Hostinghouse

レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Całkowicie nieuzasadniony wzrost ceny hostingu o DOKŁADNIE 2500%!!! Koszt samego przedłuÅŒenia domen wzrósł o 500%! Wygenerowanie kodu AuthInfo dla domeny jest WYSYŁANE POCZTĄ POLSKĄ - istna kpina z kl... もっず芋る

この䌁業を閲芧した人は、以䞋の䌁業も閲芧しおいたす。

すべおのレビュヌ

過去12か月のレビュヌ数: 6ä»¶

レビュヌを曞く

5぀星のうち1の評䟡

Jakbym mógł dać ocenę to dałbym mniej

Jakbym mógł dać ocenę to dałbym mniej niÅŒ jeden. Po zmianie właściciela stawki wzrosły dość znacząca o kilkaset porcent - masakrycznie duÅŒo. Natomiast serwis i support spadł poniÅŒej jednej gwiazdki. Posiadam tam hosting i wykupione domeny, łącznie płacę ponad 2000zł/rok... i nic z tego nie mam.
1) Od kilku lat próbuje rozwiązać problem z klientem pocztowym czy to POP czy IMAP. Po zainstalowaniu klienta i przypisaniu kilku tych samych maili zaczyna się co chwilę blokować dostęp do poczty. Zazwyczaj potrzeba godziny do kilku... Niestety nie rozwiązali tego problemu co wiÄ…ÅŒe się z tym ÅŒe wszyscy pracownicy muszą wysyłać meile przez przeglądarke.
2) JeÅŒeli ktoś wprowadzi przy logowaniu kilka razy błędne hasło to blokuje cały adres IP i nie moÅŒna korzystać z ÅŒadnych domen (czy to electronica4u.com, peait.pl itd.) !!! My mamy 3 wykupione i wszystko jest zablokowane... cała firma juÅŒ nie jest w stanie korzystać z maila. Nie wiem kto to wymyślił, ale chyba jakiś czubek...
3) Przy próbach naprawy pkt 1) którego ostatecznie nie udało się naprawić wykasowali mi pocztę z wielu lat. Na niej znajdowała się bardzo waÅŒna korespondencja. Mam pretensje ogggromne! za to ÅŒe mnie nie spytali czy mogą to zrobić... jak tak moÅŒna ?
4) KaÅŒda próba naprawy błędu mimo ÅŒe im wystawiam wszystko na tacy (dokładny opis, zdjęcia) kończy się zawsze zapytaniem : "uprzejmie proszę o podanie nazwy skrzynki pocztowej na której występuje komunikat błędu oraz adresu IP". Problem w tym ÅŒe ja to juÅŒ w wątku podawałem a o to samo pyta się kolejna - juÅŒ 3cia osoba w tym samym wątku. W sumie naliczyłem 4 odpowiadających w kilku wiadomościach jednego wątku... Ja p*******
5) Support 3-4 lata temu odpisywał i rozwiązywał problemy zdecydowanie szybciej, teraz ewidentnie siedzą tam amatorzy, a na supporcie juÅŒ w ogóle praktycznie nikt nie potrafi zadać innego pytania niÅŒ to powyÅŒsze.
6) Pomimo wielokrotnych próśb aby ktoś do mnie zadzwonił ÅŒeby wytłumaczyć o co chodzi z tymi problemami usłyszałem ÅŒe nie ma takiej moÅŒliwości... eh... nie będę juÅŒ tego komentował, amatorszcyzna

Podsumowując DRAMAT ! Kilka lat temu Support był zdecydowanie lepszy, stawki duÅŒo niÅŒsze i dało się.
Teraz są duÅŒo wyÅŒsze a support to całkowita poraÅŒka...
Uciekajcie jak najszybciej od tej firmy!
Ich dane to :
netart.com sp. z o.o.
ul. Pana Tadeusza 2
30-727 Kraków

2026幎2月6日
5぀星のうち1の評䟡

Ruski bank. Nikt Ci nie ukradnie domeny, ale sam tez juz jej nie przeniesiesz

Mam z tą wyjątkowo kiepską firmą mocno na pieńku. Mieszkam zagranicą - opłacam hosting i kilka domen. Po ostatnich podwyÅŒkach (z 30zł na 700zł rocznie) postanowiłem, ÅŒe się przeniosę gdzieś indziej i zaczęły się problemy:.

Wniosek ma byc dostarczony pisemnie!

Gnoje zupełnie ignorują elektroniczny podpis zaufany - (bo ma być kwalifikowany). Wiedzą, ÅŒe ja to ja, ale nie - złośliwie przeciągają proces, powołują się na anulowane przepisy KC.

Jesli kiedyś przeczytam na newsach , ÅŒe ktoś ich biura i wspaniałe serwery (które nie działają jak naleÅŒy) wyjebał w powietrze - to się bardzo ucieszę.

Banda gnid, a nie biznes.

2025幎12月12日
5぀星のうち1の評䟡

Delaying moving your domain - do not trust this company!

Hi Guys,

I was using a hosting company for a few years, but recently they increased the payments for my domain by 300%.

When you want to resign, they try to delay you at every step.

First of all, your usual email signature will suddenly not be suitable for them.

Secondly, they force you to send an application for the authinfo code using standard postal services ( medieval times!). After that, you have to wait about five days to get a response (and the letter is NOT sent as a priority). I barely managed to move my domain to a different host.

Customer service is not prepared at all.

To sum up, there are so many honest companies out there where you can create and manage a domain. I strongly recommend avoiding this one—save yourself unnecessary trouble and frustration.

2025幎7月29日

Januszerstwo do kwadratu UOKIK wymagany. NIE RYZYKUJ

Uciekłem z usługami z nazwa.pl do hostinghouse, gdyÅŒ z firmą NetArt mieliśmy ciągłe przepychanki.
Niestety dÅŒuma podÄ…ÅŒała za nami i genialny hosting – hostinghouse zostął przejęty przez antyfirmę netart.
Od piewszego dnia zaczęły się problemy – niepoinformowany przez nikogo zupełnie z przypadku odkryłem, ÅŒe teraz nie będziemy płacili 50zł rocznie a 1700zł co trzy miesiące! 😀 W BOK dowiedziałem się, ÅŒe to dlatego, ÅŒe „kupują nowe procesory” – fajnie, ÅŒe mają przy tej januszerce jeszcze poczucie humoru, ale ja poczułem się jak robiony w pomopon delikatnie mówiąc.
To dopiero początek – straszenie usunięciem danych, jakieś chore praktyki z uzyskaniem authinfo (na wszystkich stronach wystarczy jeden klik – tutaj trzeba wysyłać im potwierdzenia na piśmie pocztą itp – dobrze, ÅŒe jeszcze nie trzeba wysyłać ich gołębiami i podpisywać krwią w pełni księŌyca.
Wstyd mi, ÅŒe NetArt to polski kapitał. Omijajcie z daleka.

2025幎7月7日
5぀星のうち5の評䟡

HostingHouse to naprawde dobry hosting

UÅŒywam HostingHouse.pl od bardzo wielu lat jestem stałym klientem i powiem szczerze ÅŒe jestem zachwycony z usługi:... brak ograniczeń praktycznie absolutna swoboda w działaniu, gigantyczna przestrzeń dyskowa, bardzo szybka operacje, wygodny prosty interfejs obsługi, bardzo praktyczna poczta teÅŒ bez ograniczeń. I całodobowa pomoc techniczna zero stresu. Darmowe certyfikaty...Teraz po inwestycji oraz rozbudowie serwerów procesorów jakości obsługi firmy jest jeszcze lepsza i poniÅŒsze komentarze moÅŒna tłumaczyć tym ÅŒe niektórzy po prostu nie mieli cierpliwości i nie doczekali do końca transformacji tej firmy a warto było .... zachęcam szczerze.

2025幎6月23日

Uciekac czym predzej.

Uciekac czym predzej.
Firma niepowazna. Podnosza ceny dziesieciokrotnie, ukrywaja oplaty rozbijajac platnosc roczna na kwartalne.
Cale szczescie ze ktos tu opisal proces wydobycia kodu authinfo bez wysylania papierowych poleconych listow i odbierania kodu od listonosza. Temat whois / kontakt z firma u ktorej ten "provider" rejestruje domeny i kod authinfo otrzymujemy mailem w godzine.
Cale szczescie ze to juz za mna.

2025幎3月28日

Uciekać jak najszybciej!!!

Edit: Kłopot z AUTHINFO? HostingHouse na pewno będzie robić problem, więc ich olejcie i załatwcie kod od ręki, tak jak ja (zdÄ…ÅŒyłem duÅŒo przed czasem)
- whois_pl - sprawdźcie wasza domenę
- HH rejestrował je w 2 miejscach, w moim przypadku domeny_tv
- na stronie jest gotowy wniosek o wydanie authinfo, drukujecie wypełniony, podpisujecie, sksnujecie i wysyłacie.
- piszecie, ÅŒe pilne, kod otrzymujecie od ręki - u mnie wysłane wieczorem, otrzymane rano bez ÅŒadnego problemu, tylko jeszcze dzwoniłem wcześniej, pogadałem i pan widział teÅŒ numer przypisany do domeny, ale nie robi problemów, bo zna sytuację z HostingHouse.

I załatwione. ***** HostingHouse i NetArt :-)

Uciekać jak najszybciej! Ja juÅŒ raczej nie zdąŌę, ale zamierzam skierować pozew na drogę sądową oraz zawiadomienie do UOKiK.. Właściciela HostingHouse, firmę Imaginio, przejął jakiś NetArt Group, od początku cięŌko się z nimi porozumieć, wklejają gotowe regułki i farmazony o konieczności rozbudowy itd, w związku z czym horrendalne wzrosty opłat, za hosting. W ubiegłym roku hosting + domena 134zł, teraz chcą ok 1000zł. Ktoś tu upadł na głowę. Nie mam pojęcia, o co tu chodzi, ale wygląda na to, ÅŒe chcą się z jakichś powodów pozbyć wszystkich klientów, to coś w stylu czyścicieli kamienic. Dowalić kosmiczne ceny, ÅŒeby wszyscy uciekli. No cóŌ, jedyne, co moÅŒemy, to faktycznie się od nich uwolnić i napisać skargę do UOKiK. Drapać się z nimi w sądzie pewnie nikt nie będzie chciał, ale ja nie widzę innego rozwiązania, no usuną mi konto i.domenę, więc sądownie się za to z nimi rizliczę i nigdy więcej z tymi naciągaczami nie chce mieć nic wspólnego.

5぀星のうち1の評䟡

Nie polecam ! Mam problem ÅŒeby uzyskać od nich moje domeny - kody authinfo !!! Musiałem wysłać listem poleconym wniosek - dramat - innej drogi wniosku nie przyjmują - oni teÅŒ odeślą je pocztą, sic ! - zasłaniają się bezpieczeństwem ale mi to wygląda na świadome działanie ÅŒeby utrudnić przeniesienie domen na inny hosting. Z hostingu zrezygnowałem bo ceny kiedyś były ok a teraz poraÅŒka.

5぀星のうち1の評䟡

problemy z wysyłką po smtp, powtarzające się

kilka razy w roku zdarza się problem z wysyłaniem poczty email. Teraz od kilku dni wysyłanie smtp nie działa , 5 ty dzień , Suport zadaje głupie pytania. Nie czyta wcześniejszych informacji. chce konfiguracje serwera a dostał ją juÅŒ wczoraj. Nie radzą sobie. Powinni zatrudnić informatyka. Poczta nadal nie działa. Nie polecam. Szukam innego operatora.

5぀星のうち1の評䟡

Codziennie w nocy blokada poczty i

Codziennie w nocy blokada poczty i stron internetowych, twierdzą, ÅŒe to mój program pocztowy jest przyczyną. Po usunięciu blokady działa OK przez cały dzień, około północy blokada i tak od tygodnia, przestali reagować na zgłoszenia. PodwyÅŒka opłaty zabiła usługę, ale chciałem dotrwać do tego, co opłaciłem, wydaje się to niemoÅŒliwe na skandaliczną jakość usług.

2025幎2月27日

NiepowaÅŒna firma

Firma totalnie niepowaÅŒna. Jeszcze rok temu było pięknie teraz podwyÅŒszają ceny wszystkiego. PodwyÅŒki są zrozumiałe ale ponad 1000% to gruba przesada bez ÅŒadnej wcześniejszej informacji. Tłumaczą się tym, ÅŒe przeszli modernizację. No tak i najlepiej skroić klientów aby się odkuć. U konkurencji teÅŒ wszystko zmodernizowane i ceny 8x niÅŒsze. Poza tym ciągle problemy z usługami. Kiedyś BOK pomagał od razu teraz musisz czekać z dobę na reakcję. Nie polecam!

2025幎2月20日

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス