Szkoda,ÅŒe nie da siÄ daÄ tym oszustom minusowych ocen. Trzymajcie siÄ od nich z daleka! Ceny po roku o 2500% w górÄ! I utrudniajÄ przeniesienie domeny.
HostinghouseÂ
Trustpilot ã«ã¢ã¯ã»ã¹ããŠããã ããããããšãããããŸããæ®å¿µãªããããã®äŒæ¥ã®ãŠã§ããµã€ããééãããããããã¡ãã«ã¬ãã¥ãŒãæžãããšã¯ã§ããªããªããŸãããã質åããããŸãããããé æ ®ãªããåãåãããã ããã
CaÅkowicie nieuzasadniony wzrost ceny hostingu o DOKÅADNIE 2500%!!! Koszt samego przedÅuÅŒenia domen wzrósÅ o 500%! Wygenerowanie kodu AuthInfo dla domeny jest WYSYÅANE POCZTÄ POLSKÄ - istna kpina z kl... ãã£ãšèŠã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Hostinghouse oszuÅci!
Jakbym mógÅ daÄ ocenÄ to daÅbym mniejâŠ
Jakbym mógÅ daÄ ocenÄ to daÅbym mniej niÅŒ jeden. Po zmianie wÅaÅciciela stawki wzrosÅy doÅÄ znaczÄ
ca o kilkaset porcent - masakrycznie duÅŒo. Natomiast serwis i support spadÅ poniÅŒej jednej gwiazdki. Posiadam tam hosting i wykupione domeny, ÅÄ
cznie pÅacÄ ponad 2000zÅ/rok... i nic z tego nie mam.
1) Od kilku lat próbuje rozwiÄ
zaÄ problem z klientem pocztowym czy to POP czy IMAP. Po zainstalowaniu klienta i przypisaniu kilku tych samych maili zaczyna siÄ co chwilÄ blokowaÄ dostÄp do poczty. Zazwyczaj potrzeba godziny do kilku... Niestety nie rozwiÄ
zali tego problemu co wiÄ
ÅŒe siÄ z tym ÅŒe wszyscy pracownicy muszÄ
wysyÅaÄ meile przez przeglÄ
darke.
2) JeÅŒeli ktoÅ wprowadzi przy logowaniu kilka razy bÅÄdne hasÅo to blokuje caÅy adres IP i nie moÅŒna korzystaÄ z ÅŒadnych domen (czy to electronica4u.com, peait.pl itd.) !!! My mamy 3 wykupione i wszystko jest zablokowane... caÅa firma juÅŒ nie jest w stanie korzystaÄ z maila. Nie wiem kto to wymyÅliÅ, ale chyba jakiÅ czubek...
3) Przy próbach naprawy pkt 1) którego ostatecznie nie udaÅo siÄ naprawiÄ wykasowali mi pocztÄ z wielu lat. Na niej znajdowaÅa siÄ bardzo waÅŒna korespondencja. Mam pretensje ogggromne! za to ÅŒe mnie nie spytali czy mogÄ
to zrobiÄ... jak tak moÅŒna ?
4) KaÅŒda próba naprawy bÅÄdu mimo ÅŒe im wystawiam wszystko na tacy (dokÅadny opis, zdjÄcia) koÅczy siÄ zawsze zapytaniem : "uprzejmie proszÄ o podanie nazwy skrzynki pocztowej na której wystÄpuje komunikat bÅÄdu oraz adresu IP". Problem w tym ÅŒe ja to juÅŒ w wÄ
tku podawaÅem a o to samo pyta siÄ kolejna - juÅŒ 3cia osoba w tym samym wÄ
tku. W sumie naliczyÅem 4 odpowiadajÄ
cych w kilku wiadomoÅciach jednego wÄ
tku... Ja p*******
5) Support 3-4 lata temu odpisywaÅ i rozwiÄ
zywaÅ problemy zdecydowanie szybciej, teraz ewidentnie siedzÄ
tam amatorzy, a na supporcie juÅŒ w ogóle praktycznie nikt nie potrafi zadaÄ innego pytania niÅŒ to powyÅŒsze.
6) Pomimo wielokrotnych próÅb aby ktoÅ do mnie zadzwoniÅ ÅŒeby wytÅumaczyÄ o co chodzi z tymi problemami usÅyszaÅem ÅŒe nie ma takiej moÅŒliwoÅci... eh... nie bÄdÄ juÅŒ tego komentowaÅ, amatorszcyzna
PodsumowujÄ
c DRAMAT ! Kilka lat temu Support byÅ zdecydowanie lepszy, stawki duÅŒo niÅŒsze i daÅo siÄ.
Teraz sÄ
duÅŒo wyÅŒsze a support to caÅkowita poraÅŒka...
Uciekajcie jak najszybciej od tej firmy!
Ich dane to :
netart.com sp. z o.o.
ul. Pana Tadeusza 2
30-727 Kraków
Ruski bank. Nikt Ci nie ukradnie domeny, ale sam tez juz jej nie przeniesiesz
Mam z tÄ
wyjÄ
tkowo kiepskÄ
firmÄ
mocno na pieÅku. Mieszkam zagranicÄ
- opÅacam hosting i kilka domen. Po ostatnich podwyÅŒkach (z 30zÅ na 700zÅ rocznie) postanowiÅem, ÅŒe siÄ przeniosÄ gdzieÅ indziej i zaczÄÅy siÄ problemy:.
Wniosek ma byc dostarczony pisemnie!
Gnoje zupeÅnie ignorujÄ
elektroniczny podpis zaufany - (bo ma byÄ kwalifikowany). WiedzÄ
, ÅŒe ja to ja, ale nie - zÅoÅliwie przeciÄ
gajÄ
proces, powoÅujÄ
siÄ na anulowane przepisy KC.
Jesli kiedyÅ przeczytam na newsach , ÅŒe ktoÅ ich biura i wspaniaÅe serwery (które nie dziaÅajÄ
jak naleÅŒy) wyjebaÅ w powietrze - to siÄ bardzo ucieszÄ.
Banda gnid, a nie biznes.
UtrudniajÄ dostÄp do usÅug, wydÅuÅŒona procedura przeniesienia domeny
Spora miana cennika. Potwornie uciÄ
ÅŒliwa procedura przeniesienia domeny.
Omijajcie szerokim Åukiem :(
- zmiana zasad naliczania opÅat
- zmiana zasad naliczania opÅat, z systemu rocznego na kwartalny, bez wyraźnego ostrzeÅŒenia uÅŒytkownika
- jednoczesny wzrost kwotowy opÅaty o kilkaset procent
- krótki okres ostrzeÅŒenia, groÅŒby usuniÄcia danych
Nigdy wczeÅniej nie przytrafiÅo mi siÄâŠ
Nigdy wczeÅniej nie przytrafiÅo mi siÄ tyle problemów z ÅŒadnÄ usÅugÄ w ÅŒyciu. Okropne OdchodzÄ z 3 stronami a czwarta zostaÅa skasowana przez HH z caÅym blogiem z 3 lat...
Delaying moving your domain - do not trust this company!
Hi Guys,
I was using a hosting company for a few years, but recently they increased the payments for my domain by 300%.
When you want to resign, they try to delay you at every step.
First of all, your usual email signature will suddenly not be suitable for them.
Secondly, they force you to send an application for the authinfo code using standard postal services ( medieval times!). After that, you have to wait about five days to get a response (and the letter is NOT sent as a priority). I barely managed to move my domain to a different host.
Customer service is not prepared at all.
To sum up, there are so many honest companies out there where you can create and manage a domain. I strongly recommend avoiding this oneâsave yourself unnecessary trouble and frustration.
Januszerstwo do kwadratu UOKIK wymagany. NIE RYZYKUJ
UciekÅem z usÅugami z nazwa.pl do hostinghouse, gdyÅŒ z firmÄ
NetArt mieliÅmy ciÄ
gÅe przepychanki.
Niestety dÅŒuma podÄ
ÅŒaÅa za nami i genialny hosting â hostinghouse zostÄ
Å przejÄty przez antyfirmÄ netart.
Od piewszego dnia zaczÄÅy siÄ problemy â niepoinformowany przez nikogo zupeÅnie z przypadku odkryÅem, ÅŒe teraz nie bÄdziemy pÅacili 50zÅ rocznie a 1700zÅ co trzy miesiÄ
ce! ð W BOK dowiedziaÅem siÄ, ÅŒe to dlatego, ÅŒe âkupujÄ
nowe procesoryâ â fajnie, ÅŒe majÄ
przy tej januszerce jeszcze poczucie humoru, ale ja poczuÅem siÄ jak robiony w pomopon delikatnie mówiÄ
c.
To dopiero poczÄ
tek â straszenie usuniÄciem danych, jakieÅ chore praktyki z uzyskaniem authinfo (na wszystkich stronach wystarczy jeden klik â tutaj trzeba wysyÅaÄ im potwierdzenia na piÅmie pocztÄ
itp â dobrze, ÅŒe jeszcze nie trzeba wysyÅaÄ ich goÅÄbiami i podpisywaÄ krwiÄ
w peÅni ksiÄÅŒyca.
Wstyd mi, ÅŒe NetArt to polski kapitaÅ. Omijajcie z daleka.
HostingHouse to naprawde dobry hosting
UÅŒywam HostingHouse.pl od bardzo wielu lat jestem staÅym klientem i powiem szczerze ÅŒe jestem zachwycony z usÅugi:... brak ograniczeÅ praktycznie absolutna swoboda w dziaÅaniu, gigantyczna przestrzeÅ dyskowa, bardzo szybka operacje, wygodny prosty interfejs obsÅugi, bardzo praktyczna poczta teÅŒ bez ograniczeÅ. I caÅodobowa pomoc techniczna zero stresu. Darmowe certyfikaty...Teraz po inwestycji oraz rozbudowie serwerów procesorów jakoÅci obsÅugi firmy jest jeszcze lepsza i poniÅŒsze komentarze moÅŒna tÅumaczyÄ tym ÅŒe niektórzy po prostu nie mieli cierpliwoÅci i nie doczekali do koÅca transformacji tej firmy a warto byÅo .... zachÄcam szczerze.
NaciÄ ganie we wszystkim
NaciÄ ganie we wszystkim. Przez takie "firmy" trzeba czytaÄ regulaminy, a nie po prostu kupowaÄ. IleÅŒ Åwiat byÅby lepszy gdyby ich po prostu nie byÅo.
Nie wiem co siÄ staÅo z HostingHouse
Nie wiem co siÄ staÅo z HostingHouse w tym roku. DostaÅem fakturÄ w 2025r. na kwotÄ 185 zÅ zamiast 38 zÅ (tyle byÅo za najmniejszy pakiet w 2024 roku jeszcze). To jest 4 razy wiÄcej! KtoÅ tam oszalaÅ? To pewnie polityka Nazwa.pl, która ma niezbyt pochlebne opinie.
PodwyÅŒka opÅat o ponad 2000% sprytnieâŠ
PodwyÅŒka opÅat o ponad 2000% sprytnie przemycona zmianÄ okresów rozliczania z rocznego na kwartalny i bzdurami o modernizacji. Na szczÄÅcie miaÅem backup wiÄc po prostu przestaÅem im pÅaciÄ i zablokowaÅem wszelkÄ komunikacjÄ od nich.
Brak wspóÅpracy przy wydaniu kodu doâŠ
Brak wspóÅpracy przy wydaniu kodu do przeniesienia domeny. ZgÅoszone do CERT i UOKiK. Domena na szczÄÅcie zarejestrowana w domenty_tv. Oni wydajÄ kod na email a nie pocztÄ czy z drogim podpisem kwalifikowanym.
Uciekac czym predzej.
Uciekac czym predzej.
Firma niepowazna. Podnosza ceny dziesieciokrotnie, ukrywaja oplaty rozbijajac platnosc roczna na kwartalne.
Cale szczescie ze ktos tu opisal proces wydobycia kodu authinfo bez wysylania papierowych poleconych listow i odbierania kodu od listonosza. Temat whois / kontakt z firma u ktorej ten "provider" rejestruje domeny i kod authinfo otrzymujemy mailem w godzine.
Cale szczescie ze to juz za mna.
UciekaÄ jak najszybciej!!!
Edit: KÅopot z AUTHINFO? HostingHouse na pewno bÄdzie robiÄ problem, wiÄc ich olejcie i zaÅatwcie kod od rÄki, tak jak ja (zdÄ
ÅŒyÅem duÅŒo przed czasem)
- whois_pl - sprawdźcie wasza domenÄ
- HH rejestrowaÅ je w 2 miejscach, w moim przypadku domeny_tv
- na stronie jest gotowy wniosek o wydanie authinfo, drukujecie wypeÅniony, podpisujecie, sksnujecie i wysyÅacie.
- piszecie, ÅŒe pilne, kod otrzymujecie od rÄki - u mnie wysÅane wieczorem, otrzymane rano bez ÅŒadnego problemu, tylko jeszcze dzwoniÅem wczeÅniej, pogadaÅem i pan widziaÅ teÅŒ numer przypisany do domeny, ale nie robi problemów, bo zna sytuacjÄ z HostingHouse.
I zaÅatwione. ***** HostingHouse i NetArt :-)
UciekaÄ jak najszybciej! Ja juÅŒ raczej nie zdÄ
ÅŒÄ, ale zamierzam skierowaÄ pozew na drogÄ sÄ
dowÄ
oraz zawiadomienie do UOKiK.. WÅaÅciciela HostingHouse, firmÄ Imaginio, przejÄ
Å jakiÅ NetArt Group, od poczÄ
tku ciÄÅŒko siÄ z nimi porozumieÄ, wklejajÄ
gotowe reguÅki i farmazony o koniecznoÅci rozbudowy itd, w zwiÄ
zku z czym horrendalne wzrosty opÅat, za hosting. W ubiegÅym roku hosting + domena 134zÅ, teraz chcÄ
ok 1000zÅ. KtoÅ tu upadÅ na gÅowÄ. Nie mam pojÄcia, o co tu chodzi, ale wyglÄ
da na to, ÅŒe chcÄ
siÄ z jakichÅ powodów pozbyÄ wszystkich klientów, to coÅ w stylu czyÅcicieli kamienic. DowaliÄ kosmiczne ceny, ÅŒeby wszyscy uciekli. No cóŌ, jedyne, co moÅŒemy, to faktycznie siÄ od nich uwolniÄ i napisaÄ skargÄ do UOKiK. DrapaÄ siÄ z nimi w sÄ
dzie pewnie nikt nie bÄdzie chciaÅ, ale ja nie widzÄ innego rozwiÄ
zania, no usunÄ
mi konto i.domenÄ, wiÄc sÄ
downie siÄ za to z nimi rizliczÄ i nigdy wiÄcej z tymi naciÄ
gaczami nie chce mieÄ nic wspólnego.
Nie polecam ! Mam problem ÅŒeby uzyskaÄ od nich moje domeny - kody authinfo !!! MusiaÅem wysÅaÄ listem poleconym wniosek - dramat - innej drogi wniosku nie przyjmujÄ - oni teÅŒ odeÅlÄ je pocztÄ , sic ! - zasÅaniajÄ siÄ bezpieczeÅstwem ale mi to wyglÄ da na Åwiadome dziaÅanie ÅŒeby utrudniÄ przeniesienie domen na inny hosting. Z hostingu zrezygnowaÅem bo ceny kiedyÅ byÅy ok a teraz poraÅŒka.
problemy z wysyÅkÄ po smtp, powtarzajÄ ce siÄ
kilka razy w roku zdarza siÄ problem z wysyÅaniem poczty email. Teraz od kilku dni wysyÅanie smtp nie dziaÅa , 5 ty dzieÅ , Suport zadaje gÅupie pytania. Nie czyta wczeÅniejszych informacji. chce konfiguracje serwera a dostaÅ jÄ juÅŒ wczoraj. Nie radzÄ sobie. Powinni zatrudniÄ informatyka. Poczta nadal nie dziaÅa. Nie polecam. Szukam innego operatora.
Codziennie w nocy blokada poczty iâŠ
Codziennie w nocy blokada poczty i stron internetowych, twierdzÄ , ÅŒe to mój program pocztowy jest przyczynÄ . Po usuniÄciu blokady dziaÅa OK przez caÅy dzieÅ, okoÅo póÅnocy blokada i tak od tygodnia, przestali reagowaÄ na zgÅoszenia. PodwyÅŒka opÅaty zabiÅa usÅugÄ, ale chciaÅem dotrwaÄ do tego, co opÅaciÅem, wydaje siÄ to niemoÅŒliwe na skandalicznÄ jakoÅÄ usÅug.
NiepowaÅŒna firma
Firma totalnie niepowaÅŒna. Jeszcze rok temu byÅo piÄknie teraz podwyÅŒszajÄ ceny wszystkiego. PodwyÅŒki sÄ zrozumiaÅe ale ponad 1000% to gruba przesada bez ÅŒadnej wczeÅniejszej informacji. TÅumaczÄ siÄ tym, ÅŒe przeszli modernizacjÄ. No tak i najlepiej skroiÄ klientów aby siÄ odkuÄ. U konkurencji teÅŒ wszystko zmodernizowane i ceny 8x niÅŒsze. Poza tym ciÄ gle problemy z usÅugami. KiedyÅ BOK pomagaÅ od razu teraz musisz czekaÄ z dobÄ na reakcjÄ. Nie polecam!
Generalnie sama strona na tym hostinguâŠ
Generalnie sama strona na tym hostingu funkcjonuje dobrze, ale sÄ ciÄ gÅe problemy z pocztÄ . Ogromna podwyÅŒka cen za hosting i domeny.