レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち4の評䟡

VÃ¥r ekonom Àr jÀtte bra, duktig, bra samarbete. tjÀnster som rekommenderas ska man inte anlita alltid. Inom ekonomi Àr de hjÀlpsamma och duktiga. Vi blev rekommenderade ett besiktningsföretag som va... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

VÃ¥r samfÀllighetsföreningen har genom sbc fÃ¥tt ordning och reda pÃ¥ vÃ¥r ekonomiska förvaltning och redovisning. Uppskattar stort att vi har en "egen" ekonomisk förvaltare, som alltid finns dÀr för oss... もっず芋る

5぀星のうち5の評䟡

Jag ringde SBC:s kundtjÀnst för att ta reda pÃ¥ vad som gÀller vid en misstÀnkt vattenskada. Vi fick prata med en teknisk förvaltare som tog sig tid och Àgnade hela 30 minuter Ã¥t att vÀgleda mig genom... もっず芋る

䌁業情報

1. 䞍動産管理䌚瀟

圓該䌁業による蚘述

SBC Sveriges BostadsrÀttsCentrum AB Àr landets ledande fastighetsförvaltare specialiserad pÃ¥ bostadsrÀttsföreningar. Med över 100 Ã¥rs erfarenhet erbjuder SBC ett heltÀckande tjÀnsteutbud inom fastighetsförvaltning – ekonomisk och teknisk förvaltning, juridik, energi, underhÃ¥llsplanering samt projektledning vid ombyggnationer. SBCs experter hjÀlper dagligen tusentals bostadsrÀttsföreningar över hela landet att förenkla styrelsearbetet och fatta trygga, lÃ¥ngsiktiga beslut. SBC, som Àr en del av den internationella Odevogruppen har idag 4 600 kunder, 450 anstÀllda och omsatte 640 mkr Ã¥r 2024. SBC har sitt huvudkontor i Stockholm och lokala kontor i Göteborg, Malmö, Uppsala och Sundsvall.

4.1

通垞1週間以内に回答

この䌁業のTrustpilot 利甚方法

レビュヌや評䟡の取埗方法、スコアリング、モデレヌションのプロセスに぀いお確認する。

Bra och koncisa föredrag

Bra och koncisa föredrag. TÀckte internationella och inhemska utsikterna.
Presentatörerna höll en bra och begriplig nivå. Tekniskt fungerade det bra för mig.

2026幎3月27日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Stort tack Bo, vi ser fram emot att fortsÀtta hålla den hÀr typen av webbinarium för våra förvaltade kunder - vi får se vem vi bjuder in hÀrnÀst från bankvÀrlden!

Varm rekommendation

Extremt vÀlformulerad och informativ. Tummen upp för portalutbildningen!

2026幎3月11日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Stort tack för dina fina ord! Det glÀder oss verkligen att utbildningen upplevdes som vÀrdefullt och informativt, och extra roligt att du uppskattade portalen.

Förstudie

Förstudie innan lÀt klokt nÀr det Àr så mkt pengar.

2026幎3月13日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Tack snÀlla för din fina återkoppling! Vi Àr vÀldigt glada att du ser vÀrdet i en oberoende förstudie inför större projekt och beslut.

Proffsigt och bra

Proffsigt och bra. Allt kÀndes toppen.

2026幎3月18日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Stort tack! Det betyder mycket för oss att du upplevde utbildningen som både proffsig och bra.

Utbildning

VÀldigt nöjd med deras ekonomiutbildning. 5/5

2026幎3月5日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Stort tack för din fina recension! Vad roligt att du Àr nöjd med ekonomiutbildningen och att genomgången uppskattades.

Tack Fredric!

Trots att det Àr en stor organisation finns det fortfarande anstÀllda med fingertoppskÀnsla och ett mÀnskligt bemötande. Tack Fredric!

2026幎3月18日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Tack för att du delar din upplevelse.

MÀklarservice Àr en tjÀnst som ingÃ¥r i SBC:s förvaltning och Àr utvecklad för att göra bostadsförsÀljning smidigare för alla inblandade parter – mÀklare, styrelse och sÀljare. TjÀnsten har tagits fram tillsammans med mÀklare, utifrÃ¥n deras faktiska vardag och behov – inte frÃ¥n ett skrivbord.

Hela processen – frÃ¥n försÀljningsunderlag till överlÃ¥telse och medlemskapsgodkÀnnande – hanteras i ett slutet digitalt flöde. Det sparar tid, minskar administration och minimerar risken för fel eller manipulation. För mÀklaren innebÀr det mindre koordinering och mer fokus pÃ¥ affÀren. För styrelsen en sÀker och strukturerad process utan onödig e-posthantering.

MÀklare som anvÀnder tjÀnsten vittnar om en enklare vardag, och vÃ¥r anvÀndarnöjdhet Àr mycket hög. Vi fortsÀtter att utveckla tjÀnsten i dialog med mÀklarna – för att den alltid ska spegla verkligheten de möter.

Hör gÀrna av dig till oss på fredric.gustafsson@sbc.se så återkommer vi.

Fredric Gustafsson
AffÀrsområdeschef Ekonomisk förvaltning

5぀星のうち1の評䟡

NÀr förvaltning blir mer arbete för föreningen

Vi har samarbetat med SBC i många år och under den senaste perioden upplevt återkommande problem som påverkat både kostnader och arbetsinsats. NÀr det gÀller K3-övergången har SBC sjÀlva sagt att de kÀnde till BFN:s översyn, som inleddes 2020, tydliggjordes 2023 och fick sin tidplan faststÀlld i november 2024.

Vi som BRF fick dock ingen information i samband med avtalsförhandling i december 2024. NÃ¥gra mÃ¥nader senare begÀrde SBC en höjning av Ã¥rsarvodet med 16 % med hÀnvisning till K3, vilket kom som en chock. De backade till slut och vi kom överens om en goodwill-kostnad men betydligt mer administration Àn förvÀntat föll pÃ¥ oss, inklusive ifyllande av husets tekniska status dÀr mycket av informationen redan fanns i SBC:s system. Att komplettera SBC:s material Àr nÃ¥got annat Àn att fylla i det sjÀlva.

Problemen med fakturering har också varit påtagliga sedan 2025. En faktura var godkÀnd för att attesteras av oss men gÀllde grannföreningen. Felaktiga faktureringsadresser ledde till obetalda fakturor, hyresgÀster fick inte påminnelser eftersom de skickats till föreningen i stÀllet för hyresgÀsten, en faktura skickades nÀrmare en månad sent. Vid uthyrning av parkeringsplatser fick vi sjÀlva ta reda på momsregler för externa hyresgÀster och teckna momsavtal med SBC, som först skickade ett avtal med fel pris. Trots påminnelser har fakturagruppchefen Ànnu inte återkommit med kompensation (som skulle ha kommit för över en vecka sedan).

Vi ser professionell förvaltning som positiv och har tidigare varit nöjda. Sedan slutet av 2024 har dock relationen prÀglats av selektiv information och bristande förståelse för oss som liten förening dÀr styrelsen fått lÀgga mycket tid och kraft på arbetsuppgifter vi trodde ingick i SBC:s uppdrag. Vi vill att förvaltningen ska avlasta föreningen, inte belasta den.

2026幎3月15日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Tack för att du tagit dig tid att dela dina synpunkter. Vi beklagar att vi, trots våra försök att reda ut frågorna, inte har lyckats skapa den tydlighet som du efterfrågar.
Vi Àr beredda att ta en ytterligare genomgång av Àrendet, tillsammans med hela styrelsen på kontoret, för att om möjligt bringa klarhet i de frågor som fortfarande upplevs som otydliga. Om det Àr aktuellt får du gÀrna återkomma med förslag till ansvarig kontaktperson, som du redan har dialog med.

5぀星のうち1の評䟡

Charge a bomb basically to do nothing!

These guys think they can charge swedish folk based on their whims and fancies! Very high costs basically to do nothing in this day and age! Go find yourselves a different economic mgmt company for your hosuing association! BIG SCAM THESE GUYS ARE!

2026幎2月12日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Hi, thank you for your feedback. Our technical property manager has already been in contact with you and is following up on the case. If you have any questions about the scope of work or charges, we’ll go through them directly with you in that conversation for clarification.

5぀星のうち1の評䟡

SBC tar ut en hög kostnad för dÃ¥lig

SBC tar ut en hög kostnad för dålig service. De gör så gott som ingenting. De skall ta hand om vår BRF trÀdgård och fastigheter. De gör ingenting. Vi får ringa och påminna hela tiden. Allt från att grÀset bör klippas till att det bör skottas. De har noll kundservice.

2026幎1月9日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Tack för att du lÀmnar feedback Àven hÀr.

Vi har förståelse för att den extrema snömÀngd som kommit i din region under den senaste perioden har upplevts som mycket påfrestande.

För att vi ska kunna förstå problemet bÀttre, inklusive de delar som rör både sommar- och vinterunderhåll, behöver vi mer information Àn vad som framgår i omdömet.

Styrelsen Àr varmt vÀlkommen att kontakta mig direkt, så tar vi gÀrna dialogen vidare.

VÀnliga hÀlsningar
Johan Lundin, Verksamhetschef Fastighetsservice
johan.lundin@sbc.se

5぀星のうち4の評䟡

Bra information men chatfunktionen saknades

Bra information.
Dåligt att man inte anvÀnde den vanliga chatfunktionen i Teams. Den Q&A knappen man hÀnvisade till saknades på min vanliga Windows 11 laptop så jag kunde inte stÀlla några frågor. Vad Àr det som behövs för att kunna se Q&A knappen?

2025幎11月6日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Stort tack för din feedback David! Vi försöker förbÀttra till nåsta gång!

Bra fakta

Bra fakta, grundad på fakta och erfarenhet, och en verklig specialist.Nivån trevlig och bra.

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Tack för ditt fina omdöme. Vi försöker alltid kombinera fakta med erfarenhet så att innehållet blir både konkret och anvÀndbart i styrelsearbetet. Roligt att du uppskattade nivån!

5぀星のうち5の評䟡

JÀttebra budgetutbildning pÃ¥ lagom nivå

JÀttebra budgetutbildning på lagom nivå och med två kompetenta utbildare. Två timmar gick fort, intressant hela tiden och bra att kunna stÀlla frågor i F&S. Alla frågor fick svar också vilket Àr toppen!

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Så roligt att höra att nivån kÀndes lagom och att frågestunden gav vÀrde. Vi vet att budgetarbete kan kÀnnas tungt och svårt, så vi försöker alltid göra det begripligt och relevant , så styrelselivet blir lÀttare!

Otroligt kunniga och pedagogiska

Otroligt kunniga och pedagogiska förelÀsare - jag förstår nu

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Tack för de orden. Vårt mål Àr att alla ska gå från utbildningen med lite mer klarhet och mycket mer trygghet i sitt uppdrag. Det betyder mycket att höra att det mÀrks!

Kunniga förelÀsare

Kunniga förelÀsare. Bra frågestund.

2025幎10月2日

SBC SverigesBostadsrÀttscentrum AB からの回答

Hej Bo, stort tack för du var med på webbinariet om underhållsplan och flerårsbudget idag, och vi ser fram emot att trÀffas på våra kommande utbildningstillfÀllen!

5぀星のうち1の評䟡

Jag har bara haft strul med SBC

Jag har bara haft strul med SBC. Det kÀnns som det ofta blir fel, oavsett om det gÀller avgifter, information eller annat. Man får liksom en kÀnsla av att man alltid måste dubbelkolla allt de gör - och det ska man ju inte behöva nÀr föreningen betalar mycket för deras tjÀnster.

Och att få tag i någon Àr nÀst intill omöjligt. Det går lång tid innan man får svar, om man ens får något alls. Som kund kÀnner man sig rÀtt bortglömd.

Jag hade så klart gÀrna varit mer positiv men hittills har det mest varit frustration. Inget jag kan rekommendera.

2025幎8月3日

Hej Karl,
Vi Àr ledsna för din upplevelse. Vi har bett om mer information men Ànnu inte fått någon återkoppling från dig och kan dÀrför inte identifiera vilken förening eller roll det gÀller. Hör gÀrna av dig till marknad@sbc.se, så vi bÀttre kan förstå vad som hÀnt och hur vi kan hjÀlpa dig.

Trustpilot ゚クスペリ゚ンス

䌁業は、自動招埅を介しおレビュヌを䟝頌するこずができたす。この方法で埗られたレビュヌは、本物の経隓に基づいたものであり、確認枈みのラベルが付䞎されたす。