Toyota KÞge var en lunken oplevelse
Jeg har en Êldre Toyota som havde nogle fejl og skulle synes. Valgte Toyota da jeg havde en mistanke om at fejlen krÊvede et Toyota vÊrksted. Alle fejl blev lÞst, men pris og kvalitet hang ikke sammen. Den aftale tid for reparationen blev rykket flere gange og bilen måtte indleveres igen, da den ikke var testet efter endt reparation. Ting som man bÞr forvente af et vÊrksted som bruger et slogan som vi Þnsker at du er så tilfreds at du anbefaler os til andre og som ligger i den dyre ende og reklamere med at de har styr på tingene.
Ãnsker man at lÊse detaljerne ved min utilfredshed, sÃ¥ kan man lÊse mit brev til Toyota her:
Hej Toyota KÞge og Toyota Danmark
Denne mail omhandler en kundes fÞrste gang oplevelse hos jer i Toyota. Måske det har interesse også for Toyota Danmark.
Jeg har netop prÞvet jeres vÊrksted (i KÞge) for fÞrste gang og på min faktura lagde jeg mÊrke til jeres motto:
"Vores mål er, at du bliver så tilfreds, at du vil anbefale os til andre"
Da jeg ikke synes I ikke lever op til dette i mit tilfÊlde, så får i denne mail.
Jeg indleverer min Toyota Avensis Ã¥rgang 2000 til jer til service torsdag den 14/9. Ã
rsagen til jeg valgte jer var, at jeg havde en fejl på bilen, som jeg ikke mente et uautoriseret vÊrksted nÞdvendigvis ville kunne finde. Samtidig er jeg i en travl periode og skulle bruge bilen hurtigt, og jeg ikke har tid til at besÞge et vÊrksted flere gange for at bilen virker perfekt. Da bilen også skulle synes var jeg indforstået med at bilen i vÊrste fald fÞrst ville vÊre fÊrdig fredag den 15/9
En af de ting jeg nÊvnte da jeg afleverede bilen var at jeg netop havde fået en synsindkaldelse. Personen som modtog mig ved skranken tilbÞd I kunne syne bilen. Jeg tÞvede lidt med at takke ja med argumentet om at det nok ville blive for dyrt at lade jer give en så gammel bil et tilstrÊkkelig service for at den kunne blive godkendt. Medarbejderen forsikrede mig at I sagtens kunne vÊre konkurrence dygtige her, da I blandt andet godt kunne bruge uoriginale reservedele på Êldre biler som min Avensis. Jeg takkede ja med disse argumenter og fordi jeg som sagt er i en travl periode og tÊnkte når det er et autoriseret Toyota vÊrksted som jo også tager andre priser end uautoriseret vÊrksteder, så får jeg kvalitet i form af en kvalitets reparation og de aftalte tider bliver overholdt.
Lad mig så starte med de positive oplevelser hos jer:
Kontakten og aftalen omkring indskrivningen af bilen var helt ok.
Jeg blev lÞbende kontaktet med de ting som I mente burde skiftes
I sendte billeder af de dele som skulle skiftes
I forsÞgte at bruge u originale reservedele I det omfang det var muligt
Da I ikke kunne overholde aftalen, fik jeg en låne bil gratis
I fandt fejlen med forkerte tÊndrÞr, en fejl et uautoriseret vÊrksted ikke nÞdvendigvis ville finde.
Lad mig så nÊvne mine negative oplevelser
I måtte to gange bede om en ekstra dag
Det var min opfattelse at jeg selv måtte presse på for at få en låne bil, da deadline ikke kunne overholdes 2. gang
Jeres argumenter med at det var leverandÞren af uoriginale reserve dele som var skyld i forsinkelsen er jeg jo ligeglad med som kunde. Hvem I vÊlger at bruge som leverandÞr er noget som i har valgt og hvis jeres leverandÞrer 2-3 gange levere forkert, så må I jo sÞrge for at skifte leverandÞr. Så min opfattelse er at I ikke er vant til at bruge uoriginale reservedele og så burde I jo ikke fortÊlle mig at det er noget I også gÞr på gamle biler for at holde prisen nede.
I et tilfÊlde blev en del af reparationen dyre end oprindelig aftalt, da man ikke kunne skaffe reservedelen uoriginalt. Jeg blev orienteret om dette, men jeg synes at det er uprofessionelt at give kunden give kunden en merpris, når en anden pris oprindelig er blevet aftalt.
Samme dag som jeg henter bilen, ringer jeg og beder om de tÊndrÞr som var forkert monteret. Det er vel rimeligt at man som kunde kan få skiftede dele med retur, da jeg Þnskede at reklamere over dem. FÞrste melding fra jeres medarbejder var, at de var smidt ud og det kunne jeg ikke få. Jeg blev så sur og så kunne jeg godt få dem! Her var der tale om forkerte nye tÊndrÞr, så jeg mener at I bÞr kunne forvente at en kunde måske vil have en sådan dyr ting retur.
Min kone hentede bilen og har kÞrt i den siden da. Hun fortalte mig dog samme dag at den havde en mÊrkelig lyd. Ved min fÞrste kÞretur i denne weekend kunne jeg straks hÞre at bilen havde en mislyd. Jeg kan ikke forstå I ikke har et kvalitetcheck efter en stÞrre reparation. Man bÞr kunne forvente at I tester om en reparation er gennemfÞrt korrekt, det er tydeligvis ikke sket i dette tilfÊlde.
Nu betÞd det istedet at jeg endnu engang måtte forbi jeres vÊrksted. I lukker jo allerede kl. 17 (ikke sÊrligt kundevenligt og fleksibelt), så det krÊver en del tilpasninger fra min side hver gang.
Min far har vÊret kunde hos jer i mere end 16 år, og årsagen til I får denne mail er for hans skyld. Han er nemlig ked af at have anbefalet jer til mig, når jeg nu har en så dårlig oplevelse.
Jeg forventer ikke en lÊngere redegÞrelse fra jeres side. Jeg står overfor at skulle kÞbe ny bil og havde tÊnkt på det skulle vÊre en Toyota. Det bliver det formenlig ikke. Ved kÞb af ny bil Þnsker jeg at bruge et autoriseret mÊrke vÊrksted i nÊr området. Som I nok kan fornemme er jeg en utilfreds fÞrste gangs kunde og har derfor ikke den store tiltro til kvaliteten fra jeres vÊrksted. Jeg synes pris og kvalitet skal hÊnge sammen og det gÞr det ikke i dette tilfÊlde. Jeg hÞrte et par gange en medarbejder nÊvne, at I Þnsker at give mig en 112% oplevelse, det er vi langt fra i dette tilfÊlde.
Håber denne mail kan vÊre med til at I måske evaluerer jeres service i vÊrkstedet.
2016幎9æ28æ¥
èªçºçãªã¬ãã¥ãŒ