DzieÅ dobry,
dziÄkujemy za opiniÄ. Jest nam bardzo przykro, ÅŒe doszÅo do nieporozumieÅ, dlatego chcielibyÅmy wyjaÅniÄ wszystkie poruszone kwestie.
"Dostawa zamiast 14 dni trwaÅa 21"
Nigdzie na naszej stronie nie podajemy, ÅŒe czas dostawy wynosi 14 dni. W przypadku wybranej przez PaniÄ
dostawy ekspresowej czas dostawy wynosi 5â15 dni roboczych. Dni robocze nie sÄ
toÅŒsame z dniami kalendarzowymi. Te informacje sÄ
dostÄpne tutaj: https://fashova.com/pl/legal-informations/shipping-policy
Czas dostawy liczy siÄ od dnia wysÅania zamówienia, a nie od momentu dokonania pÅatnoÅci. Na wysÅanie zamówienia mamy 14 dni kalendarzowych od daty otrzymania pÅatnoÅci, co równieÅŒ jest wskazane pod powyÅŒszym linkiem.
W Pani przypadku zamówienie zostaÅo opÅacone 18.11.2024 i wysÅane 23.11.2024, co potwierdzajÄ
dane Åledzenia: https://parcelsapp.com/en/tracking/PX1545810796 PrzesyÅka zostaÅa dostarczona 4.12.2024, co oznacza:
Czas na wysyÅkÄ zostaÅ dotrzymany (zamówienie wysÅano 5. dnia od pÅatnoÅci).
Czas dostawy wyniósÅ 11 dni kalendarzowych, czyli 8 dni roboczych â w peÅni zgodnie z podanym czasem dostawy.
"ProÅba o anulowanie zamówienia i odpowiedź po 5 dniach"
E-mail z proÅbÄ
o anulowanie zamówienia otrzymaliÅmy 23.11.2024, czyli w sobotÄ. Na wiadomoÅci odpowiadamy w dni robocze, dlatego odpowiedź zostaÅa wysÅana 25.11.2024 (w poniedziaÅek). Sobota i niedziela nie sÄ
dniami roboczymi, dlatego nie mogliÅmy odpowiedzieÄ wczeÅniej. Twierdzenie, ÅŒe odpowiedź przyszÅa dopiero po 5 dniach, nie jest zgodne z prawdÄ
â odpowiedź otrzymaÅa Pani w pierwszy dzieÅ roboczy po otrzymaniu wiadomoÅci.
"Po dÅugim rozpatrzeniu zwrotu poinformowano mnie, ÅŒe kurtka byÅa uszkodzona"
Czas, w którym przesyÅka wracaÅa do nas, zaleÅŒaÅ od firmy przewozowej, a nie od nas. Po otrzymaniu przesyÅki i jej kontroli, 8.01.2025 skontaktowaÅam siÄ z PaniÄ
i poinformowaÅam, ÅŒe kurtka byÅa rozdarta. Do wiadomoÅci doÅÄ
czyÅam zdjÄcia potwierdzajÄ
ce stan produktu.
Zgodnie z zasadami zwrotu towar musi zostaÄ zwrócony w stanie nienaruszonym, aby moÅŒliwy byÅ peÅny zwrot kwoty. Mimo to zaproponowaÅam Pani dwie opcje:
1. Zwrot kurtki na Pani adres.
2. UtylizacjÄ kurtki na nasz koszt oraz zwrot 40% wartoÅci produktu jako gest dobrej woli.
Zamiast odpowiedzieÄ na tÄ propozycjÄ i wspólnie znaleÅºÄ rozwiÄ
zanie, napisaÅa Pani negatywnÄ
recenzjÄ. Co wiÄcej, później z innego adresu e-mail wysÅaÅa Pani wiadomoÅÄ, w której oskarÅŒyÅa mnie o to, ÅŒe kurtkÄ uszkodziÅam noÅŒem podczas otwierania paczki, mimo ÅŒe otrzymaÅa Pani od nas dowody potwierdzajÄ
ce uszkodzenie produktu.
Pomimo tych oskarÅŒeÅ poinformowaÅam PaniÄ
, ÅŒe zwracam kwotÄ, na którÄ
zgodziÅyÅmy siÄ wczeÅniej, jeszcze przed otrzymaniem zwróconego produktu.
Jest mi przykro, ÅŒe mimo naszych staraÅ o rozwiÄ
zanie tej sytuacji zdecydowaÅa siÄ Pani na napisanie tej recenzji. Naszym celem zawsze jest znalezienie najlepszego rozwiÄ
zania dla naszych klientów, dlatego wciÄ
ÅŒ pozostajÄ otwarta na dialog i dalsze wyjaÅnienia. ð
DziÄkujÄ za zrozumienie.
Z serdecznymi pozdrowieniami,