レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Om det fanns 0 stjÀrnor skulle jag ge tjÀnsten det. Att en annons prissÀtts pÃ¥ det sÀttet Àr helt vÀrdelöst. Finns inget underliggande kundvÀrde som motsvarar priset. Hoppas Boolia kan göra nÃ¥got Ã¥t... もっず芋る

5぀星のうち2の評䟡

Högst irriterande nÀr det stÃ¥r pris saknas Sedan uppmanas man göra en kostnadskalkyl. Hur ska det gÃ¥ till nÀr det inte finns underlag för kalkylen? Naturligtvis vet jag att utgÃ¥ngspriset inte Àr det s... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Det vÀrsta jag har varit med om. Hemnet kostar otroligt mycket och det Àr inte vÀrt det. Ner du vÀll köper en paket sÃ¥ visar de till dig spokiga views och personer som Àr intresserade som ingen kan se... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Utnyttjande av sin marknadsdominerande stÀllning genom oskÀliga och regressiva avgifter. Kostnaden, som ofta motsvarar över 2% av försÀljningspriset för billigare bostÀder, slÃ¥r oproportionerligt hÃ¥... もっず芋る

䌁業情報

1. メディア䌚瀟

圓該䌁業による蚘述

På Hemnet hittar du bostÀder som lÀgenheter, villor, radhus, tomter och fritidshus till salu genom svenska fastighetsmÀklare.

1.2

通垞1週間以内に回答

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

FruktansvÀrd uppelvelse

Jag skriver detta med en stor kÀnsla av uppgivenhet och frustration.

Vi valde initialt ett annonspaket för 9 660 kr efter tydlig uppmaning frÃ¥n vÃ¥r mÀklare, trots att vi egentligen inte ens ville annonsera pÃ¥ Hemnet frÃ¥n början pÃ¥ grund av den stora kostnaden en annons innebÀr. NÀr det sedan blev frÃ¥ga om att behöv förnya annonsen fick vi beskedet att det inte fanns nÃ¥got annat alternativ Àn att uppgradera till Premium – vilket innebar ytterligare 5 697 kr.

Totalt nÀrmar vi oss nu 15 000 kr i kostnader för en försÀljning dÀr vi inte kommer göra en krona vinst. Det kÀnns oerhört tungt och, framför allt eftersom det inte upplevs som att vi haft någon verklig möjlighet att påverka situationen eller vÀlja andra, mer rimliga alternativ.

Det jag har mest svårt att förstå Àr varför det inte finns ett system dÀr man bara betalar mellanskillnaden vid uppgradering mellan paket. Hur kan det vara rimligt att först betala nÀstan 10 000 kr och sedan tvingas betala ytterligare nÀstan 6 000 kr för nÀsta nivå?

Det handlar om vÀldigt stora summor pengar för privatpersoner, sÀrskilt i en situation dÀr bostaden inte ens verkar bli sÃ¥ld. Att samtidigt se att ett nytt upplÀgg Àr pÃ¥ vÀg – dÀr man inte behöver betala förrÀn bostaden Àr sÃ¥ld – gör det hela Ànnu mer frustrerande.

Jag önskar verkligen att ni tar detta på allvar och Àr villiga att diskutera vår situation. För som det kÀnns nu Àr det hÀr en kostnad vi inte hade rÀknat med, inte kunnat påverka, och som slår vÀldigt hårt ekonomiskt.

2026幎3月27日

Hej Rebecca!

Tack för att du delar med dig och beskriver din situation sÃ¥ utförligt – vi förstÃ¥r verkligen att det hÀr kÀnns bÃ¥de frustrerande och tungt.

Jag vill vÀldigt gÀrna hjÀlpa dig och se över ditt Àrende nÀrmare. Mejla mig gÀrna på annika.kastlund@hemnet.se med dina uppgifter, så tar vi det vidare tillsammans.

Mvh Annika, Head of Customer Service på Hemnet

BOJKOTTA HEMNET

LÀgg ner! KrösuHemnet. Fick betala 10.000kr fast det inte blev sålt.

2026幎3月26日

Hej Kattis!

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår att det Àr frustrerande att inte få sin bostad såld. Det kan bero på en mÀngd olika anledningar, som har att göra med allt ifrån vÀldigt stora faktorer, som rÀntelÀge, marknaden och omvÀrlden, till vÀldigt små faktorer, som bostadens lÀge, skick, utgångspris, bilder, konkurrens av liknande bostÀder och mycket annat. Det Àr inte sÀllan svårt att veta exakt vad som gör att en bostad inte blir såld. Det vi kan garantera Àr att Hemnet som Sveriges populÀraste bostadsportal ger dig absolut bÀst förutsÀttningar för en lyckad försÀljning.

Tidigare har det varit så att sÀljaren har fått betala för sin annons oavsett resultat. Det går i linje med hur den mesta typen av annonsering på internet och sociala medier ser ut, det vill sÀga, det medföljer en kostnad att annonsera på en plattform oavsett utfall.

Men bland annat eftersom vi sedan en tid upplevt en långsammare marknad har vi från och med idag lanserat "SÀlj först, betala sen" i hela Sverige. Det Àr en enorm förbÀttring och trygghet för bostadssÀljaren, som innebÀr att sÀljaren får möjlighet att vÀlja att bara betala för Hemnetannonsen om och nÀr bostaden faktiskt blivit såld. Förstår förstås om det inte påverkar din specifika situation just nu, men om det Àr någon tröst Àr det i alla fall något som du kommer att ha möjlighet att anvÀnda dig av framåt.

Tack igen för din feedback och hoppas du får en fin måndag! /Hemnet

Hoppas ni gÃ¥r i konkurs 🀭

Hoppas ni gÃ¥r i konkurs 🀭
Heja Booli

2025幎9月25日

Hej Milja!

Tack för din feedback. Du får gÀrna höra av dig till vår kundservice om du har lust att utveckla vad ditt omdöme baserar sig på. Du når oss på 0775-17 00 00 eller support@hemnet.se.

Hoppas du får en fin dag! /Hemnet

Ockerpriser

Ockerpriser, att köpa "premium" hjÀlper inte heller eftersom de flesta som lÀgger ut Àven köper premium. Så man får inget mervÀrde. Bojkotta Hemnet.

2026幎1月30日

Hej Kristian!

Tack för att du delar din upplevelse. Tråkigt att höra att du inte kÀnner att Premium var rÀtt paket för dig.

Vi förstår om du tycker att din annons inte sticker ut på samma sÀtt nÀr en stor andel vÀljer Premium. Men viktigt att tÀnka att det i Premium ingår såvÀl en kostnadsfri Raketen som obegrÀnsad kostnadsfri förnyelse, vilket gör att du bara behöver utnyttja din Raketen och förnya din annons 1-2 ggr för att ditt val ska bli mer kostnadseffektivt Àn Hemnet Bas eller Plus. På en långsammare marknad betalar sig den kostnadsfria förnyelsen ganska snabbt.

TÀnk också på att du i de allra flesta fall kan dra av kostnaden för din annonsering i deklarationen, vilket oftast rör sig om flera tusenlappar.

Om du Àndå kÀnner att du vill sticka ut mer har du alltid möjlighet att uppgradera till Hemnet Max. Tack vare unika funktioner och extra stor exponering får bostÀder med Hemnet Max i snitt många fler besök, fler som sparar annonsen, kortare försÀljningstider osv. jÀmfört med Premium. Prata gÀrna med din mÀklare eller vår kundservice om du tycker det låter intressant.

Tack igen för din feedback och lycka till med försÀljningen! /Hemnet

Orimligt dyrt

Orimligt dyrt, försöker utnyttja sin storlek för att driva upp pris för samma sak utan att erbjuda något mervÀrde. Undvik, anvÀnd mÀklarens nÀtverk och Boli mm.

2026幎1月23日

Hej Markus!

Tack för att du delar din syn.

Hemnet Àr Sveriges i sÀrklass populÀraste bostadsportal. Det går förstås alldeles utmÀrkt att anvÀnda Àven andra kanaler för att försöka få till en affÀr. Men genom att inte gå ut på Hemnet riskerar man att inte få sin bostad såld till ett marknadsmÀssigt pris, eftersom man då inte visar sin bostad för så många relevanta spekulanter som möjligt. Det stora vÀrde vi erbjuder speglas också i kostnaden av annonsen.

För att sÀnka tröskeln för bostadssÀljare lanserar vi nu ett nytt betalningsalternativ: ”SÀlj först, betala sen”. Det innebÀr att sÀljaren först betalar för Hemnetannonsen nÀr, och bara om, bostaden faktiskt sÀljs. Det gör det mycket enklare och tryggare att ta första steget mot en försÀljning, utan att behöva ligga ute med pengar.

Tack igen för din feedback och lycka till med försÀljningen! /Hemnet

5぀星のうち1の評䟡

Det vÀrsta jag har varit med om

Det vÀrsta jag har varit med om. Hemnet kostar otroligt mycket och det Àr inte vÀrt det. Ner du vÀll köper en paket så visar de till dig spokiga views och personer som Àr intresserade som ingen kan se enlighten sÀljare eller mÀklare. Så det Àr omöjligt för mÀklare att följa upp de intresserade av bostaden. Varför skulle man köpa er tjÀnst medan ni ville bara ta betalt jÀttemycket pengar me hjÀlper inte alls. VÀrdelös, Har du möjlighet så anvÀnd nån anna sida och inte hemnet.

2025幎10月1日

Hemnet からの回答

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att Hemnet inte motsvarade dina förvÀntningar.

Hemnet visar hur många som har besökt annonsen och vilket intresse som finns, men vi delar inte kontaktuppgifter till alla som tittar på en bostad. Många vÀljer att bara söka och titta anonymt, och det Àr upp till varje spekulant att sjÀlv ta kontakt med ansvarig mÀklare. Det Àr alltså inte en funktion som ingår i vår tjÀnst, utan en del av hur bostadssökande normalt anvÀnder plattformen.

Hemnet Àr Sveriges i sÀrklass största bostadsplattform som statistiskt sett ger din bostadsförsÀljning de absolut bÀsta förutsÀttningarna. Med det sagt tar vi till oss av din feedback kring kostnad och upplevelse av vÀrde. Om du vill går det bra att kontakta vår kundservice med detaljer kring ditt Àrende, så kan vi svara mer konkret på frågor kring just din annons och hur statistiken fungerar. Du når vår kundservice på 0775-17 00 00.

Tack igen för att du hörde av dig. /Hemnet

Fick inte problemet löst

Ville ha hjÀlp att skjuta på en fakturas förfallodatum men fick inte Àrendet löst på grund av en mycket ovillig och oansvarig attityd från kundtjÀnst.

2025幎11月27日

Hej Eva!

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. SÃ¥ ska det förstÃ¥s inte kÀnnas nÀr du kontaktar oss – det lÃ¥ter som att nÃ¥got gÃ¥tt tokigt hÀr. Jag vill gÀrna kika nÀrmare pÃ¥ vad som hÀnt och hjÀlpa dig vidare.

Hör gÀrna av dig direkt till mig på annika.kastlund@hemnet.se.

VÀnliga hÀlsningar,
Annika
Head of Customer Service, Hemnet

Hemnet lurar folk

Hemnet samarbetar med Klarna och fakturan på annonsen går automatiskt till Klarna. Det måste finnas möjlighet att betala på ett annat sÀtt. Enligt Hemnet ska jag betala annonsen nÀr jag har sålt lÀgenheten men Klarna nekade mig, jag skulle betala på en gång och på grund av detta valde jag en billigare annons. Hemnet hindrar mig att sÀlja lÀgenheten.

2025幎11月18日

Hej Marja!

Tack för din feedback. Baserat på det du skriver vore det bÀsta nog om du kunde höra av dig till vår kundservice, så får vi titta lite noggrannare på Àrendet och se hur vi kan hjÀlpa dig. Du når vår kundservice på 0775-17 00 00 eller via support@hemnet.se.

Hoppas du får en fortsatt bra dag! /Hemnet

Utnyttjande av sin marknadsdominerande

Utnyttjande av sin marknadsdominerande stÀllning genom oskÀliga och regressiva avgifter. Kostnaden, som ofta motsvarar över 2% av försÀljningspriset för billigare bostÀder, slår oproportionerligt hårt mot enskilda sÀljare med små marginaler. Modellen tvingar i princip sÀljare till dyra tillÀggstjÀnster för grundlÀggande exponering, vilket ifrågasÀtter dess långsiktiga hållbarhet och skÀlighet.

Men för all del, cash is king.

2025幎11月7日

Hej Victor!

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Att Hemnetkostnaden ofta skulle motsvara över 2% av försÀljningspriset, Àven om vi pratar om billiga bostÀder, kan vi inte se i vår statistik. Det finns sÀkert undantagsfall dÀr Hemnetkostnaden överstiger 2%, men generellt sett, Àven om vi rÀknar på vårt allra största annonspaket Hemnet Max, landar den som högst på 1-1,5% av försÀljningskostnaden. Med Hemnet Bas, vårt instegspaket, Àr procentsatsen mycket lÀgre, oftast bara runt 0,3%.

Viktigt att tÀnka på Àr också att annonskostnaden nÀstan alltid Àr avdragsgill, vilket inte sÀllan sÀnker totalkostnaden för Hemnetannonsen med flera tusenlappar.

Dyra tillÀggstjÀnster Àr också helt valfria, då alla sÀljare har möjlighet att vÀlja Hemnet Bas, som ger sÀljaren tillgång till hela den öppna bostadsmarknaden via Hemnet. På en långsammare marknad Àr dock Hemnet Premium att rekommendera, då det ingår kostnadsfri förnyelse.

Om du har fler frågor kring Hemnetkostnaden eller innehållet i våra paket Àr du varmt vÀlkommen att kontakta vår kundservice på 0775-17 00 00, så hjÀlper vi dig mer Àn gÀrna.

Lycka till med försÀljningen! /Hemnet

AnvÀnd inte hemnet

AnvÀnd inte hemnet. VÀlj en konkurrent och en seriös mÀklare som inte anvÀnder sig av hemmets ockerupplÀgg med annonser. Hemmet har gått från ett ungefÀrligt pris på 1500 kr 2021 till minst 7500 kr idag 2025, vÀljer man det bÀsta paketet för att öka förutsÀttningen att sÀlja sin bostad uppgår summan till strax över 32000 kr. VÀlj mÀklarens egna spekulationsregister eller en konkurrent. För hemnet får en att koka. Utöver dessa hutlösa priser ska den lille lille mÀnniskan i kostym, mÀklaren ha sin 60k-120k. Du hör ju sjÀlv. Skam.

2025幎11月2日

Hej Renato!

Tack för dina synpunkter. Det stÀmmer att kostnaden för att annonsera på Hemnet har stigit. Bakgrunden Àr att Hemnet under de första 15 åren var en helt kostnadsfri plattform. DÀrefter började vi 2013 att ta en fast kostnad om 600 kronor för en annons (en kostnad som, Àven den, ansågs vara hutlös). Kostnaden för en annons idag ska helt enkelt spegla vÀrdet man som bostadssÀljare får ut av Hemnet.

Det stÀmmer att det finns tillfÀllen då en annons kostar 32 000 på Hemnet. Det handlar om oftast stora objekt i mångmiljonklassen, som dessutom har valt vårt allra största annonspaket Max. I verkligheten ligger snittkostnaden för att annonsera på Hemnet på bara några tusenlappar, eller cirka 80% under summan du nÀmner. Viktigt att tÀnka på Àr också att annonskostnaderna går att dra av i deklarationen.

Precis som det Àr valfritt att anvÀnda Hemnet Àr det också valfritt att anlita en mÀklare. Vi rekommenderar att man anvÀnder sig av både och, eftersom det Àr det mest effektiva och vÀlbeprövade sÀttet att få sin bostad såld.

Lycka till med försÀljningen! /Hemnet

FullstÀndigt orimliga priser

FullstÀndigt orimliga priser, inget går att motivera detta annat Àn ren girighet. Hemnet skjuter sig sjÀlva i foten och kommer strax eliminera sig sjÀlva från marknaden. Good riddance.

Som svar pÃ¥ erat svar: 🀷‍♂

2025-02-28
"Hemnet ner 71% på ett år – nu mest blankat på börsen | Placera.se"

2025幎10月1日

Hej Jens!

Tack för din feedback. Kostnaden för att annonsera pÃ¥ Hemnet ska kort och gott motsvara det stora vÀrdet som en bostadssÀljare fÃ¥r av att synas pÃ¥ Hemnet. Viktigt att tÀnka Àr att det förstÃ¥s inte Àr nÃ¥got tvÃ¥ng att annonsera pÃ¥ Hemnet – ÀndÃ¥ vÀljer i snitt 9 av 10 bostadssÀljare att göra det, Ã¥r efter Ã¥r. Anledningen Àr att vi Àr den i sÀrklass mest effektiva plattformen i Sverige nÀr det kommer till att sÀlja sin bostad.

På Hemnet finns det också fyra olika stora annonspaket att vÀlja mellan, ibland rÀcker det minsta paketet Bas till en mindre prislapp, och ibland Àr det mer fördelaktigt att vÀlja vårt största paket Max till en större prislapp. I våra största paket Premium och Max ingår också obegrÀnsad kostnadsfri förnyelse, en funktion som snabbt lönar sig ifall försÀljningen tar lite tid. TÀnk också på att du kan dra av kostnaden för din annonsering i deklarationen.

VÃ¥rt mÃ¥l Àr att ge bÃ¥de sÀljare, mÀklare och köpare en sÃ¥ bra marknadsplats som möjligt — med hög rÀckvidd, relevanta besökare och funktioner som faktiskt gör skillnad i bostadsaffÀren. Har du fler frÃ¥gor eller kommentarer kring Hemntes prissÀttning Àr du varmt vÀlkommen att kontakta oss pÃ¥ support@hemnet.se eller via 0775-17 00 00.

Lycka till med försÀljningen!
/ Hemnet-teamet

Hemnet borde bojkottas

Maffia priser genom att Hemnet idag i princip har monopol på den svenska marknaden. Samtliga mÀklarfirmor borde gå ihop och bojkotta hemnet. Finns ingen rimlighet att priserna ökat sÀkerligen med 2000% på 5-10 år för att annonserna på en web-plattform.

Svar på hemnets svar till mig:
Jo ni har i princip monopol eftersom ni Àr den stora aktören och plattformen dÀr "alla" letar bostad. Jag pratar inte ett olagligt monopol utan bara att för en ny aktör att försöka få över annonsörerna till deras plattform Àr nÀstan omöjligt. Som att försöka slå ut blocket på bil-annonser. Ni har fått en så stark position på marknaden att man Àr i princip tvungen att annonsera hos er för att nå ut. Och då Àr det vidrigt att ni utnyttjar eran starka position på marknaden till att ta ut dessa ockerpriser på annonserna. Att betala mellan ca 5- 18000kr för en digital annons Àr vansinne.

Samtliga mÀklarfirmor borde gå ihop och göra bojkott mot Hemnet åt sina kunders vÀgnar. SÀnk dessa ockerpriser eller flytta all annonsering.

Hemnet har 1,3 i betyg på över 100 reviews nÀr jag skriver detta. Det Àr vÀl Àndå ganska talande för att Hemnet idag Àr ett ful-företag som inte levererar det kunderna önskar. Och jag Àr tÀmligen sÀker på att prislappen Àr det stora felet.

2025幎10月6日

Hej Robert,

Tack för att du delar med dig av din synpunkt. Vi förstår att prissÀttning Àr en viktig fråga, och vi vill gÀrna förklara hur vi arbetar med den.

Hemnet Àr en marknadsplats som finansieras genom annonsering, och vÃ¥ra priser speglar den nytta och rÀckvidd vi erbjuder till bÃ¥de mÀklare och sÀljare. Under Ã¥ren har vi utvecklat och förbÀttrat plattformen kontinuerligt – med mer data, bÀttre exponering, ökad rÀckvidd och nya funktioner som gör det enklare att hitta rÀtt köpare snabbare.

Samtidigt investerar vi kontinuerligt i teknik, sÀkerhet och produktutveckling för att Hemnet ska fortsÀtta vara Sveriges mest effektiva bostadsmarknadsplats – dÀr bÃ¥de sÀljare och köpare fÃ¥r stort vÀrde för pengarna.

Att vi i princip har ett monopol stÀmmer inte, då det finns både andra bostadsplattformar och andra såvÀl digitala som analoga kanaler att anvÀnda om man vill nå ut med sin bostad. Dock har det genom åren visat sig att vi Àr den mest effektiva kanalen vid en bostadsförsÀljning, något som det faktum att 9 av 10 bostÀder som sÀljs i Sverige annonseras på Hemnet under försÀljningen Àr ett tydligt bevis på.

Tack igen för din feedback och ha en fortsatt fin dag!

VÀnliga hÀlsningar från oss på Hemnet

Placerar bostÀder i felaktigt

Placerar bostÀder i felaktigt geografiskt område - skyller på Stockholms Stad! Trots att felaktigheterna Àr uppenbara och synnerligen enkla att upptÀcka vill/ kan inte Hemnet rÀtta till dessa! Bedrövligt!

2025幎9月28日

Hej Anneli,

Jag Àr verkligen ledsen att du har fÃ¥tt den hÀr upplevelsen – jag förstÃ¥r om det kÀnns bÃ¥de frustrerande och onödigt.

Min kollega har redan varit i kontakt med dig för att försöka reda ut situationen. Men om du vill får du sjÀlvklart höra av dig direkt till mig också, på annika.kastlund@hemnet.se.

Vi vill så gÀrna att det hÀr ska bli rÀtt för dig och jag Àr sÀker på att vi tillsammans kommer att hitta en bra lösning.

Med vÀnliga hÀlsningar Annika Kastlund
Kundservicechef, Hemnet

5぀星のうち1の評䟡

Letar fritidshus men det går ju inte

Letar fritidshus men det går ju inte ens att hitta de som jag vet ligger ute. Otroligt dålig sökmotor. Helt vÀrdelöst.

2025幎9月24日

Hej Ingela!

Tack för att du delar med dig. För att kunna ge dig ett bra och korrekt svar Àr vi intresserade av att få reda på mer om vad som hÀnt. Du får dÀrför gÀrna kontakta vår kundservice på 0775-17 00 00 och berÀtta om din upplevelse.

Tack på förhand och ha en fortsatt bra dag!
/Hemnet

5぀星のうち1の評䟡

Alldeles för dyrt för en försÀljning

Alldeles för dyrt för en försÀljning som redan innebÀr en förlust. Hela bostad systemet Àr en bluff.Jag kommer aldrig att köpa någon bostad igen.

2025幎9月22日

Hej Kian!

VÀnligen se svaret på ditt omdöme som du skrev den 13 september, i samma Àrende.

Ha en fortsatt bra dag! /Hemnet

15000 inte prisvÀrt för en premium

15000 inte prisvÀrt för en premium annons , fördyrt.

2025幎9月1日

Hej Sohail,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår om du upplever att priset för Premium Àr högt. Kostnaden speglar det vÀrde och den rÀckvidd och exponering som annonsen får på Hemnet, dÀr syftet Àr att nå ut maximalt till potentiella köpare och på så sÀtt skapa bÀsta möjliga förutsÀttningar för en lyckad försÀljning.

I Premium ingår också kostnadsfri förnyelse, som det i princip rÀcker att du utnyttjar en enda gång för att paketet ska löna sig.

Viktigt att tÀnka på Àr också att vi också har två mindre paket, Bas och Plus, som fortfarande ger bred exponering på Sveriges största marknadsplats för bostÀder.

Med det sagt tar vi med oss din feedback i vårt fortsatta arbete. Lycka till med försÀljningen!

VÀnliga hÀlsningar,
Hemnet

5぀星のうち1の評䟡

Aldrig kommer att köpa bostad igen!

Aldrig kommer att köpa bostad igen!! MÀklararvode 50K, och 9K kr för Hemnet-annons – bara för att i slutÀndan sÀlja med förlust. BostsdsrÀtt Àr bluff! hyresrÀtt Àr bÀst!

2025幎9月12日

Hej dacoda!

Vi förstÃ¥r att du Àr besviken över din försÀljningsupplevelse – att sÀlja med förlust Àr förstÃ¥s aldrig kul. Samtidigt vill vi förtydliga att Hemnet inte tar del av mÀklararvodet eller tvingar nÃ¥gon att sÀlja med förlust, utan Àr en plattform dÀr bostÀder exponeras för sÃ¥ mÃ¥nga relevanta spekulanter som möjligt. VÃ¥r ambition Àr att ge bostadssÀljare de bÀsta förutsÀttningarna för en lyckad affÀr genom att nÃ¥ en större bostadsintresserad publik Àn nÃ¥gon annanstans.

Vi tar med oss din feedback i vårt arbete och hoppas att du, om du i framtiden vÀljer att sÀlja eller köpa bostad igen, får en bÀttre upplevelse.

Ha en fortsatt fin dag! / Hemnet

DYRT, DÅLIGT, o DYRT!

Sålde mitt hus i augusti. Men inte tack vare Hemnet i alla fall. Svindyrt, måste betala en massa extra för att ens dyka upp i sökfÀltet. (se "Raketen!) Skitdyr extratjÀnst som inte ger något. Min mÀklare rekommenderade mig att byta till Booli, eller sjÀlv annonsera på marketplace. Jag delade ut lappar i nÀrområdet och spred ordet via facebook. Och sådÀr. Hittade en seriös köpare.

Svar till Hemnet nedan:
NÀr jag nu sökte villor kring mina trakter, radie + 100 km, så hittade jag många fler bostÀder på Booli Àn på Hemnet. Hur kan ni då påstå 9 av tio kunder vÀljer er?

2025幎9月3日

Hej Mats!

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår din frustration, då en bostadsförsÀljning för många Àr en spÀnnande men också stressig och nervös period.

Även om vi Àr glada att över du anvÀnde Hemnet sÃ¥ Àr det förstÃ¥s inget mÃ¥ste, och vi Àr ödmjuka inför det faktum att det finns andra kanaler Àn vÃ¥r nÀr man ska sÀlja sin bostad. Att det finns bostadsköpare som gÃ¥r att finna via lappar i nÀromrÃ¥det och pÃ¥ Facebook betvivlar vi dÀrför inte. Med det sagt tror vi inte det Àr en slump att 9 av 10 bostadssÀljare, Ã¥r efter Ã¥r, aktivt vÀljer att lÀgga ut sin bostad till försÀljning pÃ¥ just Hemnet.

Dessa siffror kommer vi fram till genom att jÀmföra hur många bostÀder som annonseras hos oss med försÀljningsstatistik från Statistiska Centralbyrån. Så Àven om utbudet i olika områden kan skilja sig mellan olika plattformar, så ser vi i statistiken att 9 av 10 bostÀder som sÀljs i Sverige varje år nån gång under försÀljningen annonseras på Hemnet. Det hÀr Àr också en siffra som vi tittar på varje år och som vi varje år också ser ligger i stort sett helt oförÀndrad.

Anledningen til att man vÀljer att annonsera på Hemnet Àr för att vi Àr den plattform i Sverige som samlar den i sÀrklass största och mest bostadsintresserade publiken i landet. Det innebÀr att nÀstan alla som letar bostad börjar sin resa på Hemnet och det man som sÀljare betalar för (eller snarare investerar i) Àr just möjligheten att synas för så många och så relevanta mÀnniskor som möjligt. Våra extratjÀnster, som Raketen, Àr utvecklade för att ge Ànnu större synlighet i detta enorma flöde och dÀrmed öka chanserna till fler spekulanter och ett högre slutpris.

Vi Àr glada att du hittade en köpare till slut, och vi arbetar kontinuerligt för att både mÀklare och sÀljare ska uppleva att Hemnet ger största möjliga vÀrde i en av livets viktigaste affÀrer.

Tack igen för att du tog dig tid att dela med dig!

HÀlsningar/Hemnet

avsaknad av priser bostÀder

Högst irriterande nÀr det står pris saknas Sedan uppmanas man göra en kostnadskalkyl. Hur ska det gå till nÀr det inte finns underlag för kalkylen? Naturligtvis vet jag att utgångspriset inte Àr det samma som försÀljningspriset, men man rÀknar ju på utgångspriset och på så vis ger det mig en hint om jag har råd och en anledning att rÀkna på bostaden samt att gå på visningen.

2025幎8月26日

Hej Marianne!

Tack för din feedback. Förstår absolut att det kan bli svårt att rÀkna på en bolånekalkyl om man inte har något ungefÀrligt slutpris, eller ens ett utgångspris.

De flesta av våra annonser Àr publicerade med utgångspris, men ibland kan det saknas. Det kan bero på lite olika saker, men inte sÀllan beror det på att det Àr vÀldigt tidigt i försÀljningsprocessen och att mÀklaren dÀrför inte velat eller kunnat sÀtta ett pris Àn. Eller för att det Àr ett lite speciellt objekt som Àr extra svårt att prissÀtta.

Om du Àr intresserad av en bostad men Àr osÀker på vilket pris du ska skriva in i din bolånekalkyl, rekommenderar vi dÀrför att du kontaktar den ansvarige mÀklaren för att försöka få mer information om prissÀttningen.

Ha en fortsatt bra dag! /Hemnet

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス