Uwaga na to miejsce. PrzestÄpczy proceder. Za wszelkÄ cenÄ unikaÄ tego parszywego sklepu!
Ten sklep jest jak koszmar z najgorszego snu. Ocena jaka siÄ naleÅŒy temu miejscu to 0 gwiazdek na 5. Z caÅÄ pewnoÅciÄ to byÅo nasze najgorsze doÅwiadczenie w ÅŒyciu. W dniu 2 sierpnia 2023 r. zakupiliÅmy u sprzedawcy sklepu Masterkey PoznaÅ w Poznaniu zestaw skÅadajÄ cy siÄ z wkÅadki dwustronnej EVVA MCS o numerze systemu: 003MC1703 wraz z trzema kluczami EVVA MCS i kartÄ bezpieczeÅstwa wyprodukowane przez austriackÄ firmÄ EVVA Sicherheitstechnologie GmbH z siedzibÄ mieszczÄ cÄ siÄ w Wiedniu przy Wienerbergstrasse 59-65. Produkt ten zostaÅ zakupiony za sporÄ kwotÄ pieniÄÅŒnÄ w wysokoÅci 1600 zÅ i odebrany osobiÅcie w sklepie Masterkey PoznaÅ w Poznaniu przy ul. Grunwaldzkiej 169 Lu2 od Tomasza Barszcz bÄdÄ cego jego wÅaÅcicielem. WybraliÅmy tÄ ofertÄ, bo firma EVVA Sicherheitstechnologie GmbH i skep Masterkey PoznaÅ wydawaÅy siÄ nam solidnymi markami. Poprzez montaÅŒ zakupionej wkÅadki EVVA MCS w drzwiach gÅównych naszego mieszkania spodziewaliÅmy siÄ zwiÄkszenia bezpieczeÅstwa, zarówno osobistego i majÄ tkowego w miejscu naszego zamieszkania. Jednak rzeczywistoÅÄ okazaÅa siÄ koszmarem. Wkrótce przekonaliÅmy siÄ, ÅŒe zakup ten nie byÅ nic warty naszych wydanych na ten cel niemaÅych pieniÄdzy. Po upÅywie krótkiego okresu czasu od odbioru i montaÅŒu wkÅadki EVVA MCS w drzwiach gÅównych naszego mieszkania w Gdyni w Polsce wydarzyÅy siÄ tam liczne wÅamania z kradzieÅŒÄ i dewastacjami mienia znajdujÄ cego siÄ wewnÄ trz tego lokalu. Zdarzenia te miaÅy miejsce w czasie naszej nieobecnoÅci w domu. Na popeÅnione czyny kryminalne wskazywaÅy ujawnione tam Ålady ingerencji pozostawione przez sprawcÄ w pomieszczeniach mieszkalnych. Nieznana nam osoba wielokrotnie dopuszczaÅa siÄ bezprawnych wejÅÄ do naszego mieszkania po uprzednim otwarciu zamka w drzwiach gÅównych za pomocÄ klucza pasujÄ cego do naszej wkÅadki EVVA MCS znajdujÄ cej siÄ wewnÄ trz naszych drzwi. Zachodzi ogromne prawdopodobieÅstwo graniczÄ ce z pewnoÅciÄ , ÅŒe byÅ to dodatkowy klucz istniejÄ cy poza tym kompletem oryginalnych kluczy EVVA MCS, które otrzymaliÅmy w zakupionym zestawie z wkÅadkÄ EVVA MCS. PowyÅŒsze wynika wprost z oficjalnych zapewnieÅ austriackiego producenta EVVA Sicherheitstechnologie GmbH o niemoÅŒliwoÅci otwarcia zamka z wkÅadkÄ EVVA MCS bez uÅŒycia oryginalnego i w peÅni zabezpieczonego przed nielegalnym kopiowaniem klucza EVVA MCS. Nieznany nam sprawca kaÅŒdorazowo po opuszczeniu naszych pomieszczeÅ zamykaÅ drzwi gÅówne od mieszkania w ten sam sposób jak opisany wyÅŒej. W nastÄpstwie tych wydarzeÅ przez okres wielu tygodni byli przez nas informowani pisemnie o tej sprawie Tomasz Barszcz-wÅaÅciciel sklepu Masterkey PoznaÅ w Poznaniu oraz dyrektorzy zarzÄ dzajÄ cy EVVA Sicherheitstechnologie GmbH w centrali tej firmy w Wiedniu w Austrii i polskiego oddziaÅu tego producenta-Polska Sp. z o.o. z siedzibÄ w BliznÄ ÅaszczyÅskiego. W kilkunastu pismach dorÄczonych pocztÄ do dyrekcji powyÅŒszych przedsiÄbiorstw zostaÅa opisana szczegóÅowo caÅa zaistniaÅa sytuacja w przedmiotowej sprawie. JednoczeÅnie zaÅŒÄ daliÅmy od sklepu Masterkey PoznaÅ i firmy EVVA Sicherheitstechnologie GmbH udzielenia nam konkretnych pisemnych wyjaÅnieÅ dotyczÄ cych faktu nielegalnego wejÅcia w posiadanie dodatkowego klucza do naszej wkÅadki EVVA MCS, którym sprawca posÅugiwaÅ siÄ dokonujÄ c wÅamaÅ. Dotychczas nie otrzymaliÅmy pisemnych wyjaÅnieÅ na temat zgÅoszonych przez nas okolicznoÅci przestÄpczego procederu. CaÅa ta katastrofalna i niebezpieczna sytuacja trwa obecnie nadal i to pomimo dokonanej wymiany zakwestionowanej przez nas wkÅadki EVVA MCS o numerze systemu: 003MC1703 na nowÄ wkÅadkÄ EVVA MCS od tego samego austriackiego producenta. Wymiana wkÅadek EVVA MCS w zestawach z kluczami i kartami bezpieczeÅstwa nastÄ piÅa w dniu 25 wrzeÅnia 2024 r. w siedzibie sklepu Masterkey PoznaÅ w Poznaniu, co byÅo wynikiem rozstrzygniÄcia postÄpowania konsumenckiego przeprowadzonego przez paÅstwowy urzÄ d Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Polsce. Po dokonanym przez nas montaÅŒu nowej wkÅadki EVVA MCS w drzwiach gÅównych naszego mieszkania w Gdyni nadal sÄ tu popeÅniane wÅamania takim samym sposobem jak wczeÅniej. Rezultatem tych kryminalnych dziaÅaÅ sÄ liczne szkody powstaÅe w wyniku dokonanych uszkodzeÅ mienia prywatnego. Ten majÄ cy wciÄ ÅŒ miejsce przestÄpczy proceder jest powodem naszych ogromnych i uzasadnionych obaw zwiÄ zanych z powaÅŒnym i realnym zagroÅŒeniem naszego bezpieczeÅstwa w miejscu zamieszkania. Wszystkie informacje zamieszczone w mojej recenzji sÄ autentyczne, a powyÅŒsza opinia o sklepie Masterkey PoznaÅ w Poznaniu zostaÅa przeze mnie wystawiona ku przestrodze dla innych kupujÄ cych przed tym nieuczciwym i niekompetentnym sprzedawcÄ .