ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
Nie polecam , Z karty Twisto zostaÅy dokonane transakcje bez mojej wiedzy i autoryzacji 10 transakcji wszystkie w Niemczech czego wynikiem jest utrata wszystkich Årodków na karcie . ZgÅosiÅam spraw... ãã£ãšèŠã
Wygodna forma pÅatnoÅci, dobry sposób na codzienne wydatki (szczególnie w przypadku problemów z pÅynnoÅciÄ bliÅŒej koÅca miesiÄ ca), czÄÅÄ rozwiÄ zaÅ pomaga podjÄ Ä wydatki, które normalnie trudno jest sf... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
äŒæ¥æ å ±
åœè©²äŒæ¥ã«ããèšè¿°
Twisto to jeden z najszybciej rosnÄ cych fintechów w Europie i lider pÅatnoÅci odroczonych w regionie CEE. Oferuje odroczone pÅatnoÅci omnichannel - bezpoÅrednio w sklepach internetowych oraz w aplikacji, dziÄki której klient moÅŒe przesunÄ Ä lub rozÅoÅŒyÄ na raty pÅatnoÅÄ za zakup dokonany online i offline. Aplikacja Twisto jest poÅÄ czona z kartÄ wielowalutowÄ z kursem wymiany walut Mastercard bez opÅat i prowizji.
é£çµ¡å
ãã¬ãã£ããªã¬ãã¥ãŒã«åçããŠããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Kolejny raz niepotrzebna akcja zâŠ
Kolejny raz niepotrzebna akcja z wymianÄ kart pÅatniczych, fizycznej i wirtualnej, chociaÅŒ dotychczasowe majÄ waÅŒnoÅÄ do 2029. Do tego informacja, ÅŒe dotychczasowe karty stracÄ waÅŒnoÅÄ "wkrótce", bez podania konkretnego terminu. Nawet mie bÄdÄ wspominaÅ o rozsypujÄ cej siÄ "aplikacji" w której co chwila coÅ nie dziaÅa.
ChtÄla bych se podÄlit o svou zkuÅ¡enostâŠ
ChtÄla bych se podÄlit o svou zkuÅ¡enost s Twisto. Volala jsem na zákaznickou linku, protoÅŸe jsem potÅebovala ukonÄit kreditnà kartu dÅÃve. VÃm, ÅŸe tam jsou vÅ¡eobecné obchodnà podmÃnky, které stanovujà tÅi mÄsÃce, ale jsem hluboce zklamaná pÅÃstupem. Ŝádala jsem o hypotéku, a tento proces mi naruÅ¡uje bonitu. Kvůli tomu nemohu dosáhnout toho co potÅebuji. Nenà to şádnÜ rozmar, ale prosba o pomoc. Pracuji v oboru, kde podobné situace ÅeÅ¡Ãme, a vÃm, ÅŸe lze dosáhnout dohody. U Twista to ale bohuÅŸel nejde, a to mÄ opravdu zklamalo. NavÃc mi slÃbili, ÅŸe mi zaÅ¡lou e-mail s potvrzenÃm, ÅŸe je vÅ¡e ÅádnÄ uhrazeno a také e-mail s datem, kdy bude smlouva ukonÄena. Do dneÅ¡nÃho dne jsem tyto e-maily nedostala, a to mÄ jen utvrdilo v tom, jak neprofesionálnà je jejich pÅÃstup. OÄekávala jsem mnohem vstÅÃcnÄjšà a flexibilnÄjšà jednánÃ, kdyÅŸ jsem klientem nÄkolik let bez problémů, ale ukázalo se, ÅŸe klient je asi jen póvl a nic vÃc.
Service client inexistant et absenceâŠ
Service client inexistant et absence totale de considération humaine.
Je me suis fait verbaliser dans le tram alors que jâavais envoyé le SMS au 93500 pour acheter mon titre de transport. Le SMS de validation nâest jamais arrivé, malgré une preuve dâenvoi parfaitement visible sur mon téléphone. Résultat : amende immédiate, sans aucune écoute.
Jâai ensuite fait une contestation en bonne et due forme, preuves à lâappui. Réponse de Twisto : refus automatique, aucune remise en question, aucun geste commercial, aucun bon sens. Apparemment, quand leur systÚme dysfonctionne, câest toujours lâusager qui paie.
Au-delà de ça, le réseau est une catastrophe quotidienne : retards fréquents, horaires peu fiables, correspondances mal pensées. Et quand un problÚme survient, il nây a ni empathie, ni dialogue, ni responsabilité.
On parle dâun service public qui traite ses usagers comme des numéros, voire comme des fraudeurs, même quand ils essaient de payer. Zéro considération, zéro remise en question, zéro effort.
Bref : expérience déplorable du début à la fin.
OtrzymaÅem kod Twisto na SMS-a oâŠ
OtrzymaÅem kod Twisto na SMS-a o którego nigdy nie prosiÅem.
Nie wiedziaÅem, ÅŒe coÅ takiego istnieje.
Firma Twisto
Firma Twisto? Jedni wielcy naciÄ gacze... Weźmiesz coÅ raz z odroczeniem pÅatnoÅci i pÅatnoÅciom nie ma koÅca.... SpÅacisz jednÄ kwotÄ nagle pojawia siÄ kolejna i kolejna.... JeÅli siÄ tego nie zapÅaci nÄkajÄ telefonami CODZIENNIE PO KILKA TELEFONÃW..... a jeÅli ktoÅ odmawia to straszÄ , ÅŒe wpiszÄ do Krajowego Rejestru dÅugów, itp..... DaÅam siÄ nabraÄ raz i bardzo tego ÅŒaÅuje.... UWAÅ»AJCIE na TÄ firmÄ, jeÅli nie chcecie w kóÅko i ciagle czegoÅ PÅACIÄ, to NIE BIERZCIE Å»ADNYCH USÅUG ANI NICZEGO!!! z tej firmy, bo siÄ nie wypÅacicie.... GorÄ co NIE POLECAM, tak ku przestrodze równieÅŒ dla innych!
Jestem skrajnie rozczarowany dziaÅaniemâŠ
Jestem skrajnie rozczarowany dziaÅaniem aplikacji Twisto i podejÅciem firmy do uÅŒytkowników. Proces rejestracji i weryfikacji jest zaprojektowany w sposób wprowadzajÄ
cy w bÅÄ
d. Aplikacja pozwala przejÅÄ przez wszystkie etapy: instalacjÄ, zakÅadanie konta, próby weryfikacji dokumentów, poÅwiÄcenie czasu i danych osobowych, a dopiero na samym koÅcu okazuje siÄ, ÅŒe usÅuga jest niedostÄpna wyÅÄ
cznie dlatego, ÅŒe uÅŒytkownik nie jest obywatelem Polski.
Nie posiadam polskiego dowodu osobistego, poniewaÅŒ nie jestem Polakiem, ale legalnie mieszkam w Polsce, mam numer PESEL, kartÄ pobytu, pracÄ oraz status studenta. Mimo to nie mogÄ przejÅÄ weryfikacji wyÅÄ
cznie z powodu obywatelstwa. Takie ograniczenie nie jest jasno i uczciwie komunikowane na poczÄ
tku procesu, co prowadzi do niepotrzebnej straty czasu i frustracji uÅŒytkownika.
UwaÅŒam, ÅŒe jest to praktyka skrajnie nieuczciwa. JeÅŒeli aplikacja i usÅuga sÄ
dostÄpne wyÅÄ
cznie dla obywateli Polski, informacja ta powinna byÄ wyraźnie widoczna przed rozpoczÄciem rejestracji, a nie ukryta dopiero na etapie koÅcowej weryfikacji. W obecnej formie wyglÄ
da to jak celowe wprowadzanie uÅŒytkowników w bÅÄ
d.
W 2025 roku, w kraju Unii Europejskiej, gdzie miliony cudzoziemców legalnie mieszkajÄ
, pracujÄ
i studiujÄ
, takie podejÅcie sprawia wraÅŒenie dyskryminacji i traktowania osób spoza Polski jako klientów drugiej kategorii. Od firmy finansowej oczekiwaÅem przejrzystoÅci, nowoczesnych rozwiÄ
zaÅ i równego traktowania, a otrzymaÅem zamkniÄty system i brak szacunku do czasu uÅŒytkownika.
Zdecydowanie nie polecam tej aplikacji osobom, które nie sÄ
obywatelami Polski. Twisto w obecnej formie nie speÅnia podstawowych standardów transparentnoÅci i uczciwoÅci wobec uÅŒytkowników.
Pire réseau bus de France
Pire réseau bus de France. Si vous êtes pas du coin impossible de prendre une ligne. Tout le temps en retard, une application sensé donner le passage en temps réel qui marche jamais on se retrouve à attendre 30minutes pour rien ou à rater son bus. Des chauffeur qui rate votre arrêt alors que vous devez aller au taff et que vous avez déjà du retard à cause de ces mêmes chauffeur. Abusé, autant acheter mon propre bus.
Promocja ÅwiÄ teczna
OtrzymaÅam punkty w promocji ÅwiÄ
tecznej...! ððð
Strach siÄ w ogóle rejestrowaÄâŠ
Przy rejestracji ÅŒÄ dajÄ podania swojego wyksztaÅcenia, statusu zwiÄ zku, liczby posiadanych dzieci, sytuacji zawodowej i swojego dokÅadnego przychodu â pytanie w jakim celu? JakoÅ w PayPo nie pytajÄ nawet o skan dowodu (dopóki nie wnioskujemy o kartÄ wirtualnÄ ), a tutaj trzeba siÄ spowiadaÄ ze wszystkiego â ciekawe do kogo później trafiajÄ te dane?
Astep rambursarea banilor de pest 1âŠ
Astep rambursarea banilor de pest 1 saptamana, servicii 0, responsabilitate 0.
Brak moÅŒliwoÅci utworzenia konta
Odrzucili mój wniosek o utworzenie konta pomimo iÅŒ mam dobrÄ zdolnoÅÄ kredytowÄ
Le 1er bus passe 3 minutes par rapportâŠ
Le 1er bus passe 3 minutes par rapport aux horaires indiqués donc on le rate, l'appli indique qu'on peut prendre une autre ligne sauf qu'en réalité l'arrêt est supprimé... Est c'est réguliÚrement comme ça
Twisto Caen
Twisto Caen, câest littéralement le summum de lâincompétence déguisée en âréseau de transport publicâ. Si tâas envie de jouer à la roulette russe version bus, tâes au bon endroit. Les horaires ? Une vaste blague. Lâappli ? Inutile. Les bus ? En retard quand ils veulent bien daigner passer. Parfois ils sont âprochesâ selon lâappli⊠puis pouf, envolés. Tâes là , planté, comme un pigeon sous la pluie, à attendre un truc censé passer toutes les 10 minutes, et 35 minutes plus tard tâas toujours rien vu. Ah mais faut pas trop se plaindre hein, tu pourrais les déranger pendant leur sieste collective au dépÃŽt.
Mais attention hein, quand il sâagit de sortir le carnet à PV, là on parle plus du tout du même Twisto. Là , câest réactivité 100 %, efficacité militaire, ils sont présents à tous les coins de rue comme des vautours affamés. Tu peux attendre un bus pendant une demi-heure sans âme qui vive, mais gare-toi une minute sur une zone âTwistoâ et tâas une brigade dâintervention spéciale qui te tombe dessus en 14 secondes chrono. Même la DGSE est moins rapide. Les mecs pourraient mettre cette énergie à faire circuler les bus correctement, mais non, faut croire que mettre des PV câest leur seule compétence réelle.
Et les contrÃŽleurs ? Parlons-en. Jamais là quand tâas besoin dâinfos, mais toujours là pour traquer le moindre ticket mal validé. Ils te regardent avec un air de sheriff du Far West, prêts à dégainer leur amende pour prouver quâils servent à quelque chose. Câest facile de sâacharner sur des usagers qui galÚrent déjà à cause de leurs propres dysfonctionnements. Câest pathétique.
Et ne parlons pas des correspondances, hein. Quand un tram est en retard (spoiler : il lâest presque toujours), le bus que tâespérais prendre sâest déjà envolé. Zéro coordination, zéro logique. Juste du mépris total pour les gens qui dépendent de ce service pour bosser, étudier, vivre. Ils sont là à se vanter de âmobilité urbaineâ, de âsolutions vertesâ et autres slogans bullshit, mais dans les faits, ils te plantent au milieu de la route avec un sourire narquois.
Bref, Twisto câest pas un service de transport, câest une épreuve de patience mentale. Un mélange entre torture psychologique lente et jeu de hasard foireux. Les seuls trucs qui fonctionnent vraiment, ce sont les amendes, les menaces, et les excuses bidons quand tu demandes pourquoi le bus nâest jamais arrivé.
Twisto, ou comment te donner envie dâinvestir dans un vélo, une trottinette, une planche à roulettes, voire un âne de bât, nâimporte quoi, tant que ça tâévite de dépendre de leur foutoir
J'ai acheté une lampe 3D led bonsai queâŠ
J'ai acheté une lampe 3D led bonsai que je n'es jamais reçu et une fraude cette faite en payant sur internet ils mon soutirer 8O⬠heureusement que j'ai fait opposition sur ma carte car ça pouvait continuer longtemps...et en plus j'ai payer cette lampe 2 fois a cause de cette fraude et j'ai rien ...je vais porter plainte pour escroquerie en plus de la fraude méfie vous de se site si vous voulez par que l'ont liquide votre compte
Kpina ten serwis
Kpina ten serwis - limit 500 zÅ mi zaoferowaliððð, niech lepiej siÄ zamknÄ i siÄ nie oÅmieszajÄ . Na innych, ale juÅŒ niekpiarskich platformach, otrzymaÅem limity od kilku tys. do 10k. OmijaÄ szerokim Åukiem!
Twisto milknie gdy pojawia siÄ problem
Najwyraźniej Twisto nie ma w zwyczaju odpowiadaÄ na maile jak pojawia siÄ problem. ZgÅoszony zostaÅ problem ze sklepem, który pomimo potwierdzonego zwrotu towaru nie zwróciÅ Årodków do Twisto.
Nie polecam ze wzglÄdu na brak kontaktu z obsÅugÄ
Twisto.
ZrobiÅam zakupy przez twisto (âŠ
ZrobiÅam zakupy przez twisto ( okoÅo1000zÅ) , wszystko przebiegÅo szybko i pozytywnie, po kilku godzinach sklep anulowaÅ transakcjÄ z powodów braków magazynowych. SkorzystaÅam z oferty innego sklepu ale serwis twisto odrzuca transakcjÄ. Po caÅkowitej weryfikacji teraz nie jestem wiarygodna.
Nie polecam, to oszustwo
Honteux et scandaleux
Honteux et scandaleux, voilà comment je résumerais mon expérience avec les transports Twisto à Caen. En tant que nouvel arrivant dans la ville, jâavais pris soin dâacheter mon ticket, mais ayant oublié de le valider par inadvertance, je mâattendais à un peu de pédagogie de la part des contrÃŽleurs. Quelle naïveté ! PlutÃŽt que de mâexpliquer calmement les rÚgles, lâun dâeux mâa infligé une amende immédiate. Mais le pire ? Cet individu a tenté de me voler 100 â¬(x2billets de 50 euros), les glissant dans sa poche tout en affirmant à son collÚgue quâil nâavait pas encaissé lâargent. Si des témoins ne sâétaient pas interposés, cet acte malhonnête aurait sans doute été passé sous silence.
Une telle attitude est indigne dâun service public. Non seulement elle trahit un manque de respect envers les usagers, mais elle décrédibilise profondément Twisto. Si câest ainsi que vous accueillez les nouveaux venus dans votre réseau, préparez-vous à recevoir des retours à la hauteur de cette médiocrité. Revoyez de toute urgence la formation de vos agents et mettez en place des contrÃŽles internes plus stricts pour éviter que ce genre dâabus ne se reproduise, je pense quâavec les témoins que jâai avec ce contrÃŽleur, nous irons déposer plainte.
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ