Andra försök.....
OBS! Mimitista rapporterar negativa omdömen för att fÃ¥ ner dem. Jag har fÃ¥tt flera videor frÃ¥n en bekant dÀr Àgaren i sin live uppmuntrar sina stammisar att ge bra omdömen för att hjÀlpa henne att synas utÃ¥t pÃ¥ ett mer positivt sÀtt. Hon ger en form av uppskattnings âshoutoutsâ, under sina lives till de som lÀmnar bra omdömen. Dessutom sÀger Àgaren i videon att om man Àr missnöjd eller har feedback, sÃ¥ ska man helst skriva det till henne privat istÀllet för att lÀgga upp det pÃ¥ Google eller Trustpilot. Allt detta strider mot Trustpilots riktlinjer (jag har lÀst igenom allt och har dessutom kontakt med dem kring detta).
Om mitt omdöme tas ner igen eller någon annans tas ner (jag kommer hålla koll), kommer detta rapporteras till Trustpilot med skÀrmdumpar, videor och andra bevis. Jag vill inte att det ska gå så långt, men om det sker igen så Àr jag tvungen att göra det, för mitt och andra kunders bÀsta. Speciellt eftersom det verkar som att Àgaren söker upp och kontaktar privatpersoner på sociala medier för att ifrågasÀtta deras omdömen, av vad jag ser nu i andras omdöme. (Om du Àr kund: se de andra omdömena på Google, några har lagt upp bilder. Bara i fall att omdömena hÀr försvinner). Jag hoppas att du ber om ursÀkt och Àndrar detta bemötande. Det Àr riktigt obehagligt och tråkigt att se.
Mitt omdöme Àr lika mycket riktat till kunderna som till Àgaren. Alla ska kunna ta del av alla sorters åsikter. Jag ska vara vÀldigt konstruktiv idag. Detta Àr mina upplevelser och inte antaganden. Det bryter inte mot några riktlinjer.
Vad har varit bra tidigare? Priserna, kvaliteten och energin var på topp. Men nu? Nu Àr det inte så lÀngre.
Min upplevelse: Jag upplever att priserna har ökat medan kristallernas kvalitet sjunkit markant. Jag har besökt butiker i dyrare stÀder, med högre hyra, mindre utbud och som inte Àr lika kÀnda som Mimitista, och de har ÀndÃ¥ rimliga priser och hög kvalitet, sÃ¥ att Àven en âvanligâ kund har rÃ¥d att köpa nÃ¥got.
Feedback: Kanske se över leverantörer eller diskutera med mindre butiker om hur de gör, och bolla idéer med varandra.
Min upplevelse: Jag nÀmnde i mitt förra omdöme att vÀggarna pryds av Temu-tavlor. Ja, det finns tavlor från lokala konstnÀrer nu också, men Temu-tavlorna finns fortfarande. Jag har inte bilder på alla, men en av dem har jag lagt upp nu på mitt Google-omdöme. Tidigt i våras (runt mars) berÀttade Àgaren glatt att tavlan kom från Temu nÀr jag frågade, och hon visade mig hur man kunde bestÀlla den sjÀlv. Om hon sÀger något annat nu vet jag inte, men detta var min upplevelse.
Feedback: Som miljömedveten kund som stöttar svenska konstnÀrer vill jag helst inte se Temu i en spirituell butik. Kanske kan en lokal konstnÀr få måla något med samma budskap?
Min upplevelse: Jag nÀmnde detta tidigare, om utbudet av AI-tarot och orakelkort. Det går emot spiritualitet, ser inte fint ut (ganska obehagligt, om jag ska vara Àrlig), skadar miljön och tar dessutom från riktiga konstnÀrers arbete. En kund har lagt upp bild på AI-korten på Google som man kan titta på.
Feedback: Jag vÀljer nu att tro att korten kommer frÃ¥n en extern kreatör (sÃ¥g Àgarens kommentar), men det gör det inte âmer okejâ. Av alla tarot- och orakellekar som finns i vÀrlden valdes nÀstan bara AI-verk. Jag förstÃ¥r att Mimitista vill stÃ¥ för kvalitet, och dÃ¥ borde det Àven gÀlla detta. Mitt förslag Àr att enbart erbjuda Àkta lekar för att visa att butiken lÀgger tid och omsorg pÃ¥ att vÀlja ut hög kvalitet och att man stöttar riktiga konstnÀrer.
Min upplevelse: Jag hade en upplevelse i höstas dÀr Àgaren berÀttade till andra kunder att hon anvÀnde ChatGPT för att skapa korten till kristallerna med mera. Som kund vill man inte riktigt se en butik göra detta.
Feedback: Det var bra att Àgaren var Àrlig och kommenterade i mitt förra omdöme att hon anvÀnder ChatGPT som verktyg. Men eftersom ChatGPT kan ha fel, och eftersom AI påverkar miljön, hade det varit mycket bÀttre om informationen kom från en eller flera böcker om kristaller. Samt att dessa sedan refereras till lÀngst ned på korten. Hon hade dessutom kunnat sÀlja dessa böcker i butiken.
Jag lÀgger upp min upplevelse med datum 13/11â25, eftersom det var dÃ¥ jag upptÀckte att mitt omdöme hade tagits ner.
Såklart kommer omdömet redigeras och ge ett mer positivt betyg i framtiden om åtgÀrderna vidtas.
Mvh, Annika S
2025幎11æ13æ¥