SPB Polska sp. z o.o. レビュヌ

䌁業情報

1. 保険ブロヌカヌ
  2. 保険代理店

圓該䌁業による蚘述

SPB Polska tworzy i zarządza innowacyjnymi produktami dedykowanymi dla rynku ubezpieczeń. Stale poszukujemy nowych rozwiązań, adaptujemy się do nowych trendów i ciągle rozwijamy naszą ofertę, by w pełni zaspokoić oczekiwania Klientów. Grupa SPB projektuje i zarządza ofertami ubezpieczeń i pomocy w zakresie produktów i usług codziennego uÅŒytku (bankowość, telekomunikacja, dystrybucja, mobilność, podróŌe, energia, sprzęt medyczny). Osługujemy firmy, jak i osoby prywatne (zarządzanie roszczeniami). Nasi pracownicy kaÅŒdego dnia kierują się trzema wartościami: innowacją, doskonałością i uczciwością.

連絡先

過去12か月のレビュヌ数: 1ä»¶

レビュヌを曞く

レビュヌの確認を行いたす

5぀星のうち1の評䟡

Nieprofesjonalna obsługa szkody i bardzo słaba komunikacja

Moje doświadczenie z obsługą szkody w tej firmie jest niestety bardzo negatywne.

Chronologia sprawy:

• 12.01.2026 – zgłoszenie szkody.
• Po pewnym czasie otrzymałem odmowę wypłaty odszkodowania opartą na argumentach, które w mojej ocenie nie zostały rzetelnie uzasadnione.
• W trakcie dalszej korespondencji pojawiły się twierdzenia, ÅŒe część dokumentów nie została wcześniej dostarczona, mimo ÅŒe były one przekazywane.
• 10.02.2026 – złoÅŒyłem formalną reklamację.
• 12.02.2026 – według firmy odpowiedź została wysłana listownie.
• Dopiero później zostałem poinformowany, ÅŒe odpowiedź ma być przekazana takÅŒe e-mailem.

Odpowiedź na reklamację w praktyce powtórzyła wcześniejsze stanowisko i nie odniosła się w sposób merytoryczny do wszystkich przedstawionych argumentów. W efekcie klient pozostaje bez realnego wyjaśnienia sprawy.

Cały proces sprawiał wraÅŒenie braku przejrzystości i konsekwencji w komunikacji z klientem.

W związku z tym sprawa została przekazana do Rzecznika Finansowego w celu niezaleÅŒnej analizy.

Mam nadzieję, ÅŒe firma ponownie przeanalizuje tę sprawę i poprawi standard obsługi klientów.

UPDATE 17-3-2026
Chciałbym jednak doprecyzować kilka faktów, poniewaÅŒ przedstawiona odpowiedź jest bardzo ogólna i nie odnosi się do konkretów mojej sprawy.

• 23.12.2025 – przesłałem wymagane dokumenty.
• 16.01.2026 – zostałem poinformowany, ÅŒe dokumenty nie zostały otrzymane.
• 23.01.2026 – po ponownym przesłaniu dokumentów otrzymałem potwierdzenie ich otrzymania.
• 12.01.2026 – zgłoszenie szkody.
• 10.02.2026 – złoÅŒyłem formalną reklamację.

W korespondencji pojawiały się sprzeczne informacje dotyczące dokumentów oraz sposobu przekazania odpowiedzi. Dodatkowo przez dłuÅŒszy czas nie otrzymałem jasnego i merytorycznego wyjaśnienia odnoszącego się do wszystkich przedstawionych argumentów.

W związku z tym sprawa została przekazana do niezaleÅŒnej analizy przez Rzecznika Finansowego. Mam nadzieję, ÅŒe sprawa zostanie ponownie przeanalizowana w sposób rzetelny.

2026幎2月10日
自発的なレビュヌ
SPB Polska sp. z o.o. ロゎ

SPB Polska sp. z o.o. からの回答

Szanowny Panie, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, ÅŒe nasze dotychczasowe odpowiedzi nie spełnily Pańskich oczekiwań. Uprzejmie informujemy, ÅŒe decyzje w sprawach roszczeń podejmowane są na podstawie zapisów ogólnych warunków ubezpieczenia oraz dokumentacji zgromadzonej w toku postępowania. Odpowiedzi na reklamacje udzielane są zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. JeÅŒeli chciałby Pan ponownie omówić swoją sprawę lub przekazać dodatkowe informacje, prosimy o kontakt z nami wraz ze szczegółami zgłoszenia. Ponownie przyjrzymy się Pańskiej sprawie

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

プラットフォヌム保護のため、専門チヌムず高床なテクノロゞヌを駆䜿しおいたす。停レビュヌずの闘いに぀いおの詳现はこちらをご䞀読ください。