Volstrekt onbeschoft !
Het bedrijf presenteerde zich als een lokaal bedrijf en ik heb daarom een afspraak gemaakt om bij mij thuis de werkzaamheden te laten bekijken. Bij aankomst bleken de heren uit Brabant te komen. Het telefoonnummer dat ik belde was lokaal maar schakelde kennelijk door. Dat is misleiding. Tijdens het bezoek is direct de schoorsteen geveegd en is op het dak een ventilatiekap geplaatst. Voor het plaatsen van deze kap hadden wij toestemming gegeven, maar vooraf is op geen enkele wijze een prijs genoemd. Achteraf bleek hiervoor bijna â¬400 in rekening te worden gebracht. Hoewel wij van mening zijn dat hierover vooraf duidelijk gecommuniceerd had moeten worden, hebben wij dit aanvankelijk beschouwd als iets waar wij zelf ook beter naar hadden kunnen informeren.
Vervolgens zou voor de overige werkzaamheden een offerte worden uitgebracht. Deze offerte bevatte uitsluitend een totaalbedrag voor arbeidsloon en een totaalbedrag voor materiaalkosten, zonder verdere specificatie per onderdeel van het materiaal. Omdat het hierbij onder meer gaat om materialen zoals kachelpijp en schoorsteenpijp, die een aanzienlijk deel van de kosten kunnen bepalen, heb ik telefonisch gevraagd om een normale specificatie van de materiaalkosten.
Daarop werd ik op een uiterst onprofessionele en onbeschofte manier te woord gestaan. Mij werd onder andere gezegd dat mijn verzoek "belachelijk" was, dat men "niet ieder schroefje ging specificeren", terwijl ik juist had aangegeven dat ik niet om ieder afzonderlijk schroefje vroeg maar om inzicht in de grotere materiaalposten. Vervolgens werd letterlijk tegen mij gezegd: "Zoek het dan maar uit. We hebben het toch veel te druk. U gaat maar naar een ander. Nergens anders krijgt u het zo goedkoop en u moet niet zo zeuren."
Ik vind deze gang van zaken volstrekt onacceptabel. Een consument die vóór het aangaan van een overeenkomst om duidelijkheid over de kosten vraagt, hoort daar op een normale en professionele manier antwoord op te krijgen. Zeker wanneer voorafgaand aan werkzaamheden geen prijs is genoemd en vervolgens een aanzienlijk bedrag in rekening wordt gebracht.