Nie zwracajÄ pieniÄdzy na czas. Towar zwróciÅam natychmiastowo, w dodatku tÄ firmÄ kurierskÄ którÄ sugerowali (DHL). PrzetrzymujÄ pieniÄ dze i klient musi siÄ bawiÄ w pisanie maili i wysyÅanie ponagleÅ... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Nie zwracajÄ pieniÄdzy na czas
Bardzo miÅa obsÅuga.
Bardzo miÅa obsÅuga (Galaxy Szczecin).
Samsung S25 Ultra
KupiÅem Samsung S25 Ultra. Wg Ceneo mieli najlepszÄ
cenÄ, wysyÅka bez opóźnieÅ. MoÅŒna kupiÄ na raty 0%.
WczeÅniej kupowaÅem teÅŒ u nich kamerkÄ. Polecam sklep.
NIEZGODNOÅÄ TOWARU Z UMOWÄ
Niestety moje doÅwiadczenie z firmÄ
jest fatalne. ZakupiÅam odkurzacz Dyson, bo oferowali najlepszÄ
cenÄ za duÅŒÄ
iloÅÄ akcesoriów. Pierwszy problem wyszedÅ z przekroczeniem terminu wysyÅki, ale przeprosili mailowo, wiÄc ok. PrzesyÅka dotarÅa i od razu przetestowaÅam dziaÅanie odkurzacza. Wszystko byÅo super. Jak zaczÄÅam wyciÄ
gaÄ resztÄ z pudeÅka, okazaÅo siÄ, ÅŒe brakuje zestawu 3 akcesoriów. PomyÅlaÅam, ÅŒe pewnie przez niedopatrzenie nie zostaÅy wysÅane, wiÄc napisaÅam maila do firmy. Kolejnego dnia skontaktowaÅa siÄ Pani, ÅŒe faktycznie oferta przedstawia brakujÄ
cy zestaw i to wyjaÅni. WchodzÄ
c dziÅ na maila zobaczyÅam wiadomoÅÄ o zleceniu wpÅaty za zamówienie. Bez kontaktu ze mnÄ
zostaÅo mi przelane na konto 100zlâŠniby ok, ale brakujÄ
cy zestaw ma wartoÅÄ 450 zÅ, a co za tym idzie kwota, która zostaÅa mi zwrócona, w ÅŒadnym stopniu nie doprowadziÅa towaru do stanu zgodnego z umowÄ
, a zdecydowaÅam siÄ na zakup u nich wÅaÅnie ze wzglÄdu na akcesoria jakie oferowali do odkurzacza.
Zgodnie z
Art. 43b. [ZgodnoÅÄ towaru z umowÄ
]
1. Â Towar jest zgodny z umowÄ
, jeÅŒeli zgodne z umowÄ
pozostajÄ
w szczególnoÅci jego:
1) opis, rodzaj, iloÅÄ, jakoÅÄ, kompletnoÅÄ i funkcjonalnoÅÄ, a w odniesieniu do towarów z elementami cyfrowymi - równieÅŒ kompatybilnoÅÄ, interoperacyjnoÅÄ i dostÄpnoÅÄ aktualizacji;
JeÅŒeli kupiony towar jest niezgodny z umowÄ
, konsument moÅŒe zÅoÅŒyÄ reklamacjÄ, w której okreÅli swoje ÅŒÄ
danie dotyczÄ
ce doprowadzenia towaru do stanu zgodnoÅci z umowÄ
Niestety polityka firmy tragiczna. Najwyraźniej nie zaleŌy im na zadowoleniu klienta. ByŠto mój drugi i OSTATNI zakup w tej firmie. Nie polecam!
Uwaga na AB Foto
Uwaga, KupiÅem od Firmy ABFoto niby nowy, telefon Honor 400PRO. Po uruchomieniu okazaÅo siÄ ÅŒe telefon byÅ uruchomiony 2 miesiÄ ce wczeÅniej , czyli na dzieÅ dobry o 2 miesiÄ ce mam krótszÄ gwarancjÄ a usÅuga ,, obraz na wideo,, nie ma juÅŒ okresu próbnego i jest odrazu pÅatna! Firma AB Foto nie wyraÅŒa zgody na wymianÄ towaru na nowy nieuÅŒywany bezpoÅrednio w ich salonie sprzedaÅŒy, nie wyraÅŒa równieÅŒ zgodny na dostarczenie kurierem, jednoczenie nowego telefonu i odbiór tego uÅŒywanego. NIE POLECAM, sprawa u rzecznika finansowego
S24 ultra, wszystko ok
31.12.2025 zamówiÅam doÅÄ sÅabo juÅŒ dostÄpny telefon. Raty bez problemu, ale po zakupie i przeczytaniu opinii tutaj stresowaÅam siÄ, czy wszystko bÄdzie ok. 7.01 jednak telefon zostaÅ dostarczony (doÅÄ dÅugo bo ÅwiÄta). Cena atrakcyjna, kontakt mógÅby byÄ lepszy, i za to mogÅabym odjÄ Ä póŠgwiazdki (nie dostaÅam odpowiedzi na maila). Nie wiem skÄ d tyle negatywnych ocen akurat tutaj, bo na innych stronach majÄ powyÅŒej 4/5.
ZamówiÅem telefon Xiaomi 14T Pro 12/512âŠ
ZamówiÅem telefon Xiaomi 14T Pro 12/512 GB Titan Blue w promocji ÅwiÄ
tecznej, w której miaÅem dostaÄ prezent o wartoÅci 100 zÅ. Gdy odebraÅem przesyÅkÄ okazaÅo siÄ, ÅŒe przysÅano tylko telefon. SkontaktowaÅem siÄ z infoliniÄ
, gdzie dowiedziaÅem siÄ ÅŒe zabrakÅo prezentów, konsultant powiedziaÅ ÅŒe nie ma pojÄcia, kiedy zostanie dosÅany przedmiotowy prezent, ale na pewno nie zostanie to zrobione przed ÅwiÄtami. Gdy zapytaÅem siÄ dlaczego nie zostaÅem poinformowany przed wysyÅkÄ
towaru o braku moÅŒliwoÅci realizacji mojego zamówienia w caÅoÅci usÅyszaÅem odpowiedź ÅŒe mogÄ zrezygnowaÄ z zamówienia i odesÅaÄ telefon.
Aby skusiÄ kupujÄ
cych firma oferowaÅa zakup produktu w promocji z PaczkÄ
MikoÅaja o wartoÅci 100 zÅ, bez tej promocji oferta juÅŒ nie byÅa konkurencyjna. NaciÄ
gajÄ
klientów bo przed ÅwiÄtami wszyscy kupujÄ
przedmioty na prezent i wiadomo ÅŒe nie zrezygnujÄ
z zakupu bo w tak krótkim czasie nie zdÄ
ÅŒÄ
kupiÄ danego produktu z gwarancjÄ
dostawy przed ÅwiÄtami. Na wiadomoÅÄ e-mail nawet nie raczyli odpisaÄ.
31.12.2025 zostaÅ dosÅany brakujÄ
cy prezent. Firma czyÅci sobie magazyny z przedmiotów których nikt juÅŒ nie kupi. Prezentem byÅy sÅuchawki przewodowe douszne na zÅÄ
cze Jack 3.5 mm oraz bon na wydruk zdjÄÄ. Nadmieniam ÅŒe telefon, który zakupiÅem nie ma takiego zÅÄ
cza. Å»aden nowoczesny telefon nie ma moÅŒliwoÅci podpiÄcia takich sÅuchawek.
W zwiÄ
zku z powyÅŒszym sugerujÄ siÄ powaÅŒnie zastanowiÄ czy warto kupowaÄ cokolwiek od tego sprzedawcy i traciÄ czas i nerwy.
Zamówienie nie zostaÅo zrealizowane
Zamówienie nie zostaÅo zrealizowane. ZapÅaciÅam a nigdy go nie otrzymaÅam, mimo zapewnieÅ ze strony osoby z dziaÅu reklamacji i zwrotów. Nie da siÄ nigdzie dodzwoniÄ, w salonie 0 pomocy. Nie polecam i odradzam zakupy na tej stronie.
NaciÄ gacze
NaciÄ gacze, rozmawiaÅem z konsultantem, ÅŒe zamówienie moÅŒe dojÅÄ z opóźnieniem ale potrzebuje faktury pan zapewniaÅ, ÅŒe nie bÄdzie to problem jednak okazaÅo siÄ to niemoÅŒliwe dopiero po opÅaceniu zamówienia.
Tragiczny sklep
Tragiczny sklep. SprzedajÄ towar, którego nie maja. ObsÅuga kÅamie na temat wysyÅki, podczas piÄciu prób kontaktu ani razu nie udzielono prawdziwych informacji, do tego infolinia to czÅowiek pracujÄ cy zdalnie ciamkajÄ cy przez sÅuchawkÄ, który pojÄcia nie ma, co majÄ w magazynie, czego nie i kiedy to wyÅlÄ , bo oczywiÅcie jego zapewnienia tez okazaÅy siÄ kÅamstwem.
Tragedia!
Tragedia! Sklep nie realizuje swoich zamówieÅ, pomimo wpÅaty z góry za produkt. Drugi miesiÄ
c czekania na telefon i kontakt siÄ urwaÅ.
Zdecydowanie odradzam zakupu w tym sklepie!!!
PorzÄ dny sklep
KupiÅam telefon iPhone, cena najlepsza wÅród sklepów internetowych, w gratisie dostaÅam kabelek USB-C USB-A. WysyÅka nie byÅa bÅyskawiczna, ale w ramach 3-4 dni, jak podano na stronie. ByÅam na bieÅŒÄ co informowana mailem o postÄpach zamówienia. Produkt oryginalnie zapakowany, dobrze zabezpieczony. Dla mnie super.
Jestem zadowolony ze Sklepu
KupiÅem Samsunga S25 Ultra i wszystko jest w porzÄ dku. Telefon przyszedÅ oryginalnie zapakowany w Åwietnej cenie. Czas realizacji trwaÅ kilka dni, zamówiÅem telefon w sobotÄ a dostaÅem go w piÄ tek.
Zdecydowanie odradzam
Niestety jestem zmuszona wystawiÄ negatywnÄ opiniÄ. 9 lipca zÅoÅŒyÅam zamówienie na album (dodam, ÅŒe po telefonicznym potwierdzeniu, ÅŒe towar jest dostÄpny), tego samego dnia opÅaciÅam zamówienie i towar miaÅ trafiÄ do wysyÅki. Po kilkukrotnych telefonach w ciÄ gu kilku kolejnych dni i braku przesyÅki otrzymaÅam informacjÄ, ÅŒe nie wiedzÄ , dlaczego towar jeszcze nie wyszedÅ i ÅŒe zamówienie zostanie przekazane do wysyÅki. 16 lipca dostaÅam maila, ÅŒe towar jest uszkodzony i ÅŒe zlecili do ksiÄgowoÅci zwrot na moje konto (mimo, ÅŒe specjalnie potwierdzaÅam, czy towar jest dostÄpny). Na mojego maila z pytaniem jaki jest czas oczekiwania na zwrot - brak odpowiedzi. Kilka nieodebranych telefonów później, udaÅo mi siÄ w koÅcu skontaktowaÄ z firmÄ dnia 30 lipca - na moje pytanie o zwrot, dostaÅam wiadomoÅÄ, ÅŒe pan dopyta w ksiÄgowoÅci co siÄ staÅo. Tego samego dnia dostaÅam maila (wygenerowanego automatycznie), ÅŒe proszÄ o przesÅanie danych w celu zwrotu naleÅŒnoÅci - a rzekomo zwrot zostaÅ zlecony juÅŒ 16 lipca, zatem byÅo to kÅamstwem. NiezbÄdne dane przekazaÅam mailowo tego samego dnia - a do dnia dzisiejszego (7 lipca) Årodków na koncie brak, a kontakt z firmÄ graniczy z cudem. Jestem bardzo niezadowolona z zakupu i zaczynam wÄ tpiÄ, czy odzyskam pieniÄ dze. Nie polecam, a wrÄcz odradzam.
obsÅuga to jakiÅ dramat
obsÅuga to jakiÅ dramat, sprzedajÄ rzeczy których nie ma na stanie po czym unikajÄ kontaktu i tak samo unikajÄ zwrotu gotówki
Kupielem telefon
Kupielem telefon, ktorego nigdy nie dostalem. Podobnie jak zwortu pieniedzy. Napisalem 10 wiadomosci, 0 odpowiedzi. Telefonu nikt nie odbiera, jestem pierwszy w kolejce przez 40 min.
OstrzeÅŒenie przed oszustami!!!
OstrzeÅŒenie przed oszustami!!!! Brak zwrotu pieniÄdzy za zamówienie anulowane przez Abfoto - od listopada 2024!!!!!
Abfoto anulowaÅo moje zamówienie 30 października 2024 roku, tÅumaczÄ
c siÄ brakiem towaru u dostawców. Przy zamówieniu zapÅaciÅam im 1 067.00 PLN. Mieli ustawowo 14 dni na zwrot moich pieniÄdzy. Nie dostaÅam ich. WysÅaÅam im wiele wiadomoÅci, ÅÄ
cznie z Wezwaniem do ZapÅaty, nigdy nie otrzymaÅam ÅŒadnej odpowiedzi..
Gdy po 5 miesiÄ
cach pogroziÅam firmie (maila wysÅaÅam równieÅŒ do pani Owczarek, która odpowiada na recenzje na Google) dodaniem opinii w internecie, dostaÅam automatycznego maila od Abfoto o zwrocie moich pieniÄdzy. Ale pieniÄ
dze nigdy do mnie nie doszÅy.
NaleÅŒy mi siÄ nie tylko zwrot wpÅaconej przeze mnie kwoty, ale równieÅŒ odsetki ustawowe.
IdÄ do Rzecznika Praw Konsumenta, a jeÅli bÄdzie trzeba, i do sÄ
du.
Firma tragiczna
Firma tragiczna. Nie dotrzymuje terminów realizacji zamówienia a ich pracownicy podajÄ nieprawdÄ w korespondencji elektronicznej i rozmowach telefonicznych.
ZakupiÅam telefon Samsung S25 wraz zâŠ
ZakupiÅam telefon Samsung S25 wraz z akcesoriami (szkÅo, Åadowarka, etui) w sobotÄ.
Zgodnie z informacjÄ
na stronie - max w 3 dni robocze paczka powinna zostaÄ wysÅana.
W czwartek (4 dnia roboczego) w poÅudnie kontaktowaÅam siÄ z AB Foto poniewaÅŒ paczka czekaÅa na wysyÅkÄ.
DostaÅam informacjÄ - dziÅ zostanie wysÅana, jutro bÄdzie u Pani.
No i Åwietnie - pomyÅlaÅam!
JakieÅŒ byÅo moje zdziwienie gdy piÄ
tego dnia roboczego od zamówienia otrzymaÅam jedynieâŠetui do telefonu, którego jeszcze nie mam.
ZadzwoniÅam - otrzymaÅam informacjÄ o opóźnieniu i o tym, ÅŒe BYÄ MOÅ»E telefon zostanie nadany w poniedziaÅek.
I tak czekam i czekamâŠ
DziŠmija 8 dni od momentu zamówienia- telefonu nadal nie ma.
Na stronie jest juÅŒ niedostÄpny .
Kontakt ze strony sprzedawcy - ÅŒaden.
Informacje jakie mam sÄ
szczÄ
tkowe i wynikajÄ
ce tylko z moich telefonów do AB Foto. Nadal nie wiem kiedy i czy w ogóle dostanÄ tego Samsunga.
Generalnie to pierwszy i ostatni mój zakup u tego sprzedawcy. NIE POLECAM.
Brak zwrotu Årodków za anulowane zamówienie
Zamówienie zostaÅo anulowane, zdarza siÄ. Natomiast przez ponad 2 tygodnie, do dnia dzisiejszego, nie zwrócono Årodków.
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ