Zeer teleurstellend (+ 2 TIPS onderaan)
Mijn ervaring met Top Interieur was zeer teleurstellend. (+2 TIPS onderaan)
7 (!) weken latere levering dan beloofd op bestelbon
Problemen bij beide aangekochte items
Herstelling van een nieuwe sofa
Maatafwijking bij maatwerk
Beschadigingen aan het blad
Aanvankelijke weigering van tussenkomst
Verwijzing naar de 21% onderhandelde korting als argument
14 e-mails nodig voor een karig voorstel
33 (!) weken tussen bestelling en hun finaal standpunt
De sofa vertoonde een gebrek, volgens de hersteller ontstaan door opslag of transport: door ze verkeerd op elkaar te stapelen of door een spanband. De zetel werd op een latere datum thuis geopend en hersteld, waarvoor je weer tijd moet vrijmaken. Daarbij blijft het een gloednieuw meubel dat reeds onmiddellijk na levering moest worden geopend en hersteld. Mijns inziens is het niet commercieel, noch klantgericht voor een aangetast product volle pot te eisen. Zeker niet in die prijsklasse.
Daarnaast was er een probleem met het maatwerk van mijn tafelonderstel. Je bestelt iets expliciet op maat - belangrijk dus - en dan wijkt het blad niet alleen af van de opgegeven maat, maar is het blad ook nog eens scheef uitgelijnd.
Bovendien stelde ik meerdere beschadigingen/oneffenheden vast.
Ik moest bij levering alles betalen, hetgeen ik uiteraard niet wilde, waarop de toon zeer onvriendelijk werd: betalen of alles terug meenemen. Leuke ervaring hoor⊠Uiteindelijk mocht ik toch een bedrag inhouden. En gelukkig maar, als je de houding van de naverkoop hieronder leest:
Aanvankelijk kreeg ik te horen dat hiervoor (let op) geen enkele tussenkomst mogelijk is omdat dergelijke oneffenheden én maatafwijking volgens Top Interieur ânormaalâ, âbinnen de tolerantieâ en âaanvaardbaarâ zijn.
Pas na 6 e-mails begon men een beetje te bewegen. Eerst verschuilen ze zich achter de producent en gebruiken ze dat tegen je. Dit terwijl enkel zij als verkoper verantwoordelijk zijn. Bovendien proberen ze de korting die je onderhandelde bij bestelling als argument te gebruiken, onvoorstelbaar. Pas als je er tegenin gaat discussiëren ze verder om dan na 14 e-mails een minieme korting van 3%, terugname of een nieuw blad voor te stellen (zonder daarbij beschadigingen te willen uitsluiten âwant normaalâ!). We zijn op dat moment 14 weken na levering, 33 (!) weken na bestellingâŠ
Als jouw andere leveranciers rekening houden met de door Top Interieur beloofde 12 weken tot levering om zelf te kunnen leveren, Top Interieur je daarbovenop al 21 weken extra laat wachten op hun standpunt, en je dan nóg eens weken zou moeten wachten op een nieuw blad (dat volgens hen ook beschadigingen kan hebben), dan voel je je gewoon in de hoek geduwd. Op zijn zachtst uitgedrukt is er geen oog voor de klant.
Wat mij vooral stoort is niet zozeer dat er problemen waren, maar de manier waarop ermee werd omgegaan. Ik had als klant verwacht dat bij een bestelling van deze grootorde, bestaande uit nieuwe meubelen en maatwerk, van bij het begin meer verantwoordelijkheid zou worden genomen voor vastgestelde gebreken en afwijkingen. Ook naar schadebegroting en inzicht in de problemen veroorzaakt door de gebreken en vertragingen toe.
TIP: Opdat je weet wat mogelijk is geef ik ook mee dat ik 21% korting onderhandelde op niet-solden, niet-toonzaal en niet-outlet producten. Mijn huidige ervaring leert bij Top Interieur op zijn minst dat te eisen bij je eigen bestelling. Of je riskeert te veel te betalen voor producten met gebreken.
Nog een TIP: bestelbonnen worden hier genoteerd op doordrukpapier. Zorg dat je jouw exemplaar (nu is dat blauw) meteen na je handtekening in handen krijgt alvorens ze voorstellen verderop een kopie te maken "omdat de bon niet duidelijk leesbaar zou zijn". Dit om ongewilde wijzigingen op de bon te vermijden. Misschien onterecht, maar toen gingen mijn antennes toch even op scherp.
Nieuwe meubels kopen zou in ieder geval een fijne beleving moeten zijn. Bij Top Interieur niet.