okul öncesi dönemden baÅlayarak belli eden ancak kesin tanısı çocuk okumayı öÄrendikten sonra konulan bir öÄrenme gÌçlÃŒÄÃŒdÃŒr. ÃÄrenme gÌçlÃŒÄÃŒ yaÅayan çocuklar okuma ve yazma öÄrenirken, diÄer insanlara göre daha fazla problem yaÅarlar. Bu durum çocuÄun öÄrenme sÃŒreçleriyle alakalı göstermiÅ olduÄu bir farklılıktır sadece. Klasik yöntem ve metotlardan uzak, özel bir takım teknik ve materyallerden yardım alarak her çocuÄun okuma becerileri geliÅtirilebilir. Okuma becerilerini geliÅtirmeye yönelik kullanılan en etkili programlardan biri PREPâtir. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde disleksi uygulamaları sertifikalı uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. ÃSTÃN ZEKALI ÃOCUKLAR ÃstÃŒn Zekalı kavramı ilk olarak Francis Galton tarafından ortaya atılmıÅtır. ÃstÃŒn Zekalı çocuklarda farklı geliÅim gösteren diÄer çocuklar gibi özel eÄitim alması gereken grubun içerisinde yer alırlar. BiliÅsel becerilerin birçok alanında (dil, matematik, muhakeme, analiz, sentez vs.) geçerlilik ve gÃŒvenilirlik çalıÅmaları yapılmıŠtestlerle dÃŒzenli olarak yapılmıŠölçÌmler sonucu zekâ puanının 130 ve ÃŒzerinde olması durumu âÃstÃŒn Zekââ olarak tanımlanır. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde ÃŒstÃŒn zekalı çocuklara yönelik terapi ve uygulamalar uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. Bakırköy Sınav ve EÄitim KoçluÄu Akademik Kariyer Planlama âAnaokulundan Ãniversiteye Kadar EÄitim ve ÃÄretim Hayatınızı Planlayın, SÃŒrpriz YaÅamayınâ AÅaÄıdaki soruların cevaplarını merak ediyor musunuz? KiÅilik ve yeteneklerime en uygun meslek hangisi? Derslerime hangi tekniklerle çalıÅmalıyım? Hangi öÄrenme stratejilerini kullanmalıyım? Benim için en doÄru ilköÄretim hangisi? Benim için en doÄru lise hangisi? Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde sınav ve eÄitim koçluÄu uygulamaları uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. ULUSLAR ARASI GEÃERLİLİÄİ OLAN TESTLERİMİZLE VE SERTİFİKALI UZMANLARIMIZLA BU SORULARINIZI CEVAPLAMAK VE SİZE GELECEÄE TAÅIMAK İÃİN BEKLİYORUZ⊠Bakırköy Dikkat EksikliÄi ve Hiperaktivite Bu sorunun tıbbi adı âDikkat EksikliÄi ve Hiperaktivite (aÅırı hareketlilik) BozukluÄuâdur (DEHB). Terimin orijinali âAttention Deficit Hyperactivity Disorderâ (ADHD) olarak adlandırılır. Tıbbi desteÄi, daha doÄrusu tanılamayı kolaylaÅtırmak için eskiden farklı anılan bozukluklar, ruhsal bozuklukları tanılama el kitaplarından olan DSM-IIIâten itibaren âDikkat EksikliÄi ve Hiperaktivite BozukluÄuâ olarak aynı çatı altında ele alınmaya baÅlanmıÅtır. Dikkat eksikliÄi ve hiperaktivite bozukluÄunun 3 alt tipi vardır; Dikkat eksikliÄi olan tip Hiperaktivitesi olan tip DÃŒrtÃŒselliÄi olan tip Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde dikkat eksikliÄi ve hiperaktivite uygulamaları sertifikalı uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. KAYGI SORUNLARI Ãocukluk Dönemi OKB Tırnak Yeme Ayrılık Kaygısı Okula Uyum SÃŒreci Ãocukluk ÃaÄı Korkuları(Fobiler) DAVRANIM BOZUKLUKLARI Alt Islatma Alta Kaka Kaçırma KarÅıt Gelme-KarÅıt Olma BozukluÄu Uyku Problemleri Yeme Bozuklukları ve daha fazlası⊠Bakırköy Ergen Terapileri KİMLİK SORUNLARI Ergenlik âkimlikâ kavramının çok yönlÃŒ ÅekillendiÄi bir sÃŒreçtir. Onlu yaÅların baÅlarında baÅlayıp yirmili yaÅların baÅına kadar sÃŒrebilen ergenlik; birçok yeni kimlik ve kimlik krizini beraberinde getirebilir. Bedensel olgunlaÅmaya eÅlik eden iliÅkisel farklılaÅmalar bir cinsel kimlik edinmeyle son bulur. Bu dönem özdeÅim kurma ve rol model etkisi etkisiyle Åekillenir. ÃFKE SORUNLARI En bilinen tanımıyla öfke; kiÅinin bir tÃŒr tehdit saldırı ve engelleme hissettiÄi, olumsuz bir durumda, fizyolojik belirtilerin de eÅlik edebileceÄi bir tÃŒr duygudur. Hayatın gÃŒnlÃŒk akıÅından farklı durum ve olaylarla karÅılaÅırız. Böyle zamanlarda farklı duygusal ve davranıÅsal tepkiler geliÅtiririz. Ãfke de bu bahsettiÄimiz duygusal tepkilerden birisidir. BaÅta bize saÄlıksız, olumsuz bir durumu çaÄrıÅtırıyor olsa da sevgi, ÅaÅkınlık, neÅe, hÃŒzÃŒn beklenen bir duygudur. ÃZGÃVEN EKSİKLİÄİ ÃzgÃŒven kiÅinin kendisini deÄerlendirmesi ve kendisinden memnun olup olmaması sonucu kendisi hakkında geliÅtirdiÄi öznel bir olgudur. ÃzgÃŒven sorunu yaÅayan gençler genellikle çok uyumlu görÃŒnÃŒrler. Sosyal iliÅkilerinde kendilerini ifade edemezler, genel olarak çekingen tavırlar içerisindedirler. Sınıfta öÄretmene soru sormaktan bile korkarlar. Akran zorbalıÄına maruz kaldıklarında kendilerini koruyamazlar. Hayır diyemezler. DEPRESYON Sıkça adını duyduÄumuz ve toplumda doÄrudan veya dolaylı olarak karÅılaÅılan depresyon en sık rastlanan psikolojik problemdir. Bireyin haftalarca, aylarca bazen de uzun yıllar sÃŒren isteksiz hayattan zevk alamadıÄı dönemdir. Mutsuz ve umutsuz gibi negatif hisleri duygu durumlarını ifade etmek için sıkça kullanabilir. Bu negatif duygu durumlarını suçluluk, deÄersizlik, çaresizlik ve tÃŒkenmiÅlik Åeklinde ifade edebilirler. ERGENLERDE BİPOLAR BOZUKLUK Ergenlerdeki duygu durum bozuklukları yetiÅkinlerdekinden farklıdır. DiÄer psikolojik rahatsızlıklarında bu duruma eÅlik etmesi duygu durum bozukluklarının teÅhisini daha da zorlaÅtırmakta ve hastalıÄı maskelemektedir. ÃoÄu hekim bipolar bozukluÄun bir yetiÅkin hastalıÄı olduÄu kanaatindedir. Ergenlerde bipolar bozukluk genellikle hiperaktivite bozukluÄu ve dikkat eksikliÄi sanılabilmektedir. Bipolar bozukluk ve DEHBâyi ayırt etmenin en iyi yolu çocuÄun ruhsal durumunun iyi analiz edilmesidir. Bipolar bozuklukta çocuÄun ruhsal etkiye baÄlı olarak kendini kaybetmesi söz konusudur. ÃrneÄin, bipolar bozukluk olan ergenlerde kendine zarar veren ve yanlıŠdavranıÅlar çoÄu zaman kasti olarak yapılırken, DEHB olanlarda daha çok dikkatsizlik ve özensizlik sonucudur. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde ergenlere yönelik terapi uygulamalar sertifikalı uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. UYKU PROBLEMLERİ SaÄlıklı bir hayat için ÅÃŒphesiz uyku önemlidir. Uyku gÃŒn içerisinde zihinsel ve fiziksel saÄlıÄımızı sÃŒrdÃŒrmek için saÄlanması gereken temel ihtiyacımızdır. Kaliteli, derin ve konforlu bir uyku yaÅam kalitesini artırır. Kaliteli uykuda Rem ve Non- Rem dediÄimiz döngÃŒlerin birbirini takip etmesi ve paralel ilerlemesi beklenir. Rem daha çok göz hareketleri ile aktif bir anı temsil ederken, Non-Rem daha pasif derin uykuyu temsil eder. YEME BOZUKLUKLARI Genellikle ergenlik dönemi ile baÅlayan yeme bozuklukları yeme davranıÅı ve bu davranıÅı ve bununla iliÅkili bozulmuÅ bir algıyı içermektedir. Birey kendini ciddi ölçÌlerde aç bırakabilir, yediklerini çıkarma eÄiliminde bulunabilir ve farklı ÃŒrÃŒnlere yönelik yeme eÄilimi olabilir. Farklı Åekillerde kendini gösteren bu yeme bozuklukları tanı isimleriyle aneraksiya nevroza ve bulumia nevroza, pika, tıkınırcasına yeme bozukluÄu kaçınmalı yeme gibi farklı isimlerle sınıflandırılabilir. Bu sınıflamalara yönelik farklı mÃŒdahale biçimlerini de içermektedir. DUYGUSAL İLİÅKİLER Ergenlik döneminde duygusallıÄın ön planda olduÄu romantik iliÅkiler daha çok anlam kazanır. Ergen kimlik oluÅumuyla birlikte kadın ve erkek bedenini ve hormonlarını fark eder. Bu farkındalıkla duygusal iliÅkiler daha önemli hale gelir. Romantik iliÅkilerin birinci plana alındıÄı bu dönemde, aile içi iliÅkiler ikinci plana alınabilir. Genç bedenini ve isteklerini keÅfettiÄi bu sÃŒreçte, romantik iliÅkilere daha fazla vakit ayırabilir. Bu dönemsel ve beklenen bir durumdur. ve daha fazlası⊠Bakırköy YetiÅkin Terapileri Bakırköy Panik Atak Panik atak kaygı/anksiyete bozukluÄu sınıfında yer alan belirti kÃŒmesidir. Fizyolojik belirtilerle kendini gösteren bir durumları ifade etmektedir. Panik ataklar tek baÅına görÃŒlebileceÄi gibi diÄer kaygı / anksiyete bozukluklarına eÅ tanı Åeklinde de görÃŒlebilirler. Panik bozukluÄun sonucu olarak mevcut olmayan bir tehlikenin varmıŠgibi hissedilerek ani ve yoÄun bir Åekilde yaÅanan korku ve endiÅe halidir. Belirtiler genellikle aniden ortaya çıkar, dakikalar içinde maksimum noktaya ulaÅır ve sonra azalır. Bazen bu ataklar daha uzun sÃŒreli olabilir ve ardı sıra oluÅabilir. (Hızlı ve beklenmedik baÅlangıçlıdır. Ani yÃŒkselme ve sönmeyi içerir.) Herhangi bir uyaran olmaksızın, aniden baÅlayan Åiddeti hızla yÃŒkselen 10 dakika civarı sÃŒrede zirveye ulaÅan, 10-30 dakika periyodunda nadiren daha fazla sÃŒreyle seyreden ve yine bir uyarana ihtiyaç olmaksızın sönme gösterir. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde panik atak terapileri sertifikalı uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. CİNSEL İÅLEV BOZUKLUKLARI SaÄlıklı bir yaÅam için doyumlu bir cinsel yaÅam önemlidir. KiÅinin ruh saÄlıÄı cinsel yaÅamının nasıl olduÄu ile doÄru orantılıdır. Cinsel döngÃŒ birkaç aÅamadan oluÅmaktadır. Bu aÅamaların birinde ya da birden fazlasında olabilen bozulmalar da cinsel iÅlev bozukları olarak adlandırılmaktadır. Cinsiyet fark etmeksizin herkesi baÅına gelebilmektedir. EVLİLİK ve ÃİFT TERAPİSİ âAile terapisinde tÃŒm aile ve terapist bir kayıkta ve kÃŒrekler terapistin elindedirâ Minuchin Aile terapisi, aile ÃŒyeleri arasındaki anlaÅmazlıkların, çatıÅmaların bir uzman gözetiminde çözÃŒmlendiÄi ve öncesinde de hazırlandıÄı bir sÃŒreçtir. Evlilik ve Ãift Terapisi nde grup ÃŒyeleri aile fertleridir. Bu ÃŒye 5 yaÅındaki bir çocuk, yakın bir akraba ya da aileye çok yakın olan bir bakıcı bile olabilir. Ãnemli olan çekirdek ailedir ama aile ile sÃŒrekli iletiÅim ve etkileÅim halinde olan bireylerin de (anneanne, babaanne, teyze vs) aile terapisinde bulunması istenebilir. Terapist aileyi bir bÃŒtÃŒn olarak kabul eder ve aileye bÃŒtÃŒncÃŒl yaklaÅır. Aile tÃŒm olarak ele alınır. Sorun aile ile birlikte çözÃŒlÃŒr. TÃŒm fertlerin terapi ortamında bulunması saÄaltımın ve çözÃŒmÃŒn saÄlanabilmesi için gerekli olan Åartlardan birisidir. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde evlilik ve çift terapisi uygulamaları sertifikalı uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) EMDR TÃŒrkçe açılımı; Göz Hareketleriyle DuyarsızlaÅtırma ve Yeniden İÅlemleme olan bir psikoterapi yöntemidir. Yeni dönemde popÃŒlaritesi artan bu psikoterapi yönteminin baÅlangıcı 1987âye dayanır. Amerikalı Psikolog tarafından geliÅtirilmiÅtir. Doktor Francine yöntemi Shapiro travma ve olumsuz yaÅantıları çözÃŒmlemek ÃŒzere ortaya çıkarmıÅtır. Yönteme göre olumsuz yaÅantı ve travma deneyimi bilgi iÅlemleme sisteminde bozulmaya neden olur. Bozulan sistemden yeni bilgiler oluÅturulamaz ve iÅlemlenemez. Travmaya sahip olan kiÅi olaya iliÅkin anılara maruz kaldıÄında, travma tekrar tekrar deneyimlenir. EMDR ile travmadan sorumlu beyin bölgesi tekrardan çalıÅtırılarak yanlıŠolan akıÅın tekrar ve doÄru oluÅması saÄlanır. Böylece travmatik anının kiÅi ÃŒzerindeki olumsuz etkisi azaltılır, dıŠdÃŒnya ve iliÅkilere bakıŠaçısı yeniden Åekillenir. OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUKLUK Obsesif kompulsif bozukluk halk dilinde takıntı olarak da bilinen rahatsızlık çeÅitli konularda hepimizin zaman zaman yaptıÄı evham ve endiÅe gibi kavramlardan daha aÄır seyreder. Ruhsal bir sorun olarak isimlendirilen obsesif kompulsif bozukluk, bir tÃŒr kaygı bozukluÄudur. Bireyin sÃŒrekli tekrarlayan dÃŒÅÃŒnce, fikir ve hisler içerisinde hissediyor olduÄu hal bir tÃŒr obsesif dÃŒÅÃŒnce olarak tanımlanır. Buradaki dÃŒÅÃŒnce içerikleri çoÄu zaman kiÅi tarafından mantık dıÅı olarak nitelendirilse de kontrol etmek sanılanın aksine çok da mÃŒmkÃŒn deÄildir. Bu dÃŒÅÃŒnce ve fikirleri rahatlatmaya yönelik eylem kompulsiyon olarak tanımlanır. Bu eylem kiÅiye kendini zorunlu ve gerekli hissettirdiÄi gibi oluÅturduÄu rahatlama hali anlıktır ve tekrarlanma ihtiyacı duyar. Obsesif kompulsif bozukluk tanısı farklı alanlarda kendini göstermektedir. BulaÅı ve temizlik, kontrol arzusu, cinsel içerikli, sayma içerikli, biriktirme ve saklama konulu, simetri dÃŒzen Åeklinde ve batıl inançlar Åeklinde çeÅitlendirilebilir. KİÅİLİK BOZUKLUKLARI KiÅilik bireyi diÄerlerinden ayıran ânasıl biriâ sorusunun cevabıdır. Kendimizle ve dÃŒnyayla olan iliÅkimiz kiÅilik tarafından Åekillenir. KiÅiliÄimiz; mizaç + karakter = kiÅilik Åeklinde formÃŒlleÅtirilebilir. Mizaç doÄuÅtan getirdiÄimiz kiÅilik özelliklerimizdir. YaratılıÅ, genetik, tabiat gibi ifadeler mizaç in kullanılır. (Asabi, soÄukkanlı, sıcakkanlı gibi) Karakter; Sonradan edindiÄimiz, mizacımızın ÃŒzerine inÅa ettiÄimiz, yeni oluÅumdur. Ãocukluk döneminde daha belirgin Åekiller verildiÄi dÃŒÅÃŒnÃŒlen karakter yaÅam boyu bir deÄiÅim ve geliÅim gösterebilir. (DeÄer yargıları, inançlar, fikirlerimiz gibi) PSİKOTİK BOZUKLUKLAR Psikotik bozukluk, bireyin gerçeklik algısının deÄiÅtiÄi durumların tamamı için kullanılan bir kavramdır. Bu grupta en yaygın bilinen hastalık âÅizofreniâ dir. MSS (merkezi sinir sistemi)âin zarar görmesi sonucu oluÅurlar. Psikolojik deÄiÅimlere fiziksel deÄiÅimler eÅlik edebilir. Gerçek dıŠdÃŒnya ile baÄlantı kopuktur, zihinde yeni ve gerçek olmayan bir dÃŒnya oluÅur. Åizofreni (belirtiler 6 aydan fazla sÃŒrer) Åizoaffektif Bozukluk (psikotik belirtilere duygudurum bozuklukları eÅlik eder) Åizofreniform Bozukluk (belirtiler 1-6 ay arası sÃŒrer) Kısa Psikotik Bozukluk (belirtiler 1 gÃŒn ile 1 ay arası sÃŒrer) Paranoid Bozukluk (psikotik dÃŒÅÃŒncelerin eÅlik ettiÄi kiÅilik bozukluÄudur) PaylaÅılmıŠPsikotik Bozukluk (iki veya daha fazla kiÅinin ortak hezeyanı) Madde kullanımına baÄlı psikotik bozukluk Tıbbi Duruma BaÄlı Psikotik Bozukluk BaÅka TÃŒrlÃŒ AdlandırılmamıŠPsikotik Bozukluk AGORAFOBİ Agorafobi diÄer adıyla âYardım Alamama Fobisiâ, bireylerin içinde bulundukları ortamlarda baÅlarına çok kötÃŒ bir Åey geldiÄinde asla yardıma ulaÅamayacaÄını ya da kimsenin ona yardım etmeyeceÄini dÃŒÅÃŒncesine aÅırı odaklanması sonucu oluÅan panik bozukluk benzeri belirtiler gösterilmesine denir. Halk dilinde genel anlamıyla kapalı alan korkusu (klostrofobi) olarak ifade edilen kavrama agorafobi de dahil edilir ancak kapalı alan korkusu agorafobiyle benzerlik gösterse de esasında kapalı alan korkusu (klostrofobi) agorafobinin bir alt alanı olarak deÄerlendirilir. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde yetiÅkinlere yönelik terapi ve uygulamalar sertifikalı uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. Kurumsal EÄitimler NÃROMASTERS DİKKAT EÄİTİMİ EÄer siz de çocuÄunuzun bu sÃŒreçten etkilendiÄini dÃŒÅÃŒnÃŒyor ve aÅaÄıda belirtmiÅ olduÄumuz maddelerin birkaçını son 6 ay içerisinde çocuÄunuzda gözlemliyorsanız Dikkat Ustaları Programı tam size göre⊠Derslere karÅı isteksizlik, Ãdev yapma sÃŒresinin uzaması ve ödev yaparken sıklıkla baÅka Åeylerle ilgilenme, Yerinde duramama gibi davranıÅların gözlenmesi, Akademik baÅarıda dÃŒÅÌŠDikkat eksikliÄi belirtileri gözlenmesi Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde kurumsal eÄitimler verebiliyoruz, talep edilmesi halinde yerinde eÄitim de veriyoruz. ÃOCUK RESİMLERİNİN PSİKOLOJİK ve PEDAGOJİK ANALİZİ Ãocukların kelime hazneleri dar olduÄundan dolayı kendilerini konuÅarak zor ifade ederler. Resimlerde çocukların kendini ifade aracıdır. Ãocukların çizdiÄi resimler çocukların geliÅimleri, biliÅsel becerileri, kiÅilikleri, travmaları, hayalleri, anne-babasıyla ilgili iliÅkileri, dikkat dÃŒzeyleri, korkuları, duyguları hakkında birçok bilgi vermektedir. Ãocuk resmiyle adeta kendisinin bir parçasını yansıtmaktadır. YaÅadıÄı olayları, olaylar karÅısındaki duygularını ve dÃŒÅÃŒncelerini dile getirmektedir. Ayrıca resim çocuÄun yaÅamıŠolduÄu ve ona aÄır gelen ruhsal yaÅantıları boÅaltmanın da bir yoludur. Ãocuk resimlerinin analizi, çocuÄun iç dÃŒnyasını anlamak ve çocukları daha yakından tanımak için önemlidir. Bununla beraber çocuÄun resimlerinde çocuÄun kiÅilerarası iliÅkileri hakkında dÃŒÅÃŒncelerini yansıtır. Ãzellikle aile içindeki konumu, aile bireyleriyle iletiÅimi, aile içindeki rolÃŒnÃŒ ve aile içindeki problemlerin çözÃŒlme Åeklini ortaya koyar. Ãocukların çizimlerinde çizimin bÃŒyÃŒklÃŒÄÃŒ, kâÄıda yerleÅtirilme Åekli, renkler, orantı, resmin içeriÄi her Åey çok önemlidir. ÃOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ EÄİTİMİ Oyun terapisinde kullandıÄımız yöntemleri uygulamak isteyen ve uygun meslek grubundan insanlara eÄitim olarak sunmaktayız. Bakırköy psikolog danıÅmanlık merkezimizde oyun terapisi uygulamaları sertifikalı uzman psikologlarımız tarafından yapılmaktadır. OKUL DANIÅMANLIÄI Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve ÃŒniversite gibi eÄitim kurumlarının ihtiyaç duydukları tÃŒm psikolojik destekler kurumumuzca saÄlanmaktadır. Saygın Psikoloji Bakırköy Psikolog danıÅmanlık merkezimizde yukarıda var olan baÅlıklar ve daha sayamadıÄımız birçok hizmet verilmektedir. Sizler de yılların verdiÄi tecrÃŒbe ve gençlik dinamizminin bir arada hizmet verdiÄi SAYGIN PSİKOLOJİ den yardım ve destek alabilirsiniz. Bakırköy psikolog iletiÅim bölÃŒmÃŒnde yazan numaralardan ve mail yoluyla iletiÅime geçebilirsiniz. UNUTMAYIN; ÃOÄU ZAMAN RUH SAÄLIÄI, BEDEN SAÄLIÄINDAN DAHA ÃNEMLİDİR! Bakırköy psikolog konusuyla ilgili daha fazla video için Saygın Psikoloji Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.
ç±³åœ
æè¿ã®ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ã¯ãããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
Psikolojiye dair her konuda bilgi bulabileceÄiniz bir site.
Mutlaka ziyaret edilmesi gerekilen bir site
Ramazan hoca çocukluÄumdan bu yana bana eziyet çektiren bir sorunu 10 dakikalık EMDR seansıyla %80 çözdÃŒ. Geri kalan da zaman içerisinde çözÃŒlmeliydi, ne kadar çözÃŒldÃŒ ölçemiyorum elbette ama eskisine göre çok rahatım. Ramazan hoca on numara psikolog bana göre. Kesinlikle tavsiye ederim.
Yılların getirdiÄi deneyimi danisanlarina çok gÃŒzel aktariyor kesinlikle ð
Kesinlikle mesleÄinde çok baÅarılı bir Psikolog kendisi.
Trustpilot ã«ãããã¬ãã¥ãŒ ããã»ã¹ã®è©³çްã«ã€ããŠã¯ãã¡ããã芧ãã ããã
ããã¬ãã¥ãŒãæžãããã®8ã€ã®ãã³ããã芧ãã ããã