ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
Beloofd van alles, maar als er is getekend en 2 maanden huur vooruit is betaald weet Elkien niets meer van beloftes. Onbeschofte overdracht. Geen oog voor energie besparende maatregelen. Ondanks dat... ãã£ãšèŠã
wat een waardeloze manier van reparaties uitvoeren. Sinds vorig jaar juli heeft mijn berging 6 a 7 maal onder water gestaan. 3 x vorig jaar zomer en 3 a 4 keer sinds pinksteren mei dit jaar. Elkien vi... ãã£ãšèŠã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Onterechte weigering woning en gebrek aan transparantie bij Elkien
Wij hebben via Friesland Huurt gereageerd op een woning van Elkien. Ondanks dat wij aantoonbaar aan alle voorwaarden voldeden en vooraf meerdere keren telefonisch bevestiging hebben gekregen dat alles in orde was, is onze aanvraag alsnog afgewezen.
Wij hebben extra zorgvuldig gehandeld vanwege eerdere ervaringen. Vooraf hebben wij meerdere keren contact opgenomen om te controleren of alle documenten, voorwaarden en gegevens correct waren. Tijdens deze gesprekken is herhaaldelijk bevestigd dat alles volledig en in orde was en dat er geen reden was voor afwijzing.
Tot onze verbazing werd de woning toch geweigerd, waarbij wij verschillende en tegenstrijdige redenen hebben ontvangen:
Er zouden te veel personen zijn voor de woning
Er zou een probleem zijn met de klantenkaart
In de app staat enkel: âje voldoet niet aan de gestelde voorwaardenâ
Daarnaast lijkt er achteraf een extra eis te worden toegepast (zoals een maximum aantal bewoners), terwijl deze nergens in de advertentie of voorwaarden vermeld stond.
Tot op heden hebben wij geen duidelijke, concrete en schriftelijke uitleg ontvangen. Er wordt verwezen naar één specifieke medewerker die zou terugbellen, maar dit is nog niet gebeurd. Andere medewerkers kunnen of willen geen duidelijkheid geven.
Wij ervaren deze gang van zaken als onzorgvuldig, onduidelijk en zeer frustrerend. Juist omdat wij vooraf alles hebben gecontroleerd en transparant hebben gehandeld, voelt deze afwijzing onterecht en onbegrijpelijk. Bovendien zijn er tijdens een gesprek zelfs suggesties gedaan die richting fraude zouden wijzen, wat wij als zeer ernstig en ongegrond beschouwen.
Walgelijk en waardeloos woningbouw.
Walgelijk en waardeloos woningbouw.
Zelfs 1 ster is te veel.
Elkien is een bedrijf dat zegt dat zeâŠ
Elkien is een bedrijf dat zegt dat ze willen ondersteunen. Alle stappen worden doorlopen en het lijkt goed te gaan, om vervolgens last minute tegen de zelf bedachte oplossingen te zijn en je het als huurder het mag uitzoeken. Ik oordeel niet snel en wil het zelf ervaren. Iedere woningbouwvereniging heeft zân gebreken, maar ondanks dat hebben ze toch bewezen om een van de mindere woningstichtingen te zijn van FrieslandâŠ.
Na een periode van psychose waar veelâŠ
Na een periode van psychose waar veel buren overlast van me hebben gehad wad er thuis een boel rommel en achterstallig schoonmaak werk bij me ontstaan waar ik zelf door de bomen het bos niet meer zag staan...een geluk bij een ongeluk bleek dat Hugo Sikma van elkien mij belde voor een afspraak te maken na mijn opname in de kliniek om langs te komen en eigenlijk mij kwam vertellen dat ik m'n huis uit moest waar ik zelf niet echt bewust van was dat ik er zo slecht voor stond...maar gelukkig dat Hugo Sikma een brede mensenkennis heeft hij na een half uurtje met me te hebben gesproken wel inzag dat ik het uiteindelijk niet helemaal alleen aan mezelf te danken had en psychose juist het roet in het eten had gegooid hij met een ongelooflijk antwoord kwam mits ik me aan de regels zou houden waar ik voor getekend heb dat hij mij wel wou helpen met de situatie thuis...ik kon mn oren niet geloven toen hij zei dat de rommel zou worden afgevoerd en het huis worden schoongemaakt door schoonmaakbedrijf mannen van schoon er weer een lichtpuntje in mijn leven was ontstaan...vervolgens na een paar weken nu verder is dit ook gebeurd en ben ik Hugo Sikma elkien en de mannen van schoon zeer dankbaar en het wonderbaarlijke is dat elkien Hugo Sikma de volledige klus voor rekening heeft genomen! Echt fantastisch ik ben er ontzettend blij mee en wil Hugo Sikma hier nogmaals erg voor bedanken! Ook houd hij samen met ggz een vinger aan de pols om niet weer terug te vallen in de oude situatie en ben daar erg blij mee....nogmaals heel erg bedankt elkien en met name Hugo Sikma....top!
Elkien handelt hypocriet
Ik moet eerlijk zeggen dat jullie Elkien en hun opdrachtnemers niet hoeven te geloven. Ze beloven dat ze naar je behoeften luisteren en nodigen je uit om hen te mailen of te bellen, maar zodra je daadwerkelijk iets vraagt â zelfs al is het maar een ander afspraak â wordt je verzoek genegeerd en doen ze gewoon waar ze zelf zin in hebben. En ze doen dit keer op keer.
Elkien, Ballentent
Elkien, hoe zullen we het eens samen vatten.
Ze vragen de hoofdprijs voor woningen die in slechte staat zijn. Scheuren in muren, Vocht/schimmel in de muur. Zodra je wat van Elkien nodig hebt dan moet het ongeveer bij de helsdeuren weg komen, communiceren (zowel intern als naar klanten) doen ze niet.
Zodra Elkien wat van jou moet dan moet je maar zorgen dat je er bent en heb je eigenlijk geen keus, het moet per direct, maar andersom dan reageren ze gewoon niet meer.
Ze doen maanden over reparatie, de zogenaamde "vak"mannen (monteurs, een vakman verstaat zijn vak, dat is bij elkien OVERDUIDELIJK niet het geval) komen langs, kwakken er een klodder kit of vet in en hopen dat dat het was. Bouwbedrijven die opbellen omdat ze langskomen op afspraak van Elkien voor iets wat niet nodig is, en zelfs de bouwbedrijven geven aan dat ze zelden zoiets slechts als Elkien hebben meegemaakt.
Vervolgens sturen die gewoon weer een rekening, dweilen met de kraan open.
Om een lang verhaal kort te maken, denk er 4 keer over na voordat je hier wat gaat huren.
Toch wel erg tevreden over de serviceâŠ
Toch wel erg tevreden over de service als er iets kapot is komen ze het gelijk fixen. Veel negatieve reacties hier maar je kan nooit iedereen tevreden houden lijkt me..
Wagelijk
Ik had waterschade gekregen , druppelde gewoon uit plafond, long story short ik kon alles zelf betalen ! Ze trokken hun handen ervan af ! Gelukkig ben ik goed vezekerd maar aan die lui heb je nix!!
Overtredingen
Ik ben jurist. Het is mij opgevallen dat medewerkers van Elkien regelmatig handelen in strijd met de geldende wet- en regelgeving, veelal zonder zich daarvan bewust te zijn. Deze overtredingen lijken voornamelijk voort te vloeien uit een gebrek aan adequate opleiding en training.
Elkien,de woningcorporatie die plezierig wonen niet mogelijk maakt!!!
Elkien, de misselijkmakende hypocriete woningcorporatie!!! Eerst 2 onder 1 kap nieuwbouw beloven voor o.a de W.M.Oppedijkstraat bewoners in IJlst en nu de belofte met droge ogen verbreken!!! Nu gaan ze zeer verouderde uitgeleefde woningen (krotten) van ''deze tijd''maken door woningverbetering toe te passen,terwijl in Sneek maar ook in andere plaatsen veel jongere huizen zijn afgebroken en vervangen door nieuwbouw!!! Elkien denkt echt van zichzelf een van de betere woningcorporaties in Nederland te zijn maar dat is puur narcisme!!!
De energielabels zijn voor deze huizen geldig tot tenminste eind Maart 2028 en deze woningen moeten vanaf 1 Januari 2029 energielabel D hebben dus kom op Elkien en neem afstand van het oplappen van deze huizen en ga voor hetgeen wat jullie jaren terug al wilden realiseren en dat is;deze oude verwaarloosde huizen slopen en nieuwbouw er voor terug!
Bij een bijeenkomst te horen gekregen dat gaskachels eruit moeten bij renovatie!Woningcorporaties zijn niet meer wat het ooit is geweest,ze zijn zielige trouw volgende schaapjes geworden van de dictatoriale Europese Unie,je zal daar maar werken,je oren laten hangen naar een Europese Unie die mensen steeds meer regeltjes door de strot duwt !!!Is het fijn medewerkers van o.a Elkien om huurders te koeieneren,ga je een potje zitten te schamen!!!
Elkien maakt huurders moedwillig kapot
De leidinggevenden bij deze instantie zijn borderline psychopaten. Ze liegen en bedriegen, zeggen van alles mondeling toe om het daarna op schrift ongedaan te maken. Het kan ze niets schelen wat dit met je doet. En als je boos gaat doen ben jij diegene die fout zit. Elkien prikt heel veel beren en er zal op een gegeven moment een beer zijn die hun kop eraf trekt.
Elkien heeft onze woning / de buurtâŠ
Elkien heeft onze woning / de buurt flink gerenoveerd . Nieuwe keuken en mooie schutting aan de steeg kant neer gezet . We zijn zeer tevreden over het resultaat.
dit heb ik elkien gezonden. geen reactie
o uw klantvriendelijkheid of fatsoen om even te reageren is mij wel duidelijk.
Elkien en u in het bijzonder doen maar wat ze zelf bepalen.
Geen rekenschap houdende met wetten en rechten of huisregels door elkien zelf opgesteld.
hebt u niet in de gaten dat ik nog niet klaar ben met de werkwijze van elkien en de houding van medewerkers.
Ik maak u een belofte en die ga ik u ten laste leggen.
Ik vind uw werkwijze zeer kwalijk en ik wil elkien onder gerechtelijk bevel stellen en alle zaken eens in het daglicht van de maatschappij brengen.
Het zal Elkien veel aanzien kosten en vertrouwen.
Ik zelf kan er mee leven om dit malafide bedrijf te doen ondergaan.
U mag dit lezen en doen laten blijken.
U weet waar ik het over heb.
Kijk maar eens naar reviews over elkien op het internet.
1100 mensen vinden het net zo alleen de middelen hebben ze niet om u voor het gerecht te slepen.
Ik daarintegen zet alles in en ben alleen nog op zoek naar de gerechtelijke manier van aanpak.
ik heb 4 mappen ellende van dit bedrijf en zit al jaren in de ellende en zit in een woning die absolut de huur niet waard is.
Heeft u wel eens van periodiek onderhoud en levens bestand van bepaalde zaken zoals mijn plafond wat er al meer dan 23jaar inzit.
schimmel die voortdurend onder de vloer tevoorschijn schiet.
Uw advies zet eens een raampje open of koop een douche gordijn.
Belachelijk.
ik weet dat er geen rechter in die flauwekul zal inzien.
U bent fout niet ik.
En u laat het na om de bron of reden van deze ellende te onderzoeken of te herstellen.
Er moet geld verdient worden en de aandeelhouders hun rendement
blijft over winst maken en zo min mogelijk de rechten van huurders nakomen.
begint er wat te dagen aangaande de bedrijfsvoering want dit is strafbaar en kan u wel eens erg duur komen te staan.
we kunnen wel door blijven mailen of klagen maar dat heeft toch geen zin.
tot wedergauw maar dan in de rechtbank want ik zie geen andere optie.
Hoogachtend,
Dennis Eeninkwinkel
Van: Dennis Eeninkwinkel
Verzonden: woensdag 5 maart 2025 4:01
Aan: Dennis Eeninkwinkel
Onderwerp: Re: aan de heer H.Oppenhuizen
Doe iets want als ik gerechtelijke maatregelen zal moeten nemen dan vind ik u verantwoordelijk voor bepaalde zaken.
In de brief met allemaal zaken informeer ik niet u maar elkien over onrechtmatigheden die Van Gorkum bewust heeft uitgevoerd.
Het is nog steeds online en is gewoon 24/7 geopend.
Dit zijn woonappartementen voor alleenstaanden en niet voor een opvang ex gedetineerden en alles wat dAkloos is
Nota bene door de burgemeester uit huis gezet enkele.
Weet u wel waar u mee bezig bent.
Nou doe iets
Walgelijke corporatie
Walgelijke corporatie. Verhogen jaar na jaar de huur met 6% per jaar voor een woning die zwaar slecht onderhouden is en bijna 100 jaar oud is. Ze hebben getracht de woningen te verkopen totdat de overheid dit verboden heeft en nu zitten we dus om-en-om. Koop-huur-koop-huur etc en daarom wordt er maar helemaal geen onderhoud meer gedaan want de "woningen hebben een verkooplabel". In 2014 heb ik eens gevraagd of de badkamer van 27 (inmiddels 38) jaar oud vervangen kon worden en onlangs bericht gehad dat ze dat na de bouwvak in 2025 wellicht gaan doen. Heeft dus slechts elf jaar geduurd en zodra de verbouwing klaar is komt er nog eens 150,- per maand bij de huur op, los van de jaarlijkse verhoging. De jaarlijkse verhoging die ze heel misleidend "huuraanpassing" noemen. Echt een walgelijke corporatie die schaamteloos hun zakken vullen over de rug van mensen in een sociale huurwoning. Oh, en ze noemen zich af en toe nog "een stichting" om mensen het gevoel te geven dat er geen winsten woren gemaakt. Nou het is een corporatie naar amerikaans voorbeeld, met aandeelhouders en al, het bedrijf heeft slechts 1 doel en dat is geld harken.
Spijtig dat mensen dit ervaren
Het is spijtig te lezen dat veel mensen een slechte ervaring hebben met Elkien. Wij kunnen ons niet vinden in de voorbeelden die worden genoemd (gelukkig). Toen we een 55+ woning recent betrokken, kwam na een maand de opzichter van Elkien vragen of er gebreken waren en hoe de woning bevalt. Defecten zijn keurig opgelost. En altijd vriendelijk contact met de medewerkers.
Noodgedwongen moeten verhuizen naar 10âŠ
Noodgedwongen moeten verhuizen naar 10 jaar wonen, plaatsen mensen in de wijk die ze op voorhand zouden weren nadat het een nieuwbouw project is.
Nu plaatsen ze beschermd wonen types erin die de nodige zorg en aandacht nodig hebben, wat er op neer komt dat de straatgenoten hiervan de ellende mogen meemaken. Zulke mensen plaats je in de Eikenflats niet in een straat.
waardeloze woningbouwvereniging dieâŠ
waardeloze woningbouwvereniging die niks doet om je woonbeleving te verbeteren.
mijn vrouw en ik wonen in een flat van elkien waarbij de bovenbuurman zijn flat onderhuurt aan zijn neef, die zwakzinnig is. Deze slaat de hele nacht door op de muren en loopt hard te neurien. Van slapen komt al maanden niks terecht.
Meerdere keren klachten ingediend, worden van kastje naar de muur gestuurd, maar niks word gedaan. Eerst moesten we naar de politie, die niks kan doen. Daarna naar de gemeente die van alles beloofd, maar ook niks doet. En nu moeten mijn vrouw en ik de wet gaan uitzoeken hoe we nu verder nog klachten kunnen indienen.
Ronduit belachelijk. En dit alles terwijl er al een wijkagent EN iemand van elkien bij deze man is langsgeweest en beterschap beloofden. En nu na een half jaar zitten we nog steeds in de shit.
Volgende stap word de huurcommissie.
Aanbod is nep
Aanbod is nep. Sta je op nr. 1 van de 200 reacties, gaat er ineens iemand voor. Zet dan die woning niet online! Doorgestoken kaart. Mensen die niet werken en de hele dag agressief klagen krijgen ineens 3 maanden gratis huur en een geïsoleerde schuur. En als je gewoon al 15 jaar op tijd betaalt krijg je helemaal niks. Ze zetten ook gerust een junk naast je. Klaag al 2 jaar maar ze doen er niks aan.
Elkien laat zwangere alleenstaande vrouw maanden wachten op woning
Begin augustus een huis geaccepteerd van Elkien, waar nog het een en ander aan moest gebeuren. Geen probleem, je verwacht dat de woningcorporatie meteen aan de slag gaat om het in orde te maken. Maar nee, we zijn nu drie maanden verder en er gebeurd HELEMAAL NIKS in de woning. Ondertussen ben ik al vier maanden zwanger met een medisch risico (hoge bloeddruk) en de tijd tikt door. Niemand is te bereiken, en niemand belt terug ondanks dat dit wordt beloofd. Het lijkt er sterk op dat ik straks hoogzwanger mag gaan verhuizen, of, nog erger, als ik al in het ziekenhuis lig. Maar dat interesseert ze blijkbaar geen zak. Wat een schandalige organisatie.
Ze laten je letterlijk stikken
Al jaren schimmel in de woning omdat het onder de woning vol water zit. Vocht en schimmel problemeb tot gevolg waar ik en mijn buren met dezelfde type woningen allemaal al jaren over klagen. We hebben er gezondheids problemen door en het doet elkien niks. Mijn astma is hierdoor verergerd en dus is nu de huurcommissie ingeschakeld. Woning is onbewoonbaar en er word een process gestart voor een schade vergoeding. Energie label ook magisch van d naar b verhoogt terwijl de woning geen vloer isolatie heeft en enkel glas. Zodra ik mijn contract had getekend in november was meteen de huur verhoogd. Na lang mailen huur verlaagd naar het bedrag waarvoor ik getekend had maar stel je ziet dat niet is het mooi winst voor ze. Dat had al de 1e hint moeten wezen met wat voor organisatie ik te maken heb. Nog veel meer gedoe met ze gehad maar dan word de review te lang. Mijn buurvrouw is verhuisd door de extreme schimmel door de muren en ik en de andere overgebleven buren proberen datzelfde. Nooit meer elkien. Mensen ga naar de huurcommissie dan moet elkien wel een x onder ogen gaan zien dat ze onmenselijk werken
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ