Platforma zakupowa tego sklepy przypadÅa mi do gustu. Wszystko byÅo dla mnie przejrzyste i zrozumiaÅe. W trakcie zakupu niespodzianka - wskoczyl mi jakis rabat oraz kubek w gratisie :) Ogólnie to taki... ãã£ãšèŠã
Na minus dla platformy/firmy jest czas oczekiwania oraz kontakt. Mi osobiÅcie nie udaÅo siÄ dodzwoniÄ natomiast pojawiÅ siÄ kontakt niestety po wystawieniu negatywnej oceny. Nie byÅa to niestety przyj... ãã£ãšèŠã
ãã¬ãã£ããªã¬ãã¥ãŒã® 23ïŒ ã«åçããŠããŸã
éåžž1ã«æä»¥å ã«åç
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Bardzo Negatywne Doswiadczenie
W skrócie, telefon kupiÅem w grudniu. Po kilku dniach , zanim jeszcze telefon zostaÅ wysÅany, doszliÅmy do porozumienia ze sprzedajÄ cym ÅŒe rezygnuje z zakupu. DostaÅem wiadomoÅÄ ÅŒe zleci zwrot Årodków, do dzisiaj otrzymaÅem okolo 5% zapÅacone przeze mnie kwoty... PodsumowujÄ c z telefonu zrezygnowaÅem, pieniÄdzy nie odzyskaÅem.
Telefon Samsung S25 zakupiony 1âŠ
Telefon Samsung S25 zakupiony 1 sierpnia 2025. DotarÅ do mnie 26 sierpnia 2025. MiaÅ byÄ nowy, niestety nie byÅ. Plomby zerwane a po sprawdzeniu okazaÅo siÄ ÅŒe jest obciÄ ÅŒony abonamentem. OdesÅany za potwierdzeniem odbioru z poczÄ tkiem wrzeÅnia. DziÅ jest luty 2026. PieniÄdzy w kwocie ponad 3 tyÅ zÅ. Sklep nie zwróciÅ. WÅaÅciciel pan Dariusz.D wielokrotnie obiecywaÅ ÅŒe zwróci. ProponowaÅ zawarcie ugody by mógÅ w ratach oddawaÄ moje pieniÄ dze. Na forum przepraszaÅ i pisaÅ ÅŒe taka sytuacja jak moja w ogóle nie powinna mieÄ miejsca. RobiÅ z siebie ofiarÄ, osobÄ na którÄ siÄ klienci uwziÄli. Nie sÄ dzÄ by kiedyÅ zwróciÅ pieniÄ dze.
Sklep trudny w kontakcie
Sklep trudny w kontakcie, wÅaÅciciel chamski i arogancki uwaÅŒa siÄ za Boga i ÅŒe rzÄ
dzi kaÅŒdym klientem!
Próbuje utrzymywaÄ dominujÄ
cÄ
pozycjÄ, zastrasza i szantaÅŒuje. stawia siÄ w roli ofiary gdy tylko natrafi na okazje!
ProszÄ czytaÄ recenzje klientów!!!
ProszÄ czytaÄ recenzje klientów danego sklepu. Od tego zaleÅŒy,komu powierzycie swoje pieniÄ dze, oszczÄdzicie sobie nie potrzebnych nerwów i zawsze moÅŒecie poszukaÄ poleconego producenta czy sprzedawcÄ. ZASTANÃWCIE SIÄ DWA RAZY
Brak telefonu i pieniÄdzy
Brak telefonu i pieniÄdzy! Zamówienie z koÅca listopada! Nie wiem, jak ktokolwiek moÅŒe jeszcze zamawiaÄ w tym "sklepie", przy tylu ostrzeÅŒeniach....
ZamówiliÅmy telefon w tym sklepie
ZamówiliÅmy telefon w tym sklepie. MinÄ Å juÅŒ miesiÄ c. Nadal nie otrzymaÅem zamówienia ani pieniÄdzy. Nie odbierajÄ moich telefonów, ale odpowiadajÄ na wiadomoÅci, ale nie chcÄ zwróciÄ pieniÄdzy. Nie polecam nikomu zakupów ani zamawiania w tym sklepie.
Uwaga
Uwaga, sprawdźcie swoje nr imei na stronach operatorów typu: play, orange, plus, t-mobile, gdyÅŒ zakupiony przeze mnie telefon u tego pana po ponad roku uÅŒytkowania dostaÅ blokadÄ imei od operatora, prawdopodobnie przez nie splacane raty abonamentowe, nie polecam.
oceniam zakup pozytywnie towar dotarÅâŠ
oceniam zakup pozytywnie towar dotarÅ na czas zgodnie z ofertÄ
Niestety
Niestety, podobnie jak moi poprzednicy. Brak kontaktu telefonicznego i mailowego ze sprzedawcÄ , przekroczony czas dostawy. Chyba jako kolejna osoba staÅem siÄ ofiarÄ nieuczciwych praktyk pseudo firmy. ZgÅaszam sprawÄ na policjÄ i przestrzegam przed tÄ firmÄ która jak gdyby nigdy nic w dalszym ciÄ gu prowadzi swojÄ dziaÅalnoÅÄ w sieci.
Telefon zamówiony 05.01.2026
Telefon zamówiony 05.01.2026. Brak potwierdzenia zamówienia, sprzedawca poczÄ tkowo odpisywaÅ i krÄciÅ odkÅadajÄ c termin wysyÅki z tygodnia na tydzieÅ. Od kilku dni brak jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedajÄ cym i nie doÅÄ, ÅŒe telefonu brak to pieniÄ ÅŒki z konta firmowego wydane nie mogÄ zafakturowaÄ, a zaraz koniec miesiÄ ca. Sprawa w dniu wczorajszym trafiÅa na policjÄ. Dzisiaj poinformujÄ równieÅŒ UOKIK. Tacy niepowaÅŒni ludzie nie powinni w ogóle pracowaÄ w handlu. Nie warto totalnie!
Uwaga ostrzegam
Szczerze odradzam zakupy w tym sklepie. Po dÅugim czasie oczekiwania wysÅali mi telefon z sieci z nie spÅaconymi ratami. Po odeslaniu telefonu i dÅugim oczekiwaniu otrzymaÅem telefon uÅŒywany (ponad 200 cykli ÅadowaÅ) który teÅŒ odesÅaÅem i poprosiÅem o zwrot pieniedzy. Od tego momentu (trzy miesiace) brak pieniedzy telefonu i kontaktu.
OSTRZEGAM PRZED POCHOPNÄ DECYZJÄ ZAKUPU TAÅSZEGO ZAKUPU TELEFONU
W dniu 10.12.2025 dokonaÅem pÅatnoÅci (3397zÅ.) za telefon Samsung Z Flip 7 (zam. nr 10812) w kolorze niebieskim. Telefon miaÅ byÄ prezentem pod choinkÄ, dlatego skusiÅo mnie 5 dni do wysyÅki, nowy z polskiej dystrybucji. Po mojej pÅatnoÅci, przy zamówieniu, pojawiÅa siÄ informacja "w realizacji" i tak jest do dnia dzisiejszego. Po przekroczonym terminie wysyÅki, zaczÄ Åem siÄ upominaÄ (mailowo) o realizacjÄ. OtrzymaÅem informacjÄ, ÅŒe przesyÅka bÄdzie zrealizowana przed ÅwiÄtami i tak siÄ staÅo ale dopiero 23.12.2025. Karton zapakowaÅem i pod choinkÄ. ProszÄ sobie wyobraziÄ, jak w ÅwiÄ tecznym nastroju, osoba obdarowana, byÅa zniesmaczona i ja, kiedy rozpakowaÅa prezent a tam, uÅŒywany telefon (ale ten model) w innym kolorze i juÅŒ bez folii ochronnych w otwieranym wczeÅniej kartonie. SprawdziÅem w systemie po numerze, telefon dwa miesiÄ ce wczeÅniej kupiony i prawdopodobnie zwrócony a docelowo trafiÅ pod choinkÄ. NastÄpnie juÅŒ po ÅwiÄtach( 02.01.2026) zapytaÅem o rozwiÄ zanie problemu i otrzymaÅem informacjÄ, ÅŒe mogÄ zwróciÄ i tak zrobiÅem po otrzymaniu listu przewozowego (08.01.2026). I tyle, do dzisiaj cisza, ani telefonu, ani pieniÄdzy, dlatego zdecydowaÅem siÄ na opiniÄ dla osób, które zawierzajÄ w opisy jakie sÄ podawane przy ofertach. W dniu 26.01.2026 skÅadam zawiadomienie o podejrzeniu popeÅnienia przestÄpstwa w komendzie policji i postaram siÄ w innych miejscach aby tego typu sytuacje wykluczyÄ z ÅŒycia ludzi, którzy w dobrej wierze, dokonujÄ pÅatnoÅci i sÄ oszukiwane. Ja na pewno nie odpuszczÄ ale przestrzegam, proszÄ nie podejmowaÄ decyzji zakupu na tej stronie i innych tego pana ( telfy.pl i blue-phone.pl). Nie wiem kto pisaÅ pozytywne opinie, moÅŒe siÄ komuÅ udaÅo i byÅo ok., ja po przeczytaniu negatywnych opinii, potwierdzam i przestrzegam.
Zamówienie nr 1***0
Zamówienie nr 1***0 - wg. strony czas dostawy to 5 dni roboczych - w tym czasie brak jakiejkolwiek informacji, telefonu nikt nie odbiera, na mail równieÅŒ nie uzyskaÅem odpowiedzi.
Pozdrawiam M.Sz
Przeczytaj, zanim zapÅacisz. Moje doÅwiadczenia ze sklepem telfy.pl
W mojej ocenie dziaÅalnoÅÄ sklepu telfy.pl, prowadzonego przez Dariusza DuÅaka, moÅŒe nosiÄ znamiona przestÄpstwa z art. 286 § 1 k.k., co skÅoniÅo mnie do podjÄcia dziaÅaÅ prawnych.
Fakty:
ZamówiÅem telefon i opÅaciÅem zamówienie 25 listopada 2025 o godz. 23:41. Zamówienie anulowaÅem 26 listopada 2025 o godz. 11:41, a wiÄc po okoÅo 12 godzinach. Na zwrot Årodków sprzedawca miaÅ ustawowy termin 14 dni, którego nie dotrzymaÅ.
W styczniu 2026 r. zostaÅa zwrócona jedynie czÄÅÄ wpÅaconej kwoty (10%). W sprawie zostaÅ skierowany pozew cywilny o zapÅatÄ wraz z odsetkami, poprzedzony przedsÄ
dowym wezwaniem do zapÅaty dorÄczonym w dniu 18 grudnia 2025 r. Do chwili obecnej peÅny zwrot Årodków nie nastÄ
piÅ.
Warto zapoznaÄ siÄ z kartÄ
firmy âBiuro Internetowe Dariusz DuÅakâ w serwisach konsumersi.pl oraz Trustpilot, w tym równieÅŒ z opiniami najniÅŒej ocenianymi, które opisujÄ
zgÅaszane problemy konsumentów,
SprzedaÅŒ prowadzona jest poza duÅŒymi platformami marketplace, które stosujÄ
wÅasne mechanizmy ochrony kupujÄ
cych. Warto zwróciÄ na to uwagÄ przy zawieraniu umowy kupna.
Stan na dzieÅ 23 stycznia 2026 r.: Årodki nie zostaÅy w caÅoÅci zwrócone.
Informacyjnie:
W przypadku podobnych problemów konsumenci mogÄ
â odpowiednio do swojej sytuacji â rozwaÅŒyÄ skorzystanie z przewidzianych prawem Årodków ochrony, takich jak:
â dochodzenie roszczeÅ na drodze cywilnej (w tym wniosek o zabezpieczenie roszczenia),
â zÅoÅŒenie zawiadomienia o moÅŒliwoÅci popeÅnienia przestÄpstwa do do wÅaÅciwej miejscowo prokuratury, tj. Prokuratury Rejonowej WarszawaâPraga PóÅnoc,
â zgÅoszenie sprawy do banku lub operatora pÅatnoÅci (np. reklamacja transakcji, chargeback przy pÅatnoÅci kartÄ
â skorzystanie z pomocy miejskiego lub powiatowego rzecznika konsumentów,
â zwrócenie siÄ do Rzecznika Finansowego w sprawach zwiÄ
zanych z obsÅugÄ
pÅatnoÅci,
â zgÅoszenie sprawy do UOKiK w przypadku podejrzenia naruszenia zbiorowych interesów konsumentów,
â zgÅoszenie incydentu do CERT Polska, który przyjmuje m.in. zgÅoszenia dotyczÄ
ce oszustw sklepów internetowych (jako kategoria incydentów),
PublikujÄ
c opinie warto zachowaÄ ostroÅŒnoÅÄ procesowÄ
oraz opieraÄ siÄ na faktach i wÅasnych doÅwiadczeniach.
Po publikacji opinii otrzymaÅem wezwania do jej usuniÄcia. Obecna wersja wpisu pozostaje oparta na faktach i wÅasnych doÅwiadczeniach.
WczeÅniejsze wersje mojego wpisu zawieraÅy sformuÅowania, które przed prawomocnym rozstrzygniÄciem mogÅy byÄ zbyt daleko idÄ
ce â za ich uÅŒycie Dariusza DuÅaka przepraszam.
ZamówiÅam i zapÅaciÅam za telefonâŠ
ZamówiÅam i zapÅaciÅam za telefon Samsung Galaxy S25+ - 11 grudnia 2025r .Po 8 dniach zaczÄÅam pisaÄ e maile i dzwoniÄ do firmy poniewaÅŒ nie otrzymaÅam telefonu. Zero kontaktu ze strony wÅaÅciciela. Po dodaniu negatywnej opinii na jednym z portalów kontakt nagle siÄ uruchomiÅ. Ale bez skutku proÅby o zwrot pieniÄdzy sÄ
oddalane w róŌny sposób. Odpowiedzi na moje e maile, a to ÅŒe juÅŒ zajmuje siÄ mojÄ
sprawÄ
, a to ÅŒe zwrot pieniÄdzy zostaÅ zlecony, i proÅba o usuniÄcie negatywnej opinii. PoszperaÅam trochÄ i co znalazÅam: Pan ma wiele stron na których oferuje telefony np.Telfy.pl, Blue-Phone.pl, PoszukaÅam opinii i okazaÅa siÄ ÅŒe ta osoba od dawna stosuje taki proceder. Ja zgÅosiÅam w moim banku, na policjÄ i do Rzecznika Praw konsumentów. Dzisiaj jest 21 stycznia 2026 i nadal Pan mnie zwodzi e mailami. Nie mam telefonu ani zwrotu pieniÄdzy.
Czy nikt do tej pory nie zgÅosiÅ tego procederu gdzie trzeba i sobie tak spokojnie nadal dziaÅa.
Jedna gwiazdka - to za duÅŒo!
CaÅkowicie odradzam PaÅstwu zakupy zarówno na stronie telfy.pl jak i blue-phone.pl, które prowadzi przedsiÄbiorca pod nazwÄ
Biuro Internetowe Dariusz DuÅak.
W dniu 29-11-2025 roku zÅoÅŒyÅem zamówienie, które otrzymaÅo nr 10764. Zakup dotyczyÅ smartfonu o indeksie 8806095852065. Jest to Samsung Galaxy S25 5G 12/256GB NFC DualSIM granatowy (S931) w cenie 2749,00 zÅ. To na czym najbardziej mi zaleÅŒaÅo to faktura, aby byÅa z miesiÄ
cem listopadem. Sprzedawca zapewniaÅ ÅŒe faktura zostanie wystawiona wÅaÅnie z datÄ
listopadowÄ
a towar byÅby w grudniu. DokonaÅem transakcji zakupu smartfonu metodÄ
pÅatnoÅci Tpay, zaÅ na stronie sprzedawcy nastÄ
piÅa zmiana statusu zamówienia "przyjÄte do realizacji".
Po kilkukrotnym upominaniu siÄ o fakturÄ, której nie otrzymaÅem, dnia 04-12-2025 roku odstÄ
piÅem od umowy zarówno ze wzglÄdu na brak faktury jak i brak informacji na temat przesyÅki. Tego samego teÅŒ dnia dostaÅem wiadomoÅÄ zwrotnÄ
od sprzedawcy z pytaniem "Czy moÅŒe Pan zaczekaÄ na dostawÄ czy sprawa jest na tyle pilna?". Niestety - nie mogÅem dÅuÅŒej czekaÄ. A widzÄ
c to co siÄ dzieje z opiniami ww sprzedawcy, daÅo mi do myÅlenia ÅŒe powinienem jak najszybciej dziaÅaÄ aby odzyskaÄ w jakiÅ sposób swoje pieniÄ
dze. Niestety ze wzglÄdu na brak reakcji ze strony sprzedajÄ
cego, w dniu 11-12-2025 roku wysÅaÅem zgÅoszenie o zdarzeniu do pÅatnika Tpay oraz do banku. ZaÅ w dniu 15-12-2025 roku wysÅaÅem zgÅoszenie incydentu oszustwa do UOKIK (Konsumenckiego Centrum E-porad) oraz do do CERT.PL. Ponadto wysÅaÅem zawiadomienie o popeÅnieniu przestÄpstwa do Prokuratury i Komendy Miejskiej Policji. Po wysÅaniu powyÅŒszego do wiadomoÅci sprzedawcy, w dniu 17-12-2025 roku otrzymaÅem maila z informacjÄ
"ProszÄ o odebranie paczki od nas", zaÅ co ciekawe na stronie w dalszym ciÄ
gu widniaÅ status "przyjÄte do realizacji"...
Tu zaczÄÅy siÄ tÅumaczenia sprzedawcy typu: "Sprzedaje telefony, które mam od rÄki ale i pod zamówienie. Tutaj towar byÅ pod zamówienie, stÄ
d czas oczekiwania, który siÄ opóźnil". Dziwne - przecieÅŒ to byÅ zamówiony podstawowy model Samsunga, gdzie na stronie widniaÅa informacja o duÅŒej iloÅci, jeÅŒeli chodzi o jego dostÄpnoÅÄ.
Kolejne tÅumaczenie "Gdyby zwrot nie byÅ moÅŒliwy przez panel operatora, potrzebuje nr konta bankowego." Niestety (lub stety) numeru konta nie podaÅem.
DziÄki informacji zwrotnej jakÄ
otrzymaÅem od Konsumenckiego Centrum E-porad, dla celów dowodowych wystosowaÅem maila z ostatecznym wezwaniem do zwrotu zapÅaconej ceny w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania. Wezwanie to zostaÅo wysÅane sprzedawcy dnia 23-12-2025 roku. W zwiÄ
zku z brakiem jakiejkolwiek odpowiedzi, w dniu 31-12-2025 roku skierowaÅem do SÄ
du pozew o zapÅatÄ.
Tego samego dnia po poÅudniu, na moje konto wpÅynÄÅa kwota w wysokoÅci 200,00 zÅ z konta prywatnego sprzedawcy. ZaÅ w dniu 08-01-2026 roku - zostaÅa przekazana pozostaÅa naleÅŒnoÅÄ w wysokoÅci 2549,00 zÅ.
Szkoda tylko ÅŒe dopiero po zgÅoszeniu tego incydentu do siedmiu róŌnych organów... w tym do sÄ
du.
A tak z ciekawoÅci, w dniu dzisiejszym czyli 10-01-2026 roku, po zalogowaniu siÄ na stronie telfy.pl, w dalszym ciÄ
gu widnieje mój status zamówienia jako "przyjÄte do realizacji" :(.
To co mogÄ doradziÄ osobom, które jednak dokonaÅy zakupu, aby zgÅaszaÅy zaistniaÅy incydent do organów, jakie wymieniÅem w opinii celem odzyskania swoich ciÄÅŒko zarobionych pieniÄdzy.
Na koniec moÅŒna by byÅo powiedzieÄ, przecieÅŒ to juÅŒ jest koniec - caÅa naleÅŒnoÅÄ zostaÅa zwrócona. PoniekÄ
d tak, jeÅŒeli chodzi o telefon, ale sprawa trafiÅa juÅŒ wczeÅniej do SÄ
du i w zwiÄ
zku z tym zostaÅy poniesione przeze mnie dodatkowe koszty zaÅoÅŒenia tej sprawy. Tu niestety sprzedawca odmawia zapÅaty, wysyÅajÄ
c sprzeciw od sÄ
dowego nakazu zapÅaty.
I teraz proszÄ PaÅstwa najlepsze, jeÅŒeli ktoÅ dotarÅ do tego momentu opinii!
Ja, jako jedna z wielu osób poszkodowanych i oszukanych przez sprzedajÄ
cego, czyli Biuro Internetowe Dariusz DuÅak, okazuje siÄ ÅŒe jestem winowajcÄ
tego caÅego zdarzenia. W lutym 2026 roku otrzymaÅem z SÄ
du postanowienie dot. sprawy z powództwa Dariusza DuÅaka przeciwko mnie o ochronÄ dóbr osobistych. NaprawdÄ nie wiem o co chodzi, byÄ moÅŒe chodzi o tÄ opiniÄ, którÄ
PaÅstwo czytajÄ
. Co bÄdzie dalej, nie wiem. Wiem jednak to, ÅŒe dziÄki takim osobom nie moÅŒna normalnie pracowaÄ i spokojnie ÅŒyÄ.
PróbujeZakup Galaxy siÄ dodzwoniÄ od czterech dniâŠ
Próbuje siÄ dodzwoniÄ od czterech dni bez rezultatu równieÅŒ nikt nie odpowiada na czasie kiepska Firma i nie polecam jej
Telfy dinozaur PRL?
Zlozylem zamowienie 20 .12.25 ,telefon mial byc dostepny do pieciu dni roboczych ,wiec czekam do 30.12.25 po probach dodzwonienia sie i po wyslaniu zapytania droga elektroniczna 31.12.25 otrzymuje odpowiedz ze telefon przyjdzie po swietach z uwagi na goraczke przedswiateczna itp sklep niema czasu na odbieranie telefonow jak tez odpisywanie ,w nastepnym mailu poprosilem o wyslanie telefonu 05.01.26 . 13 01.26 nastÄ piÅa wysyÅka telefonu, dopiero po mojej rezygnacji z zakupu wiÄc w obecnej chwili nie twierdzÄ ÅŒe Telfy to oszuÅci tylko ze maja problem z komunikacjÄ z klientem wystarczyÅo umieÅciÄ w ofercie ÅŒe czas realizacji to moÅŒe byÄ 15 dni i w tym czasie i tak nie odbierzemy poÅÄ czenia od klientów jak równieÅŒ konto na Telfy brak synchronizacji z odebrana przesyÅkÄ , przecieÅŒ bylejaka informacja jest lepsza niÅŒ brak informacji , pomne tylko ze rok wczeÅniej kupowaÅem telefon takÅŒe przez sklep internetowy tyle ÅŒe inny i wszystko odbyÅo siÄ w terminach przewidzianych w ofercie wiÄc moja proÅba proszÄ dopracowaÄ swoje kontakty i realizowaÄ wysyÅki w terminach bo ludzie po prostu siÄ bojÄ ÅŒe ich ktoÅ oszukal
Super polecam
Super polecam! Szybka realizacja (starszy telefon) ale super Åmiga i jestem zadowolony!! Cena wspaniaÅa i nie muszÄ kupowaÄ nowego, i uczyÄ siÄ na nowo!!! Super sklep!!! Kupimy jeszcze dla ÅŒony telefon !!! Tylko musi siÄ na razie uczyÄ na moim :)
pszesylka dotarla bardzo szybko bezâŠ
pszesylka dotarla bardzo szybko bez zadnych uszkodzen paczki i jei zawartosci polecam robienie zakupuw w telfy
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ
ä»ã®çš®é¡ã®ã¬ãã¥ãŒã«ã€ããŠã®è©³çްã¯ãã¡ãããäžèªãã ããã