Het is een heel overzichtelijke app en het investeren gaat gemakkelijk met kleine bedragen om het risico te spreiden. Het fund is zo populair dat je op tijd moet inloggen om uberhaupt te kunnen inlegg... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
Bedrijf is goed in informatie voorziening. Echter de aanbiedingen baren mij wel zorgen. Er worden heel veel aanvragen ingediend met forse slottermijnen. Die kunnen op de einddatum m.i. ni... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
Veel investering mogelijkheden. Nadeel is dat je echt op tijd moet inloggen om deel te kunnen nemen. Collin waardering is wel vaak aan de positieve kant. Leuk om ondernemers via deze weg te ondersteun... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
Eind 2021 begonnen bij Collin met investeren. heb sindsdien een mooie gespreide portefeuille opgebouwd, 250+ waarvan een deel alweer zijn afgelost en weer opnieuw geïnvesteerd. Mijn netto rendement... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥ãåçããŸãã
Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.
åœè©²äŒæ¥ã«ããèšè¿°
Schijfstraat 6E, 5061 KB, Oisterwijk, ãªã©ã³ã
ãã¬ãã£ããªã¬ãã¥ãŒã® 86ïŒ ã«åçããŠããŸã
éåžž2é±é以å ã«åç
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
Goede website en de telefoon wordt snel opgenomen.
Deskundigheid van het bedrijf is goed.
Al met al, zeer tevreden.
Beter/strakker beheer wanneer kredietvoorwaarden niet worden nagekomen.
Mijn ervaring met Collin Crowdfund sluit aan bij een patroon dat ik ook bij andere investeerders terugzie. Er zijn serieuze twijfels over de kwaliteit van de screening, de kostenstructuur en de manier waarop met risicoâs wordt omgegaan.
De fees vind ik hoog, zeker in verhouding tot de kwaliteit van de beoordeling. Voor mijn gevoel zijn vooronderzoeken, risicobeoordelingen en credit scores regelmatig te optimistisch weergegeven en geven ze geen realistisch beeld van het daadwerkelijke risico.
De screening komt op mij onvoldoende grondig over. Dat lijkt ook terug te zien in het aantal projecten dat in de problemen komt of zelfs failliet gaat. Hierdoor ontstaat de indruk dat risicoâs structureel worden onderschat.
Wat mij daarnaast stoort, is dat er weinig lijkt te gebeuren wanneer projecten in de problemen komen. Omdat het platform zijn inkomsten vooraf ontvangt en zelf geen direct financieel risico loopt, voelt het alsof de belangen van investeerders niet altijd voorop staan.
Ook heb ik twijfels bij de ervaring en diepgang achter sommige beoordelingen. Dit draagt niet bij aan het vertrouwen.
Tot slot vind ik dat de informatievoorziening aan de voorkant te rooskleurig is. Cijfers en ratings lijken een positiever beeld te schetsen dan in de praktijk wordt ervaren, wat vragen oproept over transparantie en eerlijkheid.
Kort samengevat:
* Hoge kosten in verhouding tot de kwaliteit
* Twijfels over betrouwbaarheid van risico-inschatting
* Regelmatig projecten met problemen
* Weinig zichtbare actie bij issues
* Informatie voelt niet altijd volledig of realistisch
Voor mij reden om hier kritisch en terughoudend mee om te gaan.
Top geoutilleerd bedrijf! Enorm kundige medewerkers en mooie deals.

Collin Crowdfund ããã®åç
Het is heel eenvoudig om deel te nemen en vanuit de investeerders kant weet ik hoe grondig ze te werk gaan.

Collin Crowdfund ããã®åç
Professionele begeleiding bij het activeren van het platform

Collin Crowdfund ããã®åç
Goed werkbare app, op deze manier is investeren via crowdfund bijna gegamificeerdð€

Collin Crowdfund ããã®åç
Duidelijke info en snel beschikbaar en je kunt heel snel handelen qua investering.

Collin Crowdfund ããã®åç
In de pitch werd een eerste hypotheek als zekerheid genoemd, maar in de praktijk lijkt deze niet (meer) te bestaan. Dit komt misleidend over en wijst op een niet betrouwbare beoordeling van de zekerheden, wat het vertrouwen als investeerder ondermijnt.

Collin Crowdfund ããã®åç
Makkelijke overzichtelijke app met alle relevante informatie. Veel investeringskansen.

Collin Crowdfund ããã®åç
Website is helder en eenvoudig te navigeren, duidelijke kommunikatie via email, geen verrassingen

Collin Crowdfund ããã®åç
Gedegen platform voor crowdfunding. Goede informatievoorziening en analyse van de aanvragen. Je kunt een goede afweging maken. Ook erg fijn is, dat op voorspelbare tijdstippen wordt gecommuniceerd over nieuwe investeringskansen.

Collin Crowdfund ããã®åç
Ik kanmooie kleine investeringen doen met goed rendement

äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ
ä»ã®çš®é¡ã®ã¬ãã¥ãŒã«ã€ããŠã®è©³çްã¯ãã¡ãããäžèªãã ããã