Stockholms Auktionsverk レビュー

TrustScore 5段階評価の3

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち2の評価

Mycket otrevligt, snorkigt bemötande av den unga värderaren. Det är första gången på alla dessa år då vi bl a sålt föremål via Auktionsverket. Men det finns andra auktionshus att sälja via.

5つ星のうち2の評価

Durchaus interessante Angebote und Auktionen. Dies ist der positive Teil. Der logistische Anteil (Versand, Transportkosten) ist eher völlig intransparent und selten sind die Transportkosten wirklich n... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Fantastisk god service och kunskap. Kan dem inte det man frågar om så tar dem reda på det och hjälper kunden för att få rätt information om objekten. Rekommenderas starkt! Tack Christine och Oda på St... もっと見る

企業情報

1. オークション ハウス

さまざまな外部ソースから提供された情報

Stockholms Auktionsverk grundades 1674 och är världens äldsta auktionshus. Välkommen! Besök oss! Stockholm: Stockholms Auktionsverk Nybrogatan 32, Stockholm Magasin 5 Palermogatan 19, Stockholms Frihamn Slakthusgatan 22, vid Globen K...

まあまあ

すべてのレビュー

過去12か月のレビュー数: 5

レビューを書く

5つ星のうち3の評価

Ett bra ställe för uppköpare

Går lika bra att lägga ut era saker på köp å sälj sidor om ni vet vad ni har. Design säljer oftast till högre pris så.
Auktionsverket har blivit ett ställe för uppköpare.

2023年4月22日
5つ星のうち1の評価

Låg värdering och felaktiga…

Låg värdering och felaktiga beskrivningar av inlämnade objekt.

Tyvärr ett återkommande problem som gör att säljare förlora det mesta när avräkningen kommer.

De garderar för att alltid ha ryggen fri och för att de inte vet bättre

2023年3月21日
5つ星のうち1の評価

Slarvig och helt fel värdering vid…

Slarvig och helt fel värdering vid inlämning, blev +250%! Fick avräkningsnota till min mail, men inga pengar kom. Jag skickar mail på mail, men ingen svarar. Efter hot om anmälning svarar dom att de skickat mail att kontonumret var fel, men det mailet var till någon helt annan ( trots att avräkningsnotan var rätt adress). Kontot var också helt rätt, men dom hantera clearingnumret fel. Slarviga, nonchalanta, oprofessionell, och inga svar.

2021年7月7日
5つ星のうち5の評価

Har Stockholms auktionsverks experter värderat ditt objekt lågt har de med största sannolikhet rätt...

Stockholms auktionsverks experter är kunniga. Det är även ett hederligt auktionsverk i motsats till många andra. Lämnar man grejs där så kommer det säljas till marknadspris och utropspriserna stämmer så väl det går. Många experter har decenniers erfarenhet och har dessutom arbetat på andra auktionshus. Kunder som gnäller om att verket ej tagit emot deras objekt ska vara glada för ärliga omdömen som i en förlängning räddar dem från kostnader i samband med inlämning och auktionsavgifter. Om annat auktionsverk med samma utropsprisgränser som Auktionsverket tackar ja till objekt de tidigare har tackat nej till så lurar de kunden. Som sagt - värderarna vet nästan alltid vad de gör. Ett undantag är äldre utländskt måleri, old masters, men det är gemensamt för alla auktionshus i Sverige. Dokumenterat knivigt område.

2021年5月31日
5つ星のうち1の評価

Købte en vare på størrelse m

Købte en vare på størrelse m. et håndklæde til flere tusinde DKK. Betalte straks efter hammerslag og bestilte levering til Malmø hvor jeg ville hente varen selv. Købte dyr fragt hos transportbyran.se som hentede varen 1 uge senere og så kom der opkrævning på 50.- SEK fra L-O-R-T-E Lauritz selvom jeg havde købt/betalt/bestilt fragt med det samme. De ku ha leveret m. GLS til det halve. Og til halv tid

2021年5月4日

dårlig service

Hvis man kan give 0 stjerne, har jeg gjorde det. Dårlig service, dårlig kommunikation.
Jeg fik ikke hammerslag på en varer, der stod ikke at en mindst pris ikke er nået, jeg skrev dagen efter og bad om de vil sætte varen på auktion igen, det er noget jeg har prøvet før med lauritz.com, de svarede, at varen vil komme om efter 2 uger, og efter 2 uger varen kom ikke, de bad mig om at ringe, og de tager ikke telefonen, efter flere e-mails, skriver de til mig, at de kun kommunikere med sælgere ikke med købere, og jeg måtte kigge på deres hj. side for at se varen var der eller ej.

2021年3月1日
5つ星のうち3の評価

för den som är intresserad så går det…

för den som är intresserad så går det att finna bra saker i tidigare mellanprissegment, detta segment har fått lägre och lägre pris sedan slutet av 80 talet och stockholms auktionsverk har i viss utsträckning slutat att ta in dessa varor då en del lösöre som tidigare kanske kostade kring 10 000 sek på 80 talets slut idag värderas till 1200 sek.

I övrigt så hängde detta företag ihop med monopolet svenska systembolaget och det märks, personalens framtoning är väl från snittet från monopolföretag- vi bryr oss ej om du kommer, går, köper, lägger bud eller något som helst kundärende, vilket i visa fall kan vara bra för köpare, då priserna kan vara låga på impopulära varor. I övrigt skall kunder vara nöjda om dom får tillbaka hälften av inköpspris vid en försäljning av inköpta produkter på sthlm AV. och nu talar jag mellanpris segment, detta pga. 22,5% plus 100 sek provision samt frakt och eventuell försäkring och samma sak vid sälj 15% plus 100 sek och transport.
Så definitivt inte pengarna tillbaka på 99% av saluförda lösöres produkter inköpta på sthlm AV.

2020年12月3日

Okunniga och nonchalanta

Ger ett synnerligen nonchalant och okunnigt intryck. Jag lämnade in lista på ett antal objekt för värdering och de återkommer efter lång tid med att de är ointresserade och att allt understiger deras minimipris, trots att andra auktionshus värderat flera föremål väl över detta och gärna tar emot. De verkar inte ens ha kollat på objekten.

2020年8月27日

For galt...

Min mor skulle sælge noget hos Stockholms Autionsverk i Malmø. Vi kommer kl.14, en time inden de lukker, helt fra Danmark og bærer tingene ind vi vil sælge, hvor vi så får at vide at kunderne før os kommer til at tage så langt tid at vi må gå igen. Vi kommer helt fra Danmark og er i butikken en hel time inden de skal lukke. Det er simpelthen for galt. Vi tilbyder bare at lade tingene stå så kan de skrive en mail med hvad priserne bliver som de vil sælge tingene for, men nej det kan de ikke tage ansvar for...Aldrig handel der.

2019年8月2日
5つ星のうち1の評価

Helsingborg filial - dyra, oseriösa och kommunicerar inte...

Dyra, oseriösa och kommunicerar inte. Ungefär så kan man sammanfatta detta företag.

Lämnade in en fin plafond för värdering och försäljning i deras filial Helsingborg. När annonsen sedermera publiceras noterar jag att bilderna är väldigt slarviga varpå jag kontaktar Stockholms auktionsverk. Både en, två och tre gånger. Får inte svar och har fortfarande inte fått något svar.

Auktionen genomförs och varan säljs till den enda budgivaren. Annonsen finns endast lokalt och finns inte sökbar på auctionnet där övriga auktionskammare publicerar sina annonser.

Överlag en mycket dålig erfarenhet och avråder andra starkt från att nyttja deras tjänster. Använd istället Tradera eller en mer seriös auktionskammare som svarar när man ringer/mailar.

2019年3月28日

Nærmest umuligt at kommunikere

Nærmest umuligt at kommunikere, da de aldrig svare. Uhørt høje fragtpriser. Forstår ikke Lauritz.com linker til dem. Har for første gang nogensinde brugt min fortrydelsesret ret, 1 mdr efter bekræftigelse på fortrydelse har jeg ikke modtaget mine penge, selvom retningslinjerne er maks 2 uger.

2018年12月14日
5つ星のうち1の評価

I purchased a Hans Agne Jakobsson…

I purchased a Hans Agne Jakobsson fringe lamp and it was unfortunately not has described. Fringes where falling off, a big stick of glue was stuck on the fringes, missing original pieces and fringes cut off.
I wrote to customer service and got no answer. I called, no answer.
I waited one week and finally got a hold of someone that could help me. I said I wanted a shipping refund, a product refund and a refund for reshipping the item back. That was fine he said. I sent the item back and hear nothing. I call and no one answers. I write a email and the same man tells me they got the lamp. I send my bank info and nothing happens. The same man asks for my bank info. I send the info again. I also send pictures of the lamp, the same man wants me to send them again. I send them again. No refund confirmation, nothing.
I call again, no one can help me. No one can send a refund confirmation. I have to call the financial department. No one picks up. It has gone 3 weeks and I have not gotten my money back or a refund confirmation.

I think it’s normal to send a confirmation when receiving the lamp and for the refund. Also just tell me how long process time for the refund will take.

Please refund me the amount!

I can see many have had the same problem which is very frustrating. I hope you see this feedback and get back to me.

2018年12月5日
5つ星のうち1の評価

Ingen respons på mails & sløv/lang ekspeditionstid

Jeg fik hammerslag på en effekt på Stockholms Auktionsverk, og kontaktede dem straks med henblik på at få et transport tilbud. Efter 10 dage og flere reminders sendt på mail - stadig ingen respons! Jeg annullerede (også pr. mail) mit køb, da der nu var gået 13 dage, og købet skulle afhentes inden 14 dage, hvorefter det koster penge at lade dem opbevare varen! Stadig ingen respons!

Jeg ringede til dem og han i en lang ventetone i 10 minutter. Herefter fik jeg en pris på forsendelsen, som jeg kunne betage via deres protal med det samme, det fungerede godt! Men, mine mange mails omkring annulleringen af varen var åbenbart også forsvundet - men nu havde jeg endelig fået et transporttilbud, så jeg valgte at betale fragten, da jeg jo gerne ville have varen.

1 uge efter betalingen af fragten er varen stadig ikke modtaget/afsendt. Igen kontaktede jeg dem, og fik en forklaring om at de havde meget travlt. Måske, men er mere end 1 uge noget Stockholms Auktionsverk vil lægge ansigt til? Åbenbart. Måske lidt lavt, men ejerne er jo Lauritz.com....

2018年11月27日

Umuligt at få kontakt

Vandt en auktion over et par sko, og fik eferfølgende besked om, at transport ville koste 528 Danske kroner med Transportbyran - så skulle jeg selv hente dem mere end 200 km væk. Kontaktede dem utallige gange på mail, uden at få svar. Ringede til dem og ventede i flere omgange længe på at komme igennem hvilket kunne ses på telefonregningen.
Fik så en information om 100 SEK i "Storage fee" og info om at skoene nu kan sendes for 300 SEK. Kom ENDELIGT igennem til dem, og forklarede situationen. Fuld forståelse, så ingen storage fee, men det kostede nu 400 SEK at få dem sendt.
Det er uhørt dårlig kundeservice og snyd og bedrag ..... og så gider de ikke svare

2018年11月9日
5つ星のうち1の評価

BYD ALDRIG HOS AUKTIONSVERK I STOKHOLM HVIS DU BOR I DK.

Har gennem en henvisning på en "søgeagent" hos Lauritz.com budt på og fået hammerslag på et køb på nogle glas der lå i Stockholm. - Har betalt fakturaen. - Blev henvist til info@transportbyran. for forsendelse til DK. - Pris for forsendelse til Malmø dkr 312,64. Pris til Gentofte dkr 1.600,-.
Da det måske er en fejl, beder jeg om en korrekt pris. - Ingen svar, men en ny rykkerfaktura fra Auktionsverket hver dag på sek 50,- plus rykkergebyr på sek 50,- . Det er ren bondefangeri.

2018年10月14日

Trustpilot エクスペリエンス