レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち3の評価

5つ星のうち5の評価

Wij hebben al een jaar of 10 32 panelen. Eerste 4 jaar gehuurd. Toen tegen gereduceerd tarief gekocht. Nooit problemen gehad. Jammer hoor al de slechte reviews

企業情報

1. 太陽エネルギー会社

当該企業による記述

Samen op weg naar een duurzaam Nederland. Fossielvrij is onze missie. Energie die je zelf opwekt is goedkoper dan grijze stroom, duurzamer en makkelijk. Zelfstroom wil samen met jou een versnelling maken op weg naar een duurzamere wereld.

連絡先

通常1カ月以内に回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

5つ星のうち1の評価

Probleem met Solar edge word niet op gelost

Zelfstroom is wel heel snel als je zonnepannelen bij hun koopt.
Helaas werkt onze omvormer niet meer vanaf januari 2026 en leverd geen stroom terug naar de slimme meter tot 2 keer toe geprobeerd met klanten service voor een oplossing en of er een monteur kan komen maar hun zeggen alleen maar het is druk en er gebeurt niks geen mail je word niet terug gebeld wat word belooft wie gaat ons de verloren niet opgewekte stroom betalen zijn nu al 5 maanden geen stroom aan het opwekken op de Solar edge omvormer zit 12 jaar garantie dus repareren of vervangen maar Zelfstroom reageerd niet en doet niks zeer teleurgeseld in de Service van Zelfstroom van hun kant

2026年4月30日

De app werkt al sinds Januari niet meer

De app werkt al sinds Januari niet meer
In de voorwaarden staat dat dit een verplichting is
Ik heb via het contact formulier 1 keer gevraagd hoe dat zit. Ze zijn ermee bezig.
5 maanden is wel heel erg lang en getuigt niet van doorpakkennen het probleem op te willen lossen
Nog maar eens contact gezocht.
En ja daar zegik weer dat de app het nog niet doet.
Maar er zijn andere mogelijkheden geef ik aan. Wat ik dan nodig heb is de installateurscode van het bedrijf die het geinstalleerd heeft. Dat is naar mijn weten niet in het chinees gevraagd. Maar die vraag wordt volledig genegeerd.
Daar schiet ik niets mee op.
Ik betaal gewoon netjes per maand. Wellicht een idee om minder te fasn betalen want het totale product vokdoet niet meer aan de voorwaarden.
Het antwoord op mijn vraag staat niet in casenummer 251212

2026年4月28日
5つ星のうち2の評価

Tot 26 maart tevreden omdat alles naar…

Tot 26 maart tevreden omdat alles naar behoren werkte. Sindsdien geen gegevens meer in de app, is mijn omvormer op fout gesprongen en word er geen actie ondernomen. Het enige excuus dat je krijgt is dat het heel druk is...
Jammer dit...
Het zou fijn zijn als je een reactie zou krijgen want zo te lezen zijn er nog veel meer mensen ontevreden.

2026年4月8日
5つ星のうち1の評価

De app is al tijden niet beschikbaar…

De app is al tijden niet beschikbaar wel dik geld cashen maar iets aan het probleem doen ho maar het is dat ik de zonnepanelen moet nemen met overname anders had ik het echt niet gedaan en als je het over wil kopen krijg je een mega bedrag wat als nog niet met de huidige prijzen van nu

2026年4月20日

Nooit problemen

2026年4月14日
5つ星のうち1の評価

Onbetrouwbaar: Prijsafspraak eenzijdig verdubbeld en aangetekende post geweigerd. ervaring met Zelfstroom

Slechte ervaring met Zelfstroom. Op 20 februari 2026 kreeg ik zowel telefonisch als in de officiële Zelfstroom-app een concreet aanbod om mijn gehuurde zonnepanelen over te kopen voor € 1.775,-. Ik heb hier een screenshot van gemaakt.
​Achteraf heeft Zelfstroom dit aanbod eenzijdig ingetrokken en de prijs verhoogd naar € 3.795,- (een stijging van meer dan 100%!) met als excuus een interne 'formulefout'. Ondanks herhaaldelijk contact weigert Zelfstroom de gemaakte afspraak na te komen.
​Tot mijn grote verbazing hebben zij zelfs mijn officiële aangetekende brief van 10 maart aan de deur geweigerd (bewijs van PostNL aanwezig). Inmiddels heb ik officieel melding gemaakt bij de ACM ConsuWijzer wegens onredelijke handelspraktijken.
​Ik waarschuw anderen: een afspraak in de app of aan de telefoon is bij dit bedrijf blijkbaar niets waard als het hen niet uitkomt.

2026年3月17日

Geen update…

Ontzettend jammer dat er geen update komt over de app. Mijn ervaringen waren altijd goed, maar er wordt tegenwoordig geen reactie meer gegeven op e-mails. Vaak een noreply adres.

2026年2月5日
5つ星のうち1の評価

Een zéér teleurstellende en zorgwekkende mededeling over ZELFSTROOM!!

Zeer teleurstellende ervaring met dit zonnepanelen-verhuurbedrijf
(ZELFSTROOM) Na het ondertekenen van de overeenkomst heb ik meerdere keren per e-mail contact gezocht met vragen Helaas blijven reacties uit, ondanks herhaalde verzoeken om contact.

Daarnaast heb ik ervaren dat bepaalde afspraken die volgens mij in de overeenkomst zijn vastgelegd niet of niet tijdig worden nagekomen. Omdat mijn berichten hierover onbeantwoord blijven, is het lastig om duidelijkheid of een oplossing te krijgen.

Ik deel deze review zodat anderen zich goed kunnen informeren voordat zij een overeenkomst aangaan. Mijn advies: let goed op hoe de communicatie en klantenservice verlopen voordat je een contract tekent.

2026年3月8日
5つ星のうち3の評価

Zelfstroom App geen gegevens meer

Tot 31 december tevreden en zeker over de app. Echter… al ruim 2 maanden geen inzage in verbruik gas en electra en teruggaaf electra. Het is geen excuus dat het bv aan Liander ligt, want bij Oxxio zie ik wel gas en elektra afname; doch helaas geen werkelijke teruglevering elektra.
Dus Zelfstroom wanneer lossen jullie dit nu eens op
Jan Prins

2026年3月3日
5つ星のうち2の評価

Zelfstroom app blijft in gebreke

Zelfstroom app doet het niet meer. Ik kan nu alleen zien wat we opwekken. Maar niet meer wat we terug leveren. Zelfstroom verklaart dat het bedrijf die deze data aanlevert ermee gestopt is. Daar zijn wij als gebruiker niet in meegenomen. Wel zouden zij op zoek zijn naar een andere partij maar die zouden schaars zijn.

2026年3月2日
5つ星のうち1の評価

Service tot de deur, monteren en geld ontvangen gaat snel maar indien problemen....doei

Je moet je probleem eerst zelf oplossen, dan na zelf onderzoek met merkleverancier solaredge bellen ipv zelfstroom.
En dan een al rokers hoestende griet aan de lijn die het liefst geen telefoon opneemt en liefst alleen zichzelf hoort praten. En dan kan het weken duren voor dat er iemand komt omdat zelfstroom analyseren enz moet uitzoeken, terwijl ik zelf met solaredge het probleem al duidelijk heb. En eindelijk komt zelfstroom tot de conclusie .... we komen het product vervangen...wauw en dan duurt het nog 1 maand voor een monteur van zelfstroom komt. En als je vraagt komen jullie mij nog tegemoet of een beetje klantvriendelijk des noods een bloemetje, is de reactie nee zo zijn onze regels. Wauw klantvriendelijk daar heeft men nooit van gehoord. Dus.... trek u conclusie.... idd geen positief advies mbt Zelfstroom, tenzij je geen waarde aan klantvriendelijk en efficiëntie hecht. Vanaf okt 2025 geen werkend product en een app die ook niets meer doet.

2026年2月25日

Geen aanrader

Ik Heb hetzelfde gehad als een eerdere reactie hier.
ik heb het zonnesysteem ook moeten overnemen als onderdeel van de koop van het huis.

Ik had zoveel zaken lopen dat ik er niet bovenop kon zitten.
Ik had een vraag gesteld en heb daar nooit antwoord op gekregen. Ik kreeg op vrijdagmiddag wel een ultimatum om voor maandagochtend 9 uur de keuze te maken voor overnemen of huren.

In eerste instantie was gezegd dat de vorige bewoner deze mee kon nemen. Toen kon het ineens niet meer. Ja ik kon de 8 panelen overnemen voor over de 5000,—

Had ik zelf kunnen kiezen was ik nooit bij deze partij uitgekomen.
De huurprijs ligt hoog.Ik betaal maar liefs 46 euro per maand. Het zijn huurpanden. Ik moet ze tijdelijk verwijderen vanwege een nieuw dak en betaal boven de 1300 euro. 150 euro per paneel voor af en op leggen. En dan moet ik voor tijdelijke opslag 100 euro per maand betalen. Ze gaan er als het goed is 1 week vanaf. Ik durf ze niet meer zelf op te slaan omdat ik ze huur en ze dus niet van mij zijn. Ik ben veel te bang dat er wat mee gebeurd en ik nog meer kwijt ben

Ik ben benieuwd wat ze nog meer als kosten gaan verzinnen.
Ik heb al wel gezien dat normaal tijdelijk verwijderen veel minder kost. Maar zoals ze zelf zeggen dan vervalt de garantie. Dus je bent verplicht om bij hun te blijven.

Kortom ik zou goed nadenken voor ik de keuze maak voor Zelfstroom

2026年2月11日

Slechte service - niet kiezen

ik heb het zonnesysteem moeten overnemen als onderdeel van de koop van het huis.

Had ik zelf kunnen kiezen was ik nooit bij deze partij uitgekomen.
De huurprijs ligt ruim 50% boven marktconforme prijzen voor koopsystemen. Elke actie die gedaan moet worden rekenen ze geld voor (of proberen ze).

Systeem was verkeerd geïnstalleerd, elektrakabel door de regenpijp, kabel zonder regenafscherming door de muur. Hele systeem was geïnstalleerd met een inductiering op het dak.
Al met al heb ik ze direct na overdracht van het huis laten komen om de installatie volgens de norm te laten installeren.
Bij controle na aanpassing hadden ze een geweldige oplossing bedacht. De elektra kabel werd vastgezet door deze te klemmen onder mijn zinken dakbeschot.
"Dat doen we vaker zo, nog nooit klachten over gehad".
Gelukkig was de installateur die de 2e keer kwam beter en die heeft het netjes opgelost.

Verder is de klantenservice rampzalig. Ze schermen veel met: "nee, dat is niet zo het staat anders in de algemene voorwaarden"
En dan pakken ze de huidige algemene voorwaarden erbij, gelukkig had ik de originele voorwaarden bewaard en kon ik aantonen dat het anders was.

Ander leuk trucje dat ze gebruiken is telefoontjes niet loggen in het systeem.
Dus gesprekken en afspraken die er zijn gemaakt worden niet vastgelegd en er komt geen bevestiging van.

Sinds dat 2x was gebeurd neem ik zelf elk gesprek op en bevestig ik zelf alles via de mail.

Een bedrijf dat klantvriendelijkheid niet als kern van bedrijfsvoering ziet.

Update nav reactie:
Ik heb al meerdere malen contact opgenomen met de klantenservice, vandaar de review. Daarbij wacht ik nog op een belletje van jullie, voor o&n en vorige week weer een probleem gemeld. Helaas wordt er geen contact met mij opgenomen (tegen belofte en werkwijze in).

2025年12月23日

Zelfstroom からの回答

Beste klant, heel jammer dat ik na het lezen van deze opsomming van ontevredenheid geen project eraan kan koppelen. Neem gerust contact op met de klantenservice . Met vriendelijke groet Guusje

5つ星のうち4の評価

Een omvormer fuctioneerde niet meer

Een omvormer fuctioneerde niet meer; viel gelukkig binnen de garantie en zelfs de installatie werd kwijtgescholden omdat het ivm leveringsproblemen erg lang duurde eer het kon worden vervangen. De hele zomer hebben we zo maar de helft vd zonnepanelen kunnen gebruiken, dus een tegemoetkoming in de kosten stel ik op prijs.

De communicatie vooraf had beter gekund, we kregen een mail dat de omvormer in aanmerking kwam voor vervanging zonder te vermelden waarom (terugroepactie? defect?). Pas na een telefoontje met een redelijk onaardige dame kwam ik erachter dat de hele omvormer niet meer functioneerde en dus vervangen moest worden.

2025年11月26日

Zelfstroom からの回答

Beste Joost, dankjewel voor de terugkoppeling. Ook wij vinden het vervelend dat er een wachttijd is ontstaan destijds ivm leveringsproblemen van de omvormer. Gelukkig is nu alles werkend en is alles na tevredenheid verlopen. Deze terugkoppeling zal dan ook gedeeld worden met het team.
groet, Guusje.

Goede klantenservice

Goede klantenservice! Moesten tijdelijk 2 panelen verwijderd worden, snel geregeld!
Emre de monteur, en zijn collega hebben vlot gewerkt, prima werk geleverd.

2025年11月25日

Zelfstroom からの回答

Beste Yvonne, dankjewel voor deze fijne terugkoppeling. We zullen dit dan ook zeker delen met het team. Groet Guusje

Trustpilot エクスペリエンス

企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。