Uværdigt og belastende forløb med væggelus og manglende støtte fra Plusbolig
Jeg har haft et yderst belastende forløb med PlusBolig i forbindelse med mit lejemål på Korsgade 27 i Aalborg.
Jeg flyttede ind den 6. maj 2025 og måtte opsige lejemålet igen pr. 31. oktober 2025 på grund af vedvarende problemer med væggelus. På under seks måneder blev boligen ubeboelig, og situationen udviklede sig til en massiv psykisk belastning.
Trods gentagne behandlinger blev problemet aldrig løst tilfredsstillende. Jeg kunne ikke bruge lejligheden normalt – jeg kunne ikke have gæster, ikke komme på plads og sov næsten ikke. Jeg samarbejdede loyalt med både PlusBolig og Rentokil, men blev alligevel mødt med mistillid, fordi PlusBolig mente, at væggelusene kom fra mig.
Jeg anerkender, at PlusBolig bevilgede flere behandlinger, men jeg bad gentagne gange om, at de øvrige lejligheder i opgangen også blev undersøgt – uden resultat. Først i september tror jeg det var og efter flere henvendelser, blev der taget skridt til at tjekke andre boliger. På det tidspunkt havde problemet stået på i flere måneder, og skaden – både psykisk og praktisk – var sket.
To forskellige specialister fra Rentokil udtalte direkte, at væggelusene ikke kunne stamme fra min lejlighed – kort tid efter blev de udskiftet. Om det er tilfældigt, ved jeg ikke, men det føltes meget utrygt. Samtidig har hverken min mands lejlighed, vores fælles bolig i Blokhus haft væggelus eller min tidligere lejlighed, hvilket tydeligt viser, at problemet ikke kom fra mig.
Efter rådgivning fra Lejernes Frie Retshjælp blev det klart, at jeg ikke kunne sove i lejligheden eller blive boende, da situationen gik ud over mit helbred. Jeg opsagde derfor lejemålet via mail, hvor jeg vedlagde en anmodning, en begrundelse og en tidslinje over hele forløbet. Jeg modtog ingen egentlig tilbagemelding på den, men i stedet blot en anmodning om at udfylde en standardblanket for opsigelsen.
Jeg har nu indbragt sagen for Beboerklagenævnet og Lejernes Landsorganisation (LLO), da PlusBolig fortsat ikke har ønsket at tage ansvar for forløbet. Jeg forventer, at de vil hævde, at jeg “ikke har samarbejdet”, men det er ikke korrekt. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, og ingen skal forventes at blive boende i en bolig, hvor væggelus og psykisk pres gør livet ulideligt.
Et utrygt og uværdigt forløb, som jeg ikke ville ønske for nogen.