Nie wierzÄ, ÅŒe coÅ takiego mogÅo mieÄ miejsce w 2025 roku
Nie wierzÄ, ÅŒe muszÄ coÅ takiego napisaÄ w 2025 roku. Ale moÅŒe to kogoÅ uchroni.
ZaczÄÅo siÄ zwyczajnie - zamówiliÅmy meble u Deer Wood. Strona piÄkna, showroom piÄkny, kontakt na poczÄ
tku super. Nic nie zapowiadaÅo problemu.
ByÅ jednak jeden moment, który wzbudziÅ mój niepokój: wycena blatu na ok. 20 tys. zÅ, która po jednej rozmowie nagle spadÅa do ok. 13 tys. ZastanowiÅo mnie to, ale uznaÅem, ÅŒe moÅŒe tak juÅŒ bywa. Finalnie montaÅŒ przebiegÅ sprawnie, choÄ projekt jak na cenÄ byÅ bardzo prosty.
Potem odkryÅem, ÅŒe w rozliczeniu ujÄto element (lodówkÄ w zabudowie), którego finalnie nie zrobiliÅmy - mieliÅmy duÅŒÄ
, wolnostojÄ
cÄ
. PoprosiÅem o zwrot róŌnicy. Nie dostaÅem odpowiedzi. WystawiÅem negatywnÄ
opiniÄ - i wtedy moje ÅŒycie wywróciÅo siÄ do góry nogami.
Jestem wÅaÅcicielem sklepu internetowego. JakiÅ czas po publikacji na facebooku pojawiÅa siÄ grupa poszkodowanych przeze mnie osób, ale... Nikt z nich nie byÅ moim klientem!
DziÅ juÅŒ wiem, ÅŒe jednym z pierwszych ogniw tej grupy byÅa osoba powiÄ
zana z Deer Wood i ich kancelariÄ
Dubiel Sawinda.
Sytuacja trwa od prawie roku, jednak od 1-2 miesiÄcy ma miejsce coÅ, jednym sÅowem: fala.
Fala negatywnych komentarzy.
Fala zgÅoszeÅ do instytucji.
Fala wyzwisk.
Fala groźb.
Fala realnego lÄku o zdrowie moje i mojej rodziny.
Ta grupa nie powstaÅa âsama z siebieâ.
W mojej ocenie jej inicjacja i pierwsze dziaÅania byÅy prowadzone przy udziale osób powiÄ
zanych ze Årodowiskiem Deer Wood i ich kancelarii. To nie sÄ
przypuszczenia - to wynika z dat, wiadomoÅci, korespondencji i zachowaÅ konkretnych osób.
Z czasem do grupy zaczÄli doÅÄ
czaÄ moi prawdziwi klienci, którzy â widzÄ
c tam âautaorytatywneâ wpisy osób powiÄ
zanych z kancelariÄ
- zaczÄli wierzyÄ, ÅŒe naprawdÄ coÅ im grozi. ZaczÄli mnie masowo oskarÅŒaÄ, mimo ÅŒe ich zamówienia byÅy realizowane w terminie albo byÅy w trakcie.
DziÅ ta grupa ma okoÅo 80 osób.
I kaÅŒda z tych osób ma wpÅyw na moje ÅŒycie, moje zdrowie, mojÄ
firmÄ.
To nie jest teoria spiskowa. To jest chronologia:
Negatywna opinia o Deer Wood
Kontakt osoby powiÄ
zanej z kancelariÄ
Powstanie grupy
Pojawienie siÄ w niej ludzi, którzy nie sÄ
moimi klientami
DoÅÄ
czanie prawdziwych klientów, sterowanych narracjÄ
grupy
Zdania typu âprawnicy mówiÄ
, ÅŒeâŠâ i âkancelaria mówi, ÅŒe trzeba zgÅaszaÄ tam i tamâ
Przy czym okazuje siÄ, ÅŒe tÄ
kancelariÄ
jest wÅaÅnie Dubiel Sawinda - ta sama, która wspóÅpracuje z Deer Wood.
Propozycja ugody od Deer Wood z ÅŒÄ
daniem, ÅŒebym notarialnie oÅwiadczyÅ, ÅŒe⊠to ja kÅamiÄ
SformuÅowania o âmnoÅŒeniu sprawâ, jeÅli nie podpiszÄ ugody
Gdybym nie miaÅ tych dowodów przed oczami â sam bym w to nie uwierzyÅ.
DziÅ jestem:
â po roku nieustannych ataków,
â na skraju bankructwa,
â z setkÄ
spraw na gÅowie,
â w stanie psychicznym, którego nigdy nie ÅŒyczyÅbym nikomu.
Mnie i mojej partnerce naprawdÄ popsuÅo to ÅŒycie.
SÅowo ânagonkaâ jest za sÅabe, ale nie mogÄ uÅŒyÄ mocniejszego â nie chcÄ nikogo pomawiaÄ.
MogÄ jedynie opisaÄ, jak wyglÄ
daÅo to z mojej perspektywy.
Najbardziej przeraÅŒa mnie jedna rzecz:
to wszystko zaczÄÅo siÄ od pytania o zwrot nadpÅaty za lodówkÄ w zabudowie, której nie byÅo.
I jeszcze jedno sprostowanie:
W odpowiedziach firmy pojawia siÄ sugestia, ÅŒe mam zakaz publikacji na temat Deer Wood.
To nieprawda.
Nigdy nie miaÅem takiego zakazu.
Gdyby istniaÅ â wszystkie moje wpisy byÅyby usuwane z urzÄdu, przez portale. Ta jedna rzecz pokazuje jak duÅŒo wiarygodnoÅci majÄ
sÅowa firmy Deer Wood, wszelkie ich zapewnienia.
KaÅŒdy moÅŒe to sprawdziÄ sam â nic nie jest ukryte.
A ja, mimo strachu o siebie i rodzinÄ, mimo groźb, mimo zastraszania w komentarzach, publikujÄ to, bo uwaÅŒam, ÅŒe nikt nie zasÅuguje na to, co mnie spotkaÅo.