Somnox レビュー 1,327

TrustScore 5段階評価の4.5

4.6

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち4の評価

Ik ben reuze enthousiast over het idee van een ademend kussen. Het doorbreekt absoluut de irritatie over nog wakker liggen door je hand op de buik te leggen. Helaas val ik er toch niet mee in slaap... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Na 3 jaar en ontzettend veel vlieguren, stopte mijn somnox met ademhalen..... Contact gehad, enige optie was opsturen. Maar in 3 jaar tijd heb ik denk ik maxmiaal 10 nachten zonder mijn Somnox geslap... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Eerst wordt er d.m.v. vragen vastgesteld of het probleem van een afstand op te lossen is. Dat was bij mij niet zo. Ik kon Somnox gratis opsturen. 2 dagen later was hij gerepareerd weer terug! Mailcont... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Ik ben zeer tevreden over de teddy van Somnox. Ik slaap veel rustiger, en adem veel rustiger want als ik naar bed ga is mijn ademhaling altijd veel te hoog door mijn ernstige astma en angstaanvallen.... もっと見る

企業情報

1. 健康・美容製品店
  2. 瞑想講師
  3. 睡眠クリニック

当該企業による記述

Somnox provides bad sleepers with drug-free and validated sleep-aids they can use to relieve stress & anxiety resulting in better and deeper sleep to experience more energy throughout the day. Somnox is known for the world’s first sleep robot that works by using scientifically proven cognitive and simulated human breathing techniques to accelerate the process of falling asleep. Founded in 2015, Somnox is headquartered out of the CIC Tech Incubator in The Netherlands and currently has multiple patents filed. Multiple awards have been won - Red Dot Design Award / iF Design Award. Follow us on Twitter and Instagram or like us on Facebook

連絡先

通常1週間以内に回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

5つ星のうち5の評価

Al meerdere jaren ben ik in het bezit…

Al meerdere jaren ben ik in het bezit van de Somnox 2. De begeleiding en service vanuit het bedrijf en door het team ervaar ik als 100% betrouwbaar, eerlijk en geweldig goed! Er wordt deskundig en prettig, direct op vragen zowel telefonisch als via e-mail gereageerd. Een top service.
De Somnox is een onmisbare steun voor mijn slaapkwaliteit en voor een goede ademhaling. Ik kan geen nacht meer zonder!

2025年11月27日

Beste Monique,

Dank je wel voor je prachtige woorden en het vertrouwen dat je al meerdere jaren in Somnox stelt. Wat fijn om te lezen dat zowel de Somnox 2 als de begeleiding en service voor jou zo’n vaste en betrouwbare steun zijn geworden. Dat je aangeeft geen nacht meer zonder te kunnen en dat het je slaapkwaliteit en ademhaling zo ondersteunt, betekent enorm veel voor ons team.

Slaap veel beter!

Voor dat ik somnox had, sliep ik slecht en had ik veel dromen.
Toen na onderzoek naar somnox besteld. Ik slaap weer zoveel beter!

2025年11月26日

Beste Julia,

Bedankt voor je review!

Wat fijn dat Somnox je helpt met beter slapen. Dat doet ons goed te horen. Weet dat we voor je klaar staan als je vragen hebt.

5つ星のうち5の評価

De levering en de service is echt super…

De levering en de service is echt super goed en bijzonder snel.
De reactie is snel en zeer klantvriendelijk. De persoonlijke aandacht vind ik heel fijn.

2025年11月21日

Beste Tessa,

Dank je wel voor je fijne review. Wat mooi om te lezen dat je de levering en service als zo snel en goed hebt ervaren en dat juist de persoonlijke aandacht voor jou het verschil maakt. Dat is precies hoe we er voor onze klanten willen zijn.

Goed product

Goed product, en goede service.

2025年11月25日

Beste Menno,

Bedankt voor je 5-sterren review. Dat waarderen we enorm.

Als je in de toekomst hulp nodig hebt met Somnox, dan horen we dat graag!

Reactie op een review

Jammer dat er bijvoorbeeld een review wordt geschreven dat jullie oplichters zijn. Ik heb in het beginstadium een Sommox mogen uitproberen en heb jullie ervaren als een bevlogen team die met veel enthousiasme een nieuw product aan het ontwikkelen waren bij de TU in Delft.
Voor de een werkt het en voor de ander voldoet het niet aan de verwachting. Dat laatste is jammer maar dat wil niet zeggen dat het een ondeugdelijk hulpmiddel is.
En even voor de duidelijkheid, ik heb geen connectie met het bedrijf of medewerkers.

2025年11月21日

Beste Hella,

Dank je wel voor je reactie en voor het delen van jouw ervaring. We waarderen het enorm dat je dit zo genuanceerd verwoordt, juist omdat je geen enkele connectie hebt met Somnox of ons team. Het klopt inderdaad dat Somnox niet voor iedereen op dezelfde manier werkt. Voor veel mensen is het een waardevolle ondersteuning, voor anderen sluit het minder goed aan bij hun verwachtingen. Dat is jammer, maar dat maakt het product niet ondeugdelijk.

Wat fijn om te lezen dat je ons in de beginfase hebt ervaren als een bevlogen team dat met enthousiasme aan dit product werkte bij de TU Delft. Die gedrevenheid is er nog steeds en we blijven ons inzetten om Somnox en onze service verder te verbeteren.

Dank je wel voor je steun en je eerlijke woorden.

5つ星のうち3の評価

Rustgevend maar prijzig en verbinding met app slecht

Ik heb de Somnox 2 nu een paar weken en ik vind het rustgevend. Ik gebruik de Somnox vaak in combinatie met een meditatie op Spotify. Die speel ik af op mijn telefoon omdat ik het geluid op de Somnox minder prettig vind. Wat ik echt wel gruwelijk irritant vind is dat de app steeds opnieuw verbinding met de Somnox moet zoeken en dat eigenlijk altijd mislukt. Ik gebruik de app om in te stellen hoe lang hij aan moet blijven en om de ademintensiteit in te stellen, dat kan niet zonder de app te gebruiken. Dat even snel instellen gaat dus niet omdat je de app moet afsluiten, de Somnox uit en aan moet zetten en als dat niet werkt de app opnieuw installeren. Daarom 3 sterren. Het ademen vind ik wel heel fijn voelen en echt wel rustgevend. Maar de prijs van 550 euro is eigenlijk wel bizar hoog.

2025年11月16日

Beste Ingeborg,

Dank je wel dat je jouw ervaring met ons deelt. Fijn om te horen dat het ademen van de Somnox voor jou rustgevend voelt. Dat is precies waar we het voor maken.

Tegelijk begrijp ik heel goed dat je gefrustreerd raakt van de verbinding met de app. Het hoort natuurlijk niet zo te werken dat je de app moet afsluiten of zelfs opnieuw installeren voordat je iets kunt aanpassen. Dat maakt het gebruik onnodig lastig en dat spijt me. Ik stuur jouw feedback door naar ons technisch team zodat we dit kunnen onderzoeken en verbeteren.

Als je het fijn vindt kijken we graag met je mee om de verbinding stabieler te krijgen. Zou je met ons contact op willen nemen? Dan kunnen we je helpen.

met warme groet,

5つ星のうち2の評価

Heel slecht

Heel slecht.

1. Levertijd van de Somnox in de kleur blauw was een maand. Nadat er twee dagen later opeens een aanbieding kwam, was de levertijd een paar dagen.

2. De sensor zou mijn ademhalingen per minuut meten. De app gaf 9,5 breaths/minute aan.

Mijn Apple-watch meet al twee jaar lang dagelijks een veel hogere waarde. Na contact met een vriendelijke medewerkster van Somnox gaf ze aan dat er iets niet goed gaat en ik het handmartig in de app op 14 moest zetten.

3. Klacht ingediend: de sensor adviseerde op basis van mijn ademhaling 3 breaths per minuut. Na twee minuten kreeg ik een paniekaanval.

Dit gaf psychische- en ook lichamelijke schade.

Ook een hele goede vriend (die huisarts is), gaf mij zijn analyse (hij veronderstelde dat ik goedkope troep had gekocht via een Chinese website):

*3 ademhalingen per minuut = bradypneu.

*Fysiologische effecten: Hypoventilatie. Te weinig zuurstof leidt tot een daling in zuurstofniveau's (hypoxie) en een ophoping van CO2 (hypercapnie). Dit veroorzaakt acidose (verzuring van het bloed), wat het lichaam als een dreiging ervaart.

*Effect van Somnox op mijn zenuwstelsel: in plaats van ontspanning, kan het bij een veel te lage ademhalingsfrequentie van de Somnox het sympathische systeem activeren, mijn 'vecht-of-vlucht'-respons. Dit verhoogde volgens de huisarts mijn hartslag, adrenaline en cortisol. Dit triggerde een paniekaanval. Alles is gemeten door mijn Apple watch.

4. Ook heb ik bij de coach van Somnox aangegeven dat ik eosinofiele astma heb. Ze adviseerde het apparaat nog een paar keer te proberen.

Alle gesprekken staan op tape.

5. Toen ik vanmiddag aangaf dat ik het slechte product wilde retourneren, gaf ze aan dat het advies van Somnox was om het aangetekend te retourneren.

Ik vertelde haar dat mijn laatste sessie met de Somnox (telefonisch onder haar begeleiding) niet was geregistreerd door hun app. Terwijl we het apparaat wel met de app hebben verbonden.

Ik gaf toen aan dat ik het heel klantonvriendelijk vind dat ik alle kosten zelf moet betalen voor retour terwijl zij een gebrekkig product geleverd hebben. Mijn rechtsbijstandverzekering gaf hetzelfde aan.

6. De kwaliteit van Somnox zou ik het liefste 0 sterren geven. De medewerkster was vriendelijk. Daarom -per saldo- 2 sterren voor dit bedrijf met (in mijn geval) een slecht en gebrekkig en vooral heel schadelijk product voor mijn gezondheid.

2025年11月11日

Beste W,

Dank je wel dat je jouw ervaring met ons deelt. Het spijt me oprecht dat de Somnox niet heeft gebracht wat je ervan had verwacht en dat je zelfs spanning en onrust hebt ervaren tijdens het gebruik. Dat moet ontzettend vervelend zijn geweest en dat nemen we zeer serieus.

Ik begrijp dat de combinatie van de levertijd, de metingen in de app en het advies rondom de ademhalingsfrequentie jouw vertrouwen in het product heeft geschaad. Ook het feit dat een sessie niet is geregistreerd en dat je je niet gehoord hebt gevoeld bij je medische achtergrond vind ik heel vervelend om te lezen. Dit is niet de ervaring die wij willen geven.

We willen dit graag zorgvuldig en persoonlijk met je oplossen.
Daarom heeft de eigenaar, Julian, je een mailtje gestuurd. Op dit moment hebben we nog reactie van je mogen ontvangen.

We komen graag in contact met je.

Super!

Super! Somnox is een goede slaaprobot, de app is fijn en de klantenservice is top.

2025年11月6日

Hi Anneke,

Bedankt voor je mooie review. Fijn dat het je zo bevalt.

Je kan ons altijd benaderen als we je ergens mee kunnen helpen!

Hielp niets

De vorm vond ik niet praktisch. Het gedeelte waar de ademhaling wordt gevoeld, was voor mij niet een prettige plek . Ik moest mijn arm erom heen leggen om iets te voelen, maar deze houding gaf ontzettende hoofdpijn.
Tussendoor krijg je mailtjes met de vraag hoe het gaat, maar als je doorgeeft dat je nog steeds niet slaapt is het stil. Hou er rekening mee dat je sowieso 174 euro kwijt bent, dat had ik niet goed begrepen (dat krijg je als je aan slapeloosheid lijdt).

2025年11月5日

Beste Inez,

Wat jammer om te horen dat Somnox voor jou niet prettig in gebruik was. Dat is natuurlijk niet de ervaring die we hopen te bieden. De vorm en ademhalingsplek voelen voor iedereen anders aan, dus we begrijpen goed dat dit even wennen kan zijn.

Wat betreft je opmerking over de mails en de kosten, dank dat je dit deelt. We nemen dit mee om onze communicatie nog duidelijker te maken en beter te begeleiden wanneer iemand aangeeft dat het slapen nog niet lukt. We willen dat iedereen zich gehoord voelt, ook als het gebruik niet direct het gewenste resultaat geeft.

Als je wilt, kijken we graag samen met je mee of er nog iets te verbeteren valt in houding of gebruik, zodat het misschien beter aansluit bij jou.

Positieve eerste indrukken

Echte review volgt nog, maar ik deel graag een heel positieve eerste indruk.
Die begon bij de bestelling. Door een fout bij het invullen was de adressering misgegaan, maar dat is met één telefoontje gefixt en mijn Somnox is de volgende dag keurig op het juiste adres afgeleverd.
Ik heb mijn Slaapmaatje (mijn gekozen naam) meteen in gebruik genomen. Meteen de eerste nacht al bij tussentijds wakker worden weer vlot ingeslapen met haar/hem(?). Eén is geen, zeggen ze, maar deze positieve ervaring is in ieder geval binnen 😉
Ik kijk uit naar nog veel meer goede nachtrust met mijn Slaapmaatje.
Een aanrader tot zover dus.
Dorothé Verhoeven (vrouw van Eerk)

2025年11月3日

Beste Dorothé,

Wat leuk om te lezen, Dorothé. Wat fijn dat de bestelling zo soepel is opgelost en dat je meteen zo’n positieve eerste ervaring hebt met je “Slaapmaatje”. Mooi om te horen dat je zelfs bij tussentijds wakker worden weer snel in slaap viel. We hopen dat Somnox je blijft helpen aan nog veel meer ontspannen nachten. Dank dat je dit wilde delen.

5つ星のうち5の評価

Mijn somnox laadde niet meer op

Mijn somnox laadde niet meer op, contact opgenomen. Dezelfde dag hoorde ik dat het helaas niet meer onder garantie viel, omdat ik mijn somnox al 5 jaar heb... Ik kon hem opsturen voor analyse. Ik kreeg een verzendlabel, heb hem naar een PostNL punt gebracht en na 5 werkdagen kreeg ik bericht dat mijn somnox al weer bezorgd zou worden bij mij thuis... De USB-C poort was kapot en vervangen... De kosten vielen mij heel erg mee, ik was blij mijn somnox weer thuis te hebben, die week zonder slecht in slaap kunnen komen... Ik heb heel veel aan mijn "Buddy"... Ik heb hem toen zelf gekocht en in 3-en betaald, maar nu wordt hij in sommige gevallen door de ziektekostenverzekering vergoed... Bij slaapproblemen en stress geeft "Buddy" mij heel veel rust...

2025年11月3日

Beste Lydia,

Wat fijn om te horen dat je Somnox inmiddels weer terug is en dat de reparatie zo soepel is verlopen. We begrijpen goed hoe lastig het is om even zonder je “Buddy” te slapen. Mooi dat hij je weer helpt om tot rust te komen en beter in slaap te vallen. Bedankt dat je jouw ervaring hebt gedeeld en al zo lang onderdeel bent van onze Somnox-familie.

Somnox 2 voldeed totaal niet

Somnox 2 voldeed totaal niet aan de verwachtingen.
Ik huurde dit apparaat een half jaar voor mijn man. Zodat hij het kon proberen om beter te kunnen slapen.
Hij ondervond er eerder hinder van dan dat het ontspanning bood laat staan dat hij beter kon slapen met de Somnox 2.
Overleg gehad over eerder retourneren met enige vergoeding van de best pittige huurprijs (174 euro!) Zonder resultaat. Inmiddels wél teruggestuurd. Nóg eens extra kosten want dringend advies om dit aangetekend en verzekerd te doen. Al met al zeer teleurstellende ervaring

2025年10月28日

Beste Wilma,

Wat jammer om te horen dat jullie ervaring met Somnox 2 zo tegenviel. Dat is uiteraard niet het effect dat we voor ogen hebben. We begrijpen goed dat het teleurstellend is als het huren van Somnox niet het gewenste resultaat oplevert, zeker gezien de kosten.

We vinden het vervelend dat het gebruik eerder als hinderlijk werd ervaren dan als ontspannend. Dat verschilt inderdaad per persoon, maar we hadden natuurlijk gehoopt dat het jullie zou helpen beter te slapen.

Wat betreft de huurkosten: omdat het om een proefperiode met maandelijkse huur gaat, kunnen we de kosten helaas niet achteraf gedeeltelijk vergoeden.

Toch willen we jullie bedanken dat jullie Somnox hebben geprobeerd en de moeite hebben genomen om je ervaring te delen. Dat helpt ons om verder te verbeteren.

Een aanrader!

Ik kan iedereen met een slaapprobleem aanraden de Somnox te proberen. Bij mij was het liefde op het eerste gezicht! Mijn slapeloosheid is niet helemaal opgelost, maar wel beter. Ook pak ik de Somnox, Ted, heb ik hem genoemd er overdag bij als ik moe en gespannen ben. Dan doe ik ademhalingsoefeningen en dat helpt mij echt. Kortom, ik wil 'Ted' niet meer missen, Hij gaat overal mee naar toe.
Ook is het team van Somnox vriendelijk en behulpzaam, ze hebben een goede service, ik ben er blij mee!
Ineke

2025年10月24日

Somnox からの回答

Hi, wat fijn om te lezen dat Somnox zo’n waardevolle plek in je dag en nacht heeft gekregen, Ineke. Mooi hoe je ‘Ted’ ook overdag gebruikt om tot rust te komen — precies zoals we het voor ogen hebben. Dank je voor je lieve woorden over het team, dat doet ons echt goed.

5つ星のうち2の評価

Helaas werkt de Somnox niet voor mij

Helaas werkt de Somnox niet voor mij. Ik kan jammer genoeg niet tegen de lage toon die hoorbaar is bij de ingestelde Somnox ademhaling. Vooral de rustige meditatie muziek was fijn maar dit kan ik ook doen via telefoon. Ik vind het ook erg duur 35 euro per maand. Er kwam ook nog een ondersteuning abonnement bij? Wel maanden uitgerprobeerd en mijn schoonmoeder en veel anderen zijn heel tevreden en blij met de Somnox slaaphulp.voor veken een slaapmaatje.

2025年10月10日

Somnox からの回答

Hi Joost, jammer om te horen dat de Somnox voor jou niet goed werkt. Het geluid van Somnox kan inderdaad storend zijn als je daar gevoelig voor bent — dat begrijpen we heel goed. Fijn dat je hem toch uitgebreid hebt uitgeprobeerd en dat de muziek wel ontspannend voor je was. Dank ook dat je aangeeft dat anderen in je omgeving er wél baat bij hebben, dat waarderen we echt.

5つ星のうち4の評価

Gerepareerd en weer snel terug ontvangen

Allereerst de aangegeven zelf tests uitgevoerd om probleem te ontdekken. Na het mailcontact was opsturen van de Robot de optie.
Het contact was prettig, effectief en duidelijk. Reparatie snel en volgens afspraak uitgevoerd.

2025年10月14日

Somnox からの回答

Hi Bernard, fijn om te horen dat het contact prettig verliep en dat alles snel en volgens afspraak is opgelost. Bedankt dat je de moeite hebt genomen om dit te delen — dat helpt ons en anderen enorm.

5つ星のうち1の評価

Lieve mensen trap hier alstublieft niet…

Lieve mensen trap hier alstublieft niet in het is gewoon oplichterij en ik weet zeker dat alle goede recensies gewoon mensen worden voor ingehuurd.
Ik ben er zelf ingetrapt helaas wat dom ze innen veel meer geld dan wat jij kan lezen op de website ik heb al met al tegen de 700 betaald voor een somnox van 549 kijk goed naar de kleine regeltjes als die er wel staan!? Dus mensen weer gewaarschuwd de goede recensies klopt niks van en huren ze gewoon mensen voor jn

2025年10月20日

Beste LDB,

Wat jammer om te lezen dat je deze ervaring hebt gehad. We begrijpen dat dit erg vervelend voor je is.

We willen graag duidelijk zijn: al onze reviews zijn van echte klanten. wij huren hier geen mensen voor in. Het spijt ons dat de kosten anders zijn verlopen dan je had verwacht, maar in ons huurmodel worden de maandelijkse betalingen vooraf helder vermeld op de website en in de bevestigingsmail.

We communiceren duidelijk dat je Somnox huurt en dat je elke maand Somnox kan overnemen voor een x bedrag. Met een minimaal overnamebedrag van 99 euro.

We hebben geen signalen van onterechte afschrijvingen en kijken altijd graag mee als er iets onduidelijk is.

Prima service

De Somnox deed het niet goed maar werd redelijk snel gemaakt.

2025年10月9日

Somnox からの回答

Hi, dankjewel voor je review. We doen ons best om goede en snelle service te leveren bij alle vragen die je hebt.

Somnox heeft me geholpen

Somnox heeft me geholpen in stressvolle tijden. In slaap komen lukt me wel. Maar ik wordt regelmatig midden in de nacht wakker waarna ik begin te piekeren. Met Somnox lukt het me om het piekeren te stoppen en weer in slaap te vallen. Hierdoor heb ik een betere nachtrust en voel ik me energieker gedurende de dag.

2025年10月8日

Somnox からの回答

Hi Mariette, dank je wel voor het delen van je ervaring. Wat fijn om te horen dat Somnox je helpt op momenten dat het nodig is, vooral bij het doorbreken van het piekeren ’s nachts. We hopen dat je nachten blijven verbeteren.

5つ星のうち5の評価

Zeer behulpzaam bij meerdere situaties

Heeft menig paniekaanval gekenterd en bij onrust rust gebracht.

2025年10月7日

Somnox からの回答

Hi, dank je wel voor je reactie. Bijzonder om te horen dat Somnox je heeft kunnen ondersteunen in zulke moeilijke momenten. Ademhaling kan van zoveel waarde zijn bij paniekaanvallen.

5つ星のうち3の評価

Irritante brom

Zoals velen heb ik de Somnox uitgeprobeerd (voor 6 maanden gehuurd) omdat ik een slechte slaper ben. Wat je niet wilt is dat je je stoort aan geluidjes. De Somnox maakt een brommend geluid. Nadat het proeftermijn verstreken was kwam ik erachter dat de Somnox dus echt niet voor mij werkt. Helaas zit je er dan nog wel heel veel maanden aan vast zonder dat je er gebruik van maakt en dan is het een kostbare grap.

2025年10月7日

Somnox からの回答

Hi Christa, dank voor je review. Jammer om te horen dat we je niet hebben kunnen helpen. Na de eerste 6 maanden verstreken zijn, is de huur maandelijks opzegbaar.

Trustpilot エクスペリエンス

企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。