TUI niestety posiada ajentów , którzy pracujÄ na innych standardach i niÅŒ TUI ... ja np . nie mogÅem zapÅaciÄ kartÄ za wyjazd ... u takiego ajenta i TUI nie wsparÅo mnie w tym... brak moÅŒliwoÅci pÅace... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
obsÅuga klienta - masakra. zero informacji odnoÅnie transferu - ani smsa, maila, ani w aplikacji. musiaÅem pisaÄ na czat, pytaÄ. a jak zÅoÅŒyÅem reklamacje, no to odpowiedź - przecieÅŒ podaliÅmy Panu in... ãã£ãšèŠã
Katastrofa !!!!!! Rezerwacaj numer 81161071. TUI zmieniÅo wylot powrotny z 14:55 na 8:00. DopÅacaÅem specjalnie za późniejszy powrót, by normalnie wstaÄ i wykorzystaÄ ostatni dzieÅ. Teraz z maÅym dzi... ãã£ãšèŠã
SÅaba obsÅuga klienta, otrzymaliÅmy pokój z dwoma pojedynczymi ÅóŌkami mimo, ÅŒe zamówiÅem pokój z podwójnym ÅóŌkiem i takie teÅŒ byÅo na zdjÄciu. Hotel nie chce wymieniÄ ÅóŌka bo niby nie majÄ wolnych... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥æ å ±
é£çµ¡å
ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ããããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
ByÅam z Tui wielokrotnie
ByÅam z Tui wielokrotnie. Ale tegoroczny wyjazd do Egiptu byÅ moim ostatnim z TUI. Nie mam zastrzeÅŒeÅ do hotelu (hotel zgodny z opiniami w Tripadvisor - naprawdÄ wspaniaÅy), a popoÅudniowy wylot byÅ mi wiadomy od poczÄ tku, wiÄc tu wiedziaÅam na co siÄ piszÄ. Wiadome mi byÅo od dawna, ÅŒe na wycieczki lokalne nie jeździ siÄ z biura , tylko wybiera lokalne. Od lat tak robimy, jak przekonaÅam siÄ, ÅŒe sÄ to przewaÅŒnie te same wycieczki tylko sprzedane niejako podwójnie. PÅacenie drugie tyle za wycieczkÄ, gdzie moÅŒe mam obietnicÄ lepszego autokaru i lunchu mnie nie przekonuje. Dlatego zarezerwowaliÅmy sobie wycieczkÄ do Kairu w lokalnym biurze w Hurghadzie za 64USD za osobÄ (ze starym Kairem, muzeum , piramidami i rejsem po Nilu, co jest bardzo bogatym programem) , zamiast 127 USD (po rabacie 114) w Tui . NastÄpnego dnia po przyjeździe okazaÅo siÄ, ÅŒe wybuchÅa wojna pomiÄdzy Iranem a Izraelem. Dlatego na pierwszym spotkaniu rezydent (a raczej ekspert wakacyjny siÄ teraz tak nazywa to stanowisko) ostrzegÅ nas, a potem zaczÄ Å sprzedawaÄ wycieczki. Jak ja powiedziaÅam, ÅŒe my w niedzielÄ jedziemy do Kairu i siÄ zorientowaÅ ÅŒe nie z nim, to zaczÄ Å mnie straszyÄ, ÅŒe zostaniemy aresztowani, ÅŒe zapÅacimy karÄ 10 tys USD za osobÄ i wymachiwaÅ mi telefonem przed oczami, ÅŒe rzekomo polski MSZ wydaÅ ostrzeÅŒenie dla Egiptu i zakazy. Po spokojnym sprawdzeniu w pokoju okazaÅo siÄ, ÅŒe MSZ niczego nowego nie wydaÅ (i do dnia dzisiejszego nie ma nic). Oprócz tego wÅaÅcicielka (Polka) biura w Hurghadzie wysÅaÅa mi screeny z egipskich stron rzÄ dowych â równieÅŒ nie byÅo nic o karach i aresztowaniach. PowiedziaÅa, ÅŒe TUI jest niezwykÅe w straszeniu â ÅŒe doÅwiadczyÅa tego w pandemii zwÅaszcza. Ostatecznie na wycieczkÄ pojechaliÅmy z lokalnym biurem, potem jeszcze na kolejnÄ z nimi. Nic siÄ nie staÅo, zorganizowane byÅo super. W ankiecie napisaÅam juÅŒ do TUI, ÅŒe jestem oburzona i nie ÅŒyczÄ sobie, ÅŒeby mnie, dorosÅÄ , ÅwiadomÄ osobÄ straszyÄ jak dziecko uÅŒywajÄ c kÅamstw (pracownik machaÅ mi telefonem przed oczami krzyczÄ c â patrz tu jest opublikowany zakaz â bÄdziecie aresztowani). Brak sÅów.
Nie polecam!
Nie polecam!
1) bÅÄdne informacje o transferze - np.ujeto nasz hotel z godzinÄ
o której powinien byÄ autokar, gdzie nie ma moÅŒliwoÅci wjazdu, wiÄc faktycznie transfer byÅ z hotelu obok. Dobrze ÅŒe o tym wiedzieliÅmy, bo byÅ to transfer powrotny.
2) nie zabrano nas (i 3 innych Polaków) na wycieczkÄ fakultatywna zakupiona póŠroku wczeÅniej. Pracownica TUI obecna na.miehscu twierdziÅa, ÅŒe nie byÅo nas na liÅcie... Pracownicy Tui w Polsce twierdzili ÅŒe oczywiÅcie na liÅcie byliÅmy. Nie chciano nam podac numeru telefonu do pilota wycieczki - pana Arkadiusza w celu dojechania przez nas na wÅasnÄ
rÄkÄ do pierwszego punktu wycieczki. Stwierdzono, ÅŒe to prywatny numer telefonu ð€š. Problem z komunikacjÄ
przez czat TUI - problem rozwiÄ
zaliÅmy sami na miejscu szybciej,niÅŒ pracownicy TUI na infolinii. Pani z TUI obecna na miejscu stwierdziÅa ÅŒe z TUI angielskim i innymi nie ma problemy,a z nami Polakami zawsze, ÅŒe mamy inny system niezgodny z tym ich i stÄ
d problemy... Pozostawie to bez komentarza.
3) na czacie czÄsto ÅÄ
czymy siÄ z botem.. Trzeba czekaÄ na rozmowÄ z prawdziwym konsultantem, w ciÄ
gu kilkunastu minut odpisuje nam ich kilku, zatem nie ma ciÄ
gÅoÅci konwersacji.
4) przedostatniego dnia pobytu zniszczono nam rzecz pozostawiona w pokoju. TUI po poinformowaniu o tym fakcie przekazuje nam róŌne informacje, w tym ÅŒe sprawa zostaÅa juÅŒ wyjaÅniona przez nas,co byÅo nieprawda. Próby rozmów z managerem hotelu byÅy przeciÄ
gane do czasu naszego wyjazdu z kraju ( sytuacja miaÅa miejsce w hotelu Globales Cala Vinas na Majorce). Pani manager obiecaÅa kontakt mailowy z nami na nastÄpny dzieÅ - minÄÅo juÅŒ 5 dni i ÅŒadnego maila ani kontaktu nie mamy! TUI proponuje zÅoÅŒenie reklamacji. ZÅoÅŒymy, ale zapewne jak wiÄkszoÅÄ reklamacji w tym biurze w Polsce zostanie odrzucona a nam zniszczono rzecz o wartoÅci niemal 200 euro przez sprzÄ
taczkÄ hotelu !
Nie polecamy i sami równieÅŒ wiÄcej nie skorzystamy !
zmiana lotów
DokonujÄ c rezerwacji na wyjazd 17-24.05.2025 r. do hotelu Picalbatros Oasis kierowaliÅmy siÄ gÅównie terminem "od soboty do soboty" i dogodnymi dziennymi godzinami lotu. Po zapÅacenia zaliczki godziny lotów zmieniÅy siÄ dwukrotnie na loty nocne - takiej wycieczki byÅmy nie wykupili. Ponadto straciliÅmy w tej konfiguracji jeden nocleg w hotelu - kupiliÅmy 7 noclegów,a mieliÅmy 6. Na infolini oczywiscie juz nic nie moÅŒna bylo zrobic - za maÅo dni do wylotu. Odpowiedzi pisemne - po zÅoÅŒeniu reklamacji - zlewka poniÅŒej pasa. Cos w stylu - mój wybór - moja suwerenna decyzja :( Klient waÅŒny do dnia wpÅacenia zaliczki - później gÅupek który daÅ siÄ zÅapaÄ. To nie byÅa moja pierwsza wycieczka z TUI ale ostatnia !
Niestety nie polecam biura
Niestety nie polecam biura. KupiÅam wycieczkÄ i zapÅaciÅam wiÄcej ÅŒeby mieÄ dodatkowy dzieÅ, biuro tak zmieniÅo godziny lotu ÅŒe róŌnica wychodzi 14 godzin i tracÄ dzieÅ za który zapÅaciÅam. Nigdy wiÄcej nie wybiorÄ tego biura
Po raz kolejny biuro skraca pobytâŠ
Po raz kolejny biuro skraca pobyt przekÅadajÄ c lot powroty 2-3 godziny po rozpoczÄciu ostatniej dobry
Nie warto...
No cóŌ...nazwanie tej firmy po imieniu nasuwa siÄ samo, ale ÅŒe to net wiÄc siÄ pohamujÄ.. TrochÄ faktów: Oferta w biurze turystycznym bardzo atrakcyjna... przylot o 6 rano, 7 peÅnych noclegów i prawie 8 dni pobytu, bo wylot 8-go dnia o 22:30... peÅnia szczÄscia ÅŒe trafiÅo siÄ na perelkÄ, ale do czasu... po wpÅacie w narzuconym terminie caÅej kwoty godzinÄ powrotu przesuniÄto na 14:15... a 12 dni przed imprezÄ kiedy brak juÅŒ moÅŒliwosci jakiejkolwiek rezygnacji wylot ustalono o 7:10.. i tak z peÅnych 8 dni pobytu zrobiÅo siÄ 7 - z czego 1-wszy do 14:30 przekiblowany na Åawce w oczekiwaniu na pokój, a z 7 opÅaconych noclegów zrobiÅo sie 6,5 bo nikt mi nie wmówi, ÅŒe koniecznoÅÄ pobudki o 3 w nocy (bo czas potrzebny do wymeldowania ~150 osob, + godzina jazdy na lotnisko i koniecznoÅÄ zgÅoszenia siÄ na lotnisku conajmniej 2 godz przed odlotem, ) kiedy ta ostatnia doba hotelowa koÅczy siÄ o 11:00 to peÅny nocleg. GdybyÅmy wiedzieli to PRZED imprezÄ na pewno byÅmy jej nie kupili. TÅumaczenia firmy banalnie dziecinne -ÅŒe przewoźnik tak zmienia czas odlotów ble ble ble... czyli Ryanair, który wziÄ l kupÄ kasy za podstawienie samolotu w okreÅlonych godz i znaÅ te godziny conajmniej póŠroku przed wykonaniem usÅugi nagle samowolnie zmienia terminy podobno dlatego, ÅŒe nagle cofniÄto zgodÄ na loty znane i uzgodnione pól roku wczeÅniej i mimo tego ÅŒe wziÄ Å kasÄ za w/w konkrety?!?! a TUI potulnie sie na to godzi i pÅaci??? bzdura!! Termin powrotu o 7:10 byl prawdopodobnie znany i ustalony z Ryanarem Sun od poczÄ tku ,w ofercie wrzucono godz 22:30 dla zachÄty dla naiwnych, potem po wpÅatach uczestników zmieniono godz na 14:15 ÅŒeby siÄ oswoili, a przed samym wyjazdem wrócono do rzeczywiÅcie ustalonego czasu lotu czyli do 7:10.. i niewaÅŒne dla nich, ÅŒe klienci zostali nabici w butelkÄ...zaplacili za 7 noclegów i 8 dni a dostali 6,5 i 7 dni... waÅŒne ÅŒe kasa od naiwnych wpÅyneÅa... Wnioski wyciagnijcie sami, bo z rozmów z wieloma ludźmi wynika, ÅŒe to nagminna praktyka... jedno wiem na pewno - z tÄ firmÄ i ich lotem czarterowym nigdy wiÄcej ani ja, ani moja rodzina i liczni znajomi których o tym poinformowaÅem nie wybierzemy siÄ juÅŒ na ÅŒadne wakacje.
Jedyny plus korzystania z tego biura podróŌy jest taki, ÅŒe wycieczka w ogóle siÄ odbyÅa. Z reguÅy wszystko rezerwujemy sami, jednak teraz zaleÅŒaÅo nam na tym, ÅŒeby wykupiÄ peÅny pakiet lotów i hotelu all inclusive ÅŒeby uniknÄ
Ä niepotrzebnych zmartwieÅ. Niestety, w zasadzie wszystko poza rezerwacjÄ
hotelu musieliÅmy ogarnÄ
Ä sami.
JeÅli chodzi o komnikacjÄ to pozostawia wiele do ÅŒyczenia - co dziesiÄÄ minut dostawaliÅmy wykluczajÄ
ce siÄ wytyczne odnoÅnie transferu z lotniska. Sam transfer byÅ 800 zÅ droÅŒszy niÅŒ zwykÅa taksówka na miejscu wycieczki wiÄc zawsze sprawdzajcie ich ceny (przynajmniej na Mauritiusie). OtrzymaliÅmy teÅŒ bÅÄdne wytyczne dotyczÄ
ce limitu bagaÅŒu rejestrowanego.
WykupiliÅmy teÅŒ wycieczkÄ fakultatywnÄ
- przewodnik przyjechaÅ do zÅego hotelu i nie mogliÅmy siÄ na niÄ
wybraÄ. Co prawda zostaÅ nam zaproponowany inny termin, ale to nie zmienia faktu ÅŒe musieliÅmy bardzo wczeÅnie wstaÄ, potem czekaliÅmy ponad godzinÄ w lobby hotelowym aÅŒ TUI dowie siÄ czemu nikt nas nie odebraÅ o omówionej porze - i musieliÅmy zmieniÄ plany na resztÄ wyjazdu ÅŒeby móc uczestniczyÄ w opÅaconej wycieczce innego dnia. Sama wycieczka opieraÅa siÄ na jeÅŒdÅŒeniu z miejsca do miejsca i robieniu zdjÄÄ.
DowiedzieliÅmy siÄ teÅŒ, ÅŒe goÅcie innych narodowoÅci mieli oferowane spotkania z reprezentantem TUI który opowiadaÅ im o hotelu, potencjalnych wycieczkach i aktywnoÅciach. Jedynie polscy klienci nie zostali obsÅuÅŒeni w podobny sposób, co dodatkowo nas zniesmaczyÅo.
Podczas pobytu w hotelu TUI SUNEO TAMAIMO TROPICAL
Podczas pobytu w hotelu Globales Tamaimo Tropical w Puerto de Santiago na Teneryfie, który jest obiektem naleÅŒÄ
cym do sieci TUI, moja partnerka zostaÅa pogryziona przez pluskwy. Zamiast wypoczynku pojawiÅ siÄ stres, koniecznoÅÄ leczenia i duÅŒy dyskomfort. Warunki higieniczne w pokoju pozostawiaÅy sporo do ÅŒyczenia.
SprawÄ zgÅosiliÅmy do TUI i mam nadziejÄ, ÅŒe zostanie potraktowana powaÅŒnie.
DzielÄ siÄ tÄ
. Dla potwierdzenia doÅÄ
czam zdjÄcia.
Pobyt odbyÅ siÄ w dniach 22-29.05.2025
OszuÅci
oszuÅci. Nie polecam kupowaÄ biletów czarterowych w tej linii lotniczej. JeÅŒeli lot do miejsca docelowego macie poranny, a powrotny jest wieczorny i chcecie cieszyÄ siÄ dodatkowym czasem na miejscu, musicie wiedzieÄ, ÅŒe jest to 100% oszustwo. Na kilka dni przed wylotem zmieniÄ godziny wylotu na takie, ÅŒe wylot bÄdzie późno w nocy, a powrót z samego rana - tak, abyÅcie na miejscu spÄdzili jak najmniej czasu. Zapewne chodzi o oszczÄdnoÅÄ wobec osób, które lecÄ na all-inclusive, niemniej jednak wszystko jest z góry ukartowane, a pierwotne godziny wylotu specjalnie wprowadzajÄ w bÅÄ d, aby klient zarezerwowaÅ bilet/wyjazd all-inclusive z TUI zamiast u konkurencji.
Wielokrotnie od lat korzystaÅam z tegoâŠ
Wielokrotnie od lat korzystaÅam z tego biura ale nigdy wiÄcej. MieliÅmy wykupiona wycieczkÄ do Albanii w grudniu 2024 z terminem na 30.05. Nie doÅÄ, ÅŒe 2 tygodnie temu zostaÅy zmienione godziny wylotu 8 rano na 21:00 na przewoźnika wizzer (pierwotnie lot miaÅ byÄ realizowany czarterem, jest to dla nas waÅŒne przy rezerwacji) z duÅŒym ograniczeniem odnoÅnie bagaÅŒu podrÄcznego a wÅaÅciwie jego braku. W dniu dzisiejszym 28.05 (48h przed wylotem) otrzymaliÅmy maila, ÅŒe hotel który wybraliÅmy (podkreÅlam w grudniu) nie jest gotowy do przyjÄcia goÅci i trwajÄ prace remontowe. Tymczasem na stronie Tui hotel widnieje z opcjÄ rezerwacji od 02.06 czyli jak rozumiem w ciÄ gu 2 dni zakoÅczÄ siÄ wszelkie prace remontowe. Å»art. NapisaliÅmy równieÅŒ maila bezpoÅrednio do hotelu i otrzymaliÅmy informacjÄ ÅŒe hotel jest w peÅni dostÄpny do rezerwacji. Zaproponowano nam hotel w zupeÅnie innej lokalizacji i o znacznie gorszym standardzie. Jedyna informacje jaka otrzymaÅam na infolinii to: proszÄ napisaÄ sobie maila jeÅli siÄ pani nie zgadza. Bardzo szczerze odradzam to biuro. Mimo, ÅŒe ostatnie 3 wyjazdy z nimi juÅŒ byÅy poraÅŒka to ten 4 raz ostatecznie zniechÄciÅ mnie do tego biura.
Nie polecam. ZarezerwowaliÅmy hotel utopia blue w Marsa Alam, niby wiedzieliÅmy, ÅŒe hotel otworzy siÄ w czerwcu ale nikt nas nie poinformowaÅ, ÅŒe to jeden wielki plac budowy! Dopiero natrafiliÅmy na aktualne zdjÄcia âhoteluâ w internecie i o zgrozo! JednÄ wielkÄ rozsypka. Podejrzewam, ÅŒe gdybyÅmy nie napisali z pytaniem czy hotel w ogóle siÄ otworzy to trafilibyÅmy na plac budowy. W dodatku pytaliÅmy przez dokonaniem rezerwacji na infolinii czy moÅŒemy byÄ pewni, ÅŒe dostaniemy to co zarezerwowaliÅmy, Pani z infolinii zapewniÅa nas ÅŒe tak i nie ma co siÄ zastanawiaÄ bo to Åwietna okazja. Zapytanie o stan hotelu i wyjaÅnienia wysÅaliÅmy do TUI okoÅo póÅtora tygodnia temu. DziÅ otrzymaliÅmy informacjÄ, ÅŒe nie sÄ pewni czy hotel siÄ otworzy. Paranoja.
Nigdy wiÄcej z TUI !!!
WróciliÅmy z wakacji wczoraj. O ile hotel i jego obsÅuga nie budzi ÅŒadnych zastrzeÅŒeÅ to biuro podróŌy TUI pozostawia naprawdÄ wiele do ÅŒyczenia. PodróŌujÄ od lat z róŌnymi biurami podróŌy i w tym roku ze wzglÄdu na ciekawÄ
ofertÄ postanowiÅem zrobiÄ to z TUI i po gehennie jakÄ
z nimi przeszedÅem mogÄ powiedzieÄ tylko tyle - NIGDY WIÄCEJ!!!
MieliÅmy szeÅciokrotnie zmieniane godziny wylotu i finalnie z godziny wylotu 7 rano, którÄ
mieliÅmy w zawartej umowie zrobiÅa siÄ 21 wieczór, co skutkowaÅo tym ÅŒe do hotelu przybyliÅmy o 3 nad ranem nastÄpnego dnia zamiast o 14 dzieÅ wczeÅniej. Tym samym straciliÅmy póÅtorej dnia pobytu, bo kÅadÄ
c siÄ spaÄ o 4 nad ranem po podróŌy czÅowiek na drugi dzieÅ jest totalnie wypompowany i nie jest w stanie funkcjonowaÄ normalnie od rana. Na nasz wniosek o rekompensatÄ finansowÄ
z powodu straty caÅego dnia TUI nie wyraziÅo zainteresowania swoim klientem, mimo tego ÅŒe przybyliÅmy do hotelu w nastÄpnej dobie niÅŒ przewidywaÅa umowa.
Druga sprawa, to fakt ÅŒe pomimo tego, ÅŒe w ofercie przedstawionej przez TUI byÅa zagwarantowana bezpÅatna dostÄpnoÅÄ do strefy SPA, to TUI zaraz po wpÅaceniu przez nas pieniÄdzy poinformowaÅo nas o wykluczeniu bezpÅatnej dostÄpnoÅci do strefy SPA. Na naszÄ
proÅbÄ o rekompensatÄ finansowÄ
z powodu niewywiÄ
zania siÄ w tej kwestii z podpisanej umowy TUI nie byÅo po raz kolejny zainteresowane dobrem swojego klienta.
Trzecia sprawa dotyczy ubezpieczenia dodatkowego, na które zdecydowaliÅmy siÄ po rozmowie z konsultantem. DostaliÅmy link z przekierowaniem do pÅatnoÅci, pÅatnoÅÄ dokonaliÅmy a na naszym koncie klienta nie pojawiÅa siÄ dodatkowa opÅacona opcja ubezpieczenia. Telefony do konsultantów skutkowaÅy tym, ÅŒe TUI chciaÅo nas odesÅaÄ nas do Allianza ÅŒebyÅmy to sobie z nimi sami wyjaÅniali. Ale przecieÅŒ myÅmy nie zawierali umowy z Allianzem tylko z TUI, wiÄc nie rozumiem skÄ
d ten dziwny pomysÅ?! Finalnie sprawa siÄ nie wyjaÅniÅa przed naszym wylotem i polecieliÅmy nie wiedzÄ
c czy mamy to ubezpieczenie, czy nie mamy. Ale to nie koniec niespodzianek, bo po powrocie do polski dostaliÅmy maila od TUI, ÅŒe w zwiÄ
zku ze zmianami w rezerwacji (tak nazwali naszÄ
wpÅatÄ za dodatkowe ubezpieczenie i próbÄ jej wyegzekwowania) naliczÄ
nam dodatkowe koszty manipulacyjne w wysokoÅci UWAGA! 3718zÅ. Po przepychance mailowej wycofali siÄ z tego pomysÅu.
Czwarta sprawa, to brak rezydenta w hotelu. NormÄ
do tej pory byÅo dla nas, ÅŒe w pierwszych dniach pobytu byÅy organizowane spotkania informacyjne z rezydentem w hotelu. W TUI zobaczyÅem rezydenta tylko jak wsiadaÅem do autobusu na lotnisku. DaÅ nam kartkÄ z zagranicznym nr telefonu i tyle go widzieli.
PiÄ
ta sprawa o której chciaÅbym wspomnieÄ, to wycieczkÄ wykupiliÅmy niezaleÅŒnie jako 2 maÅÅŒeÅstwa, czyli 4 osoby. Umowy jakie dostaliÅmy do podpisu i jakie opÅaciliÅmy miaÅy te same godziny wylotu i przylotu. Ale TUI tak pokombinowaÅo, ÅŒe znajomi wylecieli z Polski o 16.30 a my o 21. Na naszÄ
proÅbÄ o wspólnÄ
godzinÄ wylotu TUI zareagowaÅo caÅkowitÄ
jej ignorancjÄ
. Znów nie byli zainteresowani dobrem swojego klienta.
ReasumujÄ
c, nerwy jakich najedliÅmy siÄ z powodu TUI nie jest nam w stanie nic zrekompensowaÄ. Jedyne co moÅŒemy zrobiÄ to przestrzec innych przed tym biurem podróŌy. TRZYMAJCIE SIÄ Z DALEKA!!
Na koniec chcielibyÅmy dodaÄ, ÅŒe nie jesteÅmy jak to siÄ teraz czÄsto zdarza ludźmi zepsutymi i roszczeniowymi, którzy wymyÅlajÄ
niestworzone historie, ÅŒeby dopiec komuÅ bo mu siÄ naraziÅ. Na wszystkie przedstawione zdarzenia mamy dowody w postaci korespondencji mailowej i chÄtnie je udostÄpnimy niedowiarkom. Niestety nie mamy nagraÅ rozmów z konsultantami. Ale tutaj teÅŒ moÅŒna wrzuciÄ kamyczek do ogródka, bo dzwoniÄ
c do TUI za kaÅŒdym razem rozmawiamy z innÄ
osobÄ
. Nie ma przydzielonego opiekuna indywidualnego wycieczki jak to majÄ
inne biura w zwyczaju, wiÄc jak to to w ÅŒyciu bywa odpowiedzialnoÅÄ zbiorowa jest ÅŒadnÄ
odpowiedzialnoÅciÄ
Serdecznie wszystkich pozdrawiamy a w szczególnoÅci tych którzy mieli cierpliwoÅÄ przeczytaÄ naszÄ
opiniÄ do koÅca.
Dorota i Irek
Totalny brak organizacji
JeÅŒeli chcecie mieÄ wspaniaÅe wspomnienia z wakacji absolutnie nie korzystajcie z usÅug tego biura. Organizacja i przekazywanie informacji na miejscu tragedia. DzieÅ przed powrotem do Polski dostaliÅmy informacje o miejscu odbioru i numerze autobusu na transfer na lotnisko. Wszystko super tyle, ÅŒe ani miejsce ani numer autokaru siÄ nie zgadzaÅy. CzekaliÅmy w wyznaczonym miejscu ponad 40 minut w peÅnym sÅoÅcu niestety autokar siÄ nie pojawiÅ. Po kontakcie z infolinia dostaliÅmy informacje, ÅŒe mamy na wÅasnÄ
rÄkÄ dojechaÄ na lotnisko a pieniÄ
dze za taxi zostanÄ
nam zwrócone w Polsce w biurze. Przez tÄ
sytuacjÄ opóźniliÅmy nasz samolot o póŠgodziny (do tej pory nie wiemy jakim cudem udaÅo nam siÄ wróciÄ, bo na lotnisku byliÅmy pewni, ÅŒe nie polecimy).
Powrót do Polski, wizyta w biurze co siÄ okazuje?
Nie dostaniemy zwrotu za taxi bo biuro nie rozpatrza reklamacji, trzeba pisaÄ do dziaÅu reklamacji. SkÄ
d zatem informacja na infolinii, ÅŒe to wÅaÅnie do biura trzeba zgÅosiÄ siÄ po zwrot Årodków? (Dodam, ÅŒe nie jesteÅmy z Lublina i wizyta w biurze generowaÅa dodatkowe koszta) .
Mija 2 miesiÄ
ce od powrotu wiadomoÅÄ z dziaÅu reklamacji... przykro nam ale nie uwzglÄdniamy reklamacji bo autokar zostaÅ podstawiony i odebraÅ ludzi z naszego hotelu, tylko co z tego, ÅŒe nie byÅ to autokar o numerze jaki dostaliÅmy ani nie odjeÅŒdÅŒaÅ z miejsca z którego miaÅ nas odebraÄ. DziÅ mija juÅŒ ponad póŠroku po wakacjach po kilku odwoÅaniach nie udaÅo nam siÄ odzyskaÄ obiecanego zwrotu Årodków za taxi.
DziÄki TUI zamiast wspominaÄ super wyjazd z przyjacióÅmi do koÅca ÅŒycia zapamiÄtam stres, zÅoÅÄ i strach a szkoda bo reszta wyjazdu byÅa rewelacyjna.
Absolutnie nie polecam
Absolutnie nie polecam. Firma dno ktora ma zerowe podejscie do klienta. Liczy sie tylko ilosc a nie jakosc. Brak rezydenta w hotelu , wszystkie informacje i ewentualne problemy rozwiazywane przez chat internetowy. Z grupa znajomych wykupilismy wycieczke wszystko bylo idealne do czasu powrotu, biuro przez sms podalo nam bledny numer busa transferowego na lotnisko przez co opoznilismy lot powrotny do Polski. Chcac uzyksac pomoc przez infolinie biura dostalismy informacje zwrotna o tym ze musimy dojechac na lotnisko na wlasny koszt bo popelnili blad podajac zly numer busa. Kosztowalo to wiele nerwow i stresu. Biuro nie poczuwalo sie do odpowiedzialnosci mimo ze cala rozmowa zostala nagrana. Podsumowujac odradzam kazdemu korzystania z uslug tego biura podrozy , lecac na wakacje, placac takie pieniadze oczekuje sie zaintersowania z drugiej strony i pomocy w razie potrzeby a tutaj ewidentnie tego zabraklo.
To jest urwa nieporozumienie mieliÅmyâŠ
To jest urwa nieporozumienie mieliÅmy mieÄ wylot 17:30 mamy wylot 5:30 rano okradli nas z jednego dnia oczywiÅcie zapÅacone 12 godzin mniej nie rozumiem ich praktyk ostatni raz tui
Hotel 4 gwiazdkowy na Lanzarote
Hotel 4 gwiazdkowy na Lanzarote, który nie byÅ nawet 2 gwiazdkowy. Pokoje brudne i do remontu, ÅoÅŒka niewygodne, jedzenie po którym ma siÄ dolegliwoÅci ÅŒoladkowe, brak internetu, niedziaÅajÄ ca winda i zimna woda w basenie. TUI odrzuciÅo kaÅŒdÄ z reklamacji twierdzÄ c, ÅŒe hotel twierdzi inaczej. Nikt z TUI nie weryfikuje reklamacji i odrzuca bez sprawdzania. Åwietna taktyka na zarobienie pieniedzy, gorzej na utrzymanie klienta. Nigdy wiecej wakacji z TUI.
Jestem bardzo nie zadowolona z biuraâŠ
Jestem bardzo nie zadowolona z biura podróŌy Tui, transfer opÅacony w obie strony a okazaÅo siÄ ÅŒe w ogóle autokar nie przyjechaÅ trzeba byÅo wziÄ Ä taxi na wÅasny koszt ,jedna wielka masakra ,nie polecam!!!
NIE POLECAM
NIE POLECAM! Wele razy z nimi lataÅam, ale juÅŒ koniec. Nie przekazujÄ prawdziwych informacji o hotelu, bylam w Utopii Beach w Marsa Alam w marcu, przed wylotem otrzymaÅam informacjÄ, ÅŒe w hotelu trwa remont. Remont okazaÅ siÄ placem budowy, zarówno wokóŠhotelu jak i na plaÅŒy. BÅÄdne informacje przekazywane przez Tui podczas kontaktu z nimi. Po powrocie zÅoÅŒyÅam reklamacje-otrzymam pouczenie, ÅŒe hotele wymagajÄ renowacji. SERIO???
Nie polecam, brak sprawiedliwoÅci
Firma TUI nie jest firmÄ
godnÄ
zaufania, a w sytuacji kryzysowej klient pozostaje samemu sobie - i pomimo obiecania, iÅŒ odzyskamy pieniÄ
dze za taksówkÄ (transfer na lotnisko zostaÅ na czacie bÅÄdnie opisany, co poskutkowaÅo ogromnym spóźnieniem na lotnisko), obietnica nie zostaÅa speÅniona. Biuro reklamacyjne stwierdza, ÅŒe firma TUI nie zrobiÅo nic zÅego i mimo wielu dowodów nie majÄ
podstaw, aby oddaÄ pieniÄ
dze (rozmowa nagrywana na infolinii, wiadomoÅci na czacie, dowód, ÅŒe taksówkarz przyjÄ
Å od nas pieniÄ
dze)
Nie bÄdÄ ryzykowaÄ, ÅŒe ponownie wydam pieniÄ
dze i zaufam firmie TUI, oddajÄ
c siÄ pod ich opiekÄ w obcym kraju.
A jeÅli Wy równieÅŒ nie chcecie stresowaÄ siÄ podczas swoich wakacji, to zdecydowanie nie polecam korzystaÄ z wakacji z firmy TUI. Klient dla nich zupeÅnie siÄ nie liczy, liczy siÄ dla nich wyÅÄ
cznie iloÅÄ, a nie jakoÅÄ.
Generalnie bardzo w porzÄ dku
Generalnie bardzo w porzÄ dku, choÄ faktycznie zdarzajÄ siÄ zmiany godzin lotu. Niestety jest taki zapis w umowie, wiÄc pewnie nie ma siÄ co czepiaÄ. Mimo wszystko jedyne wedÅug mnie biuro w Polsce godne zaufania i z pomocnymi pracownikami w razie czego. Korzystam od kilku lat i nigdy nie byÅo znaczÄ cych trudnoÅci czy szoku na miejscu, w przeciwieÅstwie do konkurencji, z której zdarzyÅo mi siÄ korzystaÄ wczeÅniej.
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹
Trustpilot ã«ãããã¬ãã¥ãŒ ããã»ã¹ã®è©³çްã«ã€ããŠã¯ãã¡ããã芧ãã ããã