Superauto , Super obsÅuga, dziÄkujÄ za profesjonalizm od samego poczÄ tku transakcji do koÅca, wÅÄ cznie z dostawÄ samochodu lawetÄ ,polecam z caÅego serca, pozdrawiam i dziÄkujÄ.
äŒæ¥æ å ±
ããŸããŸãªå€éšãœãŒã¹ããæäŸãããæ å ±
Wybierz najlepszÄ ofertÄ leasingu samochodowego dla siebie i speÅnij marzenia o nowym samochodzie!
é£çµ¡å
ããŒã©ã³ã
- superauto.pl
ãã¬ãã£ããªã¬ãã¥ãŒã® 35ïŒ ã«åçããŠããŸã
éåžž1ã«æä»¥äžçµã£ãŠããåç
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Superauto to zwykle bandyctwo iâŠ
Superauto to zwykle bandyctwo i oszustwo wyciÄ gajÄ zaliczkÄ ktorej nie chcÄ zwróciÄ i w trakcie podnoszÄ ceny . To najdroÅŒszy leasing
Wszystko przebiegaÅo pomyÅlnie
Wszystko przebiegaÅo pomyÅlnie, szybko, sprawnie.
Z czystym sumieniem polecam superauto.pl
MiaÅ byÄ zwrot kaucji a niema go do dziÅ nie polecam
polecam
Jestem bardzo zadowolony z caÅego procesu. To juz kolejne auto które zakupiÅem przez superauto.pl
Firma godna polecenia
Firma godna polecenia, super obsÅuga - trochÄ siÄ pogubiÅam na poczÄ tku, bo sprawÄ prowadzi kilka osób, ale finalnie pan Alan super spiÄ Å wszystkie tematy, bardzo na plus. Auto dotarÅo do mnie w ciÄ gu kilkunastu dni. W zasadzie nigdzie nie musiaÅam iÅÄ. Za to 5+ bo to super wygoda. Na pewno nie ostatni leasing u nich.
UwaÅŒajcie!!
UwaÅŒajcie!!
Super kontakt na poczÄ
tku i Åwietna cena za auto, niÅŒsza niÅŒ w salonie i to by byÅo na tyle. ZostaÅ wyliczony leasing na auto, cena do akceptacji. Po wpÅaceniu kaucji 4000zÅ w celu rezerwacji samochodu (co powinno oznaczaÄ sprawdzenie czy samochód jest dostÄpny i sprawny) nastÄ
piÅo przekazanie sprawy do doradcy finansowego i... zaczÄÅo siÄ!!!
Nagle rata leasingu z 1950zÅ wzrosÅa do 2040zÅ co daje ogromna róŌnice kosztów w okresie 60 miesiÄcy. Bo bank wyliczyÅ na podstawie aktualnych stóp procentowych itp. Takie byÅo tÅumaczenie Pani doradcy gdzie stopy byÅy niezmienne w tym czasie. Nic nie mogÅam zrobiÄ bo straciÅabym kaucjÄ. Zagryzam zÄby i stwierdziÅam, jak powiedziaÅam A to trzeba powiedzieÄ B.
W miÄdzyczasie prosiÅam o udostÄpnienie nr VIN samochodu Pana który znalazÅ mi auto. Niestety siÄ nie doczekaÅam. Na umowie leasingowej równieÅŒ nie byÅo Vinu, a byÄ powinien. ByÅ wielkÄ
tajemnicÄ
. Z wielkimi obawami wpÅaciÅam opÅatÄ wstÄpnÄ
za samochód i.... dzieÅ później dostaÅam informacjÄ, ze samochód jest uszkodzony i salon nie moÅŒe zafakturowaÄ przedmiotu sprzedaÅŒy.
Przez ten caÅy czas (ok. 1.5 tygodnia) nikt nie pofatygowaÅ sie aby sprawdziÄ czy samochód który sprzedajÄ
w ogóle istnieje i czy jest sprawny, a wielokrotnie prosiÅam o kontakt z salonem i upewnienie sie co do samochodu.
PrzyciÄ
gajÄ
klienta niskÄ
cena auta a później 3 krotnie odbierajÄ
to sobie w podwyÅŒszonych kwotach opÅat.
Ubezpieczenie AC/OC i GAP duŌo droŌsze niŌ u innych sprzedawców.
PrzykÅad- Gap 3500 zÅ na 5 lat, u innych 2400 zÅ!
Finalnie poczuÅam ulgÄ, ze to wszystko nie wyszÅo. KaucjÄ oddali, ale na zwrot z PKO Leasing czekam nadal.
PodsumowujÄ
c - NIE WARTO! Nie warto siÄ stresowaÄ i nie spaÄ po nocach.
Zakup nowego auta powinien byÄ przyjemnoÅciÄ
, a nie stresem i nerwami.
NIE POLECAM i przestrzegam przed zakupem w Superauto.pl.
Super oszuÅci
Super oszuÅci, wpÅaciÅem kaucjÄ 6000 zÅ , propozycja auta przekÅamana a leasing nie opÅacalny. OczywiÅcie kaucji nie chcÄ zwróciÄ, nie jestem pierwszym oszukanym, te pochlebne opinie wypisujÄ kolesie. Tak siÄ kradnie dzisiaj w biaÅy dzieÅ. SpróbujÄ odzyskaÄ w sÄ dzie. Pozdrawiam
Superauto
Nie potrafiÄ wysÅaÄ peÅnej specyfikacjiâŠ
Nie potrafiÄ wysÅaÄ peÅnej specyfikacji auta po numerze VIN, wysyÅajÄ gotowce na zasadzie " nagÅoÅnienie" ale jakie to juz nie piszÄ , przy autach premium to duÅŒa róznica i tak moÅŒna dÅugo wymieniac. WedÅug sprzedawców specyfikacja zostaÅÄ wysÅana.
Najgorsze miejsce z jakim miaÅam doczynienia
Najgorsze miejsce z jakim miaÅam kiedykolwiek kontakt.
Pomijam fakt, ÅŒe firma jest zgÅoszona w odpowiednie miejsce i bÄdzie z tego sprawa to forma w jakiej mnie potraktowali jest poniÅŒej krytyki.
Zaczynajac od kÅamstwa dotyczÄ
cego ânowego autaâ z którym teraz siÄ sÄ
dzÄ o to, ÅŒe auto samo odpala, samo siÄ otwiera na parkingu i robi miliony innych rzeczy zagraÅŒajÄ
cych bezpieczeÅstwu.
Auto sprzedane mi jako nowe, okazaÅo siÄ byÄ w tragicznym stanie. Na odbiór po dziwnych akcjach ze strony ârejestracjiâ ÅŒe dziwnym trafem kilka razy nie zgadzaÅy sie numery do rejestracji przyjechaÅam z miernikiem lakieru. Auto posiadaÅo niemal 3 krotnÄ
gruboÅÄ, odkrÄcane Åruby. Rysy po caÅym aucie, a zrzut ekranu pokazuje na informacje ÅŒe lakier jest w stanie âidealnymâ. Ignorqcja, kÅamstwo za kÅamstwem( potwierdzone przez rzeczoznawcÄ)â wprowadzanie mnie w poczucie winy za ich kÅamstwa, obiecywanie, i robienie ze mnie idiotki przez mówienie, ÅŒe czarne jest biaÅe a ja jestem wariatka bo przyÅapaÅam ich na kÅamstwie. ZapÄdzona zostaÅam w kozi róg w okresie zimowym i nikt nie poinformowaÅ mnie, ÅŒe auto zostanie podstawione inne, a przeprocesujemy nowe. Kolejne kÅamstwo. ZostaÅam oszukana i potwierdza to dokumentacja przekazana przez odpowiednie osoby w odpowiednie miejsca. W momencie potrzeby dowiedzenia siÄ kiedy w koÅcu odbiorÄ auto slyszlam âniech mnie Pani nie wyprowadza z równowagiâ. Insynuowanie ze nie znam siÄ na autach, po czym Panowie nie wiedzieli, który to jest numer silnika⊠Żenada. ZobowiÄ
zanie do naprawienia czÄÅci porysowanych- 1,5 miesiÄ
ca od odebrania auta, nadal brak informacji mimo obiecanek. Za te kÅamstwa zaproponowano mi 300 zÅ na paliwo czego nie dostaÅam do tej pory. MoÅŒe to sobie firma wÅoÅŒyÄ do odszkodowanie, które bÄdzie musiaÅa wypÅaciÄ za niewywiÄ
zanie siÄ z warunków umowy, wprowadzenie klienta w bÅÄ
d i zatajenie stanu faktycznego auta:)
auto faktycznie trochÄ taniej
auto faktycznie trochÄ taniej, ale ich leasing jak sprawdziÅem u konkurencji okazaÅ siÄ o 215zÅ netto na miesiÄ c droÅŒszy! przez 5 lat to daÅo kosmicznÄ róŌnice i rabat okazaÅ siÄ niepotrzebny. droÅŒyzna straszna! Nie polecam, ÅapiÄ klientów na zaliczkÄ a potem nie ma wyjÅcia podpisujesz albo tracisz. proponuje sprawdziÄ ich u innych brokerów
Zdecydowanie NIE polecam.
Zdecydowanie NIE polecam.
OpieszaÅoÅÄ w dziaÅaniu. Nie pilnujÄ
postÄpu czynnoÅci zwiÄ
zanych z realizacjÄ
umowy leasingowej. Brak zainteresowania w sprawnym procesem rejestracji samochodu. Niekompetencja: mówienie, ÅŒe nie ma postÄpu bo dealer nie przekazaÅ dokumentów i faktury co jest ÅŒadnym usprawiedliwieniem, gdyÅŒ to oni firmujÄ
sprawne przekazanie samochodu klientowi. Totalna ignorancja klienta.
Wszystko szybko i sprawnie Polecam
TRAGEDIA NIE POLECAM
TRAGEDIA! Nie polecam!
Wszystkie negatywne opinie napisane na ich profilu sÄ
bardzo prawdziwe i powinny byÄ przestrogÄ
dla kaÅŒdego zastanawiajÄ
cego siÄ nad skorzystaniem z ich usÅug.
Wszystko wyglÄ
da piÄknie do podpisania umowy - potem temat siÄ zamyka i nikt CiÄ nie poinformuje o jakichkolwiek opóźnieniach, nikt nawet nie pofatyguje siÄ do Ciebie zadzwoniÄ kiedy obiecywany termin minÄ
Å. Zero jakiegokolwiek szacunku.
Po tym jak sam zadzwonisz i siÄ upomnisz dostaniesz kolejnÄ
obietnicÄ bez pokrycia âw przyszÅym tygodniu na pewno bÄdzie do odbioruâ i znowu cisza. W piÄ
tek kontaktuje siÄ z tobÄ
mailowo ktoÅ kto podaje numer do osoby, która nie ma o niczym pojÄcia i nie zajmuje siÄ TwojÄ
sprawÄ
, wiÄc odsyÅa CiÄ do kolejnej osoby. Okazuje siÄ, ÅŒe moÅŒna siÄ umówiÄ na odbiór samochodu, ale jeszcze jest przeglÄ
d do zrobienia, wiÄc âmoÅŒe we wtorek, moÅŒe w ÅrodÄ, jak siÄ udaâ.
I jeÅli firma obiecuje, ÅŒe odbiór samochodu bÄdzie âjak najbliÅŒej miejsca zamieszkaniaâ to pamiÄtajcie, ÅŒe 384km mieÅci siÄ w tym zakresie.
Finalnie po prawie miesiÄ
cu oczekiwania na samochód, gdzie w caÅej Polsce spadÅ Ånieg, mogÄ go odebraÄ prawie 400km od domu na letnich oponach. I dla firmy Superauto jest to caÅkowicie w porzÄ
dku.
Tutaj teÅŒ naleÅŒy wspomnieÄ o panu Åukaszu - omijajcie pana szerokim Åukiem, bo o ile jest miÅy do podpisanie umowy, tak później niestety zrzuca tekstami âkupno samochodu to nie kupno spodenek w Decathlonieâ sugerujÄ
c, ÅŒe takie przedÅuÅŒanie to normalna sytuacja i jak mogÄ mieÄ jakiekolwiek zarzuty. W innym wypadku powiedzÄ
, ÅŒe wynegocjowali dla Ciebie na poczÄ
tku rabat flotowy, o który nawet nie prosiÅeÅ i powinna to byÄ rekompensata za wszystkie ich niedociÄ
gniÄcia.
Dodatkowo opÅata rezerwacyjna w wysokoÅci kilku tysiÄcy jest przetrzymywana do czasu odbioru samochodu, wiÄc jeÅli odbiór siÄ przedÅuÅŒa to pieniÄdzy teÅŒ nie ma.
Jutro planowany jest odbiór samochodu jednak kiedy wczoraj zgÅosiÅem zaÅŒalenie nadal nie otrzymaÅem na nie odpowiedzi.
Przedstawiciel poinformujÄ CiÄ teÅŒ, ÅŒe rozmowy sÄ
nagrywane, ale kiedy w takim razie prosisz o potwierdzenie, ÅŒe ÅŒadna z obietnic skÅadanych nie zostaÅa pokryta to nagle sprawa cichnie.
Do dnia dzisiejszego brak jakiekolwiek odpowiedzi czy reakcji. BÄdÄ skÅadaÄ oficjalnÄ
reklamacjÄ.
Zadowolony ze wspóÅpracy
Zadowolony ze wspóÅpracy. Polecam
Åwietna obsÅuga
Åwietna obsÅuga. Szybko i przyjemnie. Polecam.
Åwietna jakoÅÄ.
DziÄkujÄ za profesjonalnÄ obsÅugÄ
DziÄkujÄ za profesjonalnÄ obsÅugÄ. Polecam jak najbardziej
Super obsluga
Super obsÅuga peÅen profesjonalizm i znajomoÅÄ wszystkich zagadnieÅ
Napewno polecÄ wasza firmÄ znajomym
Bardzo dziÄkujÄ za miÅÄ
i profesjonalna obsÅugÄ .P Patryk Antos supr goÅÄ zna siÄ jak nikt inny,odpowiedniÄ
osobÄ
na odpowiednim stanowisku