1.9

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

この䌁業を閲芧した人は、以䞋の䌁業も閲芧しおいたす。

5぀星のうち1の評䟡

Flyttade in i en lÀgenhet och redan i

Flyttade in i en lÀgenhet och redan i början visade det sig vara fuktskador pga ett brustet rör, detta tar över 6 månader att få ordnat, nu i efterhand har de dragit pengarna från underhållsfonden för en skada som inte har med mig att göra.tycker det Àr rent bedrÀgligt hur man går till vÀga, informerad har jag ej heller blivit.

2026幎1月16日

HFAB Àr katastrofala

HFAB Àr katastrofala! Har en vatten lÀcka nÀr det regnar på mitt varma garage. Dom har ej gjort någon åt saken. Och vÀgrar göra nått åt det. Men hyran vill dom ha i tid. TvÀttstugan Àr katastrof. Torktumlarna går alltid sönder och dom gör inget åt det förutom tillfÀlliga lösningar som håller 2-3 dagar innan de går sönder igen. Första chansen jag får så kommer jag HfAB och aldrig återvÀnder till dom.

2025幎10月5日
5぀星のうち1の評䟡

Hyr en lÀgenhet i andrahand av HFAB

Hyr en lÀgenhet i andrahand av HFAB.
NÀr vi gick på visning första gången nÀr lÀgenheten var tom var det inte flytt stÀdat alls och inte några riktiga åtgÀrder tagits.

Detta ledde till att våra hyresvÀrdar valde att sjÀlva komma till lÀgenheten sjÀlv och stÀda, vilket inte heller var bra gjort och mycket smuts och Àckel kvar.

Vi bad också om hjÀlp för att lösa en parkeringsplats i början av året nÀr vi flyttade in, fick inte en parkerings plats under all denna tid vi bott hÀr.

Då internet också ingår i hyran bad vi om att höja WiFi från 100/10 till ett 500/100 men det kom heller aldrig Àven fast hyresvÀrden sa ett antal gånger att det ska ha varit löst.

VÀldigt oseriöst, hyresvÀrd skickar fakturorna samma dag de ska betalas varenda månad och inte tidigare så kan inte betala i tid.

Så oprofessionellt att Àven behöva ta mer Àn 5 dagar att svara majoriteten av tiden nÀr vi försökte kontakta våran hyresvÀrd om diversa saker

Fick reda på att HFAB ska ha visning under hela onsdagen (idag), men de ger inte något tidsspann eller tid alls.
Det Àr inte rimligt att förvÀnta sig att en hyresvÀrd ska vara borta från sitt hem hela dagen oavsett om de har något att göra eller inte?

De kunde lika vÀl haft flera visningar under flera dagar istÀllet för att sÀga att de behöver lÀgenheten en HEL DAG för visning nÀr de bara gett oss 2 dagars marginal.

HFAB har inte nÃ¥gon respekt för er som hyresvÀrd sÃ¥ HYR AV NÅGON ANNAN ÄN HFAB vad du Àn gör.

2025幎4月2日
5぀星のうち1の評䟡

bra bara för tak över huvud

HFAB Àr bra på:
- ökar hyra
- reparation i tvÀttstugan
- "Vi kan inte göra något åt det"

HFAB Àr dålig på:
-förbereda (t.ex tapetsera INNAN inflytt)
- underhåll av lÀgenhet
- problemlösning med högljuda grannar tillsammans med Securitas
- förebyggande åtgÀrda mot inbrott, inom 4 år fickl vi 3ggr inbrott i förrådet
- jÀtte dÀligt bemötande nÀr man valde att "stÀnga barnvagnsförrådet", pulkor stÀlldes i cykelförrådet fast man skulle ringa efter låsbytet dÀr

I jÀmförelse med Wilhelm så var de mycket bÀttre

2025幎1月1日

Securitas Àr lika dåliga som Hfab

Har blivit störd av en familj som lÀt som om allt de gör ska lÃ¥ta sÃ¥ högt det bara gÃ¥r.Barnen otroligt ouppfostrade,umgÃ¥s enbart m slÀkt inga kompisar,skrikpratar,spelar fotboll,hokey,hoppar,springer alltsÃ¥ utelekar inne för att gÃ¥ ut det kan man,Àttre förstöra för alla boende.De flyttade och in kommer en familj med vÀrre Àn de andra de gallskriker,utelekar inne,mellan 23-01 leker dem i sitt rum.05 vÀcks vi dÃ¥ ska ngn vuxen upp de flyttade in 00,15 hlt ok enligt Hfa eftersom ingen reaktion eller ngt hÀnde nÀr jag ringde förra veckan...Sommar betyder inte att problemen försvinner utan oftast ökar meb denna lyhörhet förstör om de inte underrÀttar folk att de mÃ¥ste ta hÀnsyn dÃ¥ lyhördheten nÀstan Àr löjligt stor...dEN SENASTE FAMILJEN ÄR INTE KLOK DE RASAR PRECIS SOM OM DOM VAR ENSAMMA PÅ JORDEN!!!HFAB!Byt ut ledningen och se till att folk fÃ¥r ro i sina lÀgenheter dÃ¥ vi alla betalar hyra!!!!Inget hÀnder,ingen fÃ¥r tillsÀgelser om inte securitas just efter en eller tvÃ¥ timmar kommer och inget hörs just i den sekunden dÃ¥ trollas störningen bort som i ett trollslag!!Efter 1 Ã¥r och 2 mÃ¥nader lyckades securitas inte fÃ¥ in en enda störning sÃ¥ man örjade undra om de ger inside information....Hfab sköts inte alls av personalen,de Àr alltid upptagna och man fÃ¥r ingen Ã¥terkoppling utan deras svar blir alltid till vÃ¥r nackdel och de störandes fördel!!

2024幎7月2日
5぀星のうち1の評䟡

Under all kritik fick inbrott för

Under all kritik fick inbrott för 6 månader sen trots flera påminnelser och flera besök har hfab fortfarande inte fixat gångjÀrnen på garage dörren kan varken låsa eller öppna garaget och försÀkringen gÀller inte.Upplever totalt ointresse från hfab sida skyller på allt och alla underleverantörer bla bla

2024幎4月22日
5぀星のうち5の評䟡

Otroligt bra hyresvÀrd

Otroligt bra hyresvÀrd! Har bott som hyresgÀst hos HFAB på Nissastrand i 6 månader och Àr supernöjd. Jag har fått hjÀlp med alla fel eller problem som dykt upp vÀldigt effektivt. Jag felanmÀlde via nÀtet och har fått feedback via mail och vad som hÀnder i mitt Àrende. VÀldigt nöjd!

2024幎2月8日

Hfab brydde sig inte

TACK för hjÀlpen HFAB.
"Vi kan inte göra någonting" "vi kan inte hjÀlpa andra mÀnniskors betenden"

NÀ men hur j vla svårt Àr det att tex. att sÀtta en bygel i golvet så vi kan låsa fast kÀttingen på fler stÀllen (sitter redan en i vÀggen som vi låser fast i ?!?!)
Men de kunde ni inte!

Inte sÀrskillt kul att få saker stulna från ett låst rum i ett låst garaget.

2023幎10月2日
5぀星のうち1の評䟡

Bor snart hellre på gatan

Flytta aaaaaaldig in till en hfabs lÀgenheter. Vi kan börja med småsakerna. Vill du lÀsa det vÀrsta lÀser du sista delen.

Vi hade inbrott i vårt garage genom garaget jÀmte som då stod ledigt (hfab hade inte låst detta garage) hade ett stort hål ca 1x2m i vÀggen i cirka 3 dagar innan dom stÀngde Àrendet med samma hål i vÀggen. Efter att Àrendet öppnades igen så stÀngdes det lika snabbt som klart med samma hål i vÀggen och som tur Àr så har jag inte tummen i handen så jag fick gå in genom hålet skruva av en vÀggplatta och byta den sjÀlv.

En dag kommer en kille in i vår lÀgenhet och monterar ner vår spegel pga att den Àr trasig (verkligen inte). 5 veckor och kanske 6 samtal senare får vi en ny spegel.

Luktat avlopp i köket sen dag 1 vilket hfab inte ville göra någonting åt. Det visade sig vara en fet propp som satte stopp o avloppet helt och nu har vi ett kök med puckelpist som golv (luktar mer avlopp nu). Fortfarande efter 2 veckor har jag inte hört någonting om detta.

Nu till den smaskigaste delen. Grannen som bor under oss ( en alkoholiserad narkoman ) har sedan vi flyttat in spelat sin dansband sÃ¥ högt sÃ¥ att det Àr större sannolikhet att jag fÃ¥ngar en blÃ¥val med ett spö gjort av spaghetti Àn att jag hör vad jag tÀnker. Vi har varit i kontakt med hfab fler gÃ¥nger Àn vad jag kan rÀkna och deras Ànda svar Àr ”ring Securitas”. Securitas kommer gÀrna och lyssnar pÃ¥ oljudet och skickar in en rapport mer Àn sÃ¥ vÀÀÀÀgrar de göra. VÃ¥r granne tycker dÃ¥ att det Àr roligt att mordhota oss och stÃ¥ och skrika att han ska döda oss, hfabs svar ”ring Securitas”. NÀr vi dÃ¥ ringer Securitas Àr deras svar ”ring polisen” varav vi fÃ¥r svaret dÀr ”ring Securitas”.

Hfab har grÀvt ner sig så mycket i sin byråkrati, sina formulÀr och sina rutiner att min lillebrors UF-företag sköts bÀttre Àn detta.

Jag hade flyttat hÀrifrån så absolut fort det bara går och aldrig kollat tillbaka men som vi alla vet så Àr det nÀst in till omöjligt att få en lÀgenhet i denna staden.

Finns så mycket mer att skiva och berÀtta om men nu ska jag gå och banka huvudet i vÀggen så att jag slipper lyssna på dethÀr oljudet som kallas musik.

2023幎9月19日
5぀星のうち2の評䟡

Dålig kundtjÀnst

Deras kundtjÀnst i/& huvudkontoret Àr så dålig, både öppettider Àr få och utanför vad som anses som "ordinarie" för chatten i eller telefonsamtal och Àven för att kunna bestÀlla Àndringar genom underhållsfonden ska man vÀnta flera månader, de kan inte ens vara medmÀnniskor då de beteer sig som robottar (kanske de Àr sönderstressade i för mkt arbetsbelastning).

Deras personal på HusvÀrdskontoren Àr snÀlla, hjÀlpsamma mm, bra fint att berÀtta.

2022幎11月14日

HFAB Àr en brottskartell

HFAB Àr en brottskartell.
Jag hyrde en lÀgenhet av HFAB fram till första februari 2022. Sex dagar innan min utflytt gÃ¥r husvÀrd HÃ¥kan HÃ¥kansson in i min lÀgenhet med extranyckel för att utföra en oannonserad stÀdbesiktning. Detta sker helt utan min vetskap. HÃ¥kan fotograferade i min lÀgenhet och gick igenom mina privata Àgodelar. Detta i syfte att anvisa ”ostÀdad lÀgenhet” vid utflyttsdatum.
DÀrefter debiterades jag 3438 kronor för ett fiktivt flyttstÀd med sex timmars tidsåtgång. Dagen innan min utflytt pratar Håkan Håkansson in ett röstmeddelande på mitt mobilsvar dÀr han vill inboka en stÀdbesiktning. En stÀdbesiktning som således redan olovligen skett. Tack vare att jag bifogade röstmeddelandet till Visma inkasso gick Àrendet inte vidare till Kronofogden. Håkans obegåvning rÀddade mig den hÀr gången.
Både Peter Jönsson och Carin Ottosson på HFAB Àr vÀl införstådda med Àrendet men anser att ett hemfridsbrott inte utgör ett tjÀnstefel. Jag vÀntar fortfarande på en ursÀkt.

2022幎9月23日
5぀星のうち1の評䟡

HFAB:s system för bostadskö fungerar ej

HFAB:s system för bostadskö fungerar inte. Min dotter har stått i kön i 10 år och nu nÀr hon skulle uppdatera fanns hon plötsligt inte med i kön lÀngre!! Hon har regelbundet uppdaterat sin plats ca 2ggr/år men får nu besked att hon förmodligen inte bekrÀftat sin uppdatering och dÀrför avslutats?! Hon har inte heller fått något Mail om att hennes plats kommer sÀgas upp och enl HFAB beror det på att hon har hotmail!!!??Hur Àr detta möjligt?? Ska kunden drabbas nÀr HFAB verkar ha ett system som ej fungerar????

2022幎8月4日

レビュヌの察象になっおいる䌁業の方ぞ