Mijn ervaring met Van Deursen Auto's
Pak een bak popcorn, want dit was een ritje...
Op 25 mei 2025 bekeken mijn vriendin en ik een camper bij Chris van Deursen in Helmond. Vriendelijke ontvangst, alles klonk goed en volgens Chris was de camper “helemaal in orde”. We deden een aanbetaling en haalden hem op 28 mei op.
Onze eerste trip op 14 juni begon dramatisch: waarschuwingslampje brandde, olielekkage bij het carter, geen dashboardverlichting, kapotte ruitenwisserinterval, niet werkende koelkast en een losse koplamp. Avontuur voorbij. Chris beloofde reparaties, maar het resultaat was bedroevend: de olielekkage was volgens hem “zweten”, de sensor van het lampje was simpelweg losgetrokken, dashboardverlichting “te veel werk”, interval “heb je toch niet nodig”, koelkast “werkt prima”. Alleen de koplamp was echt gemaakt.
Mijn eigen garage vond een echte olielekkage aan de carterpan. Chris stemde in dat mijn garage het mocht repareren, en betaalde dat netjes. Dus vol goede moed weer op pad… tot de toiletvermaler er na drie keer doorspoelen mee ophield. En ja hoor: weer olie, nu bij de turboslang. Later bleek ook de achterverlichting niet te werken en kwam er water uit het dak op het dashboard. De lijst met gebreken werd steeds langer.
Ik stelde voor de camper in te ruilen met bijbetaling, maar Chris vond dat we “te veel van een oude camper verwachtten” en wilde er niets meer van horen. Dus: advocaat erbij. Na ingebrekestelling kwam er alsnog contact en besloten we tot omruil.
De tweede camper leek beter — we zagen kleine gebreken (lekkende schokbreker, beetje olie bij carterpan), maar daar zijn we mee akkoord gegaan. Helaas: na aankoop opnieuw ellende. Stuurbekrachtigingsvloeistof bijna leeg, vuilwatertank lek, motor kwam niet op temperatuur (defecte thermostaat). Chris vulde de stuurbekrachtiging bij (“niet lek”), repareerde zogenaamd de vuilwatertank en verving de thermostaat — waarvoor ik nota bene €50 moest bijbetalen omdat het “niet nodig was”.
Op de weg naar huis bleek: thermostaat was wél nodig, vuilwatertank nog steeds lek en de stuurbekrachtigingspomp lekte flink.
Toen ik vroeg om dit te herstellen, weigerde Chris: volgens hem viel de pomp onder “motorolie lekkage” en hij had er “geen zin meer in”. Op dat moment was ik er ook klaar mee. Ik heb hem gezegd dat ik mijn ervaring als review zou delen. Zijn laatste woorden: “Succes, misschien komen we elkaar nog eens tegen.”
Een lang, frustrerend traject met twee campers vol gebreken en halve oplossingen. Mijn advies: koop hier niets.
Update: 261025: net bij de camper geweest. Hij heeft ook nog eens een flinke lekkage vanuit het dak. Dat terwijl Chris mij verzekerd had dat de camper geen lekkage vertoont. Het lijkt erop dat Chris zelden de waarheid vertelt. Pas hier goed mee op!