Achtung. Brutale Abzocke. Belastung auf meiner Kreditkarte ÃŒber CHF 200.-. Habe nie etwas bestellt, kenne diesen Laden nicht mal. Absolute Sauerei. Finger weg.
Terrible customer service. I ordered a Dior perfume, and to my surprise, Breuninger sent me an empty box without the product. I tried several times to contact them to resolve the problem, but they onl... ãã£ãšèŠã
Ich erlebe hier gerade eine echte Service-Odyssee. Erst kommt die Ware kaputt an, und nun hÀnge ich in einer Endlosschleife aus Standard-Mails fest. Drei Wochen Bearbeitungszeit sind fÃŒr einen Online... ãã£ãšèŠã
Sonst bin ich eigentlich âOnlineâ Kunde. Gestern musste ich in die Stadt und konnte natÃŒrlich nicht an Breuninger vorbei⊠Super, echt! freundlicher, hilfsbereiter nicht aufdringlicher Service... ãã£ãšèŠã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
TrustPilot promouje coÅ Co jest oszustemâŠ
TrustPilot promouje coÅ Co jest oszustem !!! MILIONY KLIENTÃW PRZEZ TO TEÅ» POPEÅNIÄ BÅÄD SKLADAJÄC TU ZAMÃWIENIE ODRADZAM NIE ÅUDZCIE SIÄ NIÅ»SZÄ CENÄ MARKOWYCH PRODUKTÃW . PRZECZYTAJCIE REGÃLAMIN ZWROTÃW I INNE OPINIE .
Uwaga na przelewy -moje zamówienie zostaÅo anulowaneâŠ
Moje zamówienie zostaÅo anulowane godzinÄ po przelaniu Årodków na konto firmy. Przelew zostaÅ wykonany zgodnie z instrukcjÄ na stronie firmy. OtrzymaÅam tylko krótkÄ , automatycznÄ informacjÄ o anulowaniu zamówienia, nie wspomniano nic o zwrocie Årodków z przelewu. Sytuacja podobna do tej, jaka spotkaÅa PaniÄ JolantÄ - recenzja z dnia 28/11/24. NapiszÄ dziÅ reklamacjÄ, ciekawe czy doczekam siÄ zwrotu pieniÄdzy, jednak takie postÄpowanie nie budzi zaufania
Brak zwrotu Årodków z anulowanego zamówienia.
EDIT:
Po prawie 4 tygodniach otrzymaÅam zwrot pieniÄdzy.
Od kilku tygodni nie mogÄ doprosiÄ siÄ zwrotu Årodków za zamówienie, które zostaÅo anulowane przez system wykorzystywany przez Breuninger twierdzÄ
cy, ze nie moÅŒna zrealizowaÄ pÅatnoÅci. Årodki jednak zostaÅy pobrane za anulowane zamówienie. ZÅoÅŒyÅam reklamacjÄ, otrzymaÅam kilka komunikatów automatycznych o tym, ÅŒe moja reklamacja jest procedowana i wymaga to czasu, potem ktoÅ z obsÅugi klienta zapytaÅ, czy sprawa jest zaÅatwiona, potem jeszcze automatyczna ankieta kompletnie nieadekwatna do sytuacji. UdzielaÅam odpowiedzi do kaÅŒdego komunikatu, zaÅÄ
czyÅam dowód wpÅaty. Årodków mi nie zwrócono, pomimo deklaracji (w formularzach zwiÄ
zanych z zamówieniem), ÅŒe sÄ
zwracane do 3 dni.
KupiÅem u nich Nike za prawie 4 stówyâŠ
KupiÅem u nich Nike za prawie 4 stówy chyba to byÅa promocja wiÄc ok fajne unikalne maÅo co chodziÅem w nich byÅo ok jakoÅ pod koniec sierpnia wiÄcej zaczÄ Åem w nich ÅmigaÄ but zaczÄ Å strzelaÄ normalnie podczas chodzenia pisze do nich reklamacje a typ od nich pisze Å»E TO STRZELANIE BUTA TO NORMALNE I Å»E ODRZUCAJÄ REKLAMACJÄ NIE POLECAM
Bestellung vom 21.08.2024
Bestellung vom 21.08.2024
Es kann ja wohl nicht war sein das meine Mails einfach nicht beantwortet werden, ich hatte ihnen die Sendung am 26.08.24 zurÌck geschickt, am 29.08.24 haben sie die Sendung empfangen, weder habe ich einen Gutschrift bekommen, noch ist der Status in meinem Konto verÀndert, denn der Status dort steht nach wie vor auf RÌcksendung angemeldet, aber das sehen sie ja selber.
Den Grund dafÃŒr haben sie mir auch noch nicht geliefert, aber das ist mir auch egal denn die Versand Quittung hatte ich innen ja schon gesendet.
Bekomme ich die Gutschrift nicht in dieser Woche, dann sehe ich mich gezwungen das ganze in den SM zu kommunizieren.
Bestellnr.: 87421711
Drohmails bei RÃŒcksendungen
Unfassbar, dass Breuninger Kunden Drohmails zuschickt wenn diese nach Meinung von Breuninger zuviel zurÃŒckschicken !
UND WARUM SCHICKT MAN ZURÃCK ? ? ?
Weil die Beschreibungen nicht stimmen
Fachliche und sehr freundliche BeratungâŠ
Fachliche und sehr freundliche Beratung in der Stadt NÃŒrnberg..ich gehe jedes Mal nur zu
Breuninger ..besonders schöne Marken zu angemessen Preisen..war am 28.5.24 und trotz ausgefallener Klimaanlage ..nicht einfach fÌr das Personal...bin ichnoch hervorragend bedient worden!
Nie otrzymaÅam towaru i nie zostaÅy miâŠ
Nie otrzymaÅam towaru i nie zostaÅy mi zwrócone pieniÄ dze
SprzedajÄ podróbki!
ZamówiÅam na stronie torebkÄ YSL, za 11 140zl.
Jednak nie odpowiadaÅ mi kolor torebki, wiec dokonaÅam zwrotu (kolor wysÅanej torebki róŌniÅ siÄ od tego na stronie).
Po 7 dniach od potwierdzenia, ze przesyÅka dotarÅa do firmy, napisaÅam maila co ze zwrotem, dostaÅam odpowiedz, ze firma ma 14 dni. Po Ok 20 dniach dostaÅam informacje, ze sprawa jest skierowana do innego dziaÅu... po 25 dniach, ze odesÅaÅam podróbkÄ i nie dostanÄ zwrotu!!!
Mam zdjÄcia torebki i nie miaÅabym moÅŒliwoÅci oderwania metki (która jest na ÅŒyÅce) i dopiÄcia jej do innej torebki. ZaÅŒÄ
daÅam od firmy nagrania, aby udowodnili, ÅŒe spakowali mi oryginaÅ i nagrania, ÅŒe przy paczce zwrotnej byÅa inna torebka. Niestety go nie otrzymaÅam. Firma usunÄÅa mi dostÄp do platformy, nie mogÄ siÄ zalogowaÄ i nie przychodzi mi hasÅo przypominajÄ
ce...
Firma to oszuÅci, gdybym torebki nie odesÅaÅa byÅabym szczÄÅliwÄ
posiadaczka podróbki za 11 140zÅ.
Firma najwyraźniej ma taki model biznesowy.
SprawÄ zgÅaszam do prawnika, rzecznika praw konsumenta i UOKIK
Do not shop here !!!
First when I made order everything was ok. Second time (28.12.2022) I made order and after two days more waiting that I should they sent me that I will recieve tha packet. But I did not! Another day they sent e-mail that adress was wrong wich is not true!!!
After 7 days they sent me that they will return my money..
I ordered again the same thing (training suit like on my first order, 2 piece set). I payed the same price, and guess what,,they sent me just one piece !!!!!!!!!! Only jacket without leggins. Don't shop here, they are thief or really do not care about customer.
Breuninger ist neu in der Schweiz...
Sehr grosser Onlineshop mit allem was das Herz begehrt. Bestellablauf, Lieferzeit und Bestellung sehr gut. Auch bei der zweiten Bestellung. Wenn ich wieder etwas brauche - gerne wieder!
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ
ä»ã®çš®é¡ã®ã¬ãã¥ãŒã«ã€ããŠã®è©³çްã¯ãã¡ãããäžèªãã ããã