レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Bra med konkurrens till Hemnet men den helt osannolikt dÃ¥liga vÀrderingsfunktionen kunde man ju skippat alternativt utvecklat den ordentligt. KÀmpigt för sÀljare som vill försöka sÀlja sina grovt unde... もっず芋る

5぀星のうち4の評䟡

Detta Àr en indikator som anvÀnder sig av statistik, bland annat slutpriset, för att visa pÃ¥ ett ungefÀr. Men det kan ju bli lite missvisande, vilket Boolio informerar om. Vill du fÃ¥ en exakt vÀrderin... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Ärligt talat Àr detta en helt onödig "tjÀnst". Prisindikationer som visas genom Booli Àr i mÃ¥nga fall helt felaktiga. TvÃ¥ "likadana" hus som ligger pÃ¥ exakt samma gata, precis bredvid varandra fÃ¥r hel... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Den vÀrdering som presenterades var helt felaktig och lÃ¥g lÃ¥ngt under vad liknande fastigheter i omrÃ¥det har sÃ¥lts för. Det kÀnns som att algoritmen inte tar hÀnsyn till viktiga faktorer som kan pÃ¥ver... もっず芋る

䌁業情報

1. 怜玢゚ンゞン䌚瀟
  2. メディア䌚瀟
  3. 䞍動産鑑定士

圓該䌁業による蚘述

Booli Àr en bostadssajt dÀr du hittar Sveriges största samlade utbud av bostÀder till salu, slutpriser och vÀrderar din bostad. Tillsammans med HittamÀklare Àr vi en del av SBAB:s tjÀnster för bolån och boendeekonomi utan krångel. Tryggt och enkelt oavsett om du ska köpa, sÀlja eller bo.

2.0

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

この䌁業を閲芧した人は、以䞋の䌁業も閲芧しおいたす。

Dåligt vÀrdering

De har inte bra koll i marknaden efter man renoverar klart ! Mycket dåligt vÀrdering!

2026幎4月9日

Hej Rayan!

Jag förstår att det kÀnns trist nÀr vÀrderingen inte matchar resultatet av en fin renovering.

Anledningen Àr att Boolis vÀrdering Àr en statistisk indikation som helt bygger på data. Vårt system ser tyvÀrr inte in i bostaden och kan dÀrför inte ta hÀnsyn till ett nytt kök eller nyslipade golv, utan går frÀmst på storlek, lÀge och nyligen sålda bostÀder i nÀrheten.

Är det sÃ¥ att vi inte kan ta fram en tillrÀckligt bra statistisk indikation rekommenderar vi att du istÀllet kontaktar en lokal mÀklare för en fysisk vÀrdering som tar hÀnsyn till dina förbÀttringar.

Inget fel på Booli

Inget fel på Booli, utom att ni vÀrderar alldeles för lågt

2026幎3月15日

booli.se からの回答

Tack för feedbacken! Jag förstår att det kÀnns trist nÀr vÀrderingen landar lÀgre Àn förvÀntat.

Boolis vÀrdering Àr en statistisk indikation som helt bygger på publik data. Den Àr tÀnkt som ett hjÀlpmedel för att följa trender på marknaden, men eftersom vår algoritm inte vet om bostaden exempelvis har en unik utsikt eller Àr i toppskick, så kan siffran ibland hamna snett.

För att få en helt rÀttvis bild av just din bostad Àr det alltid bÀst att ta hjÀlp av en lokal mÀklare som kan göra en bedömning på plats.

Osannolika vÀrderingar

Bra med konkurrens till Hemnet men den helt osannolikt dåliga vÀrderingsfunktionen kunde man ju skippat alternativt utvecklat den ordentligt. KÀmpigt för sÀljare som vill försöka sÀlja sina grovt undervÀrderade bostÀder på deras sajt då de automatiskt klistrar in den orimliga vÀrderingen på annonsen. Tanken var sÀkert god men vÀgen till helvetet Àr som bekant kantad av just sådana.

2026幎3月7日

booli.se からの回答

Jag förstår att det kÀnns motigt nÀr en automatisk vÀrdering inte matchar din upplevelse av bostadens vÀrde, sÀrskilt i samband med en försÀljning.

VÀrderingen Àr en statistisk indikation baserad på publik data. Den Àr tÀnkt som ett hjÀlpmedel för att se marknadstrender, men eftersom algoritmen inte vet om bostaden Àr i toppskick eller har en unik utsikt kan den ibland hamna snett. VÀrderingen baseras på den information som finns i annonsen, men ibland finns unika parametrar som tyvÀrr inte data kan ta hÀnsyn till. Vi har också en automatik som döljer vÀrderingen om den avviker för mycket mot det annonserade utropspriset.

Om du Àr sÀljare och upplever att informationen om din bostad Àr felaktig, kan du enkelt mejla oss på support@booli.se så hjÀlper vi dig gÀrna med det!

Vilka skojare

Totalt oseriösa, deras vÀrdering av mitt hus ligger 1,7 miljoner mindre en rejÀla vÀrdet !vilka skojare.

2025幎12月4日

booli.se からの回答

Hej och tack för din feedback!

Boolis vÀrdering Àr en statistisk indikation som baseras på tillgÀnglig data. Den Àr tÀnkt att fungera som ett hjÀlpmedel för att följa marknadstrender, men eftersom algoritmen inte kan se om en bostad Àr i toppskick eller har en unik utsikt kan siffran ibland hamna snett.

För en helt exakt vÀrdering som tar hÀnsyn till alla detaljer rekommenderar vi alltid att ta hjÀlp av en lokal mÀklare.

Om du upplever att informationen om din bostad Àr felaktig, kan du enkelt mejla oss på support@booli.se så hjÀlper vi dig gÀrna med det!

Fake vÀrdering

Fake vÀrdering. Makes you think your BostadTrap is worth more than it is but in reality no one buys it for the price. Never buying any accommodation in Sweden ever again. Lost a lot of money just to escape my debt prison.

2025幎9月16日

booli.se からの回答

Hello and thank you for sharing your experience!

Booli’s valuations are statistical estimates, not guaranteed sale prices. They give a rough idea of what a property might be worth, but the actual selling price can be very different depending on location, condition, and buyer demand. For a more accurate picture, it’s always best to consult a licensed real estate agent.

Best regards

5぀星のうち1の評䟡

Litar inte på statisktisk!

Litar inte på statisktisk!

2025幎9月9日

booli.se からの回答

Hej! Vi förstår att statistik kan kÀnnas svårt att lita på ibland. På Booli samlar vi in data från många olika kÀllor för att ge en så rÀttvisande bild som möjligt av bostadsmarknaden. Vårt mål Àr att göra informationen mer transparent och tillgÀnglig för alla.

Om du har frågor om hur statistiken tas fram, eller vill att vi förklarar en specifik siffra, Àr du varmt vÀlkommen att höra av dig till vår support så berÀttar vi gÀrna mer. Mejla oss på support@booli.se

VÀrdering av ÀgarlÀgenheter

Booli tar inte hÀnsyn till om vÀrderingen gÀller en ÀgarlÀgenhet eller en bostadsrÀtt. Det Àr stor skillnad på månadsavgifterna (och andra aspekter) för en ÀgarlÀgenhet och en bostadsrÀtt.

2025幎8月6日

booli.se からの回答

Hej! Tack för att du delar med dig av din feedback – den hjÀlper oss att bli bÀttre. ÄgarlÀgenheter Àr vÀldigt ovanliga i Sverige (ca 0,08 % av bestÃ¥ndet), vilket gör att vÀrderingsmodellen inte blir lika trÀffsÀker nÀr det finns fÃ¥ referenser. Vi har nyligen förbÀttrat stödet för andra unika objekt och hoppas kunna utveckla det Àven för ÀgarlÀgenheter framöver.

Sökfilter fungerar ju inte

Sökfilter fungerar ju inte. Samma problem de har som hemnet.se.

2025幎7月24日

booli.se からの回答

Hej! Tack för din feedback. Vi beklagar att du upplever problem med sökfiltret. Vi arbetar hela tiden med att förbÀttra våra filter och sökfunktioner så att det ska bli enklare att hitta rÀtt bostÀder. Hör gÀrna av dig till vår support och beskriv exakt vad som inte fungerar, så kan vi kika nÀrmare på det och ta med oss dina synpunkter i vårt förbÀttringsarbete. Mejla oss på support@booli.se

Vilket skÀmt er sida Àr

Vilket skÀmt er sida Àr, den kraschar hela tiden, och skulle man till Àventyrs få den att funka så Àr sökfunktionen usel, man kan ex. bara söka på hela Uppsala, inte områdesvis som på andra motsvarande hemsidor.

2025幎3月30日

booli.se からの回答

Hej Valle och tack för din feedback!

Detta lÀt inte alls bra och Àr inget jag kÀnner igen som ett generellt problem. Har du varit i kontakt med vår support så att vi har kunnat felsöka vad som strular för dig? Mejla oss annars på support@booli.se så ska vi ta en titt!

VÀnliga hÀlsningar Booli-teamet

Riktigt lÀskigt

Riktigt lÀskigt. Ett hus med stora renoveringsbehov vÀrderas till precis samma som vårat som Àr fullrenoverat. På samma gata. Samma ålder. Samma storlek. Stora, kapitaltunga renoveringar får ingen betydelse och visad information blir helt missvisande. Vi riskerar att förlora hela vår insats för att underhålla husets status då köpare kör hårt med Boolis vÀrdering som argumentation för ett lågt pris.
Det går tyvÀrr inte att ge noll stjÀrnor, men detta betyg Àr noll stjÀrnor.

2025幎3月22日

booli.se からの回答

Hej Anna, och tack för din feedback!

Jag förstår din frustration nÀr det arbete och de investeringar ni lagt ner på er bostad inte återspeglas i den vÀrdering som visas. Boolis vÀrderingar Àr statistiska och baseras på tillgÀnglig data som boarea, tomtstorlek, byggår, taxeringsvÀrde och prisutvecklingen i området. Eftersom vi saknar detaljerad information om skick, materialval och renoveringar Àr det svårt att få med sådana faktorer i den statistiska modellen.

VÀrderingen Àr tÀnkt som en vÀgledande indikation och ersÀtter inte en mÀklares bedömning eller ett utropspris. Hör gÀrna av dig till vår support med information om vilken bostad det gÀller, så kan vi kika nÀrmare på det. Mejla oss på support@booli.se.

Booli-teamet

5぀星のうち1の評䟡

VÀrdelös sajt som inte visar vilka

VÀrdelös sajt som inte visar vilka priser som största delen av utbudet har. Hur ska man då kunna visa intresse?

2025幎2月6日

booli.se からの回答

Hej Cecilia, och tack för din feedback!

PÃ¥ Booli hittar du bÃ¥de bostÀder som Àr till salu och sÃ¥ kallade Snart till salu-annonser. Dessa annonser visar objekt dÀr sÀljaren signalerar att en försÀljning kan vara pÃ¥ gÃ¥ng – ibland innan ett pris har faststÀllts eller annonseringen har börjat. I skrivande stund har 73 % av alla objekt pÃ¥ Booli ett angivet pris.

Till skillnad från andra bostadssajter fungerar Booli som en söktjÀnst. Vi samlar in information från flera kÀllor för att ge dig en så heltÀckande bild av marknaden som möjligt.

Vill du endast se objekt som Àr till salu just nu? DÃ¥ kan du enkelt filtrera bort Snart till salu-annonser. Observera dock att vissa objekt utan pris ÀndÃ¥ kan vara till salu – om du Àr intresserad rekommenderar vi att du kontaktar mÀklaren för mer information.

Hoppas detta hjÀlper, och lycka till med ditt bostadssökande!

Booli-teamet

Litar inte på Boolis vÀrderingar

Senaste uppdateringen av vÀrderingsverktyget måste vara en av de sÀmre sakerna man gjort hos Booli. VÀrdet på vår bostadsrÀtt skönk plötsligt med nÀstan 500K från 3 miljoner ner till 2.5 miljoner. Kikar man på redan sålda lÀgenheter i samma förening så skulle man hamna på 2.9 miljoner för vår om jag tar det lÀgsta kvadratmeterpriset på 26000 kr/kvm som en av lÀgenheterna såldes för. MarknadsvÀrdet på vår lÀgenhet enligt banken ligger på 3.2 miljoner. Litar inte riktigt på Boolis kalkyl lÀngre nÀr det kommer till vÀrdering.

2025幎1月8日

booli.se からの回答

Hej Jerker och tack för att du tar dig tiden att lÀmna ett omdöme!

Tråkigt att höra om er upplevelse av Boolis statistiska vÀrdering. Det Àr svårt att svara på vad som skett i det hÀr specifika fallet, så du får gÀrna kontakta oss på support@booli.se - så ska vi såklart kika nÀrmare på vad som hÀnt!

Helt orelevant verktyg

Helt orelevant verktyg, verkar enbart titta på försÀljningar i området. Ingenting om skick, renoveringar etc. Totalt vÀrdelös.

2024幎12月4日

booli.se からの回答

Hej QQ och tack för din feedback!

Boolis vÀrderingar Àr statistiska och bygger framförallt på slutpriser från bostÀder som liknar varandra. De Àr tÀnkta att ge en fingervisning om vÀrdet och ersÀtter inte en vÀrdering gjord av en mÀklare.

För lÀgenheter i storstÀder hamnar dock majoriteten av Boolis vÀrderingar inom 6 % från det pris de sÀljs för. För småhus hamnar majoriteten av vÀrderingarna inom 9 % från slutpriset. Medianfelet ligger kring +/- 0,5 % under stabila marknadslÀgen. Det gör Boolis vÀrderingar till de mest trÀffsÀkra statistiska vÀrderingarna i Sverige.

VÀrdet för bostÀder tas fram med hjÀlp av den basinformation som finns tillgÀnglig och om området runt omkring via vårt eget prisindex. Det betyder att i områden dÀr det inte sÀljs så mycket liknande bostÀder, eller om bostaden har alltför många unika parametrar, kan det vara klurigare att göra en statistisk bedömning med hög precision. I dessa fall rekommenderar vi att man kontaktar en fastighetsmÀklare som på plats kan ta hÀnsyn till sådant statistik inte kan göra, tex skick, utsikter och renoveringar.

Är du nyfiken pÃ¥ hur vi tar fram vÀrderingarna mer i detalj kan du lÀsa mer om det hÀr: https://www.booli.se/kunskap/fordjupning-sa-funkar-boolis-varderingar/

Annars Àr du såklart varmt vÀlkommen att kontakta oss på support@booli.se om du vill att vi kikar nÀrmare på ett specifikt exempel!

5぀星のうち1の評䟡

Den vÀrdering som presenterades var

2024幎12月1日

booli.se からの回答

Hej Anders och tack för din feedback! Tråkigt att vi inte kunde vÀrdera din bostad tillrÀckligt bra.

Boolis vÀrderingar Àr helt och hållet statistiska och Àr tÀnkta att ge en fingervisning av vad en bostad kan vara vÀrd. VÀrderingarna bygger på slutpriser från bostÀder som liknar varandra och det statistiska vÀrdet tas fram med hjÀlp av den basinformation som finns tillgÀnglig och om området runt omkring via vårt prisindex. DÀrför Àr det svårt att till exempel ta hÀnsyn till renoveringar och andra specifika parametrar som kan vara svåra att vÀrdera med statistik.

Att bostÀder ligger nÀra varandra Àr heller inte alltid en garanti för att vÀrderingarna ska vara liknande. Skiljer sig tex bo- och biarea, avgift, taxeringsvÀrde, tomtstorlek, byggÃ¥r, vÃ¥ningsplan med mera Ã¥t, kan det vara sÃ¥ att vÀrderingsmotorn hittar andra referensobjekt lÀngre bort med större statistisk likhet och det pÃ¥verkar vilka referenser som vÀljs ut. Är det sÃ¥ att man inte Àr nöjd med en statistisk vÀrdring av olika skÀl, rekommenderar vi dÀrför alltid att man istÀllet tar kontakt med en auktoriserad mÀklare som kan ta hÀnsyn till unika parametrar som inte data kan göra.

HÀr finns också mer information om hur vi jobbar med Boolis vÀrderingar och hur en statistisk vÀrdering bör tolkas! https://www.booli.se/kunskap/fordjupning-sa-funkar-boolis-varderingar/

Du Àr också varmt vÀlkommen att kontakta oss på support@booli.se om du vill att vi tittar nÀrmare på din vÀrdering!

5぀星のうち4の評䟡

Tack Booli för en vÀrdig konkurrent

Tack Booli för en vÀrdig konkurrent till Hemnet, alla har inte möjlighet att marknadsföra sitt hus via Hemnet lÀngre då det kostar kring 10-20 tusen för att marknadsföra sig dÀr i ett helt år. NÀr vi sålde lÀgenhet för ca 10 år sedan kostade Hemnet kring en tusenlapp men har nu tyvÀrr ökat i kostnader med ca tusen till två tusen procent på ca tio år! Tråkigt nÀr huspriserna gått ner de senaste tre åren och löner och brÀnsle också Àr sjukt dyrt...
Verkligen ingen rolig kostnad då besiktning och mÀklare lÀtt sticker ivÀg till hundra tusen kronor. Så tusen tack Booli!

2024幎11月1日

booli.se からの回答

Hej Linda och tack för ditt fina omdöme!

Önskar dig stort lycka till med försÀljningen av din bostad.

Booli Àr bra

Tycker Booli Àr betydligt bÀttre Àn Hemnet. Söker bara lgh hÀr, dÃ¥ de Àven har med pÃ¥ gÃ¥ng och liknande. Även vÀrderingarna Àr bra sÃ¥ man inte betalar för mycket. Sedan Àr ju skicket avgörande, men kÀnns vÀldigt Àrligt. Hittar Àven Ã¥rsredovisningar frÃ¥n Brf man Àr intresserad av. SÃ¥ enkelt

2024幎10月11日

booli.se からの回答

Hej Pernilla och tack för din fina feedback! Lycka till med bostadsletandet! VÀnliga hÀlsningar Sara på Booli

5぀星のうち1の評䟡

Skickar vÀrde pÃ¥ ett hus som jag inte

Skickar vÀrde på ett hus som jag inte Àger.
Jag bor i Ersmark men booli visar ett hus i Skellefteå med samma gatuadress. Inte mycket vÀrt med en App som inte kan sÀra på adresser

2024幎9月6日

booli.se からの回答

Hej Jan-Erik! Det låter som att vÀrderingens placering blev tokig nÀr du skapade den. Hör av dig till support@booli.se så ska vi såklart hjÀlpa dig att rÀtta till detta! /Sara på Booli

5぀星のうち1の評䟡

Jag Àr verkligen besviken pÃ¥ deras

Jag Àr verkligen besviken på deras algoritm för vÀrdering. Den vÀrdering som presenterades var helt felaktig och låg långt under vad liknande fastigheter i området har sålts för. Det kÀnns som att algoritmen inte tar hÀnsyn till viktiga faktorer som kan påverka vÀrdet, såsom fastighetens skick, renoveringar som har gjorts, eller områdets stigande popularitet. Jag förvÀntade mig en mer exakt och pålitlig bedömning, men tyvÀrr levererade Booli.se inte. Det Àr viktigt att förstå att denna vÀrdering kan vara mycket missvisande, och jag rekommenderar starkt att komplettera med en professionell vÀrdering om man övervÀger att sÀlja/ köpa en bostad.

2024幎8月29日

booli.se からの回答

Hej David och tack för din feedback!

VÀrderingarna på Booli Àr statistiska och bygger framförallt på slutpriser från bostÀder som liknar varandra. Det statistiska vÀrdet tas fram med hjÀlp av den basinformation som finns tillgÀnglig och om området runt omkring via vårt prisindex. Den data som jÀmförs Àr bland annat bo- och biarea, avgift, taxeringsvÀrde, tomtstorlek, byggår, våningsplan med mera.

Det betyder ocksÃ¥ att i omrÃ¥den dÀr det inte sÀljs sÃ¥ mycket, eller om bostaden har alltför mÃ¥nga unika parametrar, Àr det svÃ¥rare att göra en statistisk bedömning med hög precision. För sjÀlvklart kan det finnas mÃ¥nga olika faktorer i en bostad som kan pÃ¥verka vÀrdet mycket mer vid en försÀljning Àn det en statistisk vÀrdering kan ta hÀnsyn till. Är det sÃ¥ att du Àr missnöjd med den statistiska vÀrderingen pÃ¥ grund av sÃ¥dana saker, rekommenderar vi alltid att man kontaktar en fastighetsmÀklare eller en auktoriserad vÀrderare som pÃ¥ plats kan ta hÀnsyn till det statistik inte kan göra.

​HÀr kan du ocksÃ¥ lÀsa mer om hur vi arbetar med vÀrderingsmodellen och hur du bör tolka en statistisk vÀrdering: https://www.booli.se/kunskap/fordjupning-sa-funkar-boolis-varderingar/
​

5぀星のうち4の評䟡

Finns potensial att bli det bÀsta

Finns potensial att bli det bÀsta bostadsplattformen. Hoppas att dem konkurerar ut hemmet.

2024幎8月21日

booli.se からの回答

Hej Denis och tack för fin feedback! Är det nÃ¥got speciellt du tycker att vi skulle kunna jobba extra pÃ¥? Hör gÀrna av dig med dina förslag till support@booli.se sÃ¥ kan vi skicka den till rÀtt team! VÀnliga hÀlsningar Sara pÃ¥ Booli

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

䌁業は、自動招埅を介しおレビュヌを䟝頌するこずができたす。この方法で埗られたレビュヌは、本物の経隓に基づいたものであり、確認枈みのラベルが付䞎されたす。