レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち5の評䟡

Platforma zakupowa tego sklepy przypadła mi do gustu. Wszystko było dla mnie przejrzyste i zrozumiałe. W trakcie zakupu niespodzianka - wskoczyl mi jakis rabat oraz kubek w gratisie :) Ogólnie to taki... もっず芋る

5぀星のうち3の評䟡

Na minus dla platformy/firmy jest czas oczekiwania oraz kontakt. Mi osobiście nie udało się dodzwonić natomiast pojawił się kontakt niestety po wystawieniu negatywnej oceny. Nie była to niestety przyj... もっず芋る

連絡先

通垞1カ月以内に回答

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

Bardzo Negatywne Doswiadczenie

W skrócie, telefon kupiłem w grudniu. Po kilku dniach , zanim jeszcze telefon został wysłany, doszliśmy do porozumienia ze sprzedającym ÅŒe rezygnuje z zakupu. Dostałem wiadomość ÅŒe zleci zwrot środków, do dzisiaj otrzymałem okolo 5% zapłacone przeze mnie kwoty... Podsumowując z telefonu zrezygnowałem, pieniędzy nie odzyskałem.

2025幎12月19日

Telefon Samsung S25 zakupiony 1

Telefon Samsung S25 zakupiony 1 sierpnia 2025. Dotarł do mnie 26 sierpnia 2025. Miał być nowy, niestety nie był. Plomby zerwane a po sprawdzeniu okazało się ÅŒe jest obciÄ…ÅŒony abonamentem. Odesłany za potwierdzeniem odbioru z początkiem września. Dziś jest luty 2026. Pieniędzy w kwocie ponad 3 tyś zł. Sklep nie zwrócił. Właściciel pan Dariusz.D wielokrotnie obiecywał ÅŒe zwróci. Proponował zawarcie ugody by mógł w ratach oddawać moje pieniądze. Na forum przepraszał i pisał ÅŒe taka sytuacja jak moja w ogóle nie powinna mieć miejsca. Robił z siebie ofiarę, osobę na którą się klienci uwzięli. Nie sądzę by kiedyś zwrócił pieniądze.

2025幎8月1日

Sklep trudny w kontakcie

Sklep trudny w kontakcie, właściciel chamski i arogancki uwaÅŒa się za Boga i ÅŒe rządzi kaÅŒdym klientem!
Próbuje utrzymywać dominującą pozycję, zastrasza i szantaÅŒuje. stawia się w roli ofiary gdy tylko natrafi na okazje!

2025幎8月24日
5぀星のうち1の評䟡

Zamówiliśmy telefon w tym sklepie

Zamówiliśmy telefon w tym sklepie. Minął juÅŒ miesiąc. Nadal nie otrzymałem zamówienia ani pieniędzy. Nie odbierają moich telefonów, ale odpowiadają na wiadomości, ale nie chcą zwrócić pieniędzy. Nie polecam nikomu zakupów ani zamawiania w tym sklepie.

2026幎1月12日

Uwaga

Uwaga, sprawdźcie swoje nr imei na stronach operatorów typu: play, orange, plus, t-mobile, gdyÅŒ zakupiony przeze mnie telefon u tego pana po ponad roku uÅŒytkowania dostał blokadę imei od operatora, prawdopodobnie przez nie splacane raty abonamentowe, nie polecam.

2025幎12月5日

Niestety

Niestety, podobnie jak moi poprzednicy. Brak kontaktu telefonicznego i mailowego ze sprzedawcą, przekroczony czas dostawy. Chyba jako kolejna osoba stałem się ofiarą nieuczciwych praktyk pseudo firmy. Zgłaszam sprawę na policję i przestrzegam przed tą firmą która jak gdyby nigdy nic w dalszym ciągu prowadzi swoją działalność w sieci.

2026幎1月30日

Telefon zamówiony 05.01.2026

Telefon zamówiony 05.01.2026. Brak potwierdzenia zamówienia, sprzedawca początkowo odpisywał i kręcił odkładając termin wysyłki z tygodnia na tydzień. Od kilku dni brak jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedającym i nie dość, ÅŒe telefonu brak to pieniÄ…ÅŒki z konta firmowego wydane nie mogę zafakturować, a zaraz koniec miesiąca. Sprawa w dniu wczorajszym trafiła na policję. Dzisiaj poinformuję równieÅŒ UOKIK. Tacy niepowaÅŒni ludzie nie powinni w ogóle pracować w handlu. Nie warto totalnie!

2026幎1月5日

Uwaga ostrzegam

Szczerze odradzam zakupy w tym sklepie. Po długim czasie oczekiwania wysłali mi telefon z sieci z nie spłaconymi ratami. Po odeslaniu telefonu i długim oczekiwaniu otrzymałem telefon uÅŒywany (ponad 200 cykli ładowań) który teÅŒ odesłałem i poprosiłem o zwrot pieniedzy. Od tego momentu (trzy miesiace) brak pieniedzy telefonu i kontaktu.

2025幎7月14日

OSTRZEGAM PRZED POCHOPNĄ DECYZJĄ ZAKUPU TAŃSZEGO ZAKUPU TELEFONU

W dniu 10.12.2025 dokonałem płatności (3397zł.) za telefon Samsung Z Flip 7 (zam. nr 10812) w kolorze niebieskim. Telefon miał być prezentem pod choinkę, dlatego skusiło mnie 5 dni do wysyłki, nowy z polskiej dystrybucji. Po mojej płatności, przy zamówieniu, pojawiła się informacja "w realizacji" i tak jest do dnia dzisiejszego. Po przekroczonym terminie wysyłki, zacząłem się upominać (mailowo) o realizację. Otrzymałem informację, ÅŒe przesyłka będzie zrealizowana przed świętami i tak się stało ale dopiero 23.12.2025. Karton zapakowałem i pod choinkę. Proszę sobie wyobrazić, jak w świątecznym nastroju, osoba obdarowana, była zniesmaczona i ja, kiedy rozpakowała prezent a tam, uÅŒywany telefon (ale ten model) w innym kolorze i juÅŒ bez folii ochronnych w otwieranym wcześniej kartonie. Sprawdziłem w systemie po numerze, telefon dwa miesiące wcześniej kupiony i prawdopodobnie zwrócony a docelowo trafił pod choinkę. Następnie juÅŒ po świętach( 02.01.2026) zapytałem o rozwiązanie problemu i otrzymałem informację, ÅŒe mogę zwrócić i tak zrobiłem po otrzymaniu listu przewozowego (08.01.2026). I tyle, do dzisiaj cisza, ani telefonu, ani pieniędzy, dlatego zdecydowałem się na opinię dla osób, które zawierzają w opisy jakie są podawane przy ofertach. W dniu 26.01.2026 składam zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w komendzie policji i postaram się w innych miejscach aby tego typu sytuacje wykluczyć z ÅŒycia ludzi, którzy w dobrej wierze, dokonują płatności i są oszukiwane. Ja na pewno nie odpuszczę ale przestrzegam, proszę nie podejmować decyzji zakupu na tej stronie i innych tego pana ( telfy.pl i blue-phone.pl). Nie wiem kto pisał pozytywne opinie, moÅŒe się komuś udało i było ok., ja po przeczytaniu negatywnych opinii, potwierdzam i przestrzegam.

2025幎12月10日

Zamówienie nr 1***0

Zamówienie nr 1***0 - wg. strony czas dostawy to 5 dni roboczych - w tym czasie brak jakiejkolwiek informacji, telefonu nikt nie odbiera, na mail równieÅŒ nie uzyskałem odpowiedzi.
Pozdrawiam M.Sz

2026幎1月14日
5぀星のうち1の評䟡

Przeczytaj, zanim zapłacisz. Moje doświadczenia ze sklepem telfy.pl

W mojej ocenie działalność sklepu telfy.pl, prowadzonego przez Dariusza Dułaka, moÅŒe nosić znamiona przestępstwa z art. 286 § 1 k.k., co skłoniło mnie do podjęcia działań prawnych.

Fakty:
Zamówiłem telefon i opłaciłem zamówienie 25 listopada 2025 o godz. 23:41. Zamówienie anulowałem 26 listopada 2025 o godz. 11:41, a więc po około 12 godzinach. Na zwrot środków sprzedawca miał ustawowy termin 14 dni, którego nie dotrzymał.

W styczniu 2026 r. została zwrócona jedynie część wpłaconej kwoty (10%). W sprawie został skierowany pozew cywilny o zapłatę wraz z odsetkami, poprzedzony przedsądowym wezwaniem do zapłaty doręczonym w dniu 18 grudnia 2025 r. Do chwili obecnej pełny zwrot środków nie nastąpił.

Warto zapoznać się z kartą firmy „Biuro Internetowe Dariusz Dułak” w serwisach konsumersi.pl oraz Trustpilot, w tym równieÅŒ z opiniami najniÅŒej ocenianymi, które opisują zgłaszane problemy konsumentów,

SprzedaÅŒ prowadzona jest poza duÅŒymi platformami marketplace, które stosują własne mechanizmy ochrony kupujących. Warto zwrócić na to uwagę przy zawieraniu umowy kupna.

Stan na dzień 23 stycznia 2026 r.: środki nie zostały w całości zwrócone.

Informacyjnie:
W przypadku podobnych problemów konsumenci mogą – odpowiednio do swojej sytuacji – rozwaÅŒyć skorzystanie z przewidzianych prawem środków ochrony, takich jak:
– dochodzenie roszczeń na drodze cywilnej (w tym wniosek o zabezpieczenie roszczenia),
– złoÅŒenie zawiadomienia o moÅŒliwości popełnienia przestępstwa do do właściwej miejscowo prokuratury, tj. Prokuratury Rejonowej Warszawa–Praga Północ,
– zgłoszenie sprawy do banku lub operatora płatności (np. reklamacja transakcji, chargeback przy płatności kartą),
– skorzystanie z pomocy miejskiego lub powiatowego rzecznika konsumentów,
– zwrócenie się do Rzecznika Finansowego w sprawach związanych z obsługą płatności,
– zgłoszenie sprawy do UOKiK w przypadku podejrzenia naruszenia zbiorowych interesów konsumentów,
– zgłoszenie incydentu do CERT Polska, który przyjmuje m.in. zgłoszenia dotyczące oszustw sklepów internetowych (jako kategoria incydentów),

Publikując opinie warto zachować ostroÅŒność procesową oraz opierać się na faktach i własnych doświadczeniach.

Po publikacji opinii otrzymałem wezwania do jej usunięcia. Obecna wersja wpisu pozostaje oparta na faktach i własnych doświadczeniach.

Wcześniejsze wersje mojego wpisu zawierały sformułowania, które przed prawomocnym rozstrzygnięciem mogły być zbyt daleko idące – za ich uÅŒycie Dariusza Dułaka przepraszam.

2025幎11月25日
5぀星のうち1の評䟡

Zamówiłam i zapłaciłam za telefon

Zamówiłam i zapłaciłam za telefon Samsung Galaxy S25+ - 11 grudnia 2025r .Po 8 dniach zaczęłam pisać e maile i dzwonić do firmy poniewaÅŒ nie otrzymałam telefonu. Zero kontaktu ze strony właściciela. Po dodaniu negatywnej opinii na jednym z portalów kontakt nagle się uruchomił. Ale bez skutku prośby o zwrot pieniędzy są oddalane w róŌny sposób. Odpowiedzi na moje e maile, a to ÅŒe juÅŒ zajmuje się moją sprawą, a to ÅŒe zwrot pieniędzy został zlecony, i prośba o usunięcie negatywnej opinii. Poszperałam trochę i co znalazłam: Pan ma wiele stron na których oferuje telefony np.Telfy.pl, Blue-Phone.pl, Poszukałam opinii i okazała się ÅŒe ta osoba od dawna stosuje taki proceder. Ja zgłosiłam w moim banku, na policję i do Rzecznika Praw konsumentów. Dzisiaj jest 21 stycznia 2026 i nadal Pan mnie zwodzi e mailami. Nie mam telefonu ani zwrotu pieniędzy.
Czy nikt do tej pory nie zgłosił tego procederu gdzie trzeba i sobie tak spokojnie nadal działa.

2025幎12月11日
5぀星のうち1の評䟡

Jedna gwiazdka - to za duÅŒo!

Całkowicie odradzam Państwu zakupy zarówno na stronie telfy.pl jak i blue-phone.pl, które prowadzi przedsiębiorca pod nazwą Biuro Internetowe Dariusz Dułak.

W dniu 29-11-2025 roku złoÅŒyłem zamówienie, które otrzymało nr 10764. Zakup dotyczył smartfonu o indeksie 8806095852065. Jest to Samsung Galaxy S25 5G 12/256GB NFC DualSIM granatowy (S931) w cenie 2749,00 zł. To na czym najbardziej mi zaleÅŒało to faktura, aby była z miesiącem listopadem. Sprzedawca zapewniał ÅŒe faktura zostanie wystawiona właśnie z datą listopadową a towar byłby w grudniu. Dokonałem transakcji zakupu smartfonu metodą płatności Tpay, zaś na stronie sprzedawcy nastąpiła zmiana statusu zamówienia "przyjęte do realizacji".
Po kilkukrotnym upominaniu się o fakturę, której nie otrzymałem, dnia 04-12-2025 roku odstąpiłem od umowy zarówno ze względu na brak faktury jak i brak informacji na temat przesyłki. Tego samego teÅŒ dnia dostałem wiadomość zwrotną od sprzedawcy z pytaniem "Czy moÅŒe Pan zaczekać na dostawę czy sprawa jest na tyle pilna?". Niestety - nie mogłem dłuÅŒej czekać. A widząc to co się dzieje z opiniami ww sprzedawcy, dało mi do myślenia ÅŒe powinienem jak najszybciej działać aby odzyskać w jakiś sposób swoje pieniądze. Niestety ze względu na brak reakcji ze strony sprzedającego, w dniu 11-12-2025 roku wysłałem zgłoszenie o zdarzeniu do płatnika Tpay oraz do banku. Zaś w dniu 15-12-2025 roku wysłałem zgłoszenie incydentu oszustwa do UOKIK (Konsumenckiego Centrum E-porad) oraz do do CERT.PL. Ponadto wysłałem zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do Prokuratury i Komendy Miejskiej Policji. Po wysłaniu powyÅŒszego do wiadomości sprzedawcy, w dniu 17-12-2025 roku otrzymałem maila z informacją "Proszę o odebranie paczki od nas", zaś co ciekawe na stronie w dalszym ciągu widniał status "przyjęte do realizacji"...
Tu zaczęły się tłumaczenia sprzedawcy typu: "Sprzedaje telefony, które mam od ręki ale i pod zamówienie. Tutaj towar był pod zamówienie, stąd czas oczekiwania, który się opóźnil". Dziwne - przecieÅŒ to był zamówiony podstawowy model Samsunga, gdzie na stronie widniała informacja o duÅŒej ilości, jeÅŒeli chodzi o jego dostępność.
Kolejne tłumaczenie "Gdyby zwrot nie był moÅŒliwy przez panel operatora, potrzebuje nr konta bankowego." Niestety (lub stety) numeru konta nie podałem.

Dzięki informacji zwrotnej jaką otrzymałem od Konsumenckiego Centrum E-porad, dla celów dowodowych wystosowałem maila z ostatecznym wezwaniem do zwrotu zapłaconej ceny w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania. Wezwanie to zostało wysłane sprzedawcy dnia 23-12-2025 roku. W związku z brakiem jakiejkolwiek odpowiedzi, w dniu 31-12-2025 roku skierowałem do Sądu pozew o zapłatę.

Tego samego dnia po południu, na moje konto wpłynęła kwota w wysokości 200,00 zł z konta prywatnego sprzedawcy. Zaś w dniu 08-01-2026 roku - została przekazana pozostała naleÅŒność w wysokości 2549,00 zł.
Szkoda tylko ÅŒe dopiero po zgłoszeniu tego incydentu do siedmiu róŌnych organów... w tym do sądu.

A tak z ciekawości, w dniu dzisiejszym czyli 10-01-2026 roku, po zalogowaniu się na stronie telfy.pl, w dalszym ciągu widnieje mój status zamówienia jako "przyjęte do realizacji" :(.

To co mogę doradzić osobom, które jednak dokonały zakupu, aby zgłaszały zaistniały incydent do organów, jakie wymieniłem w opinii celem odzyskania swoich cięŌko zarobionych pieniędzy.

Na koniec moÅŒna by było powiedzieć, przecieÅŒ to juÅŒ jest koniec - cała naleÅŒność została zwrócona. Poniekąd tak, jeÅŒeli chodzi o telefon, ale sprawa trafiła juÅŒ wcześniej do Sądu i w związku z tym zostały poniesione przeze mnie dodatkowe koszty załoÅŒenia tej sprawy. Tu niestety sprzedawca odmawia zapłaty, wysyłając sprzeciw od sądowego nakazu zapłaty.

I teraz proszę Państwa najlepsze, jeÅŒeli ktoś dotarł do tego momentu opinii!
Ja, jako jedna z wielu osób poszkodowanych i oszukanych przez sprzedającego, czyli Biuro Internetowe Dariusz Dułak, okazuje się ÅŒe jestem winowajcą tego całego zdarzenia. W lutym 2026 roku otrzymałem z Sądu postanowienie dot. sprawy z powództwa Dariusza Dułaka przeciwko mnie o ochronę dóbr osobistych. Naprawdę nie wiem o co chodzi, być moÅŒe chodzi o tę opinię, którą Państwo czytają. Co będzie dalej, nie wiem. Wiem jednak to, ÅŒe dzięki takim osobom nie moÅŒna normalnie pracować i spokojnie ÅŒyć.

2026幎1月10日
5぀星のうち2の評䟡

Telfy dinozaur PRL?

Zlozylem zamowienie 20 .12.25 ,telefon mial byc dostepny do pieciu dni roboczych ,wiec czekam do 30.12.25 po probach dodzwonienia sie i po wyslaniu zapytania droga elektroniczna 31.12.25 otrzymuje odpowiedz ze telefon przyjdzie po swietach z uwagi na goraczke przedswiateczna itp sklep niema czasu na odbieranie telefonow jak tez odpisywanie ,w nastepnym mailu poprosilem o wyslanie telefonu 05.01.26 . 13 01.26 nastąpiła wysyłka telefonu, dopiero po mojej rezygnacji z zakupu więc w obecnej chwili nie twierdzę ÅŒe Telfy to oszuści tylko ze maja problem z komunikacją z klientem wystarczyło umieścić w ofercie ÅŒe czas realizacji to moÅŒe być 15 dni i w tym czasie i tak nie odbierzemy połączenia od klientów jak równieÅŒ konto na Telfy brak synchronizacji z odebrana przesyłką, przecieÅŒ bylejaka informacja jest lepsza niÅŒ brak informacji , pomne tylko ze rok wcześniej kupowałem telefon takÅŒe przez sklep internetowy tyle ÅŒe inny i wszystko odbyło się w terminach przewidzianych w ofercie więc moja prośba proszę dopracować swoje kontakty i realizować wysyłki w terminach bo ludzie po prostu się boją ÅŒe ich ktoś oszukal

2025幎12月20日
5぀星のうち4の評䟡

Super polecam

Super polecam! Szybka realizacja (starszy telefon) ale super śmiga i jestem zadowolony!! Cena wspaniała i nie muszę kupować nowego, i uczyć się na nowo!!! Super sklep!!! Kupimy jeszcze dla ÅŒony telefon !!! Tylko musi się na razie uczyć na moim :)

2025幎9月21日

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス