UniCredit Polska レビュヌ

TrustScore 5段階評䟡の2

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち2の評䟡

5぀星のうち1の評䟡

UniemoÅŒliwiają sprzedaÅŒ akcji kupionych przez ich aplikację. Kupiłem jakiś czas temu akcje pewnej spółki przez aplikację UniCredit. Wycofali tę spółkę z oferty. Teraz nie mam moÅŒliwości zbyc... もっず芋る

5぀星のうち3の評䟡

䌁業情報

1. 銀行
  2. 代替金融サヌビス
  3. 仮想通貚サヌビス
  4. 金融機関
  5. 投資サヌビス

圓該䌁業による蚘述

UniCredit w Polsce łączy szybkość fintechu z siłą banku uniwersalnego. Oferuje superszybką bankowość w aplikacji all-in-one oraz wysokiej jakości doradztwo dla klientów indywidualnych, biznesowych i korporacyjnych. WyróŌnia się topowymi kursami walut, kontami oszczędnościowymi bez limitu, szybkimi kredytami w aplikacji, darmowymi kontami i bankomatami na całym świecie. Zapewnia unikalne inwestycje w pięciu walutach oraz pełną obsługę omnikanałową poprzez oddziały i Centrum Wsparcia.

連絡先

過去12か月のレビュヌ数: 21ä»¶

レビュヌを曞く

5぀星のうち2の評䟡

Karta kredytowa..

Karta kredytowa... Tego się w ÅŒyciu nie spodziewałem. Pobierają prowizje w okresie bezotsetkowym za płatności bezgotowkowe.... Reklamacja? Odwołują się do TOiP. Zero odpowiedzi na konkretną reklamację. Uciekam stamtąd szybciej niÅŒ myślałem... Jak tak moÅŒna...

2026幎9月16日

UniemoÅŒliwiają sprzedaÅŒ akcji kupionych

UniemoÅŒliwiają sprzedaÅŒ akcji kupionych przez ich aplikację.

Kupiłem jakiś czas temu akcje pewnej spółki przez aplikację UniCredit.

Wycofali tę spółkę z oferty.

Teraz nie mam moÅŒliwości zbycia tych akcji, a próba kontaktu z bankiem to kompletna poraÅŒka.

2026幎9月15日

UniCredit Polska からの回答

Przepraszamy za negatywne doświadczenia i utrudnienia związane ze sprzedaŌą posiadanych walorów. Płynność i pełna kontrola nad portfelem inwestycyjnym są kluczowe, dlatego brak moÅŒliwości zlecenia sprzedaÅŒy wycofanej z oferty spółki absolutnie nie powinien mieć miejsca. Pragniemy zapewnić, ÅŒe opisany problem systemowy został odnotowany i naprawiony. JeÅŒeli w Twoim panelu inwestycyjnym problem nadal występuje, proszę o bezpośrednią kontakt poprzez czat lub infolinię w aplikacji lub drogą mailową info@unicredit.pl. Zrobimy wszystko, aby jak najszybciej przeanalizować Twoje konto i umoÅŒliwić realizację dyspozycji bez kolejnych opóźnień. Pozdrawiam, Monika.

Kolejny dzień w "banku" UniCredit

Kolejny dzień w "banku" UniCredit przelewy BLIK nie są wysyłane natychmiast do odbiorcy a pieniądze z konta schodzą! Zero komunikatu na ten temat na ich stronie. W ÅŒadnym innym banku nie spotkałem się z taką sytuacją. Infolinia informuje, ÅŒe to normalne działanie u nich, ÅŒe na przelew BLIK trzeba poczekać dłuÅŒej :) Naprawdę? To bardzo zachęcające do korzystania z usług banku. Odbiorców będę informowała - słuchajcie puściłam Wam przelew BLIK, ale nie mam pojęcia kiedy będziecie go mieli na koncie, bo nawet mój bank tego nie wie :-)

2026幎9月9日

UniCredit Polska からの回答

Przelewy na telefon BLIK z załoÅŒenia powinny docierać do odbiorcy w czasie rzeczywistym, dlatego rozumiemy Twoje niezadowolenie wynikającą z zaistniałej sytuacji. Sytuacja, w której środki zostają pobrane z konta, a przelew dociera z opóźnieniem i bez wyraźnego komunikatu o utrudnieniach, nie odzwierciedla standardów, do których dÄ…ÅŒymy. Chcielibyśmy równieÅŒ zweryfikować informację, która dotarła do Ciebie na infolinii. DłuÅŒszy czas oczekiwania na transakcję BLIK nie jest naszym standardowym trybem działania, lecz skutkiem ewentualnych chwilowych opóźnień przetwarzania po stronie operatorów płatności lub konieczności przeprowadzenia automatycznej weryfikacji.
Pozdrawiam, Monika.

Najgroszy bank

Najgroszy bank, który miałem dotychczas, nigdy więcej..
Z dnia na dzień moje konto zostało bez ÅŒadnego powodu zablokowane, wyświetla mi się błąd, o którym nawet pracownicy banku nie mają ÅŒadnego pojęcia, dodatkowo za kazdym razem na chacie musze podac im wszystkie swoje dane aby mnie zweryfikowali i powiedzieli dokladnie to samo, czyli nic sensownego i nieprawdziwe informacje. Pracownik banku przyjął moje zgłoszenie, i nadał mu najwyÅŒszy priorytet, aby sprawe jak najszybciej rozwiązać, i co? Zero, totalne zero kontaktu, jakiej kolwiek informacji zwrotnej o tym co sie dzieje, PRZEZ TYDZIEN! Mam zablokowane konto, na którym są prawie wszystkie środki, i nie moge normalnie ÅŒyć, jest to dla mnie zwykłe oszustwo.

2026幎9月1日

UniCredit Polska からの回答

Rozumiemy, jak frustrujący jest brak odpowiedzi ze strony konsultantów, zwłaszcza gdy sprawa dotyczy oszczędności. Opisany przez Ciebie błąd aplikacji oraz brak informacji zwrotnej po przyjęciu priorytetowego zgłoszenia poddajemy wewnętrznej analizie, aby ustalić, dlaczego wsparcie na czacie nie zadziałało prawidłowo. Nasi specjaliści dołoŌą starań, aby proces weryfikacji Twój rachunek został niezwłocznie zweryfikowany. Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち3の評䟡

Pinokio, nie jesteś prawdziwym rachunkiem walutowym

Dla mnie to nie moÅŒe być bank nr 1 a juÅŒ nawet nie dwa, np na wojaÅŒe czy do spraw mniej waÅŒnych. Brak moÅŒliwość podpięcia rachunków walutowych do głównej karty jest dyskwalifikujący. Po co mi one skoro i tak pobiera z PLN, zaleÅŒnie od aktualnego w danym momencie kursu. MoÅŒe ok jeÅŒeli ktoś magazynuje pieniądze i zaleÅŒy na braku opłat niezaleÅŒnie od ruchów. Aplikacja szczerze mówiąc teÅŒ niezbyt przejrzysta. Gdy klikasz na przelew w zakładce konta zagranicznego, mimo wszytko zakłada przewalutowanie z PLN. Trzeba wejść w przelew międzynarodowy i walutowy. Boję się pomyśleć co by się odjanowało gdybym zlecił przelew z rachunku € w plnach na inny €. Plus za przelewy natychmiastowe za 0.

2026幎9月1日

UniCredit Polska からの回答

Bardzo dziękujemy za tę opinię oraz za przyznanie 3 gwiazdek i dobre słowo o braku opłat za przelewy ekspresowe. Przyjmujemy Twoje słowa dotyczące karty debetowej oraz architektury aplikacji mobilnej z pełną powagą. Nasze rozwiązanie kartowe projektowaliśmy z myślą o bezpośrednich płatnościach z rachunku w PLN po kursach rynkowych. Twój opis doświadczeń z nawigacją po zakładkach konta walutowego traktujemy jako bardzo wartościowy wskaźnik do poprawek programistycznych. Wszystkie te sugestie posłuŌą nam do planowania kolejnych aktualizacji systemu. Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち1の評䟡

Karta debetowa nie pozwala uÅŒyć

Karta debetowa nie pozwala uÅŒyć własnych środków w EUR . Bank generuje stratę klienta na dwóch niepotrzebnych wymianach . EUR/PLN PLN/EUR . Poziom afrykański .

2026幎8月20日

UniCredit Polska からの回答

Dziękujemy za podzielenie się tą opinią. Chcielibyśmy wyjaśnić, ÅŒe nasza karta debetowa rozlicza transakcje zagraniczne bezpośrednio z głównego rachunku w PLN, stosując przeliczenie po kursie międzybankowym (bez dodatkowej prowizji banku w UE). Karty nie moÅŒna obecnie powiązać bezpośrednio z kontem walutowym. Twoje uwagi dotyczące sposobu rozliczania płatności walutowych zostały przekazane do naszego zespołu produktowego jako głos w kontekście potencjalnego rozwoju oferty. Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち4の評䟡

Posiadam kartę kredytową Unicredit

Posiadam kartę kredytową Unicredit, nie jestem dłuÅŒnikiem słuÅŒy jako portfel zakupów z comiesięczną pełną spłatą, jestem spadochroniaÅŒem po CitiBanku, gdzie Unicredit zaoferował jako jeden z niewielu bezpłatny produkt tego typu ale bez dodatkowych profitów. Jestem na ten moment zadowolony, z karty korzystam na co dzień, transakcje walutowe w ESG szybko i sprawnie i niski spread, ale jedyny minus na jaki trafiłem to chciałem zwiększyć limit kredytu na karcie kredytowej z uwagi na większe zakupy (swój cash wolę, ÅŒeby pracował miesiąć dłuÅŒej), natomiast otrzymałem informację na czacie, ÅŒe nie ma ÅŒadnej moÅŒliwości zwiększania limitu w tym banku, zero elastyczności. Jedyna moÅŒliwość to całkowicie zrezygnować z karty i złoÅŒyć nowy wniosek, co w sumie moÅŒe zająć mnóstwo czasu i zrobić spory przestój. No cóŌ, korzystam i jestem zadowolony, ale ten temat zwrócił moją uwagę, ÅŒe nie ma ÅŒadnej elastyczności w podejściu do klienta, przez co zastanawiam się, czy nie wrócić na polski rynek.

2026幎8月10日

UniCredit Polska からの回答

Dziękujemy za szczegółową opinię i cieszymy się, ÅŒe nasza karta kredytowa z bezpłatnym prowadzeniem oraz atrakcyjnym spreadem walutowym świetnie sprawdza się w codziennych płatnościach. Bardzo doceniamy teÅŒ cenny sygnał dotyczący niedogodności związanych z brakiem płynnej zmiany limitu kredytowego. Rozumiemy, ÅŒe konieczność ponownego wnioskowania bywa uciÄ…ÅŒliwa, dlatego przekazaliśmy Twoje uwagi bezpośrednio do zespołu odpowiedzialnego za rozwój produktów, aby usprawnić ten proces w przyszłości. Pozdrawiam, Monika

5぀星のうち1の評䟡

Od wczoraj nie mogłem się zalogować i

Od wczoraj nie mogłem się zalogować i nie wiedziałem dlaczego bo ÅŒadnej informacji nie dostałem o pracach serwisowych . W sobotę przelewaniem środki z kryptowalut ma konto w UniCredit i bank wypowiedział mi umowę konta bo ÅŒe złamałem przepis i nie zadbałem o bezpieczeństwo środków . A to moja sprawa na co wydaje jak by mi zginęły czy coś by się nie zgadzało to bym do nich napisał bo przecieÅŒ nawet infolini nie ma

2026幎8月10日

UniCredit Polska からの回答

Jako instytucja finansowa działamy w oparciu o surowe przepisy Prawa bankowego oraz ustawy o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. Nakładają one na nas prawne obowiązki w zakresie stałego monitorowania transakcji oraz dbania o bezpieczeństwo obrotu finansowego. W określonych ustawowo przypadkach bank ma nie tylko prawo, ale i prawny obowiązek zareagować, w tym wstrzymać realizację usług lub rozwiązać umowę. Decyzje te nigdy nie są podejmowane bezpodstawnie. Rozumiemy Twoje niezadowolenie, jednak kwestie bezpieczeństwa są regulowane odgórnie przez prawo. Jeśli chcesz uzyskać szczegółowe informacje dotyczące swojej sprawy, prosimy o kontakt mailowo na info@unicredit.pl z podaniem szczegółów sytuacji. Pozdrawiam, Monika

5぀星のうち1の評䟡

Przelew BLIK na telefon utknął i wymaga

Przelew BLIK na telefon utknął i wymaga "dodatkowej weryfikacji"... Mam konta w dwóch innych bankach i nigdy nie było takiej sytuacji. Ideą przelewu BLIK na telefon jest jego natychmiastowość. Weryfikują przelew na 500 złotych jakby to było pranie brudnych pieniędzy. Zdecydowanie odradzam ten bank, nie popełniajcie tego błędu i trzymajcie się z daleka.

2026幎8月7日

UniCredit Polska からの回答

Rozumiemy Twoją frustrację - przelewy BLIK z załoÅŒenia mają być natychmiastowe i jakakolwiek zwłoka mija się z celem tej usługi. Nadrzędną wartością dla nas jest bezpieczeństwo powierzonych środków, dlatego automatyczne systemy antyfraudowe sporadycznie wychwytują transakcje wymagające dodatkowej autoryzacji. ZaleÅŒy nam na wyjaśnieniu tej sprawy, dlatego prosimy o kontakt poprzez czat w aplikacji lub mailowo na adres info@unicredit.pl z podaniem szczegółów sytuacji. Pozdrawiam, Monika

Dziekuje za ostrzezenie

Dziekuje za ostrzezenie. Personel w Lodzi kazal mi czekac az skoncza jesc. Podziekowalem i wyszedlem. Zostawilem recenzje na maps.google.com ale to magicznie zniknelo nastepnego dnia.

2026幎7月17日

UniCredit Polska からの回答

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. PowaÅŒnie traktujemy zgłoszenia dotyczące jakości obsługi, dlatego niezwłocznie zweryfikowaliśmy opisaną sytuację z dyrektor łódzkiej placówki. Z naszych ustaleń wynika, ÅŒe podane zdarzenie nie miało miejsca. Zapewniamy równieÅŒ, ÅŒe usuwamy opinii zamieszczanych przez uÅŒytkowników w serwisie Google Maps - Twoja recenzja nie została przez nas skasowana. Chcemy wyjaśnić tę sprawę, dlatego zachęcamy do kontaktu mailowego na adres info@unicredit.pl i przekazanie dodatkowych szczegółów (np. daty i przybliÅŒonej godziny wizyty). Pozdrawiam, Monika

5぀星のうち1の評䟡

Nawet jednej gwiazdki nie mogę dać

Nawet jednej gwiazdki nie mogę dać ! Trzymać się jak najdalej od tego pseudo banku ! . Przelew blik na telefon zlecony na mój numer tel (konto a innym banku ) który został wstrzymany do weryfikacji ,po 3 godzinach dostęp do aplikacji został zablokowany przez UniCredit. Na następny dzień dokładnie 17.07 informacje od nich ÅŒe umowe mi wypowiedzieli w trybie natychmiastowymi i ÅŒe mam wysłać numer konta, które naleÅŒy do mnie (inny bank) aby przelali pieniądze, które były na koncie do tej pory nie mam pieniędzy ,ani ÅŒadnych informacji od nich a gdy dzwonie to tylko gadają jedno i to samo ÅŒe wysłali prośbę o przyspieszenie ! Dodam jeszcze ÅŒe gdy chciałam wypłacic pieniądze z bankomatu bo niestety ale były to moje ostatnie pieniądze pokazała się informacja ÅŒe bank ta kartę zgłosił jako oszustwo i bądź kradzieÅŒ !!! Sprawę właśnie zglaszam do rzecznikami finansowego !!! Nie polecam

2026幎7月16日

UniCredit Polska からの回答

Pragniemy wyjaśnić, ÅŒe jako instytucja finansowa działamy w oparciu o przepisy prawa bankowego oraz wytyczne organów nadzorczych. Przepisy te nakładają na nas obowiązek natychmiastowego reagowania i stosowania środków prewencyjnych w przypadku wykrycia określonych alertów systemowych, co w szczególnych przypadkach skutkuje decyzją o rozwiązaniu umowy w trybie natychmiastowym. Działania te nie wynikają z naszej złej woli, lecz z konieczności ścisłego przestrzegania prawa. NiezaleÅŒnie od tych procedur, zwrot środków na wskazany rachunek zewnętrzny jest dla nas istotną sprawą i nasz zespół dokłada starań, aby sfinalizować ten przelew moÅŒliwie jak najszybciej. Pozdrawiam, Monika.

Nie polecam nikomu

Nie polecam nikomu. Przelew blik na telefon docierał następnego dnia poniewaÅŒ w nazwie odbiorcy było wpisane tylko moje imię i przez to przelew trafiał na dodatkową weryfikację. Konsultanci do niczego nawet nie ukrywają tego ÅŒe chcą Cię usilnie zbyć. Ciągle tylko "proszę o cierpliwość". Finalnie nie wiedząc czemu aplikacja przestała działać i brak dostępu do pieniędzy. Po kilku godzinach dzwonienia i pisania dostałem maila z informacją ÅŒe konto zostało zamknięte w trybie natychmiastowym i ÅŒe mam podać numer konta które naleÅŒy do mnie( inny bank) ÅŒeby przelali pieniądze które były na koncie i oczywiście sprawa wiecznie w toku. Człowiek zostaje bez środków do ÅŒycia a infolinia ma cię w d.... Nie polecam

2026幎7月20日

UniCredit Polska からの回答

Dziękujemy za podzielenie się tą opinią. Sytuacja, w której tracisz nagle dostęp do konta i środków do ÅŒycia, jest bez wątpienia niezwykle trudna i rozumiemy Twoje wzburzenie zaistniałym stanem rzeczy. Decyzja o rozwiązaniu umowy w trybie natychmiastowym oraz szczegółowa weryfikacja transakcji BLIK (nawet pod kątem poprawności danych odbiorcy) wynikają z restrykcyjnych procedur bezpieczeństwa oraz obowiązków prawnych nałoÅŒonych na instytucje finansowe. Niemniej jednak proces ten, wraz z obsługą na infolinii, powinien przebiegać z zachowaniem pełnego profesjonalizmu i jasnej informacji. Zapewniamy, ÅŒe sprawa zwrotu pozostałych na rachunku środków na wskazane przez Ciebie konto w innym banku jest dla nas priorytetem. Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち1の評䟡

Próbowałem otworzyć konto firmowe na

Próbowałem otworzyć konto firmowe na stronie. Zmarnowałem pół godziny - proces zakończył się komunikatem "Przetwarzamy dane, proszę czekać..." - przez godzinę. Brak jakichkolwiek fallbacków czy komunikacji mailowej i dziwne ograniczenia (2.1 MB na wgranie umowy spółki). Wniosek pewnie musiałby być złoÅŒony od nowa, czego oczywiście nie zrobię, bo jeśli bank nie ogarnia otarcia konta przez internet, nie nadaje się do niczego.

2026幎7月10日

UniCredit Polska からの回答

Dziękujemy za podzielenie się tymi uwagami, choć jest nam przykro, ÅŒe próba otwarcia konta dla Twojej firmy zakończyła się niepowodzeniem i stratą czasu. Sytuacja, w której system zawiesza się na etapie przetwarzania danych, a limit wielkości plików utrudnia sprawne wgranie dokumentów rejestrowych spółki, jest niezgodna ze standardami, jakie chcemy oferować przedsiębiorcom. Twoje spostrzeÅŒenia dotyczące braku automatycznych powiadomień awaryjnych (fallbacków) oraz ograniczeń wagowych załączników zostały przekazane do zespołu IT odpowiedzialnego za procesy onboardingowe. To dla nas waÅŒny sygnał do wprowadzenia zmian, które usprawnią cyfrową ścieÅŒkę rejestracji. Rozumiemy Twoją decyzję o rezygnacji, niemniej dziękujemy za ten cenny, techniczny feedback. Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち1の評䟡

Blokują środki bez ÅŒadnych podstaw na

Blokują środki bez ÅŒadnych podstaw na kilka dni potrafią blokować środki j nie wiesz co się z nimi dzieje. Nie mogą Ci przyjść teÅŒ przelewy. Dziwny Bank wygląda jak SCAM

2026幎7月10日

UniCredit Polska からの回答

Bardzo dziękujemy za podzielenie się tą opinią. Rozumiemy, ÅŒe brak dostępu do środków oraz wstrzymanie transakcji przychodzących mogą budzić ogromny niepokój i rodzić pytania o stabilność operacyjną banku. Chcemy jednak stanowczo zapewnić, ÅŒe działamy w pełni legalnie, podlegając ścisłym regulacjom sektora finansowego, a wszelkie działania o charakterze prewencyjnym są realizowane na mocy obowiązujących przepisów prawa bankowego. Zdajemy sobie sprawę, ÅŒe w takich momentach kluczowa jest sprawna komunikacja. Abyśmy mogli dokładnie zweryfikować, na jakim etapie znajduje się Twoja sprawa i co było powodem opóźnień, bardzo prosimy o kontakt z nami za pośrednictwem czatu w aplikacji lub naszej oficjalnej skrzynki e-mail: info@unicredit.pl . ZaleÅŒy nam na wyjaśnieniu tego zgłoszenia. Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち1の評䟡

Nieautoryzowane transakcje i trzykrotna odmowa zwrotu mimo braku SCA

Mam kartę debetową z aktywnym 3D Secure. Ktoś wykonał na niej serię nieautoryzowanych transakcji u sprzedawcy bukmacherskiego, choć nigdy nie miałem tam konta, nie podawałem danych karty i nie autoryzowałem nic w aplikacji. Karta była cały czas u mnie.

Reklamację złoÅŒyłem niezwłocznie po wykryciu. Bank trzykrotnie odmówił zwrotu, twierdząc, ÅŒe podanie numeru karty, daty waÅŒności i CVV2 to "autoryzacja". To stoi w sprzeczności z wymogiem silnego uwierzytelnienia (SCA) z PSD2 - dane z jednej karty to jeden czynnik, a nie dwa niezaleÅŒne.

Na wniosek RODO bank przekazał logi, które same obalają jego tezę: sporna tokenizacja nie była poprzedzona logowaniem, nie pochodziła z mojego urządzenia i nie miała ÅŒadnego śladu autoryzacji. Moja wcześniejsza, prawidłowa tokenizacja w tych samych logach wygląda zupełnie inaczej - pełny proces SCA. Bank odmówił teÅŒ udostępnienia IP i identyfikatora urządzenia, zasłaniając się "bezpieczeństwem systemów", czyli nie przedstawił ÅŒadnego dowodu autoryzacji, choć cięŌar dowodu spoczywa na nim. W piśmie ostatecznym zasugerował, ÅŒebym o zwrot "zwrócił się do sprzedawcy".

Sprawę skierowałem do Rzecznika Finansowego. Zabezpieczenia najwyraźniej nie zadziałały, a reklamacje są oddalane argumentami sprzed ery PSD2. Nie polecam.

2026幎7月1日

UniCredit Polska からの回答

Dziękujemy za przesłanie tej opinii. Sprawy związane z podejrzeniem nieuprawnionego uÅŒycia instrumentów płatniczych oraz interpretacją wymogów bezpieczeństwa traktujemy rygorystycznie. Rozumiemy Twoją decyzję o skierowaniu sprawy do Rzecznika Finansowego - jako instytucja nadzorowana w pełni współpracujemy z organami ochrony konsumenta. Zapewniamy, ÅŒe kaÅŒda decyzja reklamacyjna opiera się na analizie technicznej logów oraz przebiegu transakcji. Twoje uwagi dotyczące procesu weryfikacji i udostępniania danych zostały przekazane do naszego departamentu bezpieczeństwa. Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち1の評䟡

Najgorszy bank z moÅŒliwych.

Najgorszy bank z moÅŒliwych.
Miałem konta w większości banków w Polsce, ale takiego badziewia nie ma nigdzie.
Przelew natychmiastowy idzie ponad 24 godziny, twierdzą ÅŒe weryfikują. Gdy dotarł kolejnego dnia ponowiony, ten sam odbiorca (konto ÅŒony w PKO BP) 1,5 dnia przelew natychmiastowy. Wynagrodzenie w innych bankach w dzień wypłaty, tutaj dzień później. Przelewy przychodzące równieÅŒ weryfikowane (krajowe oraz zagraniczne). Wypłata z konta inwestycyjnego na konto UniCredit wydłuÅŒona, podobno kontrola przeciwko praniu brudnych pieniędzy, w końcu zaksięgowana. Kolejny przelew przychodzący weryfikacja, mam dostarczyć potwierdzenie przelewu od nadawcy, 300 złotych (w historii przelew od nadawcy juÅŒ był), miarka się przebrała, wypowiedziałem umowę bo szkoda czasu i nerwów, nie polecam nikomu. Całe szczęście to małe kwoty, kto obraca większymi to stres gwarantowany. Ten ban zniknie z polskiego rynku tak samo szybko jak się pojawił.

2026幎7月3日

UniCredit Polska からの回答

Dziękujemy za podzielenie się tymi uwagami. Sytuacja, w której przelewy natychmiastowe oraz standardowe operacje międzykontowe ulegają znacznym opóźnieniom, jest niezgodna z naszymi standardami obsługi. Rozumiemy, ÅŒe wielokrotne weryfikacje, zwłaszcza przy powtarzalnych transakcjach, mogły wywołać uzasadnioną frustrację i wpłynąć na decyzję o rezygnacji z naszych usług. Twoje zgłoszenie traktujemy jako waÅŒny sygnał do weryfikacji procesów automatycznych, aby w przyszłości sprawniej łączyć wymogi prawne z komfortem klientów. Pozdrawiam, Monika.

Omijać z daleka

Niestety, jeśli wpadniesz w jakąkolwiek kontrole to trwa ona tygodniami, nie ma infolinii, swoich środków juÅŒ nie zobaczysz. Omijać szerokim łukiem, kaÅŒdy inny bank w PL taką kontrole czy weryfikację ogarnie w dwa dni, wykonają telefony, wyślą maila i po sprawie. Tutaj nie ma ÅŒadnego kontaktu. PoraÅŒka

2026幎5月2日

UniCredit Polska からの回答

Jest nam przykro z powodu sytuacji, z którą przyszło Ci się zmierzyć. Rozumiem, jak stresujące jest poczucie odcięcia od kontaktu i brak moÅŒliwości szybkiego wyjaśnienia sprawy. Kontrole bezpieczeństwa wynikają z przepisów prawa bankowego. Twoja opinia jest dla nas jasnym sygnałem, gdzie dochodzi do opóźnień. Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち1の評䟡

Trzymajcie się z daleka od tego banku

To okropny bank. Jeśli chcesz dodać trochę kłopotów do swojego nudnego ÅŒycia, śmiało skorzystaj z ich usług. ZałoÅŒyłem tu konto, otrzymałem tylko dwie płatności, a potem zostało ono oznaczone do kontroli ryzyka. Nie mogę juÅŒ uzyskać dostępu do swojego konta, a odbiorcy nadal nie otrzymali moich środków. Ich internetowa obsługa klienta jest praktycznie bezuÅŒyteczna; niezaleÅŒnie od tego, o co pytasz, zawsze kaŌą czekać na kontakt mailowy, ale ja czekam juÅŒ tydzień i nadal nie otrzymałem ÅŒadnego maila.

2026幎4月13日

UniCredit Polska からの回答

Bardzo przepraszam za tę sytuację oraz za długi czas oczekiwania na wiadomość mailową. Rozumiem Twoje poirytowanie - brak dostępu do własnych środków oraz brak jasnych informacji zwrotnych to ogromny komfort i stres. Procedury bezpieczeństwa oraz kontrole ryzyka są wymogiem prawnym. Chciałabym przekazać Twoją sprawę do weryfikacji w dziale wsparcia. Bardzo proszę o kontakt w wiadomości mailowej info@unicredit.pl Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち1の評䟡

Było dobrze.Juz nie jest.

Myślałem,ÅŒe coś się zmieniło na korzyść, przez chwilę było super. Korzystałem nawet z rachunku inwestycyjnego ale niestety natura Aion bank ciÄ…ÅŒy temu przedsięwzięciu. Pisanie do Was maili nie ma ÅŒadnego sensu poniewaÅŒ nie odpisujecie.

2026幎4月4日

UniCredit Polska からの回答

Dziękujemy za podzielenie się tą opinią, choć jest mi niezmiernie przykro, ÅŒe nasze usługi przestały spełniać Twoje oczekiwania - szczególnie po obiecującym początku i korzystaniu z rachunku inwestycyjnego. Chciałabym lepiej zrozumieć, jakie konkretnie kwestie lub zmiany wpłynęły na Twoją negatywną ocenę i sprawiły, ÅŒe straciłeś do nas zaufanie. Naszym celem jest stałe podnoszenie jakości, dlatego kaÅŒda konstruktywna uwaga jest dla nas niezwykle cenna. Jeśli zechcesz opisać swoje doświadczenia, bardzo proszę o kontakt przez czat w aplikacji lub mail: info@unicredit.pl Pozdrawiam, Monika.

5぀星のうち5の評䟡

Młody, ale stabilny bank

Za UniCredit stoi olbrzymi zagraniczny kapitał. Na polskim rynku zaczynają, więc nie da się uniknać pewnych błędów wieku dziecięcego, ale najwazniejsze, ÅŒe szybko wyciągają z nich wnioski. Konto, karta, wypłaty z bankomatów w PL i na świecie oraz przelewy natychmiastowe za 0 zł bez dodatkowych warunków. W aplikacji brakuje ciemnego motywu, ale pewnie wprowadzą z czasem. Konsultanci na czacie odpisują szybko i nie konfabulują. W dzisiejszych czasach to rzadkość :) Póki co nie mogę się do niczego przyczepić. Chcą być jak Revolut. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

2026幎3月23日

UniCredit Polska からの回答

Ogromnie dziękujemy za tak szczegółową i merytoryczną opinię. Cieszymy się, ÅŒe doceniasz nasze darmowe warunki prowadzenia konta i sprawną pomoc konsultantów, to dla nas priorytet. Co do „wieku dziecięcego” - stale trzymamy rękę na pulsie i dynamicznie wdraÅŒamy poprawki. Zdradzimy teÅŒ małą tajemnicę: ciemny motyw w aplikacji jest juÅŒ na naszej liście zadań i intensywnie nad nim pracujemy! Chcemy dawać z siebie to, co najlepsze. Dziękujemy za zaufanie i trzymanie za nas kciuków! Pozdrawiam, Monika.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

プラットフォヌム保護のため、専門チヌムず高床なテクノロゞヌを駆䜿しおいたす。停レビュヌずの闘いに぀いおの詳现はこちらをご䞀読ください。