レビュアーのコメントを見てみましょう

企業が回答しました

5つ星のうち5の評価

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fått. Ärendet hanterades professionellt och smidigt från början till slut. Jag fick tydlig information och ett bra bemötande under hela processen. Rekommenderar ve... もっと見る

企業が回答しました

5つ星のうち1の評価

Schlechteste Versicherung überhaupt. Seit zwei Monaten versuche ich bereits, eine Entschädigung für einen Schaden zu erhalten, der entstanden ist, als ich ein Auto über die App Gomore gemietet ha... もっと見る

企業情報

1. 保険会社

当該企業による記述

Försäkringar, on demand. Omocom är ett svenskt försäkrings- och insurtechbolag som distribuerar API-baserade och sömlösa försäkringar. Omocom jobbar med plattformar som strävar efter att öka användandet av befintliga resurser, för en mer hållbar framtid.

2.1

通常1カ月以上経ってから回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

Yritys lähettää perusteettomia laskuja

Vuokrasin auton Gomoren kautta Omocomin vakuuttamana, ja vuokrauksen aikana auton rengas puhkesi normaalin ajon aikana. Omocom yrittää nyt periä minulta korvauksia uudesta renkaasta, vaikka rengas oli 7 vuotta vanha, ja puhkeaminen on siten hyvin todennäköistä normaalin ajon aikana. Yrityksellä ei ole minkäänlaista todistusaineistoa, että olisin aiheuttanut vahingon, eikä auton omistaja edes ole tehnyt asiasta vahinkoilmoitusta. Myös Gomore kertoo nettisivuillaan, että jos rengasrikko tapahtuu normaalin kulumisen seurauksena, vastuu on omistajalla eikä vuokralaisella.

Omocom perustelee laskua sillä, että vuokraaja on vastuussa kaikista vuokrauksen aikana tapahtuneista vahingoista, huolimatta siitä, onko kyse normaalista kulumisesta. Tällaiset sopimusehdot ovat kohtuuttomia, eivätkä siten juridisesti päteviä. En suosittele vakuutusyhtiötä kenellekään.

2026年2月26日

Schlechteste Versicherung überhaupt.

Schlechteste Versicherung überhaupt.
Seit zwei Monaten versuche ich bereits, eine Entschädigung für einen Schaden zu erhalten, der entstanden ist, als ich ein Auto über die App Gomore gemietet habe. Andernfalls hätte ich diese Versicherung niemals abgeschlossen.
Der Schaden wurde auf 2.600 € geschätzt, und sie behaupten, dass er repariert werden kann. Daraufhin bin ich zu einem Citroën-Service gegangen, wo mir schriftlich bestätigt wurde, dass der Schaden nicht repariert werden kann, sondern dass das gesamte Teil ersetzt werden muss.
Omocom bietet mir lediglich 950 € Entschädigung an – wohlgemerkt, sie haben dem Mieter des Fahrzeugs tatsächlich 1.000 € berechnet. Das bedeutet, dass sie in meinem Fall sogar noch 50 € Gewinn gemacht haben.
Und trotzdem berufen sie sich auf österreichische Gesetze. Meiner Meinung nach handelt es sich um eine äußerst unprofessionelle Versicherung, deren einziges Ziel es ist, Geld zu kassieren, ohne jeglichen Respekt gegenüber den Kunden zu zeigen.
Nach zahlreichen Versuchen, die Schadenszahlung zu vermeiden, umgehen sie offenbar die Gesetze, weil sie denken, dass ihnen niemand etwas anhaben kann – zumindest so lange, bis sie eines Tages von mehreren Personen gleichzeitig verklagt werden. Denn das, was sie tun, ist völlig inakzeptabel.

2026年2月13日

Fatal

Fatal. No se hacen cargo de nada

2026年4月9日

Omocom からの回答

Hola y gracias por tu reseña. Con la información facilitada no podemos identificar tu reclamación; no dudes en ponerte en contacto con nosotros con más detalles sobre tu caso a través de hellp@omocom.insurance para que podamos aclarar cualquier duda.
Espero tener noticias suyas. Saludos cordiales, Omocom

(Este texto ha sido traducido para su comodidad; le pedimos disculpas de antemano por cualquier posible error)

5つ星のうち5の評価

Mycket bra service och smidig process ⭐

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fått. Ärendet hanterades professionellt och smidigt från början till slut. Jag fick tydlig information och ett bra bemötande under hela processen. Rekommenderar verkligen!

2026年4月9日

Omocom からの回答

Tack snälla Evelyne för din fina recension. Det gör oss glada att du är nöjd med hanteringen av ditt ärende! Med vänlig hälsning, Omocom

5つ星のうち1の評価

Sämsta försäkringsbolaget och bedrar…

Sämsta försäkringsbolaget och bedrar kunder, hyrde en bil som tidigare var skadad och det syns även på tidigare bilder innan hyresperioden som jag sedan fick stå skyldig för och betala 10000kr för något jag inte gjort. Mejlat dom 100 gånger och dem anställda är så otrevliga och oprofessionella. Inget försäkringsbolag du kan känna dig säker med!!

2026年4月6日

Omocom からの回答

Hej och tack för att du tog dig tid att skriva en recension. Av det vi kan se har vi har svarat dig på samtliga mejl, både direkt i ditt skadeärende samt i vår generella mejlbox hello@omocom.insurance. På in- och utcheckningsbilderna är det tydligt vilka skador som är kopplade till den specifika uthyrningen. Vi har redogjort för beslutet kopplat till gällande försäkringsvillkor, samt informerat om hur du kan göra för att begära omprövning av ditt ärende både av oss på Omocom, eller av ARN eller Konsumenternas försäkringsbyrå. Med vänlig hälsning, Omocom

5つ星のうち1の評価

Gestión pericial negligente e…

Gestión pericial negligente e incumplimiento de la Ley de Contrato de Seguro.

​"Como propietario de un vehículo de alquiler en la plataforma Amovens, mi experiencia con la tramitación de siniestros de Omocom (expediente SD-76905) ha evidenciado una preocupante falta de rigor técnico y ética profesional.
​A pesar de aportar el registro fotográfico oficial del sistema Keyless, que demuestra de forma cronológica e irrefutable la aparición de daños en el parachoques durante el periodo de alquiler, la aseguradora ha eludido su responsabilidad basándose en un informe pericial sesgado y contradictorio.
​La falta de objetividad es palmaria: tras una ÚNICA visita de su perito, Omocom emitió primero una resolución denegatoria alegando que el daño era 'preexistente' (reconociendo de facto su existencia). Al rebatir este punto con las fotos previas al alquiler, cambiaron su resolución argumentando que el daño 'no existe', basándose en una fotografía tomada por su perito a más de 1 metro de distancia, alejándose intencionadamente para invisibilizar el alcance real de los rasguños.
​Esta alteración de argumentos sobre una misma prueba y la omisión deliberada de la trazabilidad fotográfica vulneran frontalmente el principio de buena fe contractual, así como el imperativo de valoración objetiva del daño recogido en el Art. 38 y la obligación de indemnizar del Art. 1 de la Ley 50/1980 de Contrato de Seguro en España.
​Un seguro debe aportar seguridad jurídica y protección al patrimonio del asegurado, no obligarle a auditar las deficiencias metodológicas de sus peritos. Dejo constancia pública de estas malas prácticas, las cuales ya han sido documentadas para su correspondiente elevación a la Dirección General de Seguros y Fondos de Pensiones (DGSFP). Totalmente desaconsejable."

2026年3月30日

Hola, Enrique:
Gracias por tu reseña y lamentamos tu experiencia. Parece que tu reclamación está pendiente y aún no se ha tomado una decisión definitiva. Nos tomamos muy en serio tus comentarios y estudiaremos cómo podemos mejorar nuestro servicio y nuestros procesos.
Saludos cordiales, Omocom

(Este texto ha sido traducido para tu comodidad; te pedimos disculpas de antemano por cualquier posible error)

STOR VARNING ⚠️ ‼️ Drar ut på processen

STOR VARNING ⚠️ ‼️ Drar ut på processen, ett skadegörelseärende har hållit på i över 1,5 år och är fortfarande inte löst!
Deras personal letar efter oväsentliga detaljer och är inte trevliga i tonen.
Välj annat försäkringsbolag om möjligt.

2026年2月25日

Omocom からの回答

Hej och tack för din feedback. Vi är intresserade av vad för försäkring och ärende detta handlar om - Kontakta oss väldigt gärna via hello@omocom.insurance för att reda ut vad som har hänt, eller direkt via det aktuella skadeärendet om du vill begära en omprövning.
Med vänlig hälsning, Omocom

disorganized or fraudulent

UPDATE 2:

After posting this, OMOCOM demanded I remove the employee's name I corresponded with, they then proceeded to ask how I sent the money, what currency it was in etc. All this info was sent to them already. Since they only seem to understand information posted here, here are the numbers they are looking for lifted from the email I sent the now redacted person.

"On January 2, 2026, I initiated a wire transfer in the amount of $3,000 USD from my account at Bank of America to the banking details provided by your company, including IBAN SE1650000000050598274103. The transaction reference number is 2026010200367591. My bank has confirmed that the funds were successfully transmitted to your designated receiving bank." sent march 23, 2026, still no response.

UPDATE: The response below is total BS. I corresponded numerous times with "NAME REMOVED BY OMOCOM DEMAND" and I sent several emails to your "hello" email address over the past several months. You know exactly who I am, and you received a demand letter from me informing you to to stop harassing me and I cited your relevant account confirmation details. Proving you did receive the funds. this is the only response you've given.

ORIGINAL
This company insured a vehicle we rented. We backed into a rock and it cracked the bumper. Surprise the bumper cost 3000 USD which was the deductible. We offered to pay with credit card. They refused, instead demanding we pay their foreign account.

We did, they denied receiving it, we have confirmation it was sent, they play dumb and say they will go to collections. Their reviews here speak volumes on the way they do business. Beware!

2026年4月16日

Hi Austin,
Very sorry to hear about your experience with Omocom. With the information given, we cannot identify a specific claim. At this time, we do not have the possibility to receive invoice payments via credit cards - Could it possibly be that you paid the rental platform via credit card, and not to Omocom? To sort out what happened so that we can improve our service and our processes, please contact us at hello@omocom.insurance with more information about your claim. Best regards, Omocom

5つ星のうち3の評価

Kunnig skadespecialist och gott utfall

Jag är nöjd med utfallet av mitt ärende, men hanteringen hade kunnat gå snabbare. Min kontaktperson var trevlig och hjälpsam, men en negativ aspekt var att det inte gick att ringa Omocom för att få hjälp.

2025年12月29日

Hej Anna,
Tack för du tog dig tid att skriva en recension! Vi tar åt oss av din feedback och ser över hur vi kommunicerar vår tillgänglighet i vår telefonväxel som är bemannad 09-16 alla helgfria dagar. Telefonnumret dit är 010-332 02 00.

Med vänlig hälsning, Omocom

Bedräglig

Måste säga att dessa handläggare är
Förmodligen tränade eller bara väldigt oseriösa, har hyrt ut en grävmaskin via Hygglo
Där Omocom är försäkring bolag, maskinen blev skrapad och skadad, vilket hyrestagare. Har godkänt och lämnad redogörelse,
Maskinen är besiktad och kostnader har offererats av kubota Sverige, som Omocom inte godkände offert, deras max ersättnings nivå är 30, 000 på en gräv maskin värd 600000, men låt gå, tre offerter senare och tre olika företag har lämnat synpunkt, men fortfarande vill dom ha bilder och förklaring på vad som ska lagas.
Lämnar in ärendet till Arn och kontaktar Länsförsäkringar som är deras största ägare
Samt kommer kontakta Hygglo och sluta hyra ut via Hygglo så länge dom har omocom som försäkrings bolag. Oseriösa bolag ska inte få
Bedriva verksamhet och det måste vi konsumenter ta strid för!

2026年1月7日

Omocom からの回答

Hej och tack för din recension. Vi följer givetvis gällande försäkringsvillkor när vi reglerar skador, och behöver ha underlag på skador som vi ska ersätta. Vi förstår att du inte är nöjd med hanteringen av ditt ärende - du har möjlighet att begära en omprövning genom att kontakta handläggaren i ditt ärende igen. Vi tar emot generell feedback och frågor via hello@omocom.insurance - kontakta oss gärna där så hjälper vi gärna till att reda ut och förklara eventuella oklarheter. Med vänlig hälsning, Omocom

5つ星のうち1の評価

Jeg forsikret campingbil via mycamper

Jeg forsikret campingbil via mycamper. Etter uhellet svarer ikke omocom på mine henvendelser, langt ifra forsikring erstatning.

2025年6月10日

Hei Shafeeq,

Tråkigt att du inte känner dig nöjd. Vi svarar alltid på meddelande så snabbt vi kan och jag vet inte vad som gått fel här. Men kontakta oss direkt på hello@omocom.insurance så kommer någon av mina kollegor svara dig direkt.

Team Omocom

Bedrägeri

Bedrägeri! Vi hade mycket dåliga upplevelser.

2026年1月5日

Omocom からの回答

Hej! Vi behöver mer information om ärendet för att förstå vad som har hänt, och kunna hjälpa till om något har gått snett. Kontakta oss med mer information på hello@omocom.insurance så hjälper vi till. Tack på förhand. Med vänlig hälsning, Omocom

5つ星のうち1の評価

Helt värdelösa försäkringar och…

Helt värdelösa försäkringar och företaget är omöjliga att ha att göra med. Var beredd på att blanda in ARN om ni använder MyCamper och därigenom Omocom.

2025年11月14日

Omocom からの回答

Hej Markus, och tack för att du tog dig tid att skriva en recension. Vi beklagar din upplevelse av Omocoms hantering av ditt ärende, och ser över rutiner för att liknande situationer inte ska uppstå igen.

Vad som hände var att skada från tidigare hyresperiod inte noterades och felaktigt belastade dig. Vi ber om ursäkt för detta.

Felet åtgärdades av oss så snart vi blev upplysta om vårt misstag, utan inblandning av varken MyCamper eller ARN. Förlåt och tack för din förståelse! Med vänlig hälsning, Omocom

5つ星のうち5の評価

Beställde tansport via Tippatapp för en…

Beställde tansport via Tippatapp för en spegel jag köpt. Spegelglaset hade gått sönder under transport, och jag märkte även att ett ornament hade skadats och satt löst. Skickade iväg ett mejl till Omocom och förklarade vad som hänt. Utifrån recensionerna, trodde jag inte att de skulle vara tillmötesgående. Men de betalade ut pengarna, och var lätta att ha att göra med. Väldigt nöjd!

2025年10月27日

Omocom からの回答

Tusen tack för att du tog dig tid att skriva en så utförlig recension! Detta gör oss glada att höra, och vi gör vårt bästa för att fortsätta leverera upplevelser som denna i framtiden.

5つ星のうち1の評価

Värdelös försäkring – täcker ingenting i praktiken

Jag tecknade Omocoms begagnatförsäkring via Blocket när jag köpte en Husqvarna robotgräsklippare, just för att känna mig trygg om något skulle gå fel. Bara några dagar efter köpet slutade den fungera, men trots upprepade försök att få hjälp fick jag inget annat än krav på att själv bekosta en dyr felsökning (3 395 kr) utan garanti för ersättning.

Jag har lagt ned tid, pengar och energi för att följa deras instruktioner, men det är uppenbart att Omocom gör allt för att undvika ansvar.

Försäkringen täcker i praktiken ingenting om man inte kan bevisa ett “dolt fel” genom dyra undersökningar som de själva inte hjälper till med.
Jag har haft kontakt med flera personer på deras skadeavdelning utan att något konkret hänt på flera månader. När jag till slut gav upp och frågade om de ens följer ARN fick jag ett svepande svar om att de ibland gör det, eftersom det är en gruppförsäkring.
Kort sagt: en försäkring utan faktisk trygghet – bara fina ord.

Jag rekommenderar INGEN att teckna blockets begagnatförsäkring med Omocom.

2025年6月16日

Omocom からの回答

Hej och tack för din recension. Det är verkligen tråkigt att höra att du inte är nöjd med hanteringen av ditt ärende.

Det stämmer att det i vissa fall behöver göras en felsökning för att konstatera vad som är fel på en produkt. Kostnaden om 3 395 kronor som du nämner avser däremot en service som du blivit erbjuden av en verkstad. Vi behöver alltså ett _tekniskt utlåtande_ från en fackman som har undersökt maskinen och kan styrka om det finns ett fel, vad felet i så fall är, och hur det har uppstått. Försäkringsvillkoren kräver att en skada kan styrkas, vilket är varför vi efterfrågar detta. Kostnaden för felsökning ersätts givetvis om det konstateras att felet omfattas av försäkringen.

Vi förstår att detta kan upplevas som en extra belastning i din situation, och vi ser över hur vi skulle kunna förbättra liknande processer för att göra det smidigare framledes.

Ett försäkringsbolag som fuskar

Ett försäkringsbolag som alltid försöker sitt bästa med att lura kunder att de är försäkrade men sedan vägrar de betala ut skälig ersättning vid skada. Stor varning för dessa bedragare, de samarbetar med Hygglo.

2025年9月26日

Omocom からの回答

Hej Mikael och tack för din feedback. Verkligen tråkigt att höra att du inte är nöjd med den inkluderade försäkringen. Vi betalar alltid ut ersättning enligt gällande försäkringsvillkor och marknadsvärde på den pryl som är försäkrad. Vi förstår är att uppfattning om vad som betraktas som "skälig ersättning" kan variera, och det är dessvärre ingen variabel som vi har med i villkoren. Vi jobbar ständigt med att se över vår kommunikation för att kunna matcha kundernas förväntningar på försäkringen, och gör så även i detta fall.

Om du inte är nöjd med beslutet i ett ärende kan du alltid få beslutet omprövat antingen genom att kontakta Omocom för att reda ut ett eventuellt missförstånd. Vill du komma i kontakt med klagomålsansvarig gör du det enklast via complaints@omocom.insurance.

5つ星のうち1の評価

Konkursfärdigt förlustbolag som systematiskt inte betalar ut ersättning

Jag har hyrt ut min bostad via Blocket Qasa och försäkringen hanteras av Omocom. Tyvärr är min upplevelse mycket negativ.

Jag anmälde tydliga skador: ett djupt jack i golvet, en vattenskada i golvytan (kemisk reaktion med hårdvaxolja, inte möjlig att rengöra) och flera större märken i väggar/snickerier från dubbelhäftande tejp. Alla dessa skador avfärdades av Omocom som “normalt slitage” eller “möjligt att tvätta bort”, trots att det finns bilder, offert, faktura och utlåtande från fackman som styrker motsatsen.

Jag har överklagat flera gånger och även haft kontakt via Blocket Qasa, men Omocom står fast vid sitt avslag. För mig är det uppenbart att de systematiskt letar skäl att neka ersättning även när villkoren säger motsatsen. Det är inte acceptabelt.

Nu återstår inget annat än att låta Allmänna reklamationsnämnden (ARN) pröva ärendet, och därefter ev. domstol. Som kund är det tröttsamt att behöva gå hela vägen dit för något som borde vara självklart.

Min bild är tyvärr att Omocom inte är ett seriöst försäkringsbolag. Hade jag vetat detta i förväg hade jag aldrig förlitat mig på deras “trygghetspaket”.

Uppdatering 2025-09-20:
Jag laddade ner Omocomos årsredovisningar för 2023 och 2024 från Allabolag och när man ser siffrorna och läser förvaltningsberättelsen och ser bolagets dåliga ekonomi, år efter år, faller pusselbitarna på plats varför de inte betalar ut ersättning, det går till att finansiera underskottet i den löpande verksamheten.

2025年9月1日

Hej NJ!

Tack för att du delar med dig även om upplevelsen inte verkar positiv.

Vi förstår att det känns frustrerande när skador som upplevs som tydliga ändå bedöms som normalt slitage eller möjliga att åtgärda, särskilt när du lagt tid på att dokumentera med bilder, utlåtande från fackman och offert.

Vi kan inte kommentera det enskilda ärendet här, men om du vill att frågan granskas på nytt finns alltid möjlighet att vända dig till vår klagomålsansvarig via complaints@omocom.insurance. Där görs en oberoende genomgång av ärendet, just för att säkerställa att beslutet är korrekt i förhållande till villkoren.

Vi tar med oss din feedback i vårt arbete med att utveckla våra produkter och förbättra oss framåt.

Bedrägligt beteende

Olycksfallsförsäkring via uthyrningstjänsten Hygglo.
Min hyrestagare råkade köra sönder min terrassborste. När jag skadeanmäler händelsen så är den första frågan från Omocom om jag har en hemförsäkring. Relevans?!

Vid fortsatt kontakt med deras skadehanterare så gör dom klart att ingen verkstadsreparation kommer att godkännas utan endast kostnad för reservdelar.
Då maskinen fortfarande har garanti, måste ev. reparationer göras av auktoriserad verkstad, annars förverkas produktgarantin.
Detta faktum struntade Omocom i helt och hållet, och uppmanade mig istället att göra ett garantianspråk hos tillverkaren för uppkommen skada.
Skadan har ju uppkommit genom felaktigt handhavande, en s.k. "olyckshändelse", vilket varken garanti eller min privata hemförsäkring kan eller ska belastas med.

Att ens försöka undkomma ansvar genom att trycka över ersättningsanspråket på min hemförsäkring och produktgaranti är affärsetiskt helt horribelt och förmodligen bedrägligt rent juridiskt.

Om man hyr ut sina prylar via Hygglo så har man inget val, det är Omocom som står för deras olycksfallsförsäkring.
I alla andra fall när ni kan, välj bort detta företag som inte ens lever upp till namnet "försäkringsbolag".

2025年4月30日

Hej Kristoffer!
Tack för din feedback i ditt ärende. Detta är uppenbart inte så vi normalt sett hanterar ett sånt här ärende och vi ber om ursäkt om fått felaktig eller bristfällig information. Vi tar detta på allvar och vill såklart se till att du är nöjd som kund. Hör av dig direkt till hello@omocom.insurance så ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt.

Bedrageri

Bedrageri. Jätte dåligt kundservice. Bara lurar folk.

2025年8月23日

Hej Mehdi!

Det är svårt att bemöta din feedback då vi inte vet vad det handlar om. Vi jobbar inte med bedrägerier och jobbar ständigt för att förbättra oss och vår kommunikation.

Om du har haft ett ärende där du är missnöjd och vill att någon ser över ditt ärende igen, kontakta vår klagomålsansvarig på complaints@omocom.insurance.

Trustpilot エクスペリエンス

企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。