Dyr kvalitetsseng der smuldrer â og ingen vil tage ansvar
Den 1. februar 2022 kÞbte jeg en Dunlopillo Pure-seng hos Sengeexperten A/S til en vÊrdi af 24.718,20 kr. Jeg modtog sengen den 30. marts 2022.
I over et år har jeg bemÊrket, at jeg nogle gange havde noget gråt, fint stÞv på fingrene efter at have skiftet sengetÞj. Jeg tÊnkte, at det nok var overskydende farve eller lignende.
Den 13. juni 2025 opdager jeg, at der er et mindre område på den ene sengeramme, hvor stoffet revner og smuldrer. Det er altså selve stoffet, der går i oplÞsning og bliver til fint stÞv.
Jeg har tidligere haft en billig boxmadras fra Jysk, som stod samme sted i 7 Ã¥r â uden nogensinde at opleve lignende problemer. Dunlopillo markedsfÞres som et premiumprodukt, og nÃ¥r man betaler nÊsten 25.000 kr. for en "kvalitetsseng", forventer man en vis holdbarhed â isÊr fra et brand, der profilerer sig pÃ¥ bÊredygtighed, ligesom Sengeexperten ogsÃ¥ gÞr.
Jeg kontaktede Sengeexperten, som straks gav mig skylden. De mente, at det mÃ¥tte skyldes noget "udefrakommende", og antydede, at jeg skulle vÊre gÃ¥et ind i sengen sÃ¥ mange gange, at jeg havde slidt hul â hvilket er helt absurd. De sagde ogsÃ¥, at de aldrig har set noget lignende i deres 37 Ã¥r i branchen.
Det undrer mig, for hvis man slår Dunlopillo op på Trustpilot, har de stort set kun gode anmeldelser på hovedpuder. Så snart det handler om senge, vÊlter det ind med 1-stjernede anmeldelser. Mange skriver, at sengene hurtigt falder sammen, og at materialerne er for billige/dårlig kvalitet. Derfor tror jeg ikke, at min oplevelse er så enestående, som man forsÞger at give indtryk af.
Jeg spurgte ChatGPT, hvad det kunne skyldes, og den nÊvnte UV-strÃ¥ling. Jeg spurgte derfor Sengeexperten, om de mente, det kunne vÊre sollys. Svaret var blot, at ja â det kunne vÊre sollys, da det udtÞrrer tekstiler.
Jeg har siden observeret, at solen ikke rammer sengen om sommeren, da den stÃ¥r for hÞjt. Solen rammer kun sengen pÃ¥ Ã¥rstider, hvor solen stÃ¥r lavt â og endda kun i begrÊnset omfang.
Min tidligere seng tog ikke skade. Madrassens betrÊk pÃ¥ den nye seng â som er lavet af samme materiale â har heller ikke taget skade. Da det kun er ét lille omrÃ¥de, der er ramt, vurderer jeg, at der er tale om en produktionsfejl â eksempelvis at stoffet har vÊret opbevaret fugtigt eller varmt fÞr montering, eller at det er blevet spÊndt for hÃ¥rdt under produktionen.
Jeg har fået tilbudt nyt betrÊk til underboksene, men skal selv stå for monteringen. Jeg er ikke mÞbelpolstrer og har hverken det rette vÊrktÞj eller erfaring til at udfÞre den slags arbejde. Jeg risikerer at ÞdelÊgge sengen yderligere. Desuden gÞr de opmÊrksom på, at det nye betrÊk kan afvige i farven, hvilket yderligere forringer sengens udseende og vÊrdi.
Til sidst oplyste Sengeexperten, at jeg er velkommen til at indgive en klage til NÊvnenes Hus. Det har jeg nu valgt at gÞre.
2025幎6æ18æ¥
èªçºçãªã¬ãã¥ãŒ