Benyt ikke dette firma. For din egen skyld.
Jeg lavede (desvÊrre) en aftale med GW om et mindre haveprojekt i en lille rÊkkehus-have. Projektet omfattede anlÊg af plÊne (rullegrÊs) samt Êndring og etablering af belÊgning. Prisen var fast og ikke billig, men jeg troede på firmaet, hvilket viste sig at vÊre uendelig naivt.
Resumé - af en desvÊrre lidt lang anmeldelse:
I stedet for at stå med en lÊkker, grÞn og blÞd grÊsplÊne, har jeg en grÊsplÊne, der er så hullet, skÊv og bulet, at jeg skal klippe dele af den i hånden (for at nå ned i hullerne) - og som på store områder aldrig er kommet i vÊkst men er grå og vissen. For at få en duelig grÊsplÊne, skal både rullegrÊs og det Þverste af underlaget skiftes ud.
I stedet for at stå med et dejligt staudebed, har jeg et område med jord, der er fyldt med ikke-organisk, lossepladslignende affald. Jeg må afvente og se, hvad den relevante myndighed siger - om jorden skal bortskaffes som forurenet, eller...
Så... I stedet for at kunne nyde haven, bruger jeg (nu mere end 2 måneder efter, at GW forlod min have) uendelig megen tid og energi på at fortÊlle GW og DAG om kÞbelovens forbrugerkÞbs-bestemmelser, om DAG-Normen (!!), om retsfortabende passivitet og - ikke mindst - om jordflytningsbekendtgÞrelsen.
****
Projektet skulle have taget 5 dage men tog 10. Jeg blev ikke orienteret om forsinkelsen og kunne ikke få svar på mit spÞrgsmål om forventet afslutningsdato undervejs.
GW overholdt i en lÊngere rÊkke tilfÊlde ikke Danske AnlÊgsgartneres (DAG) Norm for udfÞrelse af arbejde. Altså den norm, som GW som anlÊgsgartner og medlem af DAG er forpligtet til at kende og overholde.
Dette har bl.a. resulteret i en sÊrdeles mangelfuld, bulet, humplet og hullet grÊsplÊne, som er ALT andet end det, jeg Þnskede mig. PlÊnen er anlagt på råmuld fyldt med sten, så grÊsset har virkelig dårlige vÊkstbetingelser. Det leverede rullegrÊs var halvvissent, da det blev lagt. Trods vanding efter alle kunstens regler kom der kun vÊkst i en del af grÊsset.
EfterfÞlgende viser det sig, at stÞrstedelen af den "muldjord", GW leverede, er fyldt med losseplads-lignende effekter, herunder bl.a. stykker af flaskeglas, kapsler, dankort-stykker, gamle kuglepenne, plastik af forskellig art og brokker i mange former og farver.
Der blev - som en slags "prik over i'et" - overfaktureret helt arbitrÊrt meget for 2 små ekstraarbejder. Disse ekstraarbejder var det eneste, GWs ejer, Hans Hansen, interesserede sig for den dag, hvor projektet (omsider!) blev afsluttet.
Det er, hér godt 2 måneder efter, at GW forlod min matrikel - trods en omfangsrig korrespondance med GWs arbejdsgiverforening (DAG) - ikke lykkedes mig at få den LOVPLIGTIGE dokumentation udleveret for den leverede jords renhed. Givetvis fordi denne dokumentation ikke findes...
Jeg må derfor nu kontakte de relevante myndigheder og oplyse om min mistanke om, at jeg har modtaget forurenet jord. - Med alle de dybt frustrerende og muligt ganske betydelige, Þkonomiske konsekvenser, dette kan have for mig som privatperson.
Dialogen med Hans Hansen, der ejer GW, har gennem hele forlÞbet vÊret sÊrdeles ubehagelig. Hans Hansen opfÞrer sig - som andre anmeldere hér på siden også har beskrevet det - arrogant, hånligt og hovent. Dette både på skrift og i tale.
GWs 2 medarbejdere lignede mest af alt hunde, der fik mange tÊsk. Jeg fik helt ondt i maven af at se på dem.
Jeg modregnede - omhyggeligt beskrevet med henvisninger til DAG-Normen, indhentede tilbud m.v. - for de mangelfuldt og forkert udfÞrte arbejder. GW lÊste ikke mailen fÞr 3 uger senere og flegnede HELT ud, da man så endelig fik kigget i indboksen.
Jeg har - uden at vÊre forpligtet - tilbudt betaling af et belÞb til fuld og endelig afgÞrelse, kun for at få fred. Det Þnsker GW ikke.
Så sagen fortsÊtter, og imens kan jeg ikke rigtig bruge den have, som jeg havde glÊdet mig til at tage i brug.
For din egen og din haves skyld - BRUG ET ANDET FIRMA!