UwaÅŒam, ÅŒe Vinted jest dobrÄ platformÄ . Jednak zarówno po stronie kupujÄ cego, jak i sprzedajÄ cego mogÄ pojawiÄ siÄ pewne problemy. Na przykÅad kupujÄ cy moÅŒe kupiÄ oryginalny produkt, a potem go us... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
Ogólnie lubiÄ formÄ i sprzedaÅŒy i kupowania, jedynym duuuuzym minusem Vinted wydaje mi siÄ brak lub kiepska weryfikacja, oryginalnoÅci sprzedawanych produktów, juÅŒ 2 razy siÄ nacielam raz udaÅo mi siÄ... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥æ å ±
- ãªã³ã©ã€ã³åžå Ž
- è¡£æååº
- 玳士衣æåº
- å€çåº
- ãŽã£ã³ããŒãž ã¯ããŒãºå°éåº
- 婊人æåº
åœè©²äŒæ¥ã«ããèšè¿°
Vinted to skupiajÄ ca róŌnorodnÄ spoÅecznoÅÄ platforma handlowa, której celem jest stawiaÄ zakupy z drugiej rÄki na pierwszym miejscu. KaÅŒdego dnia na terenie Europy nasi uÅŒytkownicy kupujÄ i sprzedajÄ miliony uÅŒywanych rzeczy. Sprzedawaj bez opÅat i przeglÄ daj dobrej jakoÅci niepowtarzalne artykuÅy â w tym odzieÅŒ i akcesoria modowe, elektronikÄ, dodatki do domu, artykuÅy dla zwierzÄ t domowych oraz wiele wiÄcej.
é£çµ¡å
ãã¬ãã£ããªã¬ãã¥ãŒã«åçããŠããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Dostaje duÅŒo zablokowany
Bardzo czÄsto dostaje za powoÅanie sprzedaÅŒy na kilka dni nawet jak wystawie jedna rzc mioalm juÅŒ tam 4 razy przestrzegam regulaminu i tak blokuje ciÄ i zabraÅo mi od was prawie 5 zÅ
Dobrze stworzona strona,szybka wysyÅka
Dobrze stworzona strona,szybka wysyÅka
Your rules are completely inconsistentâŠ
Your rules are completely inconsistent with your moderation. People list items with a total price and a photo, but in the description they write that the price is for one item. When I did this, such listings were deleted and reported as violating your rules. In other words, your rules are selective. A bunch of listings that don't comply with your rules are rejected, and they're reported as normal. Such chaos doesn't happen on any other platform; the rules are usually the same for everyone.
fav app ever
Absolutne gowno ludzie mogÄ kupowaÄâŠ
Absolutne gowno ludzie mogÄ kupowaÄ rzeczy potem zgÅaszaÄ za bycie ânieautentycznymâ i dostawaÄ te przedmioty za darmo. NaduÅŒywajÄ tego celowo i Vinted nic z tym nie robi
Wszystko ok!Tylko przesylki drogie!
Wszystko ok!Tylko przesylki drogie!
Nie polecam bez powodu blokujÄ konta naâŠ
Nie polecam bez powodu blokujÄ konta na staÅe
ChciaÅem sprzedawaÄ nowe produkty wâŠ
ChciaÅem sprzedawaÄ nowe produkty w duÅŒych iloÅciach.
i ÅŒeby nie blokowaÅy
SÅaba sprzedaÅŒ
SÅaba sprzedaÅŒ, duÅŒe ryzyko ÅŒe dostanie siÄ blokadÄ caÅkowitÄ za banalny przedmiot który bez problemu moÅŒna wystawiÄ na OLX
oprogramowanie oceniam na dobre
oprogramowanie oceniam na dobre, jedyne co mi brakuje to jest to ÅŒe jak klient wyÅle propozycje np 60 ja siÄ nania nie zgodzÄ i odpisze np 65 a po gÅÄbszej chwili zastanowienia ( na drugi dzieÅ) ÅŒe jednak zgadzam siÄ na to 60 to nie mogÄ juÅŒ zatwierdziÄ poprzedniej oferty.
Bardzo fajnie i szybko siÄ sprzedaje iâŠ
Bardzo fajnie i szybko siÄ sprzedaje i kupujÄ ubrania
Korzystanie z Vinted staje siÄ corazâŠ
Korzystanie z Vinted staje siÄ coraz bardziej frustrujÄ ce. Platforma blokuje moÅŒliwoÅÄ wystawiania przedmiotów, twierdzÄ c, ÅŒe zdjÄcia sÄ âniskiej jakoÅciâ, mimo ÅŒe wszystko jest wyraźnie widoczne i speÅnia podstawowe wymagania opisane w regulaminie. Mam wraÅŒenie, ÅŒe algorytm oceny zdjÄÄ dziaÅa zbyt rygorystycznie albo po prostu bÅÄdnie, przez co uÅŒytkownicy tracÄ czas na ponowne robienie fotografii, które i tak zostajÄ odrzucone. Zamiast uÅatwiaÄ sprzedaÅŒ, Vinted coraz czÄÅciej jÄ utrudnia.
Ocena
Bardzo wygodne kupowanie i sprzedawanie rzeczy Åatwy system wysyÅki
Vinted
Fajna aplikacja, mili sprzedawcy i rzeczy w bardzo dobrej jakoÅci kupiÅem juÅŒ parÄ rzeczy i jestem bardzo zadowolony teÅŒ sprzedaÅem kilka i kupiono je naprawdÄ szybko
Bardzo fajna aplikacja pomagajÄ caâŠ
Bardzo fajna aplikacja pomagajÄ ca pozbyÄ siÄ zalegajÄ cych w szafie ubraÅ :) Serdecznie polecam!
Vinted to poraÅŒka
Vinted to poraÅŒka , odradzam sprzedawania jakiÅ drogich rzeczy . Bo jak ci przewoźnik uszkodzi przesyÅkÄ zostajesz z niczym a ubezpieczenie to fikcja . Vinted nie wypÅaca odszkodowaÅ . Poza tym blokuje konta bo uzna ÅŒe to podróbka albo ÅŒe masz zdjÄcie niskiej jakoÅci . Poza tym na tym portalu jest duÅŒo oszustów typu ÅŒe kupujÄ przedmiot , uszkadzajÄ i vinted zawsze stoi bo stornie kupujÄ cych takÅŒe nie polecam tej platformy dla sprzedajÄ cych , dla zÅodziei jak najbardziej . Mam nadziejÄ ÅŒe ten serwis wczeÅniej czy później upadnie ððŒ
Fajna aplikacja polecam wszystkim
Fajna aplikacja polecam wszystkim
Filip Review
the app is very good, clean look , very cherfull comunity
Jestem kompletnie niezadowolona
Jestem kompletnie niezadowolona z pomocy, jakÄ
otrzymaÅam od zespoÅu Vinted. Moja sprawa byÅa prowadzona przez kilka róŌnych osób â na kaÅŒdÄ
wiadomoÅÄ odpowiadaÅ ktoÅ inny, co uwaÅŒam za absolutnie nieprofesjonalne. W takiej sytuacji nie ma ÅŒadnej spójnoÅci, nie wiadomo, kto podejmuje decyzje i na jakiej podstawie. KaÅŒdÄ
sprawÄ
powinna zajmowaÄ siÄ jedna konkretna osoba, a nie kilka, co wprowadza tylko chaos i brak odpowiedzialnoÅci.
Odpowiedzi, które otrzymywaÅam, wyglÄ
daÅy jak typowe âkopiuj-wklejâ i w ogóle nie odnosiÅy siÄ do moich pytaÅ. Å»adna z wiadomoÅci nie zawieraÅa realnej odpowiedzi na to, o co pytaÅam, co jest po prostu nie do zaakceptowania. CzuÅam siÄ kompletnie ignorowana.
Dodatkowo zespóŠVinted w ogóle nie bierze pod uwagÄ perspektywy sprzedajÄ
cego ani sytuacji, w której dochodzi do uszkodzeÅ w transporcie. W moim przypadku paczki byÅy zawsze bardzo dobrze zabezpieczone, a mimo to zamówienia zostaÅy anulowane bez ÅŒadnego odszkodowania dla mnie jako sprzedajÄ
cej. To juÅŒ druga taka sytuacja i jest to dla mnie caÅkowicie niezrozumiaÅe i niesprawiedliwe â zostajÄ jednoczeÅnie bez produktu i bez pieniÄdzy.
Mam wraÅŒenie, ÅŒe sprzedajÄ
cy sÄ
caÅkowicie pomijani, a decyzje podejmowane sÄ
jednostronnie, bez analizy sytuacji. Z tego, co wiem, wiele osób ma podobne doÅwiadczenia i równieÅŒ skarÅŒy siÄ na sposób dziaÅania zespoÅu Vinted.
Najbardziej absurdalne jest to, ÅŒe nie otrzymaÅam nawet konkretnej informacji, które zapisy regulaminu rzekomo naruszyÅam. Brak jasnych wyjaÅnieÅ i konkretów sprawia, ÅŒe caÅa sytuacja wydaje siÄ niepowaÅŒna.
PodsumowujÄ
c â jestem bardzo, bardzo niezadowolona z obsÅugi. PodejÅcie zespoÅu jest dla mnie nieprofesjonalne, niespójne i caÅkowicie niewystarczajÄ
ce.
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹