Mechanum レビュー

TrustScore 5段階評価の2

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち1の評価

Kan ni hitta felet på bilen? Nej. Kan ni ens få upp bagageluckan? Nej, tydligen inte. Men att fakturera för en felsökning som ni inte lyckats utföra – det verkar ni däremot vara experter på. 😂 O... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Undvik detta företag. Lämnade bilen för undersökning av problem av bromsljus på en Audi. Noterar att inget arbete gjordes fastän jag betalade 700 kr. Nu vill de ha 10000🙄 för att byta lampan. Aldrig... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Fick fel på bromsarna när jag körde från Hönö/Öckerö mot Göteborg . Bromsarna gick in , så det var som att försöka ta sig fram på en stenig väg. Lämnade bilen i Partille hos Mechanum skadeverkstad. E... もっと見る

5つ星のうち1の評価

Lämnad in bilen för ett reklamationsärende på en växellåda. 9 veckor senare har de uppdaterat programvaran 3 ggr men inte lyckats fastställa felet. Verkar vara svårt att ta beslut på att byta ut d... もっと見る

企業情報

1. 自動車修理・整備店
  2. ・
  3. ハイヤー サービス
  4. 車体部品提供業者

当該企業による記述

Mechanum är en auktoriserad bilverkstad för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Ford, BMW, MINI och Mercedes-Benz. Vi startade vår verksamhet år 2008 och finns i dag som service- och skadeverkstad i både Göteborg och Malmö. Som auktoriserade är vi specialutbildade av våra bilmärken och är även elbilsexperter, redo att ta hand om din elbil. Hos oss har kunden alltid fri lånebil samt auktoriserad hjälp med bilglas, däck och tvätt. Dessutom erbjuder vi grossistförsäljning av reservdelar till andra verkstäder. Vårt motto är ”Vi älskar service”, och som ISO-certifierade arbetar vi aktivt för att förändra bilägares syn på verkstadsbranschen.

期待以下

すべてのレビュー

過去12か月のレビュー数: 32件

レビューを書く

Do not take your car to Mechanum Malmo

Do not take your car to Mechanum Malmo, had a very bad experience with them. They broke my door and I had to even pay for running diagnosis for their fault.
Mechanum Malmo management is full of liars and crooks they cannot be trusted.
Their policy is customer is always wrong and they are always right.

2023年9月18日
5つ星のうち1の評価

I was charged for work that they…

I was charged for work that they admittedly say they couldn't do. Its been more than a month and all I get is calls from people saying they will call me to explain. I take my car always to mechanum, have spent lots of money in service and repairs, not anymore

2023年8月31日

Hello Paul,
I´m sorry to hear that you are not pleased with your visit at our workshop.
Please send an email to kontakt@mechanum.com with your registration number, so we can check.
Have a nice day.

5つ星のうち1の評価

Lämnade i början på september in bilen…

Lämnade i början på september in bilen för att reparera skada som inträffade i juni månad. När jag efter en vecka hämtar bilen ser jag direkt att allt inte är iordningsställt. En strålkastare är inte bytt. Bokar ny tid för byte av denna. Efter fyra dagar på verkstad är den fortfarande inte åtgärdad för verkstaden har inte fått tag på ny strålkastare. Får en tredje tid för byte, det ska ta en timme och nu sitter jag här fortfarande efter två timmar och inte fått tillbaka min bil.
Jag rekommenderar verkligen inte Mechanum Malmö för jag tycker service och kvalité på arbetet är alldeles för dålig.

2023年10月2日

Hej Peter,
Väldigt tråkigt att höra att du inte är nöjd med din upplevelse.
Skicka gärna ett mejl med ditt registreringsnummer till kontakt@mechanum.com, så ska jag titta närmare på ditt ärende.
Önskar dig en fortsatt fin dag.

Fel reparation!

Reparerade bilen på fel sätt trots att vi redan från början påpekat vad man skulle åtgärda. Det tog dessutom väldigt lång tid att få felet fixat. När väl till sist man gjort vad man skulle fakturerades fel. Trots att man lovat ta bort fakturan kom inkassokrav. Konversation med otrevlig ekonomi-person. Till slut kunde fakturan tas bort. Uselt betyg på alla plan! Undvik Mechanum!

2023年5月8日

Hej Emil,
Beklagar att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss.
Önskar dig en fortsatt fin dag.

Machanum service verks

Så mycket skillnad mellan skadeverkstad och serviceverkstad. På skadeverkstad var det otrevligt bemötande och mycket missförstånd, brist på kommunikation mellan själva personalen så att om du kommer överens med en person så en annan inte vet någonting. På service verkstad däremot är väldigt trevligt bemötande, vänligt och bra service. Stefan som hjälpte mig är väldig bra,trevlig och professionell, noggrann och punktlig och kunnig. Jag är mycket nöjd med service och personal. Tack!

2023年7月28日

Hej Diana,
Stort tack för ditt omdöme!
Ha en fortsatt fin måndag och välkommen åter!

Mechanum Skadeverkstad Partille

Som många andra har jag väntat i flera månader på att verkstaden ska påbörja reparation på min Mercedes, efter konstant uppskjutning och falska förhoppningar så har bilen ändå inte kommit någon vart. Jag kan tydligt se att i ”Mercedes Me” appen att bilen blivit orörd och stående ute på en gård av bilar orörd i 2 månader, med dött batteri och förmodligen en massor med fågel avfall som fräter på lacken.

Planerad reparation var först inbokat en månad sedan men då blev det framskjutet med anledning av kriget i Ukraina då det tydligen vart svårt att få fram delar, efter klagomål så ringer verkstadschefen upp och meddelar att dem ska påbörja reparation så fort dem får delar och att semester inte ska få komma i mellan. Nu när det gått nästan en månad sedan vi pratade med verkstadschefen så har vi undrat vad som händer med bilen, det visar sig att dem har haft delarna inne i flera dagar nu men planerat att påbörja reparationen i slutet av denna månad även när de har givit förhoppningar att det skulle påbörja så fort som dem får fram delarna. Verkstadschefen har tydligen också gått på semester så det går inte att nå honom och klaga på de faktum att de lovade att dem skulle påbörja reparationen (dem hade också lovat att semester inte skulle komma i mellan).

Nu blir bilen inte ”klar” förens sommaren är slut och planen varit att ha den inför sommaren, har inte stora förhoppningar att den blir klar den här gången heller och lär nog ta ytterligare någon månad innan bilen kommer hem igen.

Skulle rekommendera starkt att undvika att ha sin bil inlämnad där då dem verkar otroligt oseriösa och oprofessionella.

2023年5月22日

Mechanum からの回答

Tack för ditt omdöme. Väldigt tråkigt att läsa att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss.
Skicka gärna ett mejl till kontakt@mechanum.com med ditt registreringsnummer, så ska jag titta närmare på ditt ärende.
Önskar dig en fin måndag.

5つ星のうち5の評価

Mycket trevligt bemötande av personal i…

Mycket trevligt bemötande av personal i reception och speciellt kamal på skade , nöjd och kommer återkomma till mechanum i framtiden ifall det blir fler problem

2023年6月29日

Mechanum からの回答

Stort tack för ditt fina omdöme.
Önskar dig en fortsatt fin sommar och varmt välkommen åter!

5つ星のうち1の評価

Teckna inte serviceavtal, pengar återbetalas ej

Låt dig inte luras av att teckna servicavtal för volvo, spara pengar och betala när du gjort service, när du då säljer bilen och avtalet upphör så allt överskjutande tillfaller bolaget och inget återbetalas men gäller inte åt andra hållet och det saknas.

2023年5月3日

Fick ombesiktning på ljusinställningen

Fick ombesiktning på ljusinställningen. Trots att de skulle ha fixat det, sedan den senaste besiktningen. Var och pratade med dem och mötes av nonchalans. Har nu två dagar senare svårt att nå dem på telefon.

2023年6月26日

Hej Mikael,
Tack för att du hör av dig till oss!
Önskar dig en fin torsdag!

5つ星のうち1の評価

Nu skal jeg henter min bil fra en…

Nu skal jeg henter min bil fra en rigtig værksted hvor jeg skal betale over 4000 kr for reparationer til de skade som var lavet af Mechanum Malmö, da de skulle ordne en skade.
Helt utroligt at den er en autoriseret verksted.
Hold dig langt væk fra dem og venter helst på en tid hos en proffs. i stedet for.

Der kommer helt sikkert et, "øh tragisk,kontakte os så vi kan ordne den..." besked. Hmmm det gjort jeg os' sidste gang, ingenting sket - det var jo bare pynt til kommentarer.
Edit: lige som forudset, kommer beskeden - sidste gang sket der ingenting, hvorfor skal jeg spil mere tid på det?

2023年6月20日

Mechanum からの回答

Tråkigt att du inte är nöjd med ditt besök hos oss.
För att jag ska kunna hjälpa dig behöver jag ditt registreringsnummer. Om du skickar det på mejl till kontakt@mechanum.com, kan jag titta närmare och sedan se till att ärendet hamnar hos rätt person inom organisationen.
Önskar dig en fin dag.

5つ星のうち1の評価

Fick min bil bärgad till Mechanum i…

Fick min bil bärgad till Mechanum i Mölndal efter ett förmodat växellåde/kopplingshaveri."Diagnosavdelningen" hade mycket att göra så jag fick en tid om 14 dagar. När dessa dagar hade gått och jag inget hört så ringde jag flera gånger och fick olika lögner till svar varje gång. Tillslut kröp det fram att dom inte klarat av att få in bilen i verkstaden för växeln låg i..... Så det blev inte mycket hjälp från Mechanum, jag fick ordna en bärgare som drog bilen till en riktig verkstad. Skall ni byta torkarblad åk till Mechanum, är det något allvarligare åk till någon annan!

2023年6月15日

Hej Per,
Tråkigt att höra att du inte är nöjd med din upplevelse hos Mechanum.
Om du vill ge oss en ny chans är du varmt välkommen åter.

5つ星のうち1の評価

Bokade tid för service och tog mig dit…

Bokade tid för service och tog mig dit på dagen jag hade tid då säger dom att det har blivit fel i deras bokningssystem så vi kan inte serva din bil idag. Eeh okej.. då ringde jag biliagroup istället och bokade. Det var dessutom billigare.

2023年6月9日

Hej Johannes,
Tråkigt att höra att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss.
Skicka gärna ett mejl till kontakt@mechanum.com med ditt registreringsnummer så kan vi kolla närmare på ditt ärende.
Önskar dig en fortsatt fin dag och välkommen åter.

5つ星のうち1の評価

Bilen kändes sämre efter service än innan

Bilen skulle in för en rutin service hos Mechanum i Tagene. Väl där hittar de en massa som 'borde åtgärdas snarast'. Eftersom jag är okunnig låter jag mig övertalas. Betalar sedan en saftig räkning, men när jag kör därifrån upptäcker jag följande: Bilens språk har ändrats från svenska till engelska, de nya torkarbladen är felmonterade och avger ett klickljud, de nya bromsarna tar emot någonstans och gnisslar och styrningen känns obalanserad. Som tur är valde jag att inte köpa även en uppsättning nya sommardäck eftersom de 4 mm som de sa fanns kvar borde ändå räcka i minst ett år till. Nu, nio månader och 1 500 mil senare har bilen varit inne för service hos en annan verkstad och märkligt nog har jag denna gång 5mm kvar. Jag vill inte påstå att någon ljuger men jag undrar bara hur mycket av det andra som jag gick med på att köpa egentligen var helt i onödan. Och jag undrar var den mekaniker som tog hand om min bil fick sin utbildning.
För att vara rättvis har jag nyss haft bilen inne på Mechanum i Partille och där fått en helt annan upplevelse, och dem ger jag en femma i betyg

2022年8月18日

Hej Lou,
Väldigt tråkigt att höra att du inte är nöjd med ditt besök hos oss.
För att kunna titta närmare på ditt ärende behöver jag ditt registreringsnummer. Skicka gärna ett mejl med det till kontakt@mechanum.com.
Önskar dig en fin fredag och en trevlig helg!

5つ星のうち1の評価

Dubbelkolla med verkstad att de bokar rätt

De bokade in mig på plåtskadebesiktning för min trasiga infotainmentskärm. Och ja det var ju tråkigt för mig.

2023年4月21日

Hej Rasmus,
Tack för ditt omdöme! Tråkigt att höra att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss.
Vi tar med oss din feedback.
Önskar dig en fin dag och varmt välkommen åter.

5つ星のうち1の評価

Jag hade skärtorsdagen min 3 år gamla…

Jag hade skärtorsdagen min 3 år gamla ŠKODA OCTAVIA på service hos Mechanum på Västkustvägen i Malmö.

Det står på specifikationen att den skall ha fått utökat serviceinspektion.

På lördagen började min bil att hoppa och tappa acceleration samtidig som motorlampan och EPC lampan börjar lysa.

Över en vecka står min bil stilla.

Nu blev jag så ringt upp från verkstan som säger att det var tändstiften som behövde bytas.

Det är fullt rimligt att jag blir debiterat för det.

Men det är under allt kritik att jag också blir debiterat för en felsökning jag kunna ha undvikit om dom vid service hade kontrollerat mina tändstiften som dom gör på Skodas egen verkstad.

Så den där utökat serviceinspektion ger jag absolut inget för!

Och det är sista gången jag kommer att använda deras verkstad!!!

2023年4月20日

Mechanum からの回答

Tråkigt att höra att du inte är nöjd med ditt besök hos oss.
Önskar dig en fin dag!

Sämsta skadeverstad noll service

Sämsta skadeverstad noll service. Bilen har varit hos dom i några veckor plus de har skadat min bil. Enligt bilder dem själva har tagit. De säger att bilen är färdigt för att hämtas. Åker ditt men skadan är ej lagat och har ens sagt det till mig när dem ringde mig. Så egentligen bilen har stått still.

2023年4月12日

Mechanum からの回答

Tråkigt att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss.
Skicka gärna ett mejl med ditt registreringsnummer och en kort beskrivning av ditt ärende, så ska vi titta närmare på det.
Önskar dig en fin dag.

5つ星のうち1の評価

Lämnade in bilen för oljebyte på…

Lämnade in bilen för oljebyte på mechanum tagene, bilen fungerade perfekt vid tillfället och när jag hämtar ut bilen efter oljebyte märker vi att hela hasplåten under bilen släpar i marken återvänder till verkstaden och dom hissar upp bilen så kommer dom och hämtar mig och ber mig komma in till bilen och då visar dom att hasplåten är sönder körde motorfäste krängningshämmare och motorvärmarkabel av och detta var helt innan service och sönder när jag hämtade ut bilen men enligt verkstaden hade jag orsakat detta efter jag hämtat bilen men när jag bevisa att det var helt innan så hette det att jag orsakat detta innan jag lämnade in bilen till dom för oljebyte. Dom vill inte ta ansvar för skador dom orsakat och vill att jag ska laga det hos dom med 55% rabatt vilket jag ser som ett erkännande av skadan. Men jag betalar inte för något som dom orsakat på bilen och kommer inte att rekommendera dom vidare utan detta sprids vidare över internet framöver. Ärendet är anmält till ARN.

2023年3月8日

Mechanum からの回答

Vi ber om ursäkt för besvikelsen men tackar för din feedback.
Skicka gärna ett mejl till kontakt@mechanum.com med ditt registreringsnummer, så ska vi undersöka vad som har hänt och återkoppla till ansvarig.
Önskar dig en bra dag.

5つ星のうち5の評価

Åkte förbi Mechanum i Mölndal och ville…

Åkte förbi Mechanum i Mölndal och ville ha hjälp med en sak. Dem hjälpte mig direkt och tog inte betalt för detta också. Åkte innan till Audi å Mekonomen, men kunde inte hjälpa mig, för jag va tvungen att boka tid. En verkstad jag kommer att besöka i framtiden, när jag väl behöver det.

2023年3月2日

Hej Issa,
Stort tack för dina fina ord, det gör oss väldigt glada!
Vill passa på att önska dig varmt välkommen åter när du behöver hjälp med bilen!

5つ星のうち1の評価

Håller inte löfte om prismatchning

Utlovar prisgaranti där de matchar andra auktoriserade verkstäders priser. Trots att jag skickade offert på exakt samma jobb från en annan verkstad inom 2 mils radie så lämnar de de ett mycket högre pris.

Varför tar ni inte bort ert löfte om prisgaranti om ni inte vill ta konsekvenserna av det? Falsk marknadsföring och bara slöseri med kundernas tid.

EDIT för att besvara kommentar:
Det är precis samma arbete som offererats, årlig service plus kamremsbyte. Mechanum skriver på sin hemsida "Offerten måste specificera arbetet samt delar". Nu påstår de att exakt varje litet delmoment måste vara likadant specad, så när konkurrenterna offererar årlig service + kamrem så ändrar Mechanum lite i sin offert så att den detaljspecifierar en del moment som de andra visserligen måste göra, men inte har tagit separat betalt för och påstår sedan att offerterna inte är desamma. Självklart är de inte det, eftersom Mechanum har anstängt sig för att de inte skall vara. Det är som om Mechanum skulle specifiera "Öppning av motorhuv" som ett delmoment och sedan påstå att konkurrenterna inte har specifierat detta arbete och alltså gäller inte prisgarantin. Mechanum bara slingrar sig ch prisgarantin är totalt värdelös.

Mechanum hävdar att det måste vara den andra verkstaden som gjort ett misstag. Även om så vore fallet, så betyder ju en prisgaranti att Mechanum måste matcha det priset,även om de offererat det av misstag.

Sedan kan vi ju konstatera att 3 andra Volvo-verkstäder är betydligt billigare än Mechanum, trots att Mechanum givit mig 35% rabatt på arbetet, något jag knappast fått från de andra verkstäderna som vanlig privatbilist. Så hur kan 3 andra Volvo-auktoriserade verkstäder i Göteborgs-området vara billigare i sina "standard-offerter"än Mechanum efter att de klämt till med 35% rabatt? Menar Mechanum att alla tre konkurrenterna gjort samma misstaget?

Då är det bara att konstatera att Mechanum har bland de absolut högsta priserna för service, även om man lyckas förhandla sig till 35% rabatt och tusentals kronor dyrare än andra om man inte får rabatt hos Mechanum.

Och då har jag inte ens räknat med att verkstaden som fick jobbet även inkluderade byte av kupéfilter för 800:-, något som Mechanum inte hade med i sin offert. Så skillnaden mellan Mechanum och andra är ännu större än de ens tänkt på.

Mechanums prisgaranti är rena skojeriet. Dessutom bokade de in mig på en tid och verkstad och utlovade ett uppdaterat pris inom max 24 timmar. Något sådant kom aldrig, istället återkom de efter typ 30 timmar och sa att de inte hade kompetensen att utföra jobbet på den verkstaden.

Så inte bara krångel med priserna. Ni bokar också in bilar på verkstäder som inte klarar av jobbet och tvingar era kunder att boka om i sina kalendrar med kort varsel.

Erbjudandet som ni gav mig var att betala mer än 1,600:- mer än era konkurrenter och ändå inte få kupéfiltret utbytt viket er konkurrent inkluderat. Skulle du själv tycka det var ett bra erbjudande?

Mechanum tror att det är alla andra auktoriserade verkstäder som gör misstag, men kanske det är Mechanum som har missuppfattat något? Speciellt att man inte får erbjuda PRISGARANTI om man inte uppfyller det till 100.00%

2023年2月9日

Mechanum からの回答

Vi har prisgaranti, men för den krävs det att vissa kriterier är uppfyllda. Vi behöver en identisk offert för att kunna matcha priset. Bland annat krävs det att alla operationer som behöver utföras finns med i offerten för en eventuell prismatchning. Vad vi förstår har du redan en pågående dialog med våra kollegor, där vi förklarat läget. Vi har försökt tillmötesgå dig med ett erbjudande.
Tråkigt att du inte är nöjd med din upplevelse.
Önskar dig en fin torsdag.

Trustpilot エクスペリエンス

プラットフォーム保護のため、専門チームと高度なテクノロジーを駆使しています。偽レビューとの闘いについての詳細はこちらをご一読ください。