レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

Na maar liefst 14 maanden is de opdracht eindelijk uitgevoerd. De communicatie is erbarmelijk slecht en soms zelfs onbeschoft. Het meest frustrerende is nog dat je geen keuze hebt voor een andere le... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Liander zegt kosteloos de meter te vervangen maar stuurt later alsnog een rekening en beweert daarbij dat ik er akkoord mee zou zijn gegaan kosten te betalen,echter schriftelijk bewijs hiervan willen... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Bekend met het aloude PTT (Putje graven, Tentje bouwen, Tukkie doen?) Liander kan er ook wat van: Communicatie over werkzaamheden: je krijgt een brief, periodes kloppen niet. Ook nu weer overvallen... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Krijg een brief van Liander om de meter te vervangen naar 4G. Tweede brief. Ze doen hierin net alsof het zo gunstig is voor de klant, zo'n nieuwe meter. Ze vergeten te vertellen dat ze voornameli... もっず芋る

1.3

すべおのレビュヌ

過去12か月のレビュヌ数: 68ä»¶

レビュヌを曞く

90 weken wachten!!!

22 Januari 2024 vervanging van smeltpatronen (stoppen) gevraagd door maximaal schakelaars. Dat gaat € 592,85 kosten. Uitvoering van de werkzaamheden voorlopig vanaf 13 oktober 2025. Dus 90 weken na de aanvraag.
Ik heb geen passende woorden beschikbaar maar mijn onderkaak raakt mijn tenen.

2024幎8月20日
5぀星のうち1の評䟡

De hoeksteen van het amateurisme

Liander profileert zich graag als de grootste netwerkbeheerder van Nederland maar helaas lijkt het meer op een sociale dagbesteding.

Enige tijd geleden een brief ontvangen over het vervangen van de meter. De eerste keer stonden ze ongevraagd aan de deur met de mededeling dat zij de meter gingen vervangen voor een slimme meter. Ik had contact opgenomen en aangegeven dat ik geen slimme meter wil hebben. Daarna een nieuwe afspraak gemaakt en toen stond de monteur weer op de stoep met een slimme meter. Ik had contact opgenomen met de klantenservice en zij hebben een excuusbrief gestuurd. Daarna weer een nieuwe afspraak gemaakt en de monteur was een uur te laat en had weer een slimme meter bij zich.

Enkele weken geleden kreeg ik een aangetekende brief over het vervangen van de meter. De brief stond vol met onwaarheden. Ik had inmiddels een bloeddruk als parachutespringer en een boze mail gestuurd over deze misselijkmakende gang van zaken. De volgende dag ben ik keurig teruggebeld en wederom excuses gehad. Ik heb aangeven dat ik een kopie wil hebben van mijn klantdossier. Helaas heb ik tot op heden nog niets ontvangen. Het is bewonderingswaardig om te zien hoe amateuristisch deze dagbesteding functioneert.

2024幎7月1日
5぀星のうち1の評䟡

Wat een extreem slechte service

Wat een extreem slechte service. November 2023 MOESTEN mijn slimme meters vervangen worden.
Dit is gebeurd, toen bleken ze niet te werken, 3 maanden wachten op vervanging. Daarna werkte de gasmeter niet. Dat is nog steeds zo.
Na 8 bevestigingen en telkens hetzelfde antwoord: U moet 3 maanden wachten, WIJ nemen contact met u op, is er nog steeds NIETS gebeurd.
Helaas kun je niet anders dan afwachten, er is geen alternatief. Misschien de gasmeter zelf maar verwijderen, deze doet het toch niet.

2024幎8月14日

Zonnepanelen die sinds 2015 al

Zonnepanelen die sinds 2015 al aangemeld waren plots niet meer aangemeld waardoor mijn opgewekte energie niet geregistreerd wordt en ik een hoge rekening ontvang.
En liander doodleuk zegt, ja we weten ook niet waar het door komt, we zoeken het uit. Maar omdat u geen slimme meter heeft krijgt u geen compensatie!! Terwijl mijn niet slimme meter al jaren prima terugdraaid en mijn verbryik daar altijd naar geweest is. En nu plots van 53kw per jaar naar 2450kw per jaar is gegaan. Wat al bewijs genoeg zou moeten zijn. En zij verantwoordelijk zijn voor die op mysterieuze afmelding!! Ik ga dit niet zo maar accepteren en vecht het aan.

2024幎7月4日

Onbegrijpelijk slecht bedrijf!!

op 4 juni 2023!! hebben wij een verzwaring van de stroomaansluiting aangevraagd. Ruim 1 jaar en 2 maand verder nog steeds geen enkel bericht over het inplannen van de werkzaamheden!! Geen enkele vorm van communicatie, werkelijk onbegrijpelijk! Regelmatig gebeld maar er wordt geen enkele oplossing geboden. Tip: Hef de klantenservice op (lijkt mij voor de desbetreffende medewerkers ook een zegen) en besteed het vrijgekomen budget aan extra monteurs! Het is werkelijk een schande!!

2024幎8月8日

Laatste maand meerdere ervaringen

Laatste maand meerdere ervaringen.

Tot 2 maal toe werkzaamheden met bronnering voor de deur. Dit wordt niet van te voren gemeld. Ze halen gewoon je stoep open.

Bel je erover dan weten ze er zelf ook niets van.

Gaat deze maand ook nog mijn energie meter stuk. Hij geeft geen standen meer door.

Daar krijg je geen brief over. Dan wordt je gebeld door Bam om een afspraak te maken. Deze kunnen pas over 2,5 maand.

Hoe dat zit met mijn huidige dynamische contract? Dat is pech voor jouw. Je gaat dan een hoog tarief betalen.

Wat een kak bedrijf.

2024幎7月24日
5぀星のうち1の評䟡

Helaas ook geen goede ervaring met Liander, integendeel; een uitgebreid verslag:

Mijn buurman is ook op driefasestroom overgegaan. De stroom moest er bij ons allemaal af. Dus een bericht van Liander dat de stroom er gisteren af zal gaan, binnen een redelijk tijdsraam (twee uur). Voor de zekerheid alle gevoelige apparaten kort van te voren maar even uitgezet (behalve uiteraard de koel-vriescombinatie).

De stroom wordt inderdaad een kwartier na de aangekondigde tijdsraam uitgezet en een half uur later weer aangezet. Maar op één van de acht groepen komt de stroom niet terug (u raadt het al: de koelkast en internet).

Bereikbaarheid
1) Liander proberen te bellen, ze sturen een link, maar daar heb je niets aan als het internet er uit ligt.
2) Bij de eerste poging accepteert hun telefoonsysteem niet de aangekondigde alternatieve invoer via nummertoetsen, je komt er dus simpelweg niet door; na een paar pogingen lukt het wel: buggy systeem.
3) Ben je er eindelijk door: erg lang wachten ...

Service
De medewerkster put zich uit in disclaimers, afpoeieren op basis van een juridische checklijst:
1) U heeft een eigen huis, dus alles voorbij aan de ISKRA meter is voor eigen risico.
2) In de brief staat dat u alle apparaten uit moet schakelen en de groepenkast ook uit moet zetten (NB. dat staat niet in de brief zelf): uw eigen schuld dus.
3) En nog een aantal minder relevante ontwijkende bewegingen.

Kennis
1) De medewerkster adviseert dat een van de naar zij later aangeeft drie hoofdzekeringen kapot is.
2) Ze begeleidt het uitlezen van de info op de ISKRA meter, maar die geeft geen defecte hoofdzekering aan. Zij houdt toch vast aan haar hypothese en stelt voor een monteur te sturen, kosten rond ruim 90 Euro.
3) Ik werp tegen dat als er minimaal één van de drie zekeringen stuk zou zijn er meer dan één van de acht groepen niet zouden moeten werken.
4) Na enig heen en weer dan toch het verstandige om advies alle stekkers uit die groep te trekken en te bezien of er ergens kortsluiting ontstaan is.
5) Maar dat is zoals zij meteen al meldde niet het probleem van Liander en dat mag ik na hun onderhoudswerk zelf uitzoeken, oplossen en betalen, via een installateur of via de monteur (de lokale onderaannemer, Voskuil), die volgens haar nog bij de buren bezig is (nog niet bij Liander afgemeld).
6) Voordat je in de zomertijd een installateur gevonden hebt, loopt de inhoud van de koel-vriescombinatie uiteraard al op maden zelf naar de GFT bak
; met verlengkabel op andere groep dus?
7) De monteur blijkt al weg te zijn; blijkt bij nader onderzoek toch afgemeld (te weten, een kwartier voordat het eindelijk lukte on Liander telefonisch te bereiken).

Communicatie
1) De clausule over het afschakelen van alle groepen staat niet in de brief zelf, maar in de tweede helft van een optionele bijlage die je alleen hoeft te lezen voor “extra informatie over apparatuur die tijdelijk niet werkt”.
2) Juridisch is dit ook zo zacht als boter, een flauw excuus voor een juridische clausule, bedoeld voor intimidatie en afwin pelen van (indirecte) klanten. Maar de claim wordt uiteraard beoordeeld door
. Liander

3) Het staat er ook niet als een clausule en voorwaarde voor schadevergoeding, maar als een advies, waar afschakelen bovendien slechts één van de opties is.
4) Liander claimt in die passage ook niet verantwoordelijk te zijn voor kleine spanningsverschillen, maar wat is klein (zo klein dat de overspanningsbeveiliging otploft!)?
5) Volgende paragraaf: voor schade bij geplande werkzaamheden geldt geen wettelijke compensatie, wellicht vanwege voorgaande verborgen wezeladviezen.
6) Je moet aanhoudend en zelfs een beetje onbeleefd doorvragen om enige nuttige informatie los te krijgen; Liander blijkt vooral bezig met zichzelf op twijfelachtige manier in te dekken en is niet in eerste instantie bezig met het helpen van een (indirecte) klant of het verhelpen van een probleem ontstaan door onderhoud onder hun verantwoordelijkheid (door een onderaannemer).
7) Het enige positieve punt is dat de medewerker(s) zich geduldig tonen en uiteindelijk toch mee gaan denken.

De onderaannemer, Voskuil, weet wel wat goede service is en komt na een telefoontje zo snel mogelijk terug.

Inmiddels heb ik het euvel opgespoord. Alle zware en kostbare apparaten heb ik achter een overspanningsbeveiliging gezet. Die tussen de koel-vriescombinatie en het stroomnet was zwartgeblakerd en letterlijk ontploft (lag in twee delen): dat is geen klein spanningsverschil geweest, maar een flinke piek. De monteur van Voskuil maakt een foto en bevestigt dat bij het terugspringen van slechts één groep het inderdaad niets met de hoofdzekering te maken kan hebben.

Een zware onvoldoende op alle vlakken voor Liander: bereikbaarheid, service, kennis van zaken en communicatie.

2024幎7月23日

Meter vervangen

5-2-2024, 17-6-2024 en 19-7-2024 gemeld dat de meter niet op afstand kan worden ingelezen. Er wordt beloofd dat deze binnen 3 maanden wordt vervangen. Helaas!!!!!!
Bij navraag (vandaag) weten zij niets van een meterstoring bij mij terwijl ik wel mails heb dat mijn meldingen zijn ontvangen.
Heb dus maar weer een nieuwe melding gemaakt.

2024幎7月19日

They wrecked the electricity

They came did work with meter
Messed up the electricity
Electricity not working after they did
The work instead of fixing the mistake they caused, call electrician
If I knew this would happen i wouldn’t
Let them in.

2024幎6月27日

Heraansluiting gas

Een aanvraag voor het heraansluiten van gas ingediend eind febr ‘24. Alle aansluitingen zitten er al sinds 25 jaar, alleen afgedopt en de meter is verwijderd op verzoek vorige eigenaar. Dus klusje van hooguit een uur. Kosten : 1200 €!!
Na aanvraag brief gekregen met de verwachte week in augustus 24, vervolgens geen communicatie. Volgens telefoniste duurt het nog ruim een jaar. Klachtenformulier ingevuld, vervolgens teruggebeld door medewerker die mijn klacht samenvatte en vervolgens geen enkele moeite deed om probleem op te lossen en mij nogmaals de procedure uitlegde die ik al wist. Zij erkende wel dat zij een fout hadden gemaakt door een geplande week in aug te noemen. Aangeboden dat ik zelf een erkende installateur kan regelen, maar dat mag niet. Waarom heeft dit commerciële bedrijf een monopolie?
Ik overweeg de pers in te schakelen. Wat een slechte service!

2024幎7月15日

Arrogantie van monopolist

Zeer onbeschoft te woord gestaan bij melding doorbranden hoofdzekering. Liander neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor achterstallig onderhoud aan zeer verouderde aansluitingen en legt de schuld stelselmatig onterecht bij klant.

2023幎8月25日

Bizarre wachttijd

Afgelopen vrijdag stond Liander aan de deur om de meterkast te verzwaren van één naar drie fasen voor een laadpaal. De monteur vertelde me al na vijf minuten dat dit helaas niet mogelijk was omdat er een metalen plaat in de meterkast zit en dat hij, vanwege veiligheidsvoorschriften, niet verder mocht werken. Een extern bedrijf zou binnen twee weken contact met mij opnemen om de werkzaamheden uit te voeren.

Vandaag had ik contact met een servicedeskmedewerker van Liander. Wachttijd: onbekend, maar mogelijk word ik pas over twee jaar geholpen. Dit is echt te bizar voor woorden! 😔
De medewerker aan de telefoon was bovendien erg onvriendelijk en kon niet uitleggen waarom het zo lang moet duren of welke werkzaamheden precies nodig zijn.

Ondertussen heb ik wel €332,15 betaald aan Liander voor iets wat pas in Sint-Juttemis lijkt te gebeuren. Ik hoop dat Liander dit leest en dat ik toch snel geholpen kan worden.

2024幎7月15日
5぀星のうち1の評䟡

Geen knip voor de neus waard!

Een bedrijf waarmee je feitelijk niets te maken hebt, we betalen immers stroom via Vattenval, wil middels intimidatie "aan de bewoners van dit adres" een slimme meter bij ons plaatsen, terwijl we eerder aangaven die niet te willen, dat recht heb je. Vervolgens gebruiken zij daarvoor een aangetekende dreigbrief op naam (hoe komen ze aan die gegevens?) en een uiteindelijk onbeschofte klantenservice, ongelooflijk dat zulk gedrag zomaar kan kennelijk.

2024幎7月12日

Onvriendelijke klantenservice en wachttijd van 2 jaar

Wij hebben contact gehad met een medewerker van Liander voor een verzwaring van de meterkast voor een inductiefornuis in ons nieuwe huis waarvan wij 1 juli de sleutels kregen. Wachttijd: 2 jaar😔 Maart 2026 komen ze. Ongelofelijk. De meneer aan de lijn was uiterst onvriendelijk, terwijl wij heel geduldig waren en niet meteen begrepen waarom hij het e.e.a zei. Ik snap niet dat dit mogelijk is. We gaan dan maar de komende tijd koken op een oud gaspitje. En het fornuis moet genoodzaakt al die tijd in de hal staan omdat we verder geen ruimte hebben.

Maar we hopen zo erg dat we eerder geholpen kunnen worden. Ik snap niet dat er geen externe bedrijven ingezet worden hiervoor. Ik hoop dat Liander dit leest en we toch geholpen kunnen worden.

2024幎7月10日

Verzwaring meterkast van 1x35a naar 3x

Verzwaring meterkast van 1x35a naar 3x 25a heeft een levertijd van 15 maanden!

Begin mei de sleutel ontvangen van onze nieuwe woning. Binnen 2 weken verzwaring van de meterkast aangevraagd ivm zonnepanelen en een inductie kookplaat van bora.

Levertijd om de meter te komen verzwaren wordt geschat op week 31... 2025!!!!!

Dat is 1 jaar en 3 maanden! Tot die tijd kunnen onze zonnepanelen niet worden aangesloten want de omvormer is voor een 3 fase aansluiting EN kunnen we de kookplaat nauwelijks gebruiken.

Met de KS gebeld. Mevrouw erg aardig maar gaf aan dat dit "normaal" en dat er met mij duizenden andere op verzwaring zitten te wachten, maar door personeelstekort en langere wachttijd is.

Toen ik in mei belde gaf de KS aan een week of 15 (wat ik al extreem lang vond duren) maar nu blijkt het dus een maand of 15 te zijn!

Er is niks aan te doen. Ook meer betalen voor spoed aanvraag is niet mogelijk, mits je niet aan de zuurstof flessen zit met een doktersbriefje, zei de KS medewerker. Alleen DAN is een spoedaanvraag mogelijk. Ik mocht nog van geluk spreken want sommige regio's hebben een wachttijd van 2 jaar!

2024幎5月24日
5぀星のうち1の評䟡

Monopolist with high prices and slow service

Liander is een van de energiemonoopolisten op de Nederlandse markt, althans in het gebied waar ik woon. Naar mijn bescheiden mening is de rol en de noodzaak van dergelijke bedrijven in de economie twijfelachtig. Er is een hele keten van tussenpersonen op de energiemarkt, wat alleen resulteert in hogere prijzen voor de eindklanten. Het probleem is dat wij als klanten geen andere keuze hebben en niet beschermd zijn. Deze leveranciers kunnen elke prijs vragen voor trage en slechte service.

Specifiek in ons geval hebben we verzocht om een verplaatsing van de gasmeter in ons huis. Deze klus zou door Liander moeten worden uitgevoerd. Vanaf het moment dat we dit werk hebben aangevraagd tot de daadwerkelijke uitvoering duurde het meer dan negen maanden! De klus werd opnieuw uitbesteed via een keten van tussenpersonen. Twee technici kwamen van Amsterdam naar Arnhem. Ondanks de hoge kosten en tarieven, heeft Liander geen gekwalificeerde technici; ze besteden uit en laten geen onafhankelijke technici dit werk doen. Overigens was de prijs die door een onafhankelijke loodgieter werd aangeboden drie keer lager voor hetzelfde werk, maar we betaalden Liander €1800 omdat zij een monopolist zijn.

De meter werd verplaatst, maar de slimme functie, d.w.z. draadloze communicatie, werd niet ingeschakeld. Ik vraag nu Liander om het te komen repareren. Mijn eerste verzoeken waren echter niet succesvol.

2023幎12月30日
5぀星のうち1の評䟡

Liander blijft maar dreigbrieven sturen

Al geruime tijd ontvang ik dreigbrieven van Liander.
Eerst een brief met wij komen uw meter vervangen.
Dit gebeurde natuurlijk niet.
Vervolgens dreigen met kosten, afsluiten, met afgekeurde meters en gang naar de rechter om mijn huis in te komen, noem het maar op. Stelletje energiecriminelen.
Nu, recent een aangetekende brief die geen aangetekende brief is, maar er alle schijn van heeft.
Of ik daar van schrik ...
Liander heeft geen poot om op te staan.

2024幎7月4日

Bijzondere constructie

Bijzondere constructie, vooraf verplicht de factuur betalen voor een bouwaansluiting en daarna pas ingepland worden, ze kunnen alleen niet zeggen hoe lang dat duurt.
En dan notabene als antwoord krijgen als u niet betaald komt er helemaal niemand.....bijzonder bedrijf!

2024幎7月1日

Third world monopoly installer

Third world monopoly installer. 3 months waiting for installer, who came but couldn't do the job. Suddenly 7 months waiting. No planning date. Need 3 phase for oven, but will be cooking for many more months on simple bench top cooker. Sad. As there is no competition in the region, no wonder the service is like this. And they don't care!!

2024幎6月25日

レビュヌの察象になっおいる䌁業の方ぞ