Nie uÅmiechaÅam siÄ od kilkunastu lat...
Nie uÅmiechaÅam siÄ od kilkunastu lat. ZÄby po trzech ciÄ
zach mimo leczenia sypaly sie jeden za drugim. PostanowiÅam coÅ z tym zrobiÄ. Lekarz w Polsce daÅ mi nadziejÄ a chwilÄ później odebraÅa jÄ
wycena leczenia. ByÅam zaÅamana i przekonana, ÅŒe nawet jeÅli uda mi siÄ odzyskaÄ uÅmiech to minie wiele lat. ZaczÄÅam szukaÄ innych opcji. ZaczÄÅam myÅleÄ o Turcji, ktorej siÄ baÅam. SzukaÅam klinik, analizowaÅam, w koÅcu wybraÅam wstepnie klinikÄ i sprawdziÅam wszystkich jej lekarzy. SprawdziÅam teÅŒ jakich implantów i koron uzywajÄ
bo to teÅŒ ma znaczenie. Czy dajÄ
gwarancjÄ. Mimo, ze poÅowÄ taniej niÅŒ w polsce to nadal jest to spory pieniÄ
dz a przede wszystkim chodzi o zdrowie. Decyzja zapadÅa, tylko nie wiedziaÅam jak sie za to zabraÄ i zorganizowaÄ. BaÅam sie duÅŒych firm poÅredniczÄ
cych. I wtedy wyÅwietliÅa mi sie na tt Magda i okazaÅo siÄ, ÅŒe wspóÅpracuje z klinikÄ
, którÄ
sama wybraÅam. Nie udawaÅa zadowolonej pacjentki, która " pomaga". BrzmiaÅa rzeczowo. DÅugo rozmawiaÅyÅmy. OdpowiedziaÅa na milion moich pytaÅ. WysÅaÅam zdjÄcie, dostaÅam wycenÄ, znowu zadawaÅam pytania i w koÅcu kupiÅam bilet. PoleciaÅam pierwszy raz w ÅŒyciu samolotem, ktory zresztÄ
pomagala mi kupiÄ. Klinika dostosowaÅa sie do mojej prosby by juÅŒ pierwszego dnia odbyÅ sie zabieg. WiedziaÅam, ÅŒe zabieg bÄdzie rozlegÅy, dlatego zaleÅŒaÅo mi na tym, by byÄ na miejscu jak najdÅuÅŒej w razie komplikacji, których bardzo sie baÅam. KorzystaÅam z sedacji a organizm moze zareagowaÄ róznie.Jak siÄ okazalo, niepotrzebnie siÄ baÅam. Lekarze i obsÅuga to profesjonaliÅci a Magda sama miala zÅe doÅwiadczenia z innÄ
klinikÄ
, takze ma pojÄcie co czuje pacjent na drugim koÅcu swiata. DostaÅam peÅny zestaw leków na ból, opuchliznÄ, antybiotyk itd. Opuchlizna byla niewielka i siniaków o dziwo nie byÅo a mialam 3 odbudowy koÅci, dwa podnoszenia zatok i osiem implantów.
Mialam wsparcie i informacjÄ na kazdym kroku. A to byÅo mega waÅŒne,zwlaszcza w sytuacji takiej jak moja, kiedy nikt z rodziny czy znajomych nie mógl polecieÄ ze mnÄ
. WróciÅam a wszystko piÄknie siÄ wygoiÅo. Z MagdÄ
zÅapaÅam kontakt jak z dawno niewidzianÄ
bliskÄ
koleÅŒankÄ
. Zero dystansu, wsparcie i naprawdÄ luźna atmosfera. A lekarze i obsÅuga? MajÄ
nawet mimo mÅodego wieku niesamowite doÅwiadczenie. Mimo duzej ilosci pacjentów poÅwiÄcajÄ
kaÅŒdemu duÅŒo czasu i uwagi na kaÅŒdym kroku pytajÄ
czy wszystko ok. Rozmawiasz osobno z lekarzem nr 1, ktory kwalifikuje Cie na miejscu do leczenia, osobno omawiasz formÄ pÅatnosci ( sÄ
elastyczni w tej kwestii), osobna obstawa przygotowuje Cie do zabiegu a gÅówny lekarz w kolejnych dniach kontroluje Twoj stan. Oni naprawdÄ doceniajÄ
kaÅŒde euro otrzymane od pacjenta i pilnujÄ
poziomu usÅug. I to w obu klinikach, z którymi wspóÅpracuje Magda (w hotelu jestes z innymi pacjentami, niekoniecznie tymi " od Magdy" i sÅyszysz relacje pacjentow z obu klinik). Bardzo sie cieszÄ, ÅŒe tak to siÄ potoczyÅo i ÅŒe trafiÅam na Magde. DziÄki niej to byÅ naprawde fajny czas a nie trudny moment leczenia. I nawet znalazÅam energiÄ by pozwiedzaÄ. Mialam szczÄÅcie ze nie musiaÅam przebijaÄ sie przez masÄ fajkowych opinii na forach,tylko trafiÅam przypadkiem na tik tok Magdy. Jeszcze raz dzieki! Wszystko odbyÅo sie tak jak powinno i niesamowicie sie cieszÄ, ÅŒe w koÅcu mogÄ siÄ uÅmiechaÄ po tylu latach.
PS. Nie jestem botem i nie jest to zamówiony komentarz, ja po prostu nie umiem w krotkie wypowiedzi ;)
Wiem, ze brzmiaÅa cukierkowo ale chyba nadal po kilku miesiÄ
cach jestem pod wrazeniem, ze wszystko poszlo tak gÅadko. No dobra. Nie wszystko. SzczÄÅciem puerwszaka zaliczyÅam niezÅe turbulencje podczas pierwszego w ÅŒyciu lotu.
2026幎1æ31æ¥
èªçºçãªã¬ãã¥ãŒ