レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Na maar liefst 14 maanden is de opdracht eindelijk uitgevoerd. De communicatie is erbarmelijk slecht en soms zelfs onbeschoft. Het meest frustrerende is nog dat je geen keuze hebt voor een andere le... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Liander zegt kosteloos de meter te vervangen maar stuurt later alsnog een rekening en beweert daarbij dat ik er akkoord mee zou zijn gegaan kosten te betalen,echter schriftelijk bewijs hiervan willen... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Bekend met het aloude PTT (Putje graven, Tentje bouwen, Tukkie doen?) Liander kan er ook wat van: Communicatie over werkzaamheden: je krijgt een brief, periodes kloppen niet. Ook nu weer overvallen... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Krijg een brief van Liander om de meter te vervangen naar 4G. Tweede brief. Ze doen hierin net alsof het zo gunstig is voor de klant, zo'n nieuwe meter. Ze vergeten te vertellen dat ze voornameli... もっず芋る

1.3

過去12か月のレビュヌ数: 68ä»¶

レビュヌを曞く

5぀星のうち5の評䟡

Aanrijding met chauffeur van Liander

Vorige week donderdag 13 juni aangereden door een chauffeur van Liander die met een rotgang uit de uitrit bij Liander aan de Laan van Zodiak in Apeldoorn kwam jagen, het gevolg auto total löss en ik met loeiende sirenes naar het ziekenhuis in Zwolle.
Gisteren mijn partner zich gemeld bij Liander, wij hebben nog wat vragen.
Hij mocht het pand niet in, was geen bezoekers pand.
Zijn nu 8 dagen verder NIETS van Liander nog van de verzekering van Liander/ lease maatschappij gehoord.
Vind dit een schande, zo ga je niet met mensen om

2024幎6月13日

Monopolie-positie.....

Monopolie-positie.....

Situatie is dat onze gasmeter 0.40 cm opgeschoven moet worden ivm verbouwing.

Kosten: €824,-

Belachelijk veel geld vinden wij voor zeer kleine ingreep.

Planning + communicatie is er niet, ook geen zicht op uitvoering. Planning verbouwing loopt uit!

Biedt het dan niet aan óf zorg dat t netjes én op afzienbare tijd wordt uitgevoerd.

Liander is enigste die dit mag uitvoeren....?? slechte zaak!

2024幎6月20日
5぀星のうち1の評䟡

Vroeger had je een Liander die

Vroeger had je een Liander die vriendelijk en oplossend was!
Nu is het anders want zogauw je last hebt van een netwerkspanning die naar een 5 jaar probleemloos werkende installatie ineens je omvormer steeds in de alarmstand met 257 volt zet dan ,zetten ze de hakken in het zand.
En je wordt gelijk afgehandeld want je moet eerst kosten maken en een installateur erbij laten komen als je dat niet doet wordt je gelijk afgewimpeld als ondeskundig!
Hier wordt tegen de nacht in een stopcontact met een jojo effect tot 242 volt gemeten!
Dus zon 12 volt te hoog ..en bij een mooie dag met zon heb ik hier een omvormer die zijn energie niet kwijt kan en dan is de kleine man de Sjaak en gaat de omvormer in de alarmstand.
Je kunt net zoveel mailen en foto's of filmjes sturen maar bij een antwoord terug wordt er een paar woorden boven de ingezonden mail geplaatst van op deze datum heeft u dit gestuurd en dan komt gewoon weer de linken waar je je probleem kun invullen en daar wordt dus niks mee gedaan!
En het mooie is als je een medewerker aanspreekt die met een stroomhuisje aan het werkt is gewoon verteld wordt dat je gelijk hebt en dat niet iedereen die je telefonisch of via mail beantwoord verstand van zaken heeft🙈
En weer moet men als particulier het onderspit delven maar men moet wel meebetalen aan de jaren achterstallige inversteringkosten die gezorgd heeft dat nu deze problemen veroorzaken!

2024幎6月4日
5぀星のうち1の評䟡

Enige tijd geleden kregen we bericht

Enige tijd geleden kregen we bericht dat onze gastoevoerleiding dringend vervangen diende te worden. Dus dat laat je dan uitvoeren omdat je denkt dat het moet. Wat blijkt nu dat ze meteen ook onze gasmeter hebben vervangen voor een nieuwe slimme gasmeter. Daar is is dus niet over gecommuniceerd.
De gasdruk meter bleek kapot te zijn van die nieuwe gasmeter. We hadden een vier keer te hoge gasdruk anderhalve maand.... Ik ga een recht zaak aanspannen tegen Liander dit is pure misleiding.

2024幎3月29日
5぀星のうち1の評䟡

(vervolg van 1e deel review)

(vervolg van 1e deel review)

En dan rep ik nog niet eens over het feit dat mijn auto 4 weken op de openbare weg tussen de inmiddels geplaatste tijdelijke verkeerlichten en achter de afzettingen, heeft gestaan, waarbij, zodra ik mijn auto gebruikt had dat plekje consequent meteen werd ingenomen door een volgende wagen van Liander waardoor ik bij terugkomst weer dubbel moest parkeren en de doorgaande weg blokkeerde alvorens iemand bereid was om die Liander- auto weer te verwijderen. Onderlinge communicatie bij Liander en de aangesloten (onder) aannemers blijkt er gewoon niet te zijn! Dit ging dus 4 weken zo door. Nauwelijks ruimte om vuilnisbakken buiten te zetten. Bezoek kan niet parkeren etc. Het moet allemaal maar goed gevonden worden.
Na 4 weken leek het weer mogelijk om de auto weer via de oprit bij de woning te krijgen waarvan mijn buren gebruik hebben gemaakt. Vervolgens werd de volgende dag de oprit weer gedeeltelijk opnieuw afgegraven zodat mijn buren meer dan 6 dagen ‘gegijzeld’ waren voor wat betreft het gebruik van hun auto. Over communicatie gesproken!

Wat een bedrijf!!

Nadat ik, voor de derde maal(!) een e-mail schreef over mijn voorwaarden voor herstel van mijn oprit kreeg ik uiteindelijk toch een nietszeggende e-mail waarin geen enkel antwoord op mijn vragen werd gegeven behalve dat Liander de offerte van de ‘hovenier’ die het pad zou herstellen had goedgekeurd en dat de hovenier contact met mij zou opnemen voor het herstel, hetgeen uiteraard nooit is gebeurd!
In mijn e-mail had ik geschreven dat mijn oprit over de gehele breedte van 3,50 m en over een lengte van 30m’ gezien te verwachten ongelijke zettingen in zijn geheel zou moeten worden hersteld incl. een puinfundering, die ook op het overige deel van mijn oprit aanwezig was. Daarna diende het pad weer te worden afgewerkt met 10 m3 rode mijnsteen zoals ook elders op de oprit het geval was.
Zonder overleg werd, uitsluitend over het, in de lengterichting afgegraven deel van mijn oprit, 5 m3 puin aangebracht. Op mijn vraag aan de onder/onder aannemer die dit werk verzorgde, hoeveel m3 mijnsteen er zou worden geleverd antwoordde hij: 5 m3 (Terwijl ik om 10m3 had gevraagd) Een dag later werd er een hoopje mijnsteen gestort waarvan mijn inschatting was dat dat nét 2 1/2 m3 was.
Nog steeds geen enkel contact met wie dan ook van Liander gehad.

Ik heb de mensen van Liander inmiddels het volgende laten weten:
“Ik zal niet schromen mijn ervaringen met de wijze waarop dit project van Liander werd gecommuniceerd en de uiterst belabberde wijze waarop werd omgegaan met direct belanghebbenden, ruim in de publiciteit te brengen.”

De technische kwaliteiten van dit bedrijf beoordeel ik niet, maar ik kan wel constateren dat de manier waarop mensen dit bedrijf beoordelen, niet door hun technische kwaliteiten wordt bepaald, maar door de manier waarop ze communiceren. Een bedrijf dat daar geen oog voor heeft zal altijd verliezen, ook als het goede kwaliteit levert. Welnu bij Liander is, voor wat betreft de fysieke uitvoering van werkzaamheden, geen enkel oog voor communicatie, erger nog zij kennen dat begrip niet eens.

Mijn advies is dan ook: Als iemand geconfronteerd wordt met werkzaamheden van Liander en voorziet dat daarbij zijn of haar vrijheden worden beperkt moet meteen actie ondernemen en vooraf schriftelijke, vooral financiële, voorwaarden stellen. Voorlopig is dat het enige dat dit soort bedrijven nog een beetje in bedwang kan houden voordat de algemene opinie uiteindelijk en ongetwijfeld een einde aan hun activiteiten zal maken.

Van: Ben van der Sman
Facebook

2024幎5月10日
5぀星のうち5の評䟡

3 fase aansluitprobleem

wij zaten met een aansluitprobleem van een 3 fase inductie kookplaat. telkens vlogen de zekeringen ons om de oren en zo ook de hoofdzekering waardoor we liander erbij moesten halen. de monteur verdient een dikke pluim omdat hij ons de problemen heeft geholpen met een goede knowhow en vriendelijkheid, hiervoor mijn grote dank.

2024幎5月7日

Het is een PUINHOOP bij Liander

Het is een PUINHOOP bij Liander. Verzwaring aangevaagd meer dan 6 maanden geleden. Inmiddels met een aannemer contact gehad. Hij kan direct een afspraak maken om de verzwaring door te voeren. En wat denkt u. Wij staan op de zoveelste lijst van Liander. En Liander kan niets doen....?!?? De ene medewerker spreekt de andere tegen. Er worden zaken afgesproken maar niet nagekomen en ALTIJD zeggen ze dat het ligt aan het personeelstekort. Als ze hun werk doen dan hoeft een klant geen 30 x te bellen (omdat een afspraak weer niet is nagekomen). Er zijn al 3 officiële klachten ingediend bij Liander naar ze doen niets. En als ze wat doen dan laten ze iemand bellen die alleen maar zegt: "het is bijna opgelost". Zelfs tot op de dag van vandaag weten ze niet wanneer de mensen geholpen worden die weer op de zoveelste lijst staan.....
Ik heb nog nooit een bedrijf meegemaakt dat zo werkt en zo slecht is. Echt slecht. Niet doordat het zo druk is maar omdat ze hun eigen lijstjes blijven handhaven en aanvullen......en honend lachen als ik zeg dat ik de aannemer mij belt en zegt: "mevrouw we kunnen volgende week bij u komen". Het is echt waar maar dat geloven ze niet...... en het kan niet want.... we staan op een lijstje.......(?!?) en.... de aannemer is nog niet aangewezen....... Heel vreemd als ik 2 collega's gesproken heb die mij de naam van de aannemer geven met telefoonnummer erbij!
Het gaat om klanten LIANDER!
Wanneer zijn wij eindelijk eens aan de beurt? Concreet met datum en tijd?

2024幎5月6日

Oplichtings praktijken!! Boeven!!

Pure diefstal is het. Komen met 2 grote bussen aan. Vervolgens stapt er uit elke bus 1 persoon. Daarna doet 1 het werk en de ander staat ernaar te kijken. Binnen 15 minuten waren ze weg voor 3 zekeringen te vervangen. En daar moest ik bij aanwezig zijn en 275,- betalen. Pure diefstal!!! Volgende keer trek ik hun bus leeg! Dit gaat nergens meer over. Wat een k.t land is dit aan het worden

2024幎4月25日

Nutsbedrijven deprivatiseren.

Wil een schriftelijke reactie van het bedrijf Liander omdat ik voor de juridische gang van zaken schriftelijk bewijs moet aanleveren. Denk maar niet dat Liander dat doet. Telefonisch word je zeer onheus benaderd door medewerkers die elkaar zelfs tegenspreken. Een servicedienstmedewerker die niet begrijpt waarom telwerken die uitstaan ineens gaan lopen en een ‘blaffende’ dame die vervolgens zeker weet dat het het probleem is van de consument die maar een andere meter had moeten nemen. Pas op met een analoge meter bij het gebruik van zonnepanelen. Liander schakelt vanop afstand uw nachtteller om zodat het nachtstroomtelwerk terugloopt. Alleen Liander kan die schakeling tot stand brengen.
Dan is dat een probleem voor de maatschappij die mij de energie in rekening brengt. Ze vergoeden die teruggeleverde kilowatt niet. Liander stelt zich op het standpunt dat ik dan maar gebruik had moeten maken van de mogelijkheid een slimme meter aan te schaffen. Wat een gaaf landje waarin de privatisering bedrijven de kans biedt consumenten weg te zetten als mogelijke fraudeurs en ze de kans biedt zich te gedragen als niets ontziende leugenachtige monopolisten. Stem niet langer met uw voeten maar op partijen die dit soort nutsbedrijven weer terug willen als overheidsinstellingen.

2024幎4月15日
5぀星のうち1の評䟡

Liander maakt mij uit voor leugenaar

Ik krijg een rekening voor het verzegelen van de meterkast na verzwaring. Dit had gelijk met het verzwaren gemoeten maar monteur van laadpaal kwam er na 9 maanden achter dat Liander dit had verzuimd. Heb uiteraard bezwaar gemaakt maar krijg als antwoord dat kun monteur geen fouten maakt en dat ik zelf het zegel wel moet hebben verwijderd. Echt respectloos dit. Nu wordt er beweerd dat ik zelf het zegel heb verbroken en dat de stroom twee keer is onderbroken zonder dat dat bij hun is geregistreerd. Ik moet nu aan hun verklaren waarom de stroom is onderbroken. Te bizar voor woorden.

2024幎4月12日
5぀星のうち1の評䟡

Hoogmoed en geen respect voor klant, zorgwekkend

Een simpele handeling kost veel te veel bij Liander, en ze communiceren heel slecht met hun klanten. Ze hebben een houding van hoogmoed en respecteren de klant niet. Dit komt omdat Liander een monopoliepositie heeft. Het is ook alarmerend om deze lage beoordeling te zien op Trustpilot over dit bedrijf. Wanneer neemt de overheid maatregelen?

2024幎4月1日

Digitale meter ipv terugtelmeter

Ik zie op de jaarafrekening van budget energie dat mijn teruglevering van m’n zonnepanelen niet meegenomen wordt bij de jaarafrekening. De fout zit bij Liander, zij zeggen dat ik een oude terugtel meter heb, maar ik heb een digitale meter met 4 telwerken. Ze kunnen me niet verder helpen en dan moet ik maar een slimme meter nemen was het antwoord wat ik zojuist weer kreeg. Maar mijn terug geleverde energie van 2557 kWh heb ik wel teruggeleverd, maar is niet verrekend. Kan er niet iemand langskomen en kijken wat voor meter ik werkelijk heb? Volgens Liander kan dat niet
 waardeloos.

2024幎4月2日

Eigenlijk wil ik een -10000 * geven

Eigenlijk wil ik een -10000 * geven. 2x slmme meter wisseling fout geinstalleerd waardoor extreem hoog stroomverbruik en dat MET zonnepanelen! Na 11 maanden zaak pas opgelost! Alle reviews slecht maar men doet er totaal niks aan want monopolie positie! Shit bedrif!!

2023幎4月10日

verzwaring advies 18 weken, nu al meer dan jaar en nog weet ik niks

april 2023 een aanvraag naar 3x 25A gedaan. na een half jaar niks gehoord, gebeld, nee niets ingepland kan u niet verder helpen, druk? na 2 maanden weer bellen, hoor ineens dat er gesaneerd moet worden, onderaannemer is druk, nog niks ingepland, nu weer gebeld, jaar verder bijna en er is een bodemonderzoeknodig omdat ze moeten graven?? in de straat, onderaannemer is druk, Hoedan!!!!! het blijft gewoon op schap liggen bij Liander en niet naar de Onderaannemer. en in het noorden en gelderland is er minder prio, randstad is HOT? zo kom ik geen steek verder en niemand dar kan me iets vertellen, hoedan 18 weken staat er op de site van liander. nu al 50 weken. fijn hoor als je elektrische auto hebt gekocht en niet kan laden. het moet eerlijker gespeeld worden Liander! op schap ligt een aanvraag en die moet in volgorde afgewerkt worden en niet van hier is meer werk dus dat doen we wel eerst. heb nu lang genoeg gewacht vind ik. en ja iedereen wil iets en is druk maar dit klopt gewoon niet . WANNEER DAN WEL???? LIANDER!

2024幎3月22日

Verkeerde planning wegens systeemfout

Bij aanvraag fase 1x 35A naar 3x 25A. Kreeg ik een mail dat de werkzaamheden rond de week 32 2024 worden uitgevoerd. Een maand later een mail dat er een systeem fout was opgetreden. Nu worden de werkzaamheden bijna een jaar later uitgevoerd week 24 2025. Keuken en warmtepomp zijn al besteld en aanbetaalt. Kort om een jaar in de kou en geen gebruik kunnen maken van de keuken. Lekker zn planning van liander. En een oplossing 0,0.

2024幎3月19日

1 jaar weg door simpele aanvraag verzwaring 1 fase

Deze week een simpele 1 fase verzwaring aangevraagd van 25A naar 40A, opzicht zo gepiept zou je zeggen. Duurt minimaal 51 weken wordt er vrolijk gezegd, reken op MEI 2025, bah, wat slecht! Daardoor moeten we de verbouwing van de keuken plus zonnepanelen minstens een jaar uitstellen. Wat een waardeloze service zeg!!! Geen goed woord voor over, k...t bedrijf.

2024幎3月12日

レビュヌの察象になっおいる䌁業の方ぞ