レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

VARNING! felamÀlde mina fönster som lÀcker in luft. HSB skickar dÃ¥ ut en glasfirma utan nÃ¥gon som helst förvarning som tÀtar fönstrena, vilket tar ca 30 minuter. FÃ¥r sedan en faktura pÃ¥ 4006kr vilk... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Vill sÀga att jag aldrig nÃ¥gonsin vill ha nÃ¥got med denna förening att göra igen. Vi , jag och mina bröder fick en lÀgenhet i gÃ¥va av vÃ¥r mor och nÀr vi till slut fick sÀlja den sÃ¥ började strulet med... もっず芋る

5぀星のうち4の評䟡

Helt okej hyresvÀrd! De har alltid gett snabb feedback nÀr jag felanmÀlt något. Vettig hyra, fina lÀgenheter som håller någorlunda hög standard. Detta gÀller Landskrona.

5぀星のうち1の評䟡

Bortkastad investering att satsa pengar pÃ¥ ett HSB boende och kan enbart rekommendera att man via sin förening begÀr uttrÀde frÃ¥n HSB. Har haft stambyte och bolag som inte verkar vilja följa elsÀkerh... もっず芋る

䌁業情報

1. 䜏宅協同組合

圓該䌁業による蚘述

HSB Àr Sveriges ledande boendeaktör, som strÀvar efter att förbÀttra boendet för våra nuvarande och framtida medlemmar. Detta gör vi genom att bygga nya bostads-och hyresrÀtter, utveckla och förvalta befintliga boenden och erbjuda bosparande som öppnar dörrar till att hitta ett eget hem.

1.4

ネガティブなレビュヌに回答しおいたせん

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

HSB Helsingborg Àr snobbigt vÀrre

HSB Helsingborg Àr snobbigt vÀrre. jag hade en brand i min lÀgenhet. 2024-07-05 Och handlÀggaren vill jag ej uppge med namn. Men han var oempatisk. Kontaktade mig enbart för att jag skulle ge nyckel till renoveringsfirman. Och meddelade mig inte! att dom funnit min andra och tredje nyckel. Jag var på på gång att fixa nyckel som hade kostat mig mer. Det var slumpen som gjorde att jag kontaktade honom. Dom hjÀlper inte i heller med övernattningslÀgenhet, nÀr du har en lÀgenhet som Àr obebodd pga rökskada och brand som varit. NÀr jag var hos receptionisten för och hÀmta nycklar. Visste hon inget. Och någon dam var snorkig! Nej tack!

Och nu rÀttsliga åtgÀrder från HSB pga olycka från mig, som jag står för. Ett ljus. Vaknar till att jag hostar mycket och öppnar ögonen, för och se en dörr i brand. I nÀrheten av dÀr jag sov. DÀr det också brann, men som jag inte såg pga all rökutvecling. Men nej tack HSB helsingborg.

Jag gillade min lÀgenhet och nÀrhet till allt. Men av förklarliga skÀl omöjligt bo kvar, pga drömmar och påminnelser av det som skett.

2025幎7月5日

Trippel blåsta av HSB

Brukar aldrig skriva omdömen, men vill verkligen uppmana andra att avstå från HSB om ni kan, då vår upplevelse varit fruktansvÀrt dåligt.

Vi flyttade in en lÀgenhet med kortidskontarkt dÀr man kan bo upp mot 4år och som minst 3 månader. Personen innan hade då bott i 3,5år. så vi tÀnker att vi kanske kan bo iallafall 6 månader - 1 år och hitta något efter.

LÀgenheten var i extremt dåligt skick, allt var gammalt och de var hål och mÀrken i vÀggar tak och golv. Vilket var svårt att kolla igenom på en mörkvisning med möbler som Àr framför.

Vi frågade om de kunde fixa de delarna i vardagsrummet och sovrummet endast då det behövde spacklas och skulle vara mer hållbart att nån hantverkare gör det. Men de ville de inte hjÀlpa till med då lÀgenheten var i "funktionellt skick"... Absolut, vi har vatten och elen fungerar vilket man förvÀntar sig om man betalar hög hyra för en lÀgenhet i Stockholm om de Àr det som rÀcker för "funktionellt skick" men sprickor, mÀrken fettflÀckar, avriven tapet från ca 2001 med annat kul spelar såklart inte mycket roll för funktion.

De kunde då bekosta oss på fÀrg mm för att spackla och måla om det vÀrsta sjÀlva, vilket vi då istÀllet gjorde.

Vi betalar för fÀrg och material samt lÀgger drygt en vecka på att renovera. Frågar då om vi kan återbetalas för tusenlapparna renovera och fixat lÀgenheten. Nej då har man inte fått kontakt på mer Àn 14+ dagar efter upprepade försök av mail och samtal till fastighetsförvaltaren Denise Yström som sa att HSB ska bekosta materialen, samt hon som menade att den var i "funktionellt skick". Extremt otrevlig, oprofessionellt och fult gjort.

HSB kundservice Àr trevliga men kan inte göra så mycket mer Àn att vara trevliga, så de kan alltså inte hjÀlpa till på något sÀtt, vi måste bara prata med onåbara Denise.

Och som grÀdden på moset får vi samtal nÀr vi Àr klara med renoveringen att vi förmodligen behöver flytta ut direkt nÀr 3 månaders perioden Àr över. Kunde de inte uppmanat om det ca 2 veckor tidigare innan vi renoverade. Men.. varsågoda för renoveringen!

Tack HSB.
Mitt och min familjs sparande har varit sååå bra hos er.

2026幎3月12日

Varning

Varning! Föreningen beslutade att bygga till inglasade balkonger, slutade med att de gav 1 faktura för föregÃ¥ende 4 mÃ¥nader som passerat utan nÃ¥gon förvarning. DÀrav dem inte förvarnade nÃ¥gon gÀllande detta, fick jag ta smÀllen av detta ekonomiskt. Deras argument var ”det Àr inte vÃ¥rat fel” och skyller pÃ¥ kontoret i Viskafors. Blev bollad runt istÀllet för att fÃ¥ den hjÀlpen/informationen för att reda ut detta!!

2026幎2月26日
5぀星のうち1の評䟡

Vill sÀga att jag aldrig nÃ¥gonsin vill

Vill sÀga att jag aldrig någonsin vill ha något med denna förening att göra igen. Vi , jag och mina bröder fick en lÀgenhet i gåva av vår mor och nÀr vi till slut fick sÀlja den så började strulet med HSB. Dom skickar ut inkassokrav från ropo utan att ha skicka grundfaktur och en till var och en av oss bröder trots att jag inte haft något med försÀljningen att göra. Utöver detta kan dol inte skapa en enda slutfaktura uta gort smma vid några tillfÀllen . Va smart flytt in hos seriösa bostadsrÀttsföreningar.

2026幎1月19日

Absurd logic and unfair billing - Unprofessional management

I live in a "BostadsrÀtt" and recently had an issue where my door lock failed. HSB is now insisting that the lock is 100% my personal responsibility and is charging me a ridiculous invoice for 2.5 hours of labor for a simple cylinder change.

However, there is a major flaw in their logic: If the lock and its maintenance are entirely my responsibility, why do HSB and the housing association (Styrelsen) keep a master key (huvudnyckel) to my private home? It is absurd to claim that the resident owns the lock when the company maintains access to it, yet refuses to take any responsibility for its maintenance when it fails.

To make matters worse, their technician arrived unprepared without the necessary parts, despite a clear fault report. I am now being forced to pay for their poor planning and extra trips back and forth. Customer service is completely unwilling to engage in a fair or logical discussion.

This feels like a way to squeeze money out of residents rather than providing a professional service. Very disappointed in HSB's lack of transparency and common sense.

2025幎12月8日

VARNING

VARNING! felamÀlde mina fönster som lÀcker in luft. HSB skickar då ut en glasfirma utan någon som helst förvarning som tÀtar fönstrena, vilket tar ca 30 minuter.
Får sedan en faktura på 4006kr vilken jag försökte bestrida till HSB men fick inget gehör överhuvudtaget - de refererade enbart till deras regler och villkor.

Om du står inför valet att flytta till en bostad som Àr ansluten till HSB kan jag inget annat Àn avråda dig. De Àr inte seriösa och gör allt för att lura sina kunder.

2025幎12月23日

HSB och snöröjning

Detta omdöme lÀmnas primÀrt för deras snöröjning i GÀvle/SÀtra. De snöröjer i stort sett alltid sent pÃ¥ kvÀllar trots att det kan snöat hela natten innan. Man kan undra hur de tÀnker att folk skall komma ut frÃ¥n parkeringarna och ivÀg till jobbet. FruktansvÀrt mycket sÀmre snöröjning pÃ¥ senaste Ã¥ren. Även sandning kan dröja flera timmar upp till dagen efter nÀr dom vÀl plogat. Detta gÀller en hyresbostad, misstÀnker att dom alltid prioriterar sina omrÃ¥den med köpeslgh före. Men dÃ¥ kanske man borde utöka antalet som sköter snöröjningen? Vi betalar hyra och har rÀtt till en viss standard!

2026幎1月2日
5぀星のうち1の評䟡

Bortkastad investering att satsa pengar

Bortkastad investering att satsa pengar på ett HSB boende och kan enbart rekommendera att man via sin förening begÀr uttrÀde från HSB. Har haft stambyte och bolag som inte verkar vilja följa elsÀkerhetsverkets föreskrifter men som skyddas av HSB med hot om tvångsförsÀljning om man inte accepterar deras kostnader. Finns ingen fungerande support eller funktion för felanmÀlan utan man får sjÀlv stÀmma föreningen och bolag i tingsrÀtt. Man får inte vad man betalar för på HSB utan får finansiera en stor overhead som inte följer lagen.

2025幎12月23日
5぀星のうち1の評䟡

Jag vill varna andra som funderar på

Jag vill varna andra som funderar pÃ¥ att arbeta hos HSB Karlstad. Jag arbetade som timvikarie under flera mÃ¥nader och blev tyvÀrr vÀldigt dÃ¥ligt behandlad. Problemen gÀller inte bara timvikarier – Àven flera fastanstÀllda jag pratade med beskrev samma typ av bemötande och arbetsmiljö.
Trots att jag ofta stÀllde upp, tog extra ansvar och arbetade hårt, rÀckte det med att jag tackade nej till två pass (på grund av att jag inte hade möjlighet just då) för att jag plötsligt skulle sluta få arbetstider helt. Det kom utan förvarning och utan förklaring.
Kommunikationen var dålig, planeringen bristfÀllig och bemötandet respektlöst. Det skapade en arbetsmiljö dÀr man kÀnde sig otrygg, utbytbar och orÀttvist behandlad. Efter att ha lÀmnat arbetsplatsen har flera kollegor bekrÀftat att detta inte Àr ovanligt och att många upplever samma problem.
Om du vÀrdesÀtter en trygg, rÀttvis och professionell arbetsplats rekommenderar jag att du tÀnker dig för innan du söker dig hit.

2025幎9月26日

HSBs BRF Hjorten i Falköping

Juristrna på HSB Àr vanliga ligister. Förklara varför. Som Àgare till lÀgenheten ogillade vi hur vissa i styrelse uppförde sig; de kom hem till oss utan förvarning, och nÀr vi inte slÀppte in kom de till HSB med klagomal. HSB ingrep omedelbart med en attack mot oss, krÀvde tilltrÀde till lÀgenheten och uppgav ingen anledning till besöket, vilket var olagligt. Det har lett till att HSB har gjort det så att vi förlorat nyttjanderÀtten till lÀgenheten, och nu sÀljs den med tvång, och styrelsen vill ta hela kostnaden för lÀgenheten för sina rÀttegångskostnader, det vill sÀga att styrelaen spenderade 350 000 kronor på HSB:s jurist. Och nÀr man frågar dem varför de gjorde det, så skyller de på varandra. Domarna stödde HSB, detta var tydligt från allra första början. Dessutom har HSB infört ett förbud mot försÀljning utanför deras jurisdiktion, och en ekonom från HSB, som jobbar för styrelsen, har infört kostnaden för deras jurist i manasavgift som en driftskostnad, vilket motiverar avgiftshöjningen. HSB har visat sig vara bedragare, och de partiska domarna har visat att de inte Àr bÀttre. De stöttar alla varandra. I Sverige ska man aldrig köpa en lÀgenhet, sÀrskilt med HSB-tjÀnster. Det vill sÀga, HsB lÀmnade bokstavligen våra barn utan ett hem och utan pengar att köpa en annan lÀgenhet på en annan plats. Satanister. Jag Àr inte förvånad över ett sådant antal negativa kommentarer, precis som Kronofogden, vilket bekrÀftar deras gangsterbeteende och medgivande uppifrån.

2025幎10月31日

Lunda Spexet

HSB Skåne skickar mail till medlemmar att de delar ut biljetter till spex. JÀttekul tÀnker 31 000 st medlemmar. Trots att man försöker boka direkt så Àr de slut. Varför ??? Jo man har 10 st biljetter som 31 000 st medlemmar ska konkurrera om
dvs 1 biljett / 3 000 medlemmar Ja låt bli att locka
BLUFF

2025幎11月24日

HSB MÀlardalarna

Jag har haft HSB MÀlardalarna i BorlÀnge som hyresvÀrd och kan tyvÀrr bara beskriva min upplevelse som en lÃ¥ng rad av misslyckanden. Efter en brand i vÃ¥r fastighet vÃ¥ren 2024 blev det omfattande renoveringsarbeten som pÃ¥gick i över ett Ã¥r. Problemet var inte bara oljudet och de konstanta störningarna – det vÀrsta var den totala bristen pÃ¥ information frÃ¥n HSB. Vi fick nÀstan aldrig nÃ¥gra uppdateringar frÃ¥n dem, utan fick istÀllet reda pÃ¥ vad som skulle ske via lappar som hantverkare satte upp i porten.

Kommunikationen frÃ¥n HSB var sÃ¥ bristfÀllig att den nÀrmast kÀndes nonchalant. En chef skickade ut ett meddelande om att arbetet var i “slutspurten” redan hösten 2024, men arbetet fortsatte i ytterligare nio mÃ¥nader och var fortfarande i full gÃ¥ng nÀr jag till sists flyttade ut. Under hela perioden fick vi stÃ¥ ut med borrning, rivning av betonggolv, avstÀngt vatten och el – ibland helt utan förvarning. Vid ett tillfÀlle klev en hantverkare in i min lÀgenhet med huvudnyckel medan jag sov, utan att jag fÃ¥tt nÃ¥gon information.

Vi fick endast 20 % hyresreducering i fyra månader, vilket kÀndes som ett hån med tanke på de enorma störningarna under mer Àn ett år. NÀr jag försökte kontakta ansvarig chef för att lyfta mina synpunkter och be om ytterligare kompensation fick jag inte ens ett svar. Att bli helt ignorerad av sin hyresvÀrd, trots så allvarliga problem, kÀndes både respektlöst och förolÀmpande.

Till slut fick jag nog och flyttade till en annan hyresvÀrd. Jag har Àven gått ur HSB och kommer aldrig att rekommendera dem till någon. Som hyresgÀst förvÀntar man sig åtminstone grundlÀggande respekt och information, men hÀr behandlades vi bara som siffror i ett system. Min upplevelse av HSB MÀlardalarna Àr att de Àr oprofessionella, oengagerade och helt oförmögna att sÀtta sig in i hur deras beslut påverkar mÀnniskors liv.

2025幎1月1日

SÀmsta hyresvÀrden

Hade gett 0/5 om det hade varit möjligt.

SÀmsta hyresvÀrden jag nånsin upplevt! Skiter fullstÀndigt i hyresgÀsterna. FelanmÀlan på tvÀttmaskin som Àr trasig och varit de nÀstan 2 månader. HSB skiter fullstÀndigt i att ens kolla på den. Har ni möjlighet att flytta in hos annan hyresvÀrd gör det!

2025幎9月3日

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス