UniemoÅŒliwiajÄ sprzedaÅŒ akcji kupionych przez ich aplikacjÄ. KupiÅem jakiÅ czas temu akcje pewnej spóÅki przez aplikacjÄ UniCredit. Wycofali tÄ spóÅkÄ z oferty. Teraz nie mam moÅŒliwoÅci zbyc... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
Kolejny dzieÅ w "banku" UniCredit przelewy BLIK nie sÄ wysyÅane natychmiast do odbiorcy a pieniÄ dze z konta schodzÄ ! Zero komunikatu na ten temat na ich stronie. W ÅŒadnym innym banku nie spotkaÅem si... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥æ å ±
åœè©²äŒæ¥ã«ããèšè¿°
UniCredit w Polsce ÅÄ czy szybkoÅÄ fintechu z siÅÄ banku uniwersalnego. Oferuje superszybkÄ bankowoÅÄ w aplikacji all-in-one oraz wysokiej jakoÅci doradztwo dla klientów indywidualnych, biznesowych i korporacyjnych. WyróŌnia siÄ topowymi kursami walut, kontami oszczÄdnoÅciowymi bez limitu, szybkimi kredytami w aplikacji, darmowymi kontami i bankomatami na caÅym Åwiecie. Zapewnia unikalne inwestycje w piÄciu walutach oraz peÅnÄ obsÅugÄ omnikanaÅowÄ poprzez oddziaÅy i Centrum Wsparcia.
é£çµ¡å
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Karta kredytowa..
Karta kredytowa... Tego siÄ w ÅŒyciu nie spodziewaÅem. PobierajÄ prowizje w okresie bezotsetkowym za pÅatnoÅci bezgotowkowe.... Reklamacja? OdwoÅujÄ siÄ do TOiP. Zero odpowiedzi na konkretnÄ reklamacjÄ. Uciekam stamtÄ d szybciej niÅŒ myÅlaÅem... Jak tak moÅŒna...
UniemoÅŒliwiajÄ sprzedaÅŒ akcji kupionychâŠ
UniemoÅŒliwiajÄ
sprzedaÅŒ akcji kupionych przez ich aplikacjÄ.
KupiÅem jakiÅ czas temu akcje pewnej spóÅki przez aplikacjÄ UniCredit.
Wycofali tÄ spóÅkÄ z oferty.
Teraz nie mam moÅŒliwoÅci zbycia tych akcji, a próba kontaktu z bankiem to kompletna poraÅŒka.

Kolejny dzieÅ w "banku" UniCreditâŠ
Kolejny dzieÅ w "banku" UniCredit przelewy BLIK nie sÄ
wysyÅane natychmiast do odbiorcy a pieniÄ
dze z konta schodzÄ
! Zero komunikatu na ten temat na ich stronie. W ÅŒadnym innym banku nie spotkaÅem siÄ z takÄ
sytuacjÄ
. Infolinia informuje, ÅŒe to normalne dziaÅanie u nich, ÅŒe na przelew BLIK trzeba poczekaÄ dÅuÅŒej :) NaprawdÄ? To bardzo zachÄcajÄ
ce do korzystania z usÅug banku. Odbiorców bÄdÄ informowaÅa - sÅuchajcie puÅciÅam Wam przelew BLIK, ale nie mam pojÄcia kiedy bÄdziecie go mieli na koncie, bo nawet mój bank tego nie wie :-)

Najgroszy bank
Najgroszy bank, który miaÅem dotychczas, nigdy wiÄcej..
Z dnia na dzieÅ moje konto zostaÅo bez ÅŒadnego powodu zablokowane, wyÅwietla mi siÄ bÅÄ
d, o którym nawet pracownicy banku nie majÄ
ÅŒadnego pojÄcia, dodatkowo za kazdym razem na chacie musze podac im wszystkie swoje dane aby mnie zweryfikowali i powiedzieli dokladnie to samo, czyli nic sensownego i nieprawdziwe informacje. Pracownik banku przyjÄ
Å moje zgÅoszenie, i nadaÅ mu najwyÅŒszy priorytet, aby sprawe jak najszybciej rozwiÄ
zaÄ, i co? Zero, totalne zero kontaktu, jakiej kolwiek informacji zwrotnej o tym co sie dzieje, PRZEZ TYDZIEN! Mam zablokowane konto, na którym sÄ
prawie wszystkie Årodki, i nie moge normalnie ÅŒyÄ, jest to dla mnie zwykÅe oszustwo.

UniCredit Polska ããã®åç
Pinokio, nie jesteÅ prawdziwym rachunkiem walutowym
Dla mnie to nie moÅŒe byÄ bank nr 1 a juÅŒ nawet nie dwa, np na wojaÅŒe czy do spraw mniej waÅŒnych. Brak moÅŒliwoÅÄ podpiÄcia rachunków walutowych do gÅównej karty jest dyskwalifikujÄ cy. Po co mi one skoro i tak pobiera z PLN, zaleÅŒnie od aktualnego w danym momencie kursu. MoÅŒe ok jeÅŒeli ktoÅ magazynuje pieniÄ dze i zaleÅŒy na braku opÅat niezaleÅŒnie od ruchów. Aplikacja szczerze mówiÄ c teÅŒ niezbyt przejrzysta. Gdy klikasz na przelew w zakÅadce konta zagranicznego, mimo wszytko zakÅada przewalutowanie z PLN. Trzeba wejÅÄ w przelew miÄdzynarodowy i walutowy. BojÄ siÄ pomyÅleÄ co by siÄ odjanowaÅo gdybym zleciÅ przelew z rachunku ⬠w plnach na inny â¬. Plus za przelewy natychmiastowe za 0.

UniCredit Polska ããã®åç
Karta debetowa nie pozwala uÅŒyÄâŠ
Karta debetowa nie pozwala uÅŒyÄ wÅasnych Årodków w EUR . Bank generuje stratÄ klienta na dwóch niepotrzebnych wymianach . EUR/PLN PLN/EUR . Poziom afrykaÅski .

Posiadam kartÄ kredytowÄ Unicredit
Posiadam kartÄ kredytowÄ Unicredit, nie jestem dÅuÅŒnikiem sÅuÅŒy jako portfel zakupów z comiesiÄcznÄ peÅnÄ spÅatÄ , jestem spadochroniaÅŒem po CitiBanku, gdzie Unicredit zaoferowaÅ jako jeden z niewielu bezpÅatny produkt tego typu ale bez dodatkowych profitów. Jestem na ten moment zadowolony, z karty korzystam na co dzieÅ, transakcje walutowe w ESG szybko i sprawnie i niski spread, ale jedyny minus na jaki trafiÅem to chciaÅem zwiÄkszyÄ limit kredytu na karcie kredytowej z uwagi na wiÄksze zakupy (swój cash wolÄ, ÅŒeby pracowaÅ miesiÄ Ä dÅuÅŒej), natomiast otrzymaÅem informacjÄ na czacie, ÅŒe nie ma ÅŒadnej moÅŒliwoÅci zwiÄkszania limitu w tym banku, zero elastycznoÅci. Jedyna moÅŒliwoÅÄ to caÅkowicie zrezygnowaÄ z karty i zÅoÅŒyÄ nowy wniosek, co w sumie moÅŒe zajÄ Ä mnóstwo czasu i zrobiÄ spory przestój. No cóŌ, korzystam i jestem zadowolony, ale ten temat zwróciÅ mojÄ uwagÄ, ÅŒe nie ma ÅŒadnej elastycznoÅci w podejÅciu do klienta, przez co zastanawiam siÄ, czy nie wróciÄ na polski rynek.

UniCredit Polska ããã®åç
Od wczoraj nie mogÅem siÄ zalogowaÄ iâŠ
Od wczoraj nie mogÅem siÄ zalogowaÄ i nie wiedziaÅem dlaczego bo ÅŒadnej informacji nie dostaÅem o pracach serwisowych . W sobotÄ przelewaniem Årodki z kryptowalut ma konto w UniCredit i bank wypowiedziaÅ mi umowÄ konta bo ÅŒe zÅamaÅem przepis i nie zadbaÅem o bezpieczeÅstwo Årodków . A to moja sprawa na co wydaje jak by mi zginÄÅy czy coÅ by siÄ nie zgadzaÅo to bym do nich napisaÅ bo przecieÅŒ nawet infolini nie ma

Przelew BLIK na telefon utknÄ Å i wymagaâŠ
Przelew BLIK na telefon utknÄ Å i wymaga "dodatkowej weryfikacji"... Mam konta w dwóch innych bankach i nigdy nie byÅo takiej sytuacji. IdeÄ przelewu BLIK na telefon jest jego natychmiastowoÅÄ. WeryfikujÄ przelew na 500 zÅotych jakby to byÅo pranie brudnych pieniÄdzy. Zdecydowanie odradzam ten bank, nie popeÅniajcie tego bÅÄdu i trzymajcie siÄ z daleka.

Dziekuje za ostrzezenie
Dziekuje za ostrzezenie. Personel w Lodzi kazal mi czekac az skoncza jesc. Podziekowalem i wyszedlem. Zostawilem recenzje na maps.google.com ale to magicznie zniknelo nastepnego dnia.

UniCredit Polska ããã®åç
Nawet jednej gwiazdki nie mogÄ daÄ
Nawet jednej gwiazdki nie mogÄ daÄ ! TrzymaÄ siÄ jak najdalej od tego pseudo banku ! . Przelew blik na telefon zlecony na mój numer tel (konto a innym banku ) który zostaÅ wstrzymany do weryfikacji ,po 3 godzinach dostÄp do aplikacji zostaÅ zablokowany przez UniCredit. Na nastÄpny dzieÅ dokÅadnie 17.07 informacje od nich ÅŒe umowe mi wypowiedzieli w trybie natychmiastowymi i ÅŒe mam wysÅaÄ numer konta, które naleÅŒy do mnie (inny bank) aby przelali pieniÄ dze, które byÅy na koncie do tej pory nie mam pieniÄdzy ,ani ÅŒadnych informacji od nich a gdy dzwonie to tylko gadajÄ jedno i to samo ÅŒe wysÅali proÅbÄ o przyspieszenie ! Dodam jeszcze ÅŒe gdy chciaÅam wypÅacic pieniÄ dze z bankomatu bo niestety ale byÅy to moje ostatnie pieniÄ dze pokazaÅa siÄ informacja ÅŒe bank ta kartÄ zgÅosiÅ jako oszustwo i bÄ dź kradzieÅŒ !!! SprawÄ wÅaÅnie zglaszam do rzecznikami finansowego !!! Nie polecam

Nie polecam nikomu
Nie polecam nikomu. Przelew blik na telefon docieraÅ nastÄpnego dnia poniewaÅŒ w nazwie odbiorcy byÅo wpisane tylko moje imiÄ i przez to przelew trafiaÅ na dodatkowÄ weryfikacjÄ. Konsultanci do niczego nawet nie ukrywajÄ tego ÅŒe chcÄ CiÄ usilnie zbyÄ. CiÄ gle tylko "proszÄ o cierpliwoÅÄ". Finalnie nie wiedzÄ c czemu aplikacja przestaÅa dziaÅaÄ i brak dostÄpu do pieniÄdzy. Po kilku godzinach dzwonienia i pisania dostaÅem maila z informacjÄ ÅŒe konto zostaÅo zamkniÄte w trybie natychmiastowym i ÅŒe mam podaÄ numer konta które naleÅŒy do mnie( inny bank) ÅŒeby przelali pieniÄ dze które byÅy na koncie i oczywiÅcie sprawa wiecznie w toku. CzÅowiek zostaje bez Årodków do ÅŒycia a infolinia ma ciÄ w d.... Nie polecam

UniCredit Polska ããã®åç
PróbowaÅem otworzyÄ konto firmowe naâŠ
PróbowaÅem otworzyÄ konto firmowe na stronie. ZmarnowaÅem póŠgodziny - proces zakoÅczyÅ siÄ komunikatem "Przetwarzamy dane, proszÄ czekaÄ..." - przez godzinÄ. Brak jakichkolwiek fallbacków czy komunikacji mailowej i dziwne ograniczenia (2.1 MB na wgranie umowy spóÅki). Wniosek pewnie musiaÅby byÄ zÅoÅŒony od nowa, czego oczywiÅcie nie zrobiÄ, bo jeÅli bank nie ogarnia otarcia konta przez internet, nie nadaje siÄ do niczego.

BlokujÄ Årodki bez ÅŒadnych podstaw naâŠ
BlokujÄ Årodki bez ÅŒadnych podstaw na kilka dni potrafiÄ blokowaÄ Årodki j nie wiesz co siÄ z nimi dzieje. Nie mogÄ Ci przyjÅÄ teÅŒ przelewy. Dziwny Bank wyglÄ da jak SCAM

UniCredit Polska ããã®åç
Nieautoryzowane transakcje i trzykrotna odmowa zwrotu mimo braku SCA
Mam kartÄ debetowÄ
z aktywnym 3D Secure. KtoÅ wykonaÅ na niej seriÄ nieautoryzowanych transakcji u sprzedawcy bukmacherskiego, choÄ nigdy nie miaÅem tam konta, nie podawaÅem danych karty i nie autoryzowaÅem nic w aplikacji. Karta byÅa caÅy czas u mnie.
ReklamacjÄ zÅoÅŒyÅem niezwÅocznie po wykryciu. Bank trzykrotnie odmówiÅ zwrotu, twierdzÄ
c, ÅŒe podanie numeru karty, daty waÅŒnoÅci i CVV2 to "autoryzacja". To stoi w sprzecznoÅci z wymogiem silnego uwierzytelnienia (SCA) z PSD2 - dane z jednej karty to jeden czynnik, a nie dwa niezaleÅŒne.
Na wniosek RODO bank przekazaÅ logi, które same obalajÄ
jego tezÄ: sporna tokenizacja nie byÅa poprzedzona logowaniem, nie pochodziÅa z mojego urzÄ
dzenia i nie miaÅa ÅŒadnego Åladu autoryzacji. Moja wczeÅniejsza, prawidÅowa tokenizacja w tych samych logach wyglÄ
da zupeÅnie inaczej - peÅny proces SCA. Bank odmówiÅ teÅŒ udostÄpnienia IP i identyfikatora urzÄ
dzenia, zasÅaniajÄ
c siÄ "bezpieczeÅstwem systemów", czyli nie przedstawiÅ ÅŒadnego dowodu autoryzacji, choÄ ciÄÅŒar dowodu spoczywa na nim. W piÅmie ostatecznym zasugerowaÅ, ÅŒebym o zwrot "zwróciÅ siÄ do sprzedawcy".
SprawÄ skierowaÅem do Rzecznika Finansowego. Zabezpieczenia najwyraźniej nie zadziaÅaÅy, a reklamacje sÄ
oddalane argumentami sprzed ery PSD2. Nie polecam.

UniCredit Polska ããã®åç
Najgorszy bank z moÅŒliwych.
Najgorszy bank z moÅŒliwych.
MiaÅem konta w wiÄkszoÅci banków w Polsce, ale takiego badziewia nie ma nigdzie.
Przelew natychmiastowy idzie ponad 24 godziny, twierdzÄ
ÅŒe weryfikujÄ
. Gdy dotarÅ kolejnego dnia ponowiony, ten sam odbiorca (konto ÅŒony w PKO BP) 1,5 dnia przelew natychmiastowy. Wynagrodzenie w innych bankach w dzieÅ wypÅaty, tutaj dzieÅ później. Przelewy przychodzÄ
ce równieÅŒ weryfikowane (krajowe oraz zagraniczne). WypÅata z konta inwestycyjnego na konto UniCredit wydÅuÅŒona, podobno kontrola przeciwko praniu brudnych pieniÄdzy, w koÅcu zaksiÄgowana. Kolejny przelew przychodzÄ
cy weryfikacja, mam dostarczyÄ potwierdzenie przelewu od nadawcy, 300 zÅotych (w historii przelew od nadawcy juÅŒ byÅ), miarka siÄ przebraÅa, wypowiedziaÅem umowÄ bo szkoda czasu i nerwów, nie polecam nikomu. CaÅe szczÄÅcie to maÅe kwoty, kto obraca wiÄkszymi to stres gwarantowany. Ten ban zniknie z polskiego rynku tak samo szybko jak siÄ pojawiÅ.

OmijaÄ z daleka
Niestety, jeÅli wpadniesz w jakÄ kolwiek kontrole to trwa ona tygodniami, nie ma infolinii, swoich Årodków juÅŒ nie zobaczysz. OmijaÄ szerokim Åukiem, kaÅŒdy inny bank w PL takÄ kontrole czy weryfikacjÄ ogarnie w dwa dni, wykonajÄ telefony, wyÅlÄ maila i po sprawie. Tutaj nie ma ÅŒadnego kontaktu. PoraÅŒka

UniCredit Polska ããã®åç
Trzymajcie siÄ z daleka od tego banku
To okropny bank. JeÅli chcesz dodaÄ trochÄ kÅopotów do swojego nudnego ÅŒycia, ÅmiaÅo skorzystaj z ich usÅug. ZaÅoÅŒyÅem tu konto, otrzymaÅem tylko dwie pÅatnoÅci, a potem zostaÅo ono oznaczone do kontroli ryzyka. Nie mogÄ juÅŒ uzyskaÄ dostÄpu do swojego konta, a odbiorcy nadal nie otrzymali moich Årodków. Ich internetowa obsÅuga klienta jest praktycznie bezuÅŒyteczna; niezaleÅŒnie od tego, o co pytasz, zawsze kaÅŒÄ czekaÄ na kontakt mailowy, ale ja czekam juÅŒ tydzieÅ i nadal nie otrzymaÅem ÅŒadnego maila.

UniCredit Polska ããã®åç
ByÅo dobrze.Juz nie jest.
MyÅlaÅem,ÅŒe coÅ siÄ zmieniÅo na korzyÅÄ, przez chwilÄ byÅo super. KorzystaÅem nawet z rachunku inwestycyjnego ale niestety natura Aion bank ciÄ ÅŒy temu przedsiÄwziÄciu. Pisanie do Was maili nie ma ÅŒadnego sensu poniewaÅŒ nie odpisujecie.

MÅody, ale stabilny bank
Za UniCredit stoi olbrzymi zagraniczny kapitaÅ. Na polskim rynku zaczynajÄ , wiÄc nie da siÄ uniknaÄ pewnych bÅÄdów wieku dzieciÄcego, ale najwazniejsze, ÅŒe szybko wyciÄ gajÄ z nich wnioski. Konto, karta, wypÅaty z bankomatów w PL i na Åwiecie oraz przelewy natychmiastowe za 0 zÅ bez dodatkowych warunków. W aplikacji brakuje ciemnego motywu, ale pewnie wprowadzÄ z czasem. Konsultanci na czacie odpisujÄ szybko i nie konfabulujÄ . W dzisiejszych czasach to rzadkoÅÄ :) Póki co nie mogÄ siÄ do niczego przyczepiÄ. ChcÄ byÄ jak Revolut. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)