Crédit agricole SA レビュー

TrustScore 5段階評価の1.5

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち1の評価

Crédit Agricole Cergy-le-Haut : simplement des voleurs ! Des frais exorbitants alors que les personnes sont en situation de fragilité financière, mais c’est normal. Ils ne répondent plus, bloquent les... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Miesiąc temu zaciągnąłem pożyczkę w Credit Agricole na kwotę 50 tys. Zdarzyłem spłacić jedną ratę i do spłaty pozostało 49 tys. Tak się życie potoczyło, że pożyczkę mogłem spłacić po miesiącu. Nie doś... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Obsługa klienta jest dramatyczna. Masz problem ? Radź sobie z nim sam. Komunikacja z bankiem fatalna. Rozmowy telefoniczne wyglądają jak za karę, czat dramatyczny. Cokolwiek tylko i wyłącznie w pla... もっと見る

5つ星のうち3の評価

Sama obsługa w oddziałach rewelacja, Doradzili, wytłumaczyli wszystko pięknie na 6+, ale no czegoś nie rozumiem, bo posiadając konto w ich banku oraz kredyt który spłacam, też jest z ich banku. ( raty... もっと見る

企業情報

1. 銀行
  2. 金融コンサルタント
  3. 投資サービス
  4. 非銀行系金融サービス

さまざまな外部ソースから提供された情報

Le site Finance et actionnaires de ce groupe bancaire. Présentation d'informations et d'actualités financières, des métiers, d'un espace actionnaires, du cours de l'action en temps réel, de communiqués de presse. (Paris: 4507)

連絡先

すべてのレビュー

過去12か月のレビュー数: 101

レビューを書く

5つ星のうち1の評価

Kilka zł za to, kilka zł za to i za rok posiadanie konta i kredytu kosztuje u nich prawie 200 zł! A na odsetkach przecież zarabiają

Wymusili na teściowej założenie konta, bo dali kredyt na panele słoneczne. Wszystko co związane z kontem miało być darmowe, a tu cyk - za to, że SMsy przesyłają - kilka zeta, za prowadzenie konta - kilka zeta; za to, że UDZIELILI KREDYTU (NA KTÓRYM ZARANBIAJĄ!!!) - też co miesiąc kilka zeta. NA ROK TO PRAWIE 200 ZŁ, A TO DLA EMERYTKI JEST SPORA KWOTA!

Aplikacja i bankowość internetowa TOTALNIE NIEINTUICYJNE.

A jak działa infolinia? Od razu włącza się automat i spróbuj się przyznać, że dzwonisz jako klient, który ma już ich produkt, np. konto - za Chiny nie chce Cię przełączyć do "żywego" konsultanta, tylko wciąż daje rady, zadaje pytania, na które trzeba odpowiedzieć i nie rozumie polecenia "chcę rozmawiać z konsultantem". Jak będę się chciała pobawić w ciuciubabkę, to sobie znajomych zaproszę.

Uciekamy z tego banku, teściowa już na tym koncie przez tych kilka lat 1000 zł niemal straciła, a obiecywali, że za darmo będzie :/

2024年11月20日
5つ星のうち5の評価

Bonjour j ai un très bon

Bonjour j ai un très bon. Conseiller monsieur Fuma est je ne souhaite pas qui parte du crédit agricole le pontet il est vraiment à l écoute est très sérieux dans son travail bien cordialement

2024年10月18日

Odradzam ten bank

Odradzam ten bank z pełna odpowiedzialnością za swoje słowa. Moja Żona była przez kilka lat klientką tego banku. Początkowo wydawał się ok. Jedyny zarzut to zbyt agresywna żeby nie rzec, nachalna polityka marketingowa. Ciągłe telefony z ofertami , emaile, smsy których ja też jako pełnomocnik do konta padałem ofiarą. Ale to był drobiazg, powiedzmy. Pewnego dnia okazało się ze moja Małżonka ma zablokowane wszystkie środki na koncie. Dowiedziała sie o tym gdy na stacji paliw nie mogła zapłacić kartą . Niestety kontakt z infolinią był nie możliwy. Po prosty prze kilkadziesiąt minut nikt nie odbierał. Czat na profilu internetowym klienta martwy. Dopiero po dwóch dniach zostaliśmy przyjęci łaskawie w oddziale( trzeba się wcześniej umówić na wizytę) gdzie dowiedzieliśmy się że pomimo wezwania( podobno wysłano sms) klientka nie stawiła się w oddziale żeby POTWIERDZIĆ ŻRÓDŁO DOCHODÓW. Dosłownie tak sie Pani Konsultantka wyraziła. W związku z tym bank na mocy swojego wewnętrznego regulaminu oraz jakiejś tam ustawy o przeciwdziałaniu finansowania terroryzmu zablokował WSZYSTKIE środki na koncie. Zrozumielibyśmy gdyby moja Żona otrzymywała dochody z z jakiejś szemranej spółki zarejestrowanej w Burkina Faso ale jedyny dochód jako wpływał na jej konto to pobory z państwowej instytucji Służby Zdrowia w której jest od 30 lat zatrudniona. Jeszcze lepsze jest to ze Pani konsultantka ni potrafiła powiedzieć kiedy i z jakiego numeru telefonu rzekome wezwani zostało wysłane a moja Małżonka mimo najlepszych chęci nie mogła w historii telefonu takowego znaleźć. Obiecano wyjaśnić sprawę lecz jak na razie minął ponad miesiąc i ....cisza. Pieniądze odblokowano dopiero po ok 36 h od wizyty.

Oczywiście jeszcze tego samego dnia założyliśmy konto w innym banku i w regulaminowym czasie z ulgą rozstaliśmy się z CA. Nie polecam tego Banku nikomu, uważam ze moja Żona został a potraktowana w skandaliczny wręcz bezczelny sposób. Odcięto ją od środków do życia bez jakiegokolwiek ostrzeżenia.

2024年8月15日

kredyt nie przynany

Próbowałem dostać kredyt nieco poniżej 5 tysięcy zł na zakup roweru. Sklep oferował tylko ten bank.
Dostałem elektroniczne papiery z umową, wpłaciłem do sklepu wkład własny i po prawie całym dniu wniosek o kredyt odrzucono. Podejrzewam że to z powodu wieku - mam 74 lata. Nie był to pierwszy negatywny kontakt z tym bankiem. Straciłem niepotrzebnie czas. Może gdybym był Francuzem to by mnie lepirj potraktowali ;)

2024年9月24日

ASSICURAZIONI VERGOGNOSE

Condotta vergognosa, illegale non etica ed assolutamente non professionale. Impossibilità di parlare con i liquidatori e mesi di attesa per vedersi liquidate fatture per sinistri assicurativi. Inoltrati reclami in attesa di intervento dei responsabili che non si sono mai degnati di ricontattarci. Fissati appuntamenti con i referenti che hanno disatteso l'impegno senza nemmeno avvisare. Assenza di sedi fisiche dove presentarsi e conseguente "scudo" dei liquidatori che si sentono intoccabili celati dietro un velo di inarrivabilità impenetrabile. Sconsigliato a tutti di acquistare prodotti assicurativi proposti da Credit Agricole.

2024年9月2日

Zéro cette banque

Zéro cette banque ! Ils ne comprennent rien.
Je gère les comptes de mes parents qui se sont faits escroquer en février 2023.
Aujourd’hui les escrocs (KSM - WEKIWI ÉNERGIE repassent des prélèvements que le Crédit Agricole honore.
Je les ai prévenus tout de suite (plainte avait pourtant déjà été faite il y a 18 mois) pour faire barrage à tout cela, ils continuent à laisser passer les prélèvements !
J’échange « 36 mails » avec eux et la je m’aperçois qu’ils continuent à laisser passer.
Insupportable cette banque et bravo aux
Escrocs !

2024年7月11日
5つ星のうち1の評価

Nouvelle interface titres totalement anti ergonomique

L'interface pour les portefeuilles titres a été changée depuis le mois d'Avril 2024.
La nouvelle interface constitue une IMMENSE régression par rapport à ce qui existait auparavant. Aucune des critiques adressées, depuis lors, n'a été prise en compte. Juste des réponses quasi automatiques.
En particulier :
- Dès l'arrivée sur l'écran de présentation des portefeuilles titres, il est malaisé de descendre au bas de la page pour sélectionner le bon portefeuille car il faut tantôt défiler vers le bas avec la touche pageDwn tantôt avec l'ascenseur.
- La passation d’un ordre est étalée sur une multiplicité d’écrans qui ne permet pas d’avoir une vision d’ensemble de l’ordre passé et introduit un risque d’erreur.
- Le nombre de titres détenus n’apparait plus dans l’écran de vente lors de la passation du titre. Cela permettait d’éviter d’avoir à ressortir de l’écran pour vérifier la quantité maximale.
- Le carnet d’ordre pourtant essentiel dans la passation d’un ordre n’apparait pas lors de la fixation du prix mais lors de la détermination du volume et de manière peu visible !
- La vérification du prix n’intervient qu’une fois passé le troisième écran alors que le prix est fixé sur le deuxième écran.
- Dans l’historique des ordres, il est devenu impossible d’obtenir la fiche de synthèse d’une valeur en cliquant sur le libellé du titre.
- Le comparatif de la performance par rapport à l’indice CAC a été changé de rubrique, ne permettant plus d’avoir un accès immédiat à la performance du portefeuille sur la journée écoulée ou sur l’année écoulée.
- Les extractions Excel ne sont plus personnalisables selon les besoins du client, notamment selon que l’ordre ait été exécuté ou non.
- L’heure d’exécution de chaque ordre exécuté n’apparait plus dans la synthèse des ordres ni à l’écran ni dans l’extraction
- L'accès aux réponses aux OST par le portefeuille a été supprimé alors qu'il est évident que c'était un pojnt d'entrée naturel et ergonomique.

Il est évident qu’aucune de ces régressions n’a pu être demandée par quelque client que ce soit.
Bref, d'une interface qui fonctionnait merveilleusement bien, nous sommes passés à une interface totalement anti ergonomique. Pourquoi faire mieux quand on peut faire moins bien ?
C'est vraiment le mauvais sens en action(s).
En attendant le retour de l'ancienne interface, mon avis restera très négatif sur le fonctionnement des opérations de Bourse au Crédit agricole.

2024年4月1日

Bonjour

Bonjour

J'ai ouvert un compte en 20 au Credit agricole
puis petit à petit j'ai mis aussi mes comptes professionnel car à l'époque j'avais de très bon conseiller et je n'avais pas à me plaindre
Depuis 2012 le Credit Agricole n'a rien a dire sur moi tous les comptes sont au vert et tout va bien
par contre depuis je vois la lente dégringolade du service.
Ca fait 3 ans que je demande à mon conseiller d'ouvrir des accès à un de mes comptes pro à une de mes collègues pour la compta et ce n'est toujours pas fait
Dès qu'on demande quelque chose c'est la croix et la bannière sous pretexte de tel ou tel papier
par contre quand c'est pour vous vendre une assurance c'est bizarre il y a du monde
Je regrette très fortement la mauvaise tournure de cette banque
sans le faite que je me fait envoyé bouler dès que je commence à ronchonner
c'est décidé je change de banque malgré la paperasse que cela va me faire

2024年7月26日
5つ星のうち1の評価

Kupowałam bilety lotnicze dla siebie i…

Kupowałam bilety lotnicze dla siebie i towarzyszy podróży. Oni oddali mi pieniądze. Bank podwójnie naliczył mi należność za bilety. W związku z czym, za pierwszym razem utworzył mi debet w wysokości 4tys zł, a za drugim razem 6 tys. zł. Co więcej, jestem osobą przewlekle chorą i w ten sposób pozbawili mnie środkó na zakup leków. Tłumaczenie "poza regulaminem dwa razy nakładamy blokadę przy zakupie biletów". O ile do tej pory uwielbiałam ten bank, tak teraz go nie cierpię i tylko czekam kiedy będę mogła u nich zamknąć konto.

2024年6月11日

3 conseillers par an...

Je pense à changer de banque, je suis au crédit agricole brie Picardie à Compiègne et je change de conseiller tous les 6 mois, impossible de vraiment établir une relation de confiance avec, quand c'est le cas, malheureusement, tu change de conseiller sans être prévenu, ce sont toujours ceux qui sont à l'écoute et qui aident réellement qui durent le moins longtemps....

2024年6月4日

Client depuis toujours

Client depuis toujours, il est temps pour moi de changer d'établissements après un tour de manège (arnaque) depuis 6 ans

Mes deux micro crédit ont était remboursé.

2023年8月5日
5つ星のうち3の評価

Je suis chez CA ile de France depuis 16…

Je suis chez CA ile de France depuis 16 ans, et avec les nouvelles performances de développement ils veulent m'obliger de télécharger leur application pour pouvoir faire les virements, je ne suis pas d'accord, j'ai toujours fait mes virements pour payer mon loyer en ligne, maintenant la solution est de se déplacer en agence pour le faire, ils décident "les facilités" à ta place , je n'ai pas de smartphone alors je fait comment ? Et même si je l'avais, je ne le téléchargerai pas, je vis très bien ma vie sans applications, ni réseau sociaux, etc... Ça m'énerve, donc je dois changer de banque si vraiment la solution est l'application pour un code d'authentification que j'ai toujours reçu par SMS.

2024年5月3日
5つ星のうち5の評価

arnaque sur le net, remboursement possible!!

bonjour, j'ai récemment été victime d'une arnaque sur internet, après avoir contacté ma banque, il apparaissait que la démarche ayant été effectuée par mes soin et un paiement par virement, le remboursement du préjudice ne pouvait être effectué, après en avoir informé ma conseillère Mme Pauline Durand, elle à fait le nécessaire auprès de son service pour que le remboursement soit effectué malgré tout, et c'est chose faite ce jour, le préjudice était quand même de 2000.12€ somme intégralement remboursée. je tiens à remercier Mme Pauline Durand pour son écoute et le suivit du dossier, étant client depuis 42 ans j'aurais été déçu d'être obliger de changer de banque.

2024年5月2日

Placement assurance vie

Placement sur une assurance vie en 2019, depuis 5 ans, le crédit agricole m'a fait perdre de l'argent, le crédit agricole n'a pas de bon Placement pour l'assurance vie.
Si vous avez de l'argent a mettre sur une assurance vie, allez voir ailleurs, ce que j'aurais du faire malheureusement je suis bloquée pour 8 ans.

2024年4月14日
5つ星のうち4の評価

Typowy bank nastawiony tylko na zysk a…

Bank Pekao to typowy bank nastawiony tylko na zysk a nie dobro klienta. Najpierw podam przykład banku Pekao a potem Credit Agricole, dla porównania. W sklepie transakcja kartą płatniczą banku Pekao została naliczona podwójnie. W związku z tym została złożona reklamacja. W treści której to reklamacji, została wpisana kwota odszkodowania w wysokości stu złotych oprócz żądania zwrotu środków pobranych podwójnie.Bank uznał reklamację i zwrócił pieniądze, pobrane podwójnie ale stu złotych nie wypłacił nie odnosząc się do tej kwestii. Zostało wysłane odwołanie w tej sprawie to również nie odnieśli się do tej kwestii, odpisując na inny temat. Następnie kolejna reklamacja została wysłana w sprawie odszkodowania to odpisali że nie poczuwają się do winy bo to nie był ich terminal płatniczy. Rozumiem że to nie ich terminal ale jeśli wypłaciliby odszkodowanie to odzyskaliby je od właściciela terminala. Tym bardziej że nie odpowiedzieli w terminie ustawowym odnośnie odszkodowania, tylko napisali że uznali reklamację. Sami zaakceptowali czyli uznali reklamację a teraz się uchylają. Bardzo nieprofesjonalne podejście do klienta. Świadczy to o bałaganie jaki mają jak i o niekompetencji i jak widzą i traktują sowich klientów, co myślą o klientach. Najlepsze jest to że potraktowali tak klienta który u nich ma konto od 1999 roku. Identyczna sytuacja była w Banku Credit Agricole i bez problemu wypłacili sto złotych z tytułu odszkodowania. Następnie mojemu koledze bank Credit Agricole wypłacił SAM Z SIEBIE odszkodowanie za to że naliczona została prowizja za wypłatę pieniędzy z bankomatu, a kolega ma usługę w której nie jest pobierana taka prowizja, więc złożył reklamację nie wnosząc o odszkodowanie tylko o zwrot prowizji, a spotkało go takie miłe podejście do klienta. Kolejny przypadek: Kupiliśmy na raty telewizor w Credit Agricole i odstąpiliśmy od umowy w ciągu 14 dni. Bank zgłosił mnie do działu windykacji, że raty nie są płacone od 4 miesięcy. Dziwne że wcześniej nie zadzwonili tylko jak się zorientowali że przez 4 miesiące nie są płacone raty. Złożyłem reklamację że odstąpiłem od kredytu w ciągu 14 dni i wysłałem potwierdzenie odstąpienia oraz wniosłem o odszkodowanie w kwocie stu złotych za poniesione nerwy, stres że byłem niesłusznie nękany podczas jednej rozmowy telefonicznej z działem windykacji banku, a niebyła to miła rozmowa. Bank przeprosił i przyznał odszkodowanie. Tu chodzi o zasadę i uczciwie traktowanie klienta. Pewno ktoś się zapyta, dlaczego w takim razie nie przeniosę konta do Credit Agricole. Nie przeniosę, ponieważ nie wiem czy tylko moich znajomych dotyczy następujący problem czy większości ludzi. Otóż często moim znajomym zdarzało się że bank Credit Agricole naliczał transakcje zagraniczne za jakieś zakupy w sklepie poza granicami Polski, których tak naprawdę nie było. Oczywiście po złożeniu reklamacji, przepraszali i uznawali reklamacje. Po drugie w banku Pekao mam konto i w koncie starą usługę, której obecnie nie ma żaden bank jak również Pekao. Namawiali mnie pracownicy banku Pekao żeby zmienić konto na bezpłatne za prowadzenie rachunku, a ja nie chciałem. Dlaczego? Bo kto w dzisiejszych czasach da klientom darmowy - nieoprocentowany debet? Ja mam za darmo i do tego pakiet assistance na usługi medyczne w skutek nieszczęśliwego wypadku i ubezpieczenie w Allianz od nieszczęśliwego wypadku a za konto płace 13 złotych miesięcznie.

2023年8月9日

レビューの対象になっている企業の方へ